Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1000 - 1019 / 1810Starší   Nejstarší

Pozemstan - 02. březen 2015 13:15sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Razer: Jejich přístup se asi také vyvíjí. Třeba v bývalém obchodním domě Máj se ještě po Tescem před necelými deseti lety dal koupit široký sortiment v Česku typického zboží. Později, když jej předělali na luxusní nákupní centrum "My", už mi třeba v domácích potřebách, když jsem hledal obyčejné kovové spony na upevnění ubrusu (měli jen plastové), řekli, že to v Británii není obvyklé zboží a oni se řídí zvyklostmi britských zákazníků...
Pozemstan - 02. březen 2015 13:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Píšou to na účtech... -) V Legerově ulici mají jednu prodejnu, do které jsem dříve z kanceláře chodil, než jsem objevil bližší Billu pod Karlovem... Nabídka v Žabce je omezená a alespoň v této ceny trochu vyšší. Ještě před pár lety přitom interiér, nyní částečně rekonstruovaný, včetně košíků, do značné míry odpovídal ještě prodejnám z doby před rokem 1989. Navíc mezi zákazníky i prodavačkami zřejmě převládali lidé z postsovětského prostoru, takže to byla docela zajímavá "východní retro" kombinace (právě až na ty ceny)... -)

Ona, jak koukám, pochází síť Żabka z polska a do roku 2012 patřila finanční skupině Penta, která však českou část prodala již roku 2010 Tescu...
Razer - 02. březen 2015 13:06sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Ostatně za vše mluví přístup kdy Tesco řekne, že prodá divize ve 4 zemích, které jsou pro ně nějaký jeden malý region... nemají rozlišovací schopnost co se týče nějakého 10M státu.
Razer - 02. březen 2015 13:05sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Máš samozřejmě pravdu, že se to děje i jinde a vím o těch slevových kupónech co Tesco provozuje.

Nicméně takový dojem na mě Tesco dělá, vysoké ceny špatná kvalita. To Peny jde třeba cestou nízké ceny ještě horší kvalita - a to čechům vyhovuje.
Mvek - 02. březen 2015 12:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Zatím nemám pocit, že bys popisoval něco, co neplatí pro jiné řetězce:-).
Resp. snad z toho vyčnívá jen ten Globus.

Nebo chodíš někam, kde se ti to neděje? To by mě zajímalo.


Pozemstan: Vida, netušil jsem, že Žabku franšízuje Tesco... Hm... Ale dobře, pořád je to aspoň franšíza, takže záleží i na konkrétním obchodu.
Razer - 02. březen 2015 12:51sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Já do teska nechodim, mám opakovaně tu zkušenost, že začnou dovážet nějakej výrobek např. pomazánkové máslo a to je skutečně dobré (západní). Jakmile ho začneš kupovat za nějakej čas chutná úplně jinak :-D nebo to zase zdraží... .

Myslím, že jde úplně špatně na českou menalitu taky. Čech sní i hovno pokud je v akci, ale pokud je něco dobrého a pak to nahradíš něčím horším a stojí to pořád stejně... na to čecha neuvaříš.
Pozemstan - 02. březen 2015 12:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zajímavé bude, jestli zůstane franšíza Tesca "Žabka" a její poněkud nepříznivá cenová politika...
Mvek - 02. březen 2015 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A nesmíme zapomenout na to, že jestli by Tesko přebral někdo, kdo tu už má hypermarkety, tak nám klesne konkurence.
Mvek - 02. březen 2015 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Proč vás tu několik tak nad Teskem ohrnuje nos? Mně přijde tak nějak na stejné úrovni jako Kaufland nebo Hyperalbert. Globus bude asi lepší, ale zatím jsem se do něj moc nedostal.
Kaufland měl dříve dobrý výběr i českých výrobků, ale už se to zhoršilo, takže poslední dobou chodím jen do Teska, když mi nestačí supermarkety Alberta.

Cenově mi Tesco přijde standardní, i když určitě něco mají drahé, no a to co neseženu v místním Albertu, tak tam většinou i jo.
Navíc oproti Billa kartě Clubcard opravdu šetří peníze (i když hlavně díky tomu, že přes můj účet nakupuje babička potraviny do domu).
kapitan Pike - 02. březen 2015 12:14sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Tesco zvažuje odchod ze střední Evropy včetně Česka, píší na Slovensku

Žádná škoda, abych tak řekl :-)
Pozemstan - 01. březen 2015 14:20sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: "1/4 hrnku zeleného pepře, lžíce černého pepře a lžíce cayenského pepře je přecijen trochu hodně pepře :)"

Hmm, cayenský "pepř" musí být opravdu silný... -)
Telemachus Rhade - 01. březen 2015 13:34sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga:
v záchodu díra

Ne ne, poctivě jsme to snědli :)
lagga - 28. únor 2015 12:03sipka
ZAMĚŘIT
lagga
TelemachusRhade: OMG, hodně pepře, v záchodu díra a ty už plánuješ nějaké "příště" :D
Razer - 27. únor 2015 23:56sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Je to tak, neříkám to nijak dramaticky, jen že kvalitu éček nikdo moc netestuje max při prvotním přivezení výrobku na trh stát.
Mvek - 27. únor 2015 23:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Tak to ale může být úplně u čehokoliv. Resp. pokud je tam sebemenší chemikálie, ať už je to kyselina citronová, nebo i ta sůl.
Razer - 27. únor 2015 23:07sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Jenže já se třeba bojím spíš toho, že jde o nějaké "oficiální éčko" ale vyrobené třeba z polské posypové soli. Prostě, že kvalita ečka může bejt strašná i když ono samotné škodlivé není.
Telemachus Rhade - 27. únor 2015 22:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga: Už jsem si tak nějak promyslel, co příště z receptu vynechám a co tam přidám. 1/4 hrnku zeleného pepře, lžíce černého pepře a lžíce cayenského pepře je přecijen trochu hodně pepře :)

Každopádně po vychladnutí je to výrazně lepší s pálivostí i chutí.
Mvek - 27. únor 2015 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak teda zrovna bych z toho E133 nešílel v barevním zdobení, protože toho se nepředpokládá, že člověk sní moc, jinde už je to horší.
Mvek - 27. únor 2015 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: A když už máš tak blízko ke zdroji, byl by nějaký "ověřený" seznam éček? Protože jsou samozřejmě mnohé seznamy látek, které právě jsou více podezřelé jako E133, ale jedna věc je, že mnozí se vyhýbají opravdu každému druhému E, zatímco existuje menší množství těchto více škodlivých.
lagga - 27. únor 2015 19:23sipka
ZAMĚŘIT
lagga
TelemachusRhade: čest tvemu nadseni pred pokusem



Nejnovější   Novější 1000 - 1019 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o