Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: NEfantastické

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1698

Užitečné odkazy: TvZone | Serial Zone | Edna | Section of Randomness

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 565 - 584 / 1698Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 23. listopad 2018 22:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
House of Cards 6x01

Odpad a šílená nuda.
Mirak - 23. listopad 2018 16:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Northern Exposure Revival in the Works at CBS, Rob Morrow Returning to Star
Telemachus Rhade - 23. listopad 2018 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
House of Cards S5

Volný doběh skvělé čtyřky, přičemž první půle je hodně dobrá a druhá jede po skluzavce přímo do prdele, kde se dostáváme do hávu konspiračních teorií a mafiánského klubu. Pokud by šestka v původním záměru měla vypadat takto, jsem rád, že se z toho sešlo.

Naštěstí tedy už máme jen 8 dílů.
Mvek - 23. listopad 2018 11:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hm, 2x11 Breaking Bad a stále na tom nevidím nic úžasného. Ženě se to líbí, ale mně se vždy líbí třeba jedna epizoda, a pak dvě tak nějnak přežiju, s pár zajímavějšími momenty, ale jinak šeď. A nejde mi o to, že je tam málo akce, ale že mi ta rodinná a psychologická "dramata" přijdou taková povrchně zpracovaná.
Třeba pořád nedokážu pochopit pohnutky Waltera, že jako spořádaný středoškolský učitel radši začne vyrábět drogy, než aby přijal nabídku od svých bývalých kolegů, kteří ho asi nějak podrazili, ale cítí se provinile, že jejich peníze by měly být i jeho. Jasně, je to ponížení, jasně, má hrdost, ale proboha, na druhé straně máme produkci drog, kde nejde jen o zákony, ale to, že ty ničí životy jiných (a jasně, když je nebude dělat on, seženou si je jinde, ale určitě jim to takto usnadní). Pořád to nebylo dostatečně vysvětleno, co mu teda provedli tak strašného, že i po prvotních peripetiích bude radši riskovat a mít svou hrdost.

A do toho musí x epizod začít flashforwardem kdoví kam, možná na konec řady. Opakovaně musí ukazovat záběry ze stejné situace, až to taky ztratí dramatičnost.



Ne, já nevím, zatím mám pocit, že seriál si získal popularitu kvůli těm občasným extrémním situacím (jako uřízlá hlava zločince na želvím krunýři, nebo rozleptání mrtvoly a následná demolice části baráku a podobné věci). A možná někoho baví častá neschopnost Jesseho myslet, ale mě holt otravuje, podobně jako mě otravují velké trapasy.
Telemachus Rhade - 14. listopad 2018 11:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: Jo, měla by. Mermomocí se brání další roční pauze.
Seven - 14. listopad 2018 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Podle všeho už se točí 4. řada The Man in the High Castle...
Mirak - 07. listopad 2018 18:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
(a prequel film k Sopranos)
Telemachus Rhade - 07. listopad 2018 16:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
O Deadwood filmu se ví dlouho. Teď se k němu přidaly ještě Breaking Bad a Walking Dead.
kapitan Pike - 03. listopad 2018 15:26sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Tak Castle dokoukán a přidávám pár poznámek k poslední sezóně.
- Oživily to nové postavy, především Hayley, která měla poměrně zajímavý background. Možná ještě více prospělo zmizení Gates.
- Interakce Castla a Beckett byly (především v první polovině sezóny) celkem otravné, ale to jejich chování bylo konzistentní s předchozími sezónami, takže ok.
- Bylo tam více humoru a nadsázky, než v sedmičce. Díky tomu mě to bavilo více.
- Nejhorší episody se týkaly "kontinuální" dějové linie, ale to se jim obecně přestalo dařit už někdy v třetí sezóně.
- Nejvíce mě zaujala episoda se školní třídou, ale netvrdím, že byla objektivně nejlepší.
- Takže celkově to rozhodně nebyl nějaký vrchol kinematografie, ale jsem rád, že jsem to nakonec dojel.
Mirak - 29. říjen 2018 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Co si pamatuju tak první řada (6 epizod?) není špatná, ale ještě nemají vyprofilovanej ten osobitej styl. Všechny high pointy tohohle seriálu přijdou později.

Hodnocení je naprosto zasloužený, Breaking Bad je IMO jeden z nejzásadnějších seriálů řekněme post 2005 a to sebe nepovažuju až za takovýho super fanouška. Aktuální komornější spin-off Better Call Saul mi možná i sedne víc, ale taky je to možná tím, že první 3 sezóny BB jsem viděl před víc jak 8 lety a už si to až tak nevybavuju.

Jinak na realičsnot si to možná z počátku povrchně hrálo, ale vůbec to na tom nestojí.
Mvek - 29. říjen 2018 22:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A k jedné poznámce dříve - na reálný seriál si to nemůže hrát moc ani v první řadě. Už například vidím, jak auto začne hořet a blafne totálně od zkratované baterky (namočenou houbovou stěrkou na sklo), nebo jak kyselina sice rozleptá keramiku a kov (ne plast), takže zbytky mrtvoly z vany propadnou podlahou domu, ale na podlaze v přízemí to už nezanechá žádné stopy, jen nechutný binec.

