|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| přesně tak AVipe, a protože na doprovázejících látkách záleží, tak má lidský metabolismus mírně odlišné reakce :)
no maté je taky fajn
já obecně stejně tyhle povzbuzováky raději omezuji, takže XS taky
Marshalle :D to by na mě svítilo všechno
|
|
|
|
| jj, jsem viděl (předloni na konferenci) jak buňky srdeční tkáně (in vitro) reagují jen na kofein: chvilku makaj (kontrakce mají vyšší frekvenci) jak šílený a pak si daj pauzu a znovu. Ale jako nebiologové (zkoumali jsme jak to spolehlivě změřit a vizualizovat) nutno dodat, že si myslíme, že to není ten mechanismus, který člověk nabudí - tj. receptory budou ještě někde jinde. |
|
|
|
| Je na čase opět zmínit jednu věc - kofein je sice to, co člověka "nakopne", ale jak moc (a kam :-D) ho nakopne určují různé vedlejší látky, které jsou obsaženy spolu s ním a ty jsou u různých plodin různé (na tohle téma lze napsat doslova stohy vědeckých prací vedle těch, co už existují).
Proto jsou účinky kofeinu z různých zdrojů různé. Ale kofein je jen jeden... a chemicky platí, že kofein = thein atp.
Je to tatáž látka a to co rozhoduje o účinku, jsou "nečistoty" a příměsi. |
|
|
|
| svítíš :) To asi piješ NukaColu ne? |
|
|
|
| Uz jsem odhalila rozdil energitaku XS od ostatnich. Kofein nema z kavy ale z guarany, a proto je pro citlive lidi bezpecnejsi ale pritom ma stejnou silu. Proto me nepicha u srdce ale svitim jak zarovka celou noc.
|
|
|
|
| Lania: Jo, proto právě myslím, že to, co jsem koupil, nebude ono, ale už to bylo aspoň levné, tak zkusíme. |
|
|
|
| Mvek: Tak si ho vždy najprv pomačkaj a ucítiš, či je pod šupkou vôľa.
Niekedy ide šupka dole úplne sama, ale zase nesmie byť veľmi poddajná, bo potom je vnútri moc suchý.
|
|
|
|
| Ten velký citrus, obvykle v síťce připomínající velký grep a za 20-40 za kus. Něco mezi grepem a pomerančem chuťově, když není moc zralý, když je zralý, má trochu specifickou chuť. Ale jestli jsi neměl, klidně zkus, pochybuji, že by ti to bylo odporné, pokud jinak citrusy snášíš.
Ale u něj je nevýhoda, že často je drahý a často je přitom hodně podtržený, takže ani po dojití doma není moc sladký a nejde moc od slupky. Chce to se strefit na dobrý kus. Včera jsem jedno taky koupil, ale asi to bude ta horší varianta, víc připomínající grep. |
|
|
|
| dejte mi pomelo a proměním se v klubíčko štěstí |
|
|
|
| Možný to je, ale na mě je CC šíleně přeslazená a RC mi chutná. |
|
|
|
| Rek bych, ze to je klidne mozne. |
|
|
|
| Asi mám posunuté pohárky, ale RC Cola mi přijde sladčí než Coca Cola. Chuťově těžko říct, rozhodně s ní problém nemám. |
|
|
|
| lagga: Tu moc nemusím, i když to trochu kořeněné, solené s podobně nakrájenými kousky brambor je snesitelné.
Ale taková řepnno-zelná polévka s pohankou na zahuštění (lámankou), to je super!
|
|
|
|
| nový objev: pečená řepa - mňam |
|
|
|
| Mvek:
Ale netušil jsem, že existují slabší whiskey, než těch 40 plus mínus doslova pár procent
Pro náš trh určitě ano... a pokud ne, tak brzo budou. :-/
Ono se stačí podívat třeba na běžně dostupný rum a ne nutně jen ten bramborový... |
|
|
|
| Přesně tak, mně nějak samotná whiskey neoslovila, jsem zvědav ještě na pravý dražší rum, co dostal táta před rokem, až ho konečně načne, jinak pro mě "silnější" zajímavé alkoholy končí tak asi portským. Zbytek už je jen na míchání.
Ale netušil jsem, že existují slabší whiskey, než těch 40 plus mínus doslova pár procent. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|