Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1058 - 1077 / 1810Starší   Nejstarší

lagga - 01. leden 2015 20:02sipka
ZAMĚŘIT
lagga
tak to se vám aspoň nebudu muset bát někdy něco uvařit :)
Mvek - 22. prosinec 2014 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Na jaře jsem si koupil v Pivovarském domě v Praze pivní sekt Šamp. Nedoporučuji, bylo to šumivější pivo... Navíc koukám, že podle složení to obsahuje sacharin a nějaké aroma.
Přitom to bylo drahé.

Jsem rád, že mi nakonec nevyšel plán vzít to někomu jako dárek k narozeninám na oslavu (na tu jsem se nedostal).
Marshall - 19. prosinec 2014 17:48sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tak, já se České kuchyni vyhýbám jak můžu. Tedy takové té klasické mastné... ble. Což třeba neznamená, že si nedám bramborák, akorát jsem citlivý na přípravu.
Mvek - 19. prosinec 2014 17:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nn, my zkoušíme ledacos, nemluvě o tom, že i od mámy jsem doma vyzkoušel různé věci. Třeba lehce osmahlou a pak převařenou směs:

rýže, kokos, osmahlá cibulka, hrášek, rozinky.

No a indické stravě se také čas od času nebráním. Čínskou zrovna nemusím, a tím myslím i kvalitní, že jako dá se, ale neláká mě.
lagga - 19. prosinec 2014 14:13sipka
ZAMĚŘIT
lagga
"to fuj" :D to se povedlo
Pravda, stejně jako s každým jiným jídle se člověk opravdu musí naučit tofu připravit, už jsem ochutnala i maxi hnus. Ale celkem vzato je to hodně jednoduché na přípravu, orestovat se zeleninou, to je základ.

Sem zvědavá protože mi přijde že místní strávníci mají rádi hlavně českou kuchyni, kdežto já ji postupně opouštím...
AVip - 19. prosinec 2014 12:36sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ale to fuj... :-D

Ne, vážně, když mne pozve na jídlo můj bratranec - vegetarián k nim domů, tak se samozřejmě nijak neošklíbám a beru to jako rozumný kompromis, protože platí "doma jez co máš, na návštěvě co ti daj", že.

Ale že bych to nějak vyhledával, to se teda říct nedá...ale nevadí mi to. "Jedlost" tofu je hlavně ovlivněna úpravou příslušného jídla, že a tím pádem záleží hlavně na osobě "kuchaře".
Mvek - 19. prosinec 2014 12:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nebo teda pak ještě v nějakém salátu nebo číně...
Mvek - 19. prosinec 2014 12:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jj. Sice zpravidla jen lehce osmažené, ale ano.
lagga - 19. prosinec 2014 00:27sipka
ZAMĚŘIT
lagga
to byla ale dobrý nápad přepapat se o půlnoci tofu a fazolkama

hej tak mě napadá, jí vůbec někdo z místních tofu?
Mvek - 08. prosinec 2014 21:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Když už jsem tu pomluvil Výtopnu v centru Brna, tak ale musím pochválit "prvorepublikovou" Zemanovu cukrárnu v Josefské.

Ano, vzhled působí zašle, nejen prvorepublikově, ale mají dobré zákusky (doporučil bych Veletržní dort a pak nějaké ty šlehačkové nebo jaké kvádrovité řezy, ať už malinový nebo Oreo).
Mvek - 25. listopad 2014 22:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Z Polska teď skoro nikdo nic nemá rád, protože opakovaně odtamtud přišlo něco s technickou solí apod. Takže to chápu. Ale na druhou stranu jsem už nějak alergický, jak všichni okolo nadávají na Poláky. Sice nejlépe pracuje z těch 5 Poláků přistěhovalý Ukrajinec, ale je to i o jiném přístupu k práci, kdybych s nimi byl a pracoval s nimi na místě, taky to asi bude lepší.

