|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| TelemachusRhade: "1/4 hrnku zeleného pepře, lžíce černého pepře a lžíce cayenského pepře je přecijen trochu hodně pepře :)"
Hmm, cayenský "pepř" musí být opravdu silný... -) |
|
|
|
| lagga:
v záchodu díra
Ne ne, poctivě jsme to snědli :) |
|
|
|
| TelemachusRhade: OMG, hodně pepře, v záchodu díra a ty už plánuješ nějaké "příště" :D |
|
|
|
| Mvek: Je to tak, neříkám to nijak dramaticky, jen že kvalitu éček nikdo moc netestuje max při prvotním přivezení výrobku na trh stát. |
|
|
|
| Razer: Tak to ale může být úplně u čehokoliv. Resp. pokud je tam sebemenší chemikálie, ať už je to kyselina citronová, nebo i ta sůl. |
|
|
|
| Mvek: Jenže já se třeba bojím spíš toho, že jde o nějaké "oficiální éčko" ale vyrobené třeba z polské posypové soli. Prostě, že kvalita ečka může bejt strašná i když ono samotné škodlivé není. |
|
|
|
| lagga: Už jsem si tak nějak promyslel, co příště z receptu vynechám a co tam přidám. 1/4 hrnku zeleného pepře, lžíce černého pepře a lžíce cayenského pepře je přecijen trochu hodně pepře :)
Každopádně po vychladnutí je to výrazně lepší s pálivostí i chutí. |
|
|
|
| Jinak teda zrovna bych z toho E133 nešílel v barevním zdobení, protože toho se nepředpokládá, že člověk sní moc, jinde už je to horší. |
|
|
|
| AVip: A když už máš tak blízko ke zdroji, byl by nějaký "ověřený" seznam éček? Protože jsou samozřejmě mnohé seznamy látek, které právě jsou více podezřelé jako E133, ale jedna věc je, že mnozí se vyhýbají opravdu každému druhému E, zatímco existuje menší množství těchto více škodlivých.
|
|
|
|
| TelemachusRhade: čest tvemu nadseni pred pokusem
|
|
|
|
| TelemachusRhade:
Dnes u Sisků: Cajun jambalaya
Nikdy v životě si to nedělejte! :-D Nic ostřejšího jsem nikdy nejed, zabere to spoustu času a moc dobrý to není :)
|
|
|
|
| Asi od včerejška je v Albertu v akci Romadur (ten klasický v modrém obalu). Asi bych se mu radši vyhnul. Měl jsem z něj křeče a běhavku, a nebudu to tu rozpitvávat, ale mám důvody věřit, že to bylo z něj, a ne z něčeho jiného.
Na druhou stranu jsem měl před pár týdny taky chuť a zkusil o chlup dražší Pivní sýr v zeleném obalu, stejná velikost, od nějakého malého výrobce, v Tescu, a chutnal mi i o dost víc než Romadur, musím zkusit zase někdy. |
|
|
|
| Dnes u Sisků: Cajun jambalaya
Jsem hodně zvedavý, co to ve výsledku vlastně bude :) |
|
|
|
| Sice a "A dost" a "D-test" vyloženě nemusím, ale tohle je vážně síla...
Modré zlo
https://www.stream.cz/adost/10005012-modre-zlo#nejnovejsi
Ale tady je ještě jedna věc - ač tomu hysterická veřejnost odmítá uvěřit, tak E kód znamená to, že ta látka je alespoň jakž takž bezpečná, ie. že když nic jiného, tak že člověka nezabije hned na místě (to není mimochodem vůbec ironie).
V současné anti-E hysterii, kdy se občas mám chuť na krámě provokativně zeptat ve stylu "a něco s klasickými éčky nemáte?" se skrývá ještě jedno veliké nebezpečí - dříve či později tuhle situaci někdo doopravdy zneužije a na základě toho, že se vše už vypisuje "normálně", propašuje do něčeho nějaký opravdový sajrajt (a pro pořádek připomínám pár pojmů: Čína a melanin, Polsko a technická sůl). |
|
|
|
| TelemachusRhade: Blue 1 je E133 nebo něco jiného? ... Aha, už jsem si to našel. Je to mé oblíbené E133 :-). Kde je info o tom, že je to zakázané barvivo? Na wiki píšou, že je naopak povoleno v EU i v USA.
|
|
|
|
| A něco málo k tomu, co máme v záhlaví - Mountain Dew Voltage, tedy ten modrý, obsahuje zakázané barvivo "Blue 1", kvůli kterému ve většině států světa skončila Pepsi Blue. Docela by mě zajímalo, když kvůli stejnému barvivu musel jeden skončit, proč může druhý bez povšimnutí pokračovat.. |
|
|
|
| TelemachusRhade: Jak to víš? Do letoška se snad právě neuvádělo, jaký tuk tam je.
|
|
|
|
| Palmojádrový tuk nově už i v Miňonkách, což byla do letoška jedna z posledních odolávajících sešenek :-/ |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|