Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: NEfantastické

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1698

Užitečné odkazy: TvZone | Serial Zone | Edna | Section of Randomness

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 433 - 452 / 1698Starší   Nejstarší

AVip - 27. červen 2019 22:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Kardinální otázkou je, jestli stojí za to druhá řada...

Z propagandistických důvodů udělali producenti z jedné knihy dvě řady.

HBO to například nikdy nepočítala jako dvě, vždy jako jednu, která má 16 dílů.

Mvek - 27. červen 2019 21:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kardinální otázkou je, jestli stojí za to druhá řada...
Mvek - 27. červen 2019 21:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Babylon Berlin mě nakonec zklamal hlavně asi posledním dílem a půl. To se zase utrhli ze řetězu s působivostí, až to bylo podivné.
Než začnu se spoilery, tak jen drobnost, že to sice asi odpovídá historii, ale baví mě kombinace Německé říše s prezidentskou demokracií. Tak nějak mi slovo říše a demokracie nebo prezident nejdou dohromady. Ale tak asi to vystihuje další absurditu Weimarské republiky.

Dílem možná dabingem (který se tedy dopustil velké boty, když zrovna Bendovi a tomu hypnotizujícímu "doktorovi" dal stejného dabéra, takže to bylo občas matoucí, zejména poslední pasáž seriálu) i delším sledováním, a že mi u prvních dílů nebylo moc dobře, mi pár věcí asi uniklo: *
1) Takže vagón se vrátil do Ruska, ale komu tedy? Kdo si ho vlastně vezme? Přece nejel nakonec do té Paříže, kam zmizela ta "hraběnka" i Kardakov.
2) Jakou roli tedy vlastně měl ten Arménec? Nebo se mýlím a ten bratr komisaře Ratha nikdy s Arméncem nebyl? Přece snad on byl u toho, když Rathovi podstrčili jiný lék, aby dostal halucinace (kteroužto pasáž jsem vůbec nepochopil, k čemu tam byla, a jestli šlo o to, aby zastřelil toho tetovaného "biskupa"). Byl ted Arménec nakonec vlastně neutrální? Každopádně na konci Rathovi zachránil život před komunisty.
3) Pobavilo mě, že Brunovi není podivné, že to zlato je tak lehké. Zrovna uhlí je hodně lehké:-). Ocel bych si se zlatem klidně spletl, když jsem nikdy v ruce nedržel těžší kus zlata, ale uhlí...
4) Výbuch fosgenu navíc byl úplně zbytečný. Však stačilo, aby se tam Bruno tím plynem takto otrávil, bouchnout to vůbec nemuselo.
5) Celé to topení Šarloty bylo podivné.
* Jako nesmyslná byla ta její rezignace, ale hlavně o to podivnější bylo její vzkříšení. Zvláště, když se nepumpovala z plic a žaludku voda. A nevím, nakolik je to pravda, co jsem četl v jednom románu dost vědecky založené autorky, že nalokání se sladké vody je o dost horší k přežití než slané, protože kvůli difúzi atp. dojde k velkému poškození tkání sladkou vodou. Ale tak asi občas někoho topícího se ze sladké vody vytáhnou i dost pozdě, a přežije.


AVip: Jak to tedy bylo v knize? *Vagóny přijely lodí. Takže žádná honička na konci se tam nekonala? A jestliže ostatní vagóny nesly prekurzor k lučavce, tak pořád nechápu, jakou tam měla hrát roli, to chtěli zlato zkapalnit?*
Mvek - 11. červen 2019 21:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Nevím, co dál jsi třeba měl na mysli těmi lapsy v Babylon Berlín kromě těch zmíněných s lokomotivou, zbraněmi, vagóny a přímým vlakovým spojením, nebo něco i o tom fosgenu, ale spoilery jsem moc nečetl, jen na ně "mrknul".
Nicméně u šestého dílu mě pobavilo, že si politici odskočili na hon kamsi, kde ale byl očividně podzim podle listí. Nevím tedy jinak, kdy se může střílet vysoká zvěř. Každopádně podle kalendáře máme první dny května, takže to minimálně dost okatě nesedí těmi stromy začínajícími žloutnout.
Mirak - 31. květen 2019 20:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
A scene relating to the identity of the mother, involving Ted's future children, was filmed in 2006 for the show's eventual series finale. This was done because the teenage actors portraying them would be adults by the time the final season was shot.
Seven - 31. květen 2019 20:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak: já jsem zase četla, že všechny včetně závěrečný byly natočený v první řadě, protože stejně něčekali, že dostanou druhou. jinak pro to, když se postava stane karikaturou samy sebe, je pěkný výraz Flanderizace.
Mirak - 30. květen 2019 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Seven:
stejně jako všechny scény s dětmi - proto leckdy jen čumí

