|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Whisek je na tisíce, záleží co ti chutná. Já osobně mám rád kouřové, čili celý ostrov Skye. Nejvíce pak Talisker, ale to jsou lahve od 1200 výš.
Doporučil bych ti postup koupit takové ty levnější v mini lahvích, nebo si zajít do dobrého baru, a vyzkoušet, co ti chutná. Pokud ti chutná Tullamore, nebude ti chutnat Johny Walker, atd. Z tadytěch levných whiskey pro ne-původní trhy osobně docela můžu Jamesona, zbytek mi přijde jako patok.
Z těch Billa/Tesco se s notnou trochou fantazie dá pít Old Smuggler. |
|
|
|
| Yakuzza: Já se přiznám, že jsem snad měl jen tu Balantines, která ani netuším kolik stojí, takže se podívám a ano, možná radši zvolím tu nebo Tullamore.
|
|
|
|
| Mvek: Mno, nejlevneji... Muzes sahnout po Printer's, kterou maji v kazdem Tescu a pancovani bych se nebal. Je teda levna, ale echt hnusna. Pokud mas rad kourove whiskey, ma trochu takovy nadech (diky cemuz mi chutna jeste min :)). Ale popravde bych i tak zvolil treba Tullamorku. |
|
|
|
| Totéž je tedy jinak doporučený recept, až na to, že místo Zubrowky je tam právě bourbon whiskey. |
|
|
|
| Říkám si, jakou whiskey koupit nejlevněji, a přitom se zas nějak nebát pančování. Chci ji na míchané drinky, takže žádnou super kvalitu neocením. Balantines, kterou odmítla pít babička po aféře, přestože ji měla koupenou ještě předtím, než se začalo kolkovat, už došla:-).
Nicméně také jsem zjistil, že je velmi zajímavý drink: polská Zubrowka (vodka s nějakou trávou:-), připomínající whiskey) + červené víno + citrónová šťáva + sladký sirup. |
|
|
|
| tak to se vám aspoň nebudu muset bát někdy něco uvařit :) |
|
|
|
| Na jaře jsem si koupil v Pivovarském domě v Praze pivní sekt Šamp. Nedoporučuji, bylo to šumivější pivo... Navíc koukám, že podle složení to obsahuje sacharin a nějaké aroma.
Přitom to bylo drahé.
Jsem rád, že mi nakonec nevyšel plán vzít to někomu jako dárek k narozeninám na oslavu (na tu jsem se nedostal). |
|
|
|
| Tak, já se České kuchyni vyhýbám jak můžu. Tedy takové té klasické mastné... ble. Což třeba neznamená, že si nedám bramborák, akorát jsem citlivý na přípravu. |
|
|
|
| Nn, my zkoušíme ledacos, nemluvě o tom, že i od mámy jsem doma vyzkoušel různé věci. Třeba lehce osmahlou a pak převařenou směs:
rýže, kokos, osmahlá cibulka, hrášek, rozinky.
No a indické stravě se také čas od času nebráním. Čínskou zrovna nemusím, a tím myslím i kvalitní, že jako dá se, ale neláká mě. |
|
|
|
| "to fuj" :D to se povedlo
Pravda, stejně jako s každým jiným jídle se člověk opravdu musí naučit tofu připravit, už jsem ochutnala i maxi hnus. Ale celkem vzato je to hodně jednoduché na přípravu, orestovat se zeleninou, to je základ.
Sem zvědavá protože mi přijde že místní strávníci mají rádi hlavně českou kuchyni, kdežto já ji postupně opouštím... |
|
|
|
| Ale to fuj... :-D
Ne, vážně, když mne pozve na jídlo můj bratranec - vegetarián k nim domů, tak se samozřejmě nijak neošklíbám a beru to jako rozumný kompromis, protože platí "doma jez co máš, na návštěvě co ti daj", že.
Ale že bych to nějak vyhledával, to se teda říct nedá...ale nevadí mi to. "Jedlost" tofu je hlavně ovlivněna úpravou příslušného jídla, že a tím pádem záleží hlavně na osobě "kuchaře". |
|
|
|
| Nebo teda pak ještě v nějakém salátu nebo číně... |
|
|
|
| Jj. Sice zpravidla jen lehce osmažené, ale ano. |
|
|
|
| to byla ale dobrý nápad přepapat se o půlnoci tofu a fazolkama
hej tak mě napadá, jí vůbec někdo z místních tofu? |
|
|
|
| Když už jsem tu pomluvil Výtopnu v centru Brna, tak ale musím pochválit "prvorepublikovou" Zemanovu cukrárnu v Josefské.
Ano, vzhled působí zašle, nejen prvorepublikově, ale mají dobré zákusky (doporučil bych Veletržní dort a pak nějaké ty šlehačkové nebo jaké kvádrovité řezy, ať už malinový nebo Oreo). |
|
|
|
| Razer: Z Polska teď skoro nikdo nic nemá rád, protože opakovaně odtamtud přišlo něco s technickou solí apod. Takže to chápu. Ale na druhou stranu jsem už nějak alergický, jak všichni okolo nadávají na Poláky. Sice nejlépe pracuje z těch 5 Poláků přistěhovalý Ukrajinec, ale je to i o jiném přístupu k práci, kdybych s nimi byl a pracoval s nimi na místě, taky to asi bude lepší.
Jinak ale ano, právě ten článek o té Australance mě přivedl na tenhle konkrétní výrobek, jinak bych o něm nevěděl. Ale v článku není ani slovo o tom, že by zemřela kvůli otravě špatným alkoholem. Ono jako 95% alkohol zrovna na pití není... |
|
|
|
| Mvek: Alkohol chceš ty, já jen vyslovil na základě několika stovek mrtvých, slepých a chromých obavu, že to z Polska nemusí být až ten nejlepší nápad (samozřejmě to platí i pro naši republiku).
Nato zas slyším, že nenávidím všechno z polska... fakt, že někomu radim.
A den před tím sem četl toto
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/354185-australska-studentka-zemrela-po-poziti-95procentni-polske-lihoviny.html |
|
|
|
| Razer: Mimochodem, pochybuji, že by sis pro ten alkohol z New Jersey dojel, takže myslíš, že ten nikdo zfalšovat nemůže? To je pak stejné jako si koupit kvalitnější dražší alkohol z Polska.
|
|
|
|
| Já doma piji dovezenou Zubrowku a vzhledem k tomu, že pracuji s Poláky, tak vidím ledasjaké produkty, zrovna tahle silná vodka patří k těm dražším, zatímco podvody byly většinou (ale asi ne stopro) na těch levnějších.
Problém byl samozřejmě ale v těch dealerech, kteří byli těmi výrobci v tomto případě, kteří do obchodů propašovali něco neoficiální cestou, a ne tak, že by někdo ve fabrice začal část flašek plnit jedem.
Ale ano, radši bych si to koupil v supermarketu, než v dovozu eshopem, který také může mít různé kontakty... |
|
|
|
| Přesně tak, míchali to Češi. Je otázka, jestli ten metanol byl ve složení té směsi (já si myslel při čtení článků, že je to právě normální), takže jestli věděli, že tam bude, nebo si jen mysleli, že tam prostě budou chemikálie, které ale těžko zabijou, maximálně uškodí zdraví. Tak jako tak je ale asi blbost, že by si dotyční mysleli, že jejich aktivita je v nejlepším pořádku, jen okradou stát. A z těch článků to ani nevyplývalo. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|