Ale zatímco výše uvedené jsou prkotiny běžné všude, tak mě štve víc ten těžko identifikovatelný tok času, kdy třeba po třech epizodách, kdy řešili jedno tělo, tak druhé najednou ani nezmíní, kdo jak odstranil. Možná se k tomu vrátí ve finále flashbackem, aby bylo jasné, jak někdo najednou najde něco jako stopu...

Zatím to není žádná příšernost, ale 9,5/10 na IMDB a i jinde chválu nechápu.
Mvek - 29. říjen 2018 22:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Breaking Bad je divné. První tři epizody ok, ale pak přijdou dvě totálně rozvláčné epizody, které si 48 minut nezaslouží ani omylem a je to nuda. Na druhou stranu tam dělají časové skoky, že divák má dojem, že to běží za sebou, ale přitom tam jsou dlouhé pauzy.
Telemachus Rhade - 29. říjen 2018 17:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
No... Ještě nekřič ;)
kapitan Pike - 29. říjen 2018 15:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Tak mi zbývají poslední tři episody Castla a zatím můžu říct, že osmička byla o dost lepší, než sedmička. Neříkám, že to bylo kdoví co, ale celkem mě to bavilo. Až to dojedu, tak napíšu víc.
AVip - 27. říjen 2018 21:26sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
pro mě šlo o strašné zklamání.

Souhlas... on i projekt Nebenwelt je silně na hlavu postavený a v podstatě nedává smysl podle žádného aplikovatelného měřítka.
Telemachus Rhade - 27. říjen 2018 18:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Jo, "třešeň lolly"... Na to uz jsem malem zapomel :)
kapitan Pike - 27. říjen 2018 17:42sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak 302312: To mně mnohem víc vadil rádoby český accent, který byl ve skutečnosti autenticky ruský :-)
Telemachus Rhade - 27. říjen 2018 14:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lokace se smrskli
Tvl...
Telemachus Rhade - 27. říjen 2018 14:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Man in the High Castle S3

- Kniha skončila druhou řadou, přesto dokázali z Dickova námětu těžit ještě většinu téhle, což se dá považovat za znásilnění i majstrštyk v jednom.
- Za zločin to považuju z toho hlediska, že produkčně zůstali stát na místě, ale přidali GoT elementy, které jsou striktně v rozporu se strukturou Dickova psaní. Zatímco on se snažil varovat a činil tak v náznacích (ať si o Spotnitzovi myslím cokoli, tak tohle chápal), tady neměli tvůrci problém roztočit malou židovskou holčičku v kole a rozbít ji hlavu o zeď. Krom toho, že je to nechutný a zbytečný, tak Wegenerův rozhovor se Smithem z S1 – "We did terrible things back there" – měl mnohem větší váhu a dopad. Zkrátka méně je někdy více.
- A naopak, čeho mělo být (mnohem) více, je méně, a to děje. Nedokážu přijít s lepší charakteristickou než "ubíjející nuda". Posledních několik dílů bylo nekoukatelných.
- Lokace se smrskli na Vancouver, konkrétně na velmi malou oblast za ním. Máme tu SG/BSG lesíky, suplování Colorada, ten důl je asi 20 minut jízdy na sever od centra Vacounveru, atd.
- Postavy přešlapují na místě a asi největší vývoj zaznamenali Smith a Kido. A tím vývojem myslím velmi lehký syndrom vyhoření, čili vývoj +- nula.
- Co je možná nejhorší, je ovšem psaní těch postav. Specificky: všichni jsou tu o řád méně opatrní. Normálně sice takové chování souvisí i s onou prezentovanou únavou, ale ne takhle moc. Třeba takový Abendsen má podnik v Detroitu, který vede pod svým jménem, a evidentně o tom ví jenom celý odboj :-) To bylo až úsměvné. Stejně tak vlez do větrací šachty vedoucí přímo do "high sec nazi c'n'c". Nope.
- Víte kam *jumpnula Alexa na konci? 100% za Joem a Frankem*, protože tohle evidentně tvůrci uznásilní k smrti.
- Jediný ryze pozitivní prvek shledávám v postavě Tagomiho, kterého tu ale bylo velmi pomálu. I Kido měl tentokrát větší roli.
- No a ještě jedna odporná věc na závěr, a tou je vizuál... Je to zkrátka hnus, velebnosti. Šedo-hnědé černo-bíle cosi, na co se velice nepříjemně kouká a po chvíli to začne splývat. Nevím, proč se tak šíleně bojí barev, ale ten rozdíl je oproti normálu enormní už:

imagebam.com imagebam.com
vlevo fotka, vpravo típanec z epizody

Celkově dávám za řadu 1/5 - pro mě šlo o strašné zklamání.
Mirak - 27. říjen 2018 14:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nevím, mně se nejvíc líbily tak první 3/4 pilotu nebo teda ten neo-noir styl, jakým to bylo natočený, protože jsem si myslel, že to bude něco ve stylu Pushing Daisies. Sice bez nadpřirozena, ale s osobitým stylem, kde bude vrah zabíjející podle Castlových knih záporňák aspoň na celou sezónu.

Sice to tam občas úspěšně pronikalo a byly tam dobrý díly, ale nikdy ne konzistentně. A navíc v té době těch "neotřelých" procedurálek bylo mraky a tahle nebyla ani první, ani nejlepší. Plus mě teda brutálně sraly některý vedlejší postavy.

Nejnovější   Novější 565 - 584 / 1698Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o