No, imo se scény s dětmi naopak natáčely průběžně, jen už jaksi nebylo udržitelný, že postupně stárli a proto tam dávají staré záběry, kde nic neříkají. Nebo se pletu?

Když jsem ten seriál začal ve 2006 sledovat, tak to byl fakt jako svěží vítr na poli tradičních sitcomů. Nápaditá zápletka, kontinuita, skvělá práce s flashbacky, semi-mystery prvky, ale hlavně to bylo vtipný. Škoda, že to po dvou úžasných sezónách prostě vtipný být přestalo. Třeba hned první dva díly třetí řady s Enriquem Iglesiasem jsou slabší, než cokoli z prvních dvou řad. A z postav se bohužel staly karikatury sebe samotných.
Seven - 30. květen 2019 12:19sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Prima Comedy Central, zpětný shlédnutí, balení a stěhování a úklid...na pozadí dobrý. Navíc, až třeba u druhého shlédnutí jsem si všimla spousty návazných věcí a je to seriál, u kterého musím obdivovat tu neuvěřitelnou kontinuitu (například i to, že závěr byl natočený už na začátku, stejně jako všechny scény s dětmi - proto leckdy jen čumí).
Mirak - 30. květen 2019 10:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
A pokračujeme :)

TV's Best Spinoffs Ever

Kritéria jsou vágní, protože na seznam se dostalo i TNG, kterej osobně za spin-off nepovažuju. DS9 tam samozřejmě není, ale kompenzuje to Flash, Melrose Place a Young Sheldon :)
Pozemstan - 29. květen 2019 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zemřel spisovatel Jiří Stránský. -(
Mirak - 29. květen 2019 22:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mně úplně stačilo prvních pět řad a to mě bavily jen první dvě :)
Telemachus Rhade - 29. květen 2019 22:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven:
How I Met Your Mother - ...Po několika shlédnutí seriálu...

Proč? Úplně mi stačilo, že jsem na to musel koukat jednou.

Mirak - 29. květen 2019 19:08sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Seven: Hm, myslím, že u House za vrchol považuju nějakou 4. sezónu. Vím, že u šestky už se na to snášela kritika, ale pokud si vybavuju, tak mě to pořád bavilo. Poslední dvě řady si už moc nepamatuju a vlastně ani nevím, jestli se mi ještě sedmička líbila nebo ne.
Seven - 29. květen 2019 11:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak: Mně právě celá poslední řada Mad Men přišla slabá a nějak jsem ztratila o postavy zájem, myslím, že mi i trvalo pár měsíců ji dokoukat.

U House bylo slabý všechno nějak od pátý řady dál. Úvod pětky byl ještě dobrej, ale potom to šlo dolů vodou. Asi nejhorší pasáž bylo nekonečně nudné (ne)řešení jeho vztahu s Kudlákovou. Šestka měla pár dobrých epizod, ale u lidí jako Amber Tamblyn, Odette Anabelle nebo Charlyne Yi jsem si přála, aby na ně spadla kovadlina a umřeli. Neplánovaný odchod Lisy Edelstein v nedobrém a její absence ve finále to nějak dorazili. Nicméně, já jsem jako konec chtěla "House a Wilson odjíždí na motorce a v pozadí za nima hoří nemocnice." Takže asi "House předstírá, že umřel při požáru a odjíždí s Wilsonem na motorkách do západu slunce" vlastně nebyl zlý konec :D
AVip - 28. květen 2019 21:22sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já můžu komentovat jen to, co jsem viděl.

U BSG považuju za průšvih +/- celou druhou polovinu 4. sezóny, kdy Daybreak jen potvrzuje, že autoři ztratili drajv a soudnost.
Daybreak jako takový úplně neodsuzuju, považuju ho za "logické" vyústění všeho, co se de té doby v nBSG událo.