Jinak ale ano, právě ten článek o té Australance mě přivedl na tenhle konkrétní výrobek, jinak bych o něm nevěděl. Ale v článku není ani slovo o tom, že by zemřela kvůli otravě špatným alkoholem. Ono jako 95% alkohol zrovna na pití není...
Razer - 25. listopad 2014 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Alkohol chceš ty, já jen vyslovil na základě několika stovek mrtvých, slepých a chromých obavu, že to z Polska nemusí být až ten nejlepší nápad (samozřejmě to platí i pro naši republiku).

Nato zas slyším, že nenávidím všechno z polska... fakt, že někomu radim.

A den před tím sem četl toto
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/354185-australska-studentka-zemrela-po-poziti-95procentni-polske-lihoviny.html
Mvek - 25. listopad 2014 08:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Mimochodem, pochybuji, že by sis pro ten alkohol z New Jersey dojel, takže myslíš, že ten nikdo zfalšovat nemůže? To je pak stejné jako si koupit kvalitnější dražší alkohol z Polska.

Mvek - 24. listopad 2014 09:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já doma piji dovezenou Zubrowku a vzhledem k tomu, že pracuji s Poláky, tak vidím ledasjaké produkty, zrovna tahle silná vodka patří k těm dražším, zatímco podvody byly většinou (ale asi ne stopro) na těch levnějších.
Problém byl samozřejmě ale v těch dealerech, kteří byli těmi výrobci v tomto případě, kteří do obchodů propašovali něco neoficiální cestou, a ne tak, že by někdo ve fabrice začal část flašek plnit jedem.

Ale ano, radši bych si to koupil v supermarketu, než v dovozu eshopem, který také může mít různé kontakty...
Mvek - 24. listopad 2014 09:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Přesně tak, míchali to Češi. Je otázka, jestli ten metanol byl ve složení té směsi (já si myslel při čtení článků, že je to právě normální), takže jestli věděli, že tam bude, nebo si jen mysleli, že tam prostě budou chemikálie, které ale těžko zabijou, maximálně uškodí zdraví. Tak jako tak je ale asi blbost, že by si dotyční mysleli, že jejich aktivita je v nejlepším pořádku, jen okradou stát. A z těch článků to ani nevyplývalo.
Pozemstan - 24. listopad 2014 00:38sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Razer: Nevím, jak to dopadlo, ale původně se spekulovalo, že methanol pocházel z Polska, ale ze směsi do ostřikovačů, kterou už zpracovali Češi... I v ostřikovačích to není nejlepší, zvláště pokud by směs větráním nebo otevřeným okénkem vlétla řidiči do očí, nebo asi i jen při styku s kůží, ale přece jen je to prý od roku 2010 legální, asi v návaznosti na AVipem zmíněné rozhodnutí z předchozího roku. Každopádně je značný rozdíl mezi polským technickým a českým vnitřním užitím.
Razer - 23. listopad 2014 23:24sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: A kdo to těmto důvěryhodným obchodníkům dodával?

To je jako říct, že drogy distribuují dealeři, ale Mexičtí narkobaroni jsou úplně nevinní.

A jasně zas přijde argument, že proč zkoumat komu tisíce litrů jedovatého šmejdu prodávám, třeba s tím chce odmašťovat kliky...


Nechci se hádat, tak si to tam nakup, hodně štěstí.
AVip - 23. listopad 2014 20:25sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jenže primární problém není v tom, odkud co je, primární problém je v tom, že methanol, ač je to vysoce jedovatá substance, není od roku 2009 na oficiálním seznamu jedů a tudíž není sledovaný:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_l%C3%A1tek_pova%C5%BEovan%C3%BDch_za_jedy_%28%C4%8Desk%C3%A9_trestn%C3%AD_pr%C3%A1vo%29

Všechno ostatní je jen zástupný problém.
Mvek - 23. listopad 2014 19:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Většina pokud vím byla namíchaná u nás různými filuty. Ostatně o tom vycházely různé články i letos.
Razer - 23. listopad 2014 19:12sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: A odkud byl ten alkohol co zabíjel i u nás? Ano z Polska...

Nejnovější   Novější 1058 - 1077 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o