|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Asi mám posunuté pohárky, ale RC Cola mi přijde sladčí než Coca Cola. Chuťově těžko říct, rozhodně s ní problém nemám. |
|
|
|
| lagga: Tu moc nemusím, i když to trochu kořeněné, solené s podobně nakrájenými kousky brambor je snesitelné.
Ale taková řepnno-zelná polévka s pohankou na zahuštění (lámankou), to je super!
|
|
|
|
| nový objev: pečená řepa - mňam |
|
|
|
| Mvek:
Ale netušil jsem, že existují slabší whiskey, než těch 40 plus mínus doslova pár procent
Pro náš trh určitě ano... a pokud ne, tak brzo budou. :-/
Ono se stačí podívat třeba na běžně dostupný rum a ne nutně jen ten bramborový... |
|
|
|
| Přesně tak, mně nějak samotná whiskey neoslovila, jsem zvědav ještě na pravý dražší rum, co dostal táta před rokem, až ho konečně načne, jinak pro mě "silnější" zajímavé alkoholy končí tak asi portským. Zbytek už je jen na míchání.
Ale netušil jsem, že existují slabší whiskey, než těch 40 plus mínus doslova pár procent. |
|
|
|
| Taky obvykle nepiju gin, přesto si do ginfisu rád naleju Bombay Sapphire. Tohle je subjektivní :) |
|
|
|
| Yakuzza:
ale cloveku co whisky bezne nepije muze byt celkem jedno, jestli tam je Ballantines nebo Smuggler.
No tak nějak... spíš bych se zajímal o sílu, aby to nebyl "čajíček"... t.zn. chce to něco, co má aspoň 40%... |
|
|
|
| Tak ja jsem vychazel z toho, ze to je na drinky. A ruku na srdce, uplne jedno to sice neni, ale cloveku co whisky bezne nepije muze byt celkem jedno, jestli tam je Ballantines nebo Smuggler. |
|
|
|
| Whisek je na tisíce, záleží co ti chutná. Já osobně mám rád kouřové, čili celý ostrov Skye. Nejvíce pak Talisker, ale to jsou lahve od 1200 výš.
Doporučil bych ti postup koupit takové ty levnější v mini lahvích, nebo si zajít do dobrého baru, a vyzkoušet, co ti chutná. Pokud ti chutná Tullamore, nebude ti chutnat Johny Walker, atd. Z tadytěch levných whiskey pro ne-původní trhy osobně docela můžu Jamesona, zbytek mi přijde jako patok.
Z těch Billa/Tesco se s notnou trochou fantazie dá pít Old Smuggler. |
|
|
|
| Yakuzza: Já se přiznám, že jsem snad měl jen tu Balantines, která ani netuším kolik stojí, takže se podívám a ano, možná radši zvolím tu nebo Tullamore.
|
|
|
|
| Mvek: Mno, nejlevneji... Muzes sahnout po Printer's, kterou maji v kazdem Tescu a pancovani bych se nebal. Je teda levna, ale echt hnusna. Pokud mas rad kourove whiskey, ma trochu takovy nadech (diky cemuz mi chutna jeste min :)). Ale popravde bych i tak zvolil treba Tullamorku. |
|
|
|
| Totéž je tedy jinak doporučený recept, až na to, že místo Zubrowky je tam právě bourbon whiskey. |
|
|
|
| Říkám si, jakou whiskey koupit nejlevněji, a přitom se zas nějak nebát pančování. Chci ji na míchané drinky, takže žádnou super kvalitu neocením. Balantines, kterou odmítla pít babička po aféře, přestože ji měla koupenou ještě předtím, než se začalo kolkovat, už došla:-).
Nicméně také jsem zjistil, že je velmi zajímavý drink: polská Zubrowka (vodka s nějakou trávou:-), připomínající whiskey) + červené víno + citrónová šťáva + sladký sirup. |
|
|
|
| tak to se vám aspoň nebudu muset bát někdy něco uvařit :) |
|
|
|
| Na jaře jsem si koupil v Pivovarském domě v Praze pivní sekt Šamp. Nedoporučuji, bylo to šumivější pivo... Navíc koukám, že podle složení to obsahuje sacharin a nějaké aroma.
Přitom to bylo drahé.
Jsem rád, že mi nakonec nevyšel plán vzít to někomu jako dárek k narozeninám na oslavu (na tu jsem se nedostal). |
|
|
|
| Tak, já se České kuchyni vyhýbám jak můžu. Tedy takové té klasické mastné... ble. Což třeba neznamená, že si nedám bramborák, akorát jsem citlivý na přípravu. |
|
|
|
| Nn, my zkoušíme ledacos, nemluvě o tom, že i od mámy jsem doma vyzkoušel různé věci. Třeba lehce osmahlou a pak převařenou směs:
rýže, kokos, osmahlá cibulka, hrášek, rozinky.
No a indické stravě se také čas od času nebráním. Čínskou zrovna nemusím, a tím myslím i kvalitní, že jako dá se, ale neláká mě. |
|
|
|
| "to fuj" :D to se povedlo
Pravda, stejně jako s každým jiným jídle se člověk opravdu musí naučit tofu připravit, už jsem ochutnala i maxi hnus. Ale celkem vzato je to hodně jednoduché na přípravu, orestovat se zeleninou, to je základ.
Sem zvědavá protože mi přijde že místní strávníci mají rádi hlavně českou kuchyni, kdežto já ji postupně opouštím... |
|
|
|
| Ale to fuj... :-D
Ne, vážně, když mne pozve na jídlo můj bratranec - vegetarián k nim domů, tak se samozřejmě nijak neošklíbám a beru to jako rozumný kompromis, protože platí "doma jez co máš, na návštěvě co ti daj", že.
Ale že bych to nějak vyhledával, to se teda říct nedá...ale nevadí mi to. "Jedlost" tofu je hlavně ovlivněna úpravou příslušného jídla, že a tím pádem záleží hlavně na osobě "kuchaře". |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|