Co se True Blood týče... ten seriál byl velice dobrý do 4. sezóny včetně.
Jistě, byla tam zaznamenatelná sestupná tendence, ale dalo se to.
5. sezóna byl průser, ze kterého se TB už nikdy nevzpamatovala a i když v dalších sezónách tu a tam probliknul dobrý nápad, už to nikdy nebylo ono.

Finále TB je pak otřesná ukázka na téma, jak to nedělat, vedle kterého je i Daybreak celkem snesitelná věc.
Navíc, díky leaku na IMDb bylo finále na poslední chvíli přepsáno/přetočeno a i když ani původní plán za mnoho nestál, nová verze je ještě mnohem horší.
Mirak - 28. květen 2019 18:57sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Z toho co jsem viděl:

Mad Men finále mě zklamalo v kontextu seriálu, který mi přišel na konzistentně vysoké úrovni celých 7 sezón. Nebyla to katastrofa, ale imo season finale ostatních 6 řad jsou lepší.

BSG finále tady dal Radim hodnocení nějakých 7/5, za mě jedno z nejhorších finále ever.

Na TAHM mi jaksi nezáleželo natolik, aby mě slabý finále nějak trápilo

True Blood mě už poslední dvě sezóny moc nebavilo a na většině postav mi přestalo záležet. Škoda, cca ty první 3-4 sezóny mě bavily moc.

Weeds běžel asi o 4 sezóny déle než měl (a moje srdcovka to nebyla asi nikdy), takže řešit špatný finále nemá smysl. Pokud si pamatuju, tak mi naopak přišlo celkem ok.

Už si to přesně nepamatuju, ale poslední dvě sezóny House mi už myslím přišly dost slabý a ne úplně logickej odchod Cuddyové tomu taky nepomohl.

Seinfeld má slabý finále, který je velmi podobný finále The X-Files, ale seriál žádné uspokojivé zakončení vůbec nepotřeboval, stejně to špička mezi klasickými sitcomy.

Dexter úspěšně přeskakoval žraloka celé poslední 3 sezóny a dostalo se to až do bodu, kdy část zábavy spočívala v tom, jak moc to začalo být špatný a směšný (asi neznám seriál, který by si prošel horším kvalitativním pádem, protože 1., 2. a 4. sezóna jsou fantastický). Rád vzpomínám na fórum na Lapiduchu, kde jsme si z toho dělali ke konci už jenom prdel. A nikdy nezapomenu na jednu z nejhůř natočených scén ever :)

Seven - 28. květen 2019 17:39sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Většinu neznám a za mě zatím nejlepší finále mělo Boston Legal. Angel si podle mě zaslouží místo spíš na tom druhým listu.

Z těch nejhorších - přijde mi, že už je to starší seznam:
Mad Men - to mě zase tak neurazilo, protože mi tou dobou byl ten seriál buřt
Will and Grace - retcon jedný řady a jedou dál, takže se to nikdy nestalo :D
BSG - vlastně mi to tak moc nevadilo, přišlo mi to vtipný
Pretty Little Liars - proboha, co je to to za pipiny, že všechny jsou rychle do 25 vdaný a mají děti...ale tam byla blbá celá poslední řada
Quantum Leap - už asi dvacet let čekám na ten slibovaný film, který to uzavře
Two and a Half Men - jo, to byla kokotina
Roseanne - retconned, jedeme dál
How I Met Your Mother - když to poprvé vyšlo, strašně mě to nasralo. Po několika shlédnutí seriálu ale musím říct, že to v kontextu je konec, který dává smysl.
House - náhodou, mi to přišlo dobrý a zcela v kontextu trollingu hlavních tvůrců
House of Cards - jo, to bylo špatný

Co si tam zaslouží být by byly Major Crimes. A Akta X.
Mirak - 28. květen 2019 14:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
15 Worst Series Finales Ever

Umístění BSG potěšilo :)
Mirak - 26. květen 2019 14:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jsou tam výborný picky a pak některý, který mi přijdou vyloženě random :)

MASH, Shield, The Wire a Six Feet Under tam jednoznačně patří. Cheers a Breaking Bad jsou overrated a Angel má tak trochu Sopranos like finále a podle mě tam taky nepatří.
Telemachus Rhade - 26. květen 2019 12:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Zato The O.C. ano. Hodnotny zebricek :)

Nejnovější   Novější 433 - 452 / 1698Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o