Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: NEfantastické

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1698

Užitečné odkazy: TvZone | Serial Zone | Edna | Section of Randomness

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 413 - 432 / 1698Starší   Nejstarší

Mvek - 06. září 2019 21:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
leena: Tak nějak jsem propadl před lety Chuckovi.
leena - 05. září 2019 23:26sipka
ZAMĚŘIT
leena
Hmm tak pekne dekuju ... taham si treti dil Lucifera ... kurna prace
leena - 05. září 2019 21:44sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mvek 307565: jo baal jako postava je neskutecna ... na jednu stranu mas chut ho nesnaset do konce zivota .. na stranu druhou .. ach muj boze .. :) uzasnej sex-appeal :) a ten herec vypada i ted ve svym veku dost dobre :)
Mvek - 05. září 2019 20:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lucifer sice může být typická procedurálka, ale je to zatím dostatečně zábavné a postava má charisma, byť jsem si zpočátku říkal, jak by se na ni hodil herec Baala z SG-1, kdyby byl mladší.
Možná to na první řady Castla nemá, ale připomíná mi ho to hodně (a ten není k dispozici, jinak by dostal asi přednost).
AVip - 31. srpen 2019 19:44sipka
ZAMĚŘIT
AVip
OK,
prár slov k seriálu
Ponorka (2018)

kterým nás letos v létě oblažila ČT.

No jak začít.

Nejprve tím, že v titulcích uváděné tvrzení, že jde o seriál podle románů Ponorka a Pevnost je prostě jen a pouhá úlitba Buchheimovým dědicům (mimochodem, druhý a třetí díl ponorky -romány Pevnost a Loučení- nikdy nevyšly česky, jen takový malý tip pro případné přítomné nakladatele :-D).

Ponorka je fikce odehrávající se v roce 1941, Pevnost dtto. v roce 1944.
Je tedy jasné, že děj seriálu situovaný do roku 1942 asi s předlohou nebude mít mnoho společného.

Seriál má dvě na sobě zcela nezávislé dějové linie. Ta první, která se odehrává na břehu je naivní partyzánsko-lesbická historka, která by se celkem dala považovat za únosnou a pokud by seriál sestával jen z ní, byl by to celkem OK seriál z časů WWII.

Bohužel námořní linie je plná nesmyslů a v to v míře až takové, že popravdě nevím, kde začít, takže to prostě prosím vemte jako fakt - takhle ponorky nefungovaly nejen v německé, ale vůbec v žádné flotile.

Problémem je i to, že děj je situován do druhé poloviny roku 1942 a že seriál končí v listopadu