Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: NEfantastické

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1698

Užitečné odkazy: TvZone | Serial Zone | Edna | Section of Randomness

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 424 - 443 / 1698Starší   Nejstarší

AVip - 31. červenec 2019 06:15sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
The Man in the High Castle Season 4 - Clip: Sneak Peek | Prime Video

"Shock value" má vysokou hodnotu... uvidíme, co se autorům z toho kotle bublající vody a vodních výparů povede uklohnit...
Telemachus Rhade - 30. červenec 2019 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
CARNIVAL ROW Official Trailer (2019) Orlando Bloom
Telemachus Rhade - 30. červenec 2019 23:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Man in the High Castle Season 4 - Clip: Sneak Peek | Prime Video
Mvek - 05. červenec 2019 10:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A možná pár slov k té Sabrině - není to remake. Tohle si nehraje na komedii či sitcom, to je tvrdě fantasy seriál moderní doby. Aniž bych viděl něco ze Stmívání, tak v tom cítím nějaké ty prvky, k tomu prvky z GoT, které jsem taky zatím neviděl:-), a vůbec mě to neoslovilo, viděl jsem většinu první řady na pozadí (žena si pouští ledacos při kojení).
Co jsem ale studoval Wikipedii, tak ono Sabrina nutně nemusí být sitcom nebo komedie, jsou různé komiksy. A v něčem tohle je věrnější předloze než ten sitcom.

Zvláštní je styl, protože městečko je jak cca z 50. let, tedy auta, oblečení, vybavení a vůbec samotný důl, ve kterém se stane nehoda. Ale studenti mají třeba notebook a jeden bratranec Sabriny je černoch...
Mvek - 05. červenec 2019 10:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Do sekce seriály přidáno:
Bonding (2019, Netflix)
The End of the F***ing World (2018, Netflix)
Chilling Adventures of Sabrina (2018, Netflix)
Home Improvement (Kutil Tim)

Ne, že by ty Netflixové seriály stály za to, ani jeden mě neuchvátil, popis nebo ukázka působila lépe a navodila větší očekávání. Na druhou stranu ty první dva jsou krátké epizody často kolem čtvrthodiny.
Telemachus Rhade - 05. červenec 2019 09:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Dal jsem tomu čas, jestli se mi to nějak nerozleží a nezačnu ho akceptovat.

Hmm, ne. Je to prostě generický "Antik" s mečem. Ze všeho nejvíc mi to zatím připomíná Sorbova Herkula, když odebereš humor. Michał Żebrowski byl rozhodně lepší castingová volba a za mě stále platí, že se jím tady měl stát Anson Mount.

A lépe nedopadli ani ostatní - Ciri by tu mělo být asi 15, Yennefer působí oduševněle asi jako Ariana Grande. Nevím, no, třeba to v pohybu bude vypadat líp.
Mirak - 01. červenec 2019 17:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The Witcher: See Henry Cavill as Geralt, More Photos From Netflix Series

A Cavill vypadá překvapivě úplně v pohodě.
Mvek - 28. červen 2019 18:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Hele, ale to je úplně něco jiného:-). To je hrozné.
Ale mea culpa, jak to mám v dvojdílech nahrané, tak jsem zapomněl, kolik dílů to bylo, a že to odpovídá rozdělení na řady na Wiki.
AVip - 27. červen 2019 22:34sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Trocha (nejen) chemických spoilerů:
1.*Fosgen není výbušný, on není ani hořlavý, ten konec je prostě blbost*

2. *Lučavka královská vzniká smícháním kyseliny chlorovodíkové a kyseliny dusičné v poměru 3:1, je nestabilní a tak se převáží zásadně v podobě svých prekurzorů. V knize je poměr vagónů 3:1 - jsou tedy celkem čtyři a celé to mělo zamaskovat, že zlato je ve stěnách cisteren - případný čmuchal si měl myslet, že zlato se teprve bude nějak získávat pomocí těch kyselin z nějakého dalšího nákladu *

3. *V knize zůstávají vagóny v Německu, další osud není známý -prozatím-. Bruno si dá v románu nedobrovolnou koupel v kyselině, co vyteče z jedné cisterny poškozené při přestřelce, celá přestřelka se pak odehrává v Berlíně na onom nádraží, nikam se nejede, žádné vlaky se nezastavují a nikdo se netopí, tedy alespoň z hlavních hrdinů*

4. *Celá subzápletka s bratrem je přidaná filmaři, Rath sice fetuje i v předloze, ale jede v koksu a ne v opiátech, v předloze se na frontu už nestačil dostat, byť už byl v "jatečním věku" a koncem roku 1918 narukoval - ale než se stačil nechat postřelit, tak válka skončila, tohle mu na jednu stranu do jisté míry otevírá dveře do Stalhelmu, ale není bývalý fronťák a díky tomu si udržuje jistý odstup*

5. *Charlotta Ritterová je pilná studentka práv, která u Policie brigádničí coby stenotypistka a není to kurva a ani nežije s rodinou, Greta je její spolubydlící, prozatím bez čehokoli dalšího*
AVip - 27. červen 2019 22:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Kardinální otázkou je, jestli stojí za to druhá řada...

Z propagandistických důvodů udělali producenti z jedné knihy dvě řady.

HBO to například nikdy nepočítala jako dvě, vždy jako jednu, která má 16 dílů.

Mvek - 27. červen 2019 21:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kardinální otázkou je, jestli stojí za to druhá řada...
Mvek - 27. červen 2019 21:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Babylon Berlin mě nakonec zklamal hlavně asi posledním dílem a půl. To se zase utrhli ze řetězu s působivostí, až to bylo podivné.
Než začnu se spoilery, tak jen drobnost, že to sice asi odpovídá historii, ale baví mě kombinace Německé říše s prezidentskou demokracií. Tak nějak mi slovo říše a demokracie nebo prezident nejdou dohromady. Ale tak asi to vystihuje další absurditu Weimarské republiky.

Dílem možná dabingem (který se tedy dopustil velké boty, když zrovna Bendovi a tomu hypnotizujícímu "doktorovi" dal stejného dabéra, takže to bylo občas matoucí, zejména poslední pasáž seriálu) i delším sledováním, a že mi u prvních dílů nebylo moc dobře, mi pár věcí asi uniklo: *
1) Takže vagón se vrátil do Ruska, ale komu tedy? Kdo si ho vlastně vezme? Přece nejel nakonec do té Paříže, kam zmizela ta "hraběnka" i Kardakov.
2) Jakou roli tedy vlastně měl ten Arménec? Nebo se mýlím a ten bratr komisaře Ratha nikdy s Arméncem nebyl? Přece snad on byl u toho, když Rathovi podstrčili jiný lék, aby dostal halucinace (kteroužto pasáž jsem vůbec nepochopil, k čemu tam byla, a jestli šlo o to, aby zastřelil toho tetovaného "biskupa"). Byl ted Arménec nakonec vlastně neutrální? Každopádně na konci Rathovi zachránil život před komunisty.
3) Pobavilo mě, že Brunovi není podivné, že to zlato je tak lehké. Zrovna uhlí je hodně lehké:-). Ocel bych si se zlatem klidně spletl, když jsem nikdy v ruce nedržel těžší kus zlata, ale uhlí...
4) Výbuch fosgenu navíc byl úplně zbytečný. Však stačilo, aby se tam Bruno tím plynem takto otrávil, bouchnout to vůbec nemuselo.
5) Celé to topení Šarloty bylo podivné.
* Jako nesmyslná byla ta její rezignace, ale hlavně o to podivnější bylo její vzkříšení. Zvláště, když se nepumpovala z plic a žaludku voda. A nevím, nakolik je to pravda, co jsem četl v jednom románu dost vědecky založené autorky, že nalokání se sladké vody je o dost horší k přežití než slané, protože kvůli difúzi atp. dojde k velkému poškození tkání sladkou vodou. Ale tak asi občas někoho topícího se ze sladké vody vytáhnou i dost pozdě, a přežije.


AVip: Jak to tedy bylo v knize? *Vagóny přijely lodí. Takže žádná honička na konci se tam nekonala? A jestliže ostatní vagóny nesly prekurzor k lučavce, tak pořád nechápu, jakou tam měla hrát roli, to chtěli zlato zkapalnit?*
Mvek - 11. červen 2019 21:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Nevím, co dál jsi třeba měl na mysli těmi lapsy v Babylon Berlín kromě těch zmíněných s lokomotivou, zbraněmi, vagóny a přímým vlakovým spojením, nebo něco i o tom fosgenu, ale spoilery jsem moc nečetl, jen na ně "mrknul".
Nicméně u šestého dílu mě pobavilo, že si politici odskočili na hon kamsi, kde ale byl očividně podzim podle listí. Nevím tedy jinak, kdy se může střílet vysoká zvěř. Každopádně podle kalendáře máme první dny května, takže to minimálně dost okatě nesedí těmi stromy začínajícími žloutnout.
Mirak - 31. květen 2019 20:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
A scene relating to the identity of the mother, involving Ted's future children, was filmed in 2006 for the show's eventual series finale. This was done because the teenage actors portraying them would be adults by the time the final season was shot.
Seven - 31. květen 2019 20:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak: já jsem zase četla, že všechny včetně závěrečný byly natočený v první řadě, protože stejně něčekali, že dostanou druhou. jinak pro to, když se postava stane karikaturou samy sebe, je pěkný výraz Flanderizace.
Mirak - 30. květen 2019 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Seven:
stejně jako všechny scény s dětmi - proto leckdy jen čumí

No, imo se scény s dětmi naopak natáčely průběžně, jen už jaksi nebylo udržitelný, že postupně stárli a proto tam dávají staré záběry, kde nic neříkají. Nebo se pletu?

Když jsem ten seriál začal ve 2006 sledovat, tak to byl fakt jako svěží vítr na poli tradičních sitcomů. Nápaditá zápletka, kontinuita, skvělá práce s flashbacky, semi-mystery prvky, ale hlavně to bylo vtipný. Škoda, že to po dvou úžasných sezónách prostě vtipný být přestalo. Třeba hned první dva díly třetí řady s Enriquem Iglesiasem jsou slabší, než cokoli z prvních dvou řad. A z postav se bohužel staly karikatury sebe samotných.
Seven - 30. květen 2019 12:19sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Prima Comedy Central, zpětný shlédnutí, balení a stěhování a úklid...na pozadí dobrý. Navíc, až třeba u druhého shlédnutí jsem si všimla spousty návazných věcí a je to seriál, u kterého musím obdivovat tu neuvěřitelnou kontinuitu (například i to, že závěr byl natočený už na začátku, stejně jako všechny scény s dětmi - proto leckdy jen čumí).
Mirak - 30. květen 2019 10:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
A pokračujeme :)

TV's Best Spinoffs Ever

Kritéria jsou vágní, protože na seznam se dostalo i TNG, kterej osobně za spin-off nepovažuju. DS9 tam samozřejmě není, ale kompenzuje to Flash, Melrose Place a Young Sheldon :)
Pozemstan - 29. květen 2019 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zemřel spisovatel Jiří Stránský. -(
Mirak - 29. květen 2019 22:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mně úplně stačilo prvních pět řad a to mě bavily jen první dvě :)

Nejnovější   Novější 424 - 443 / 1698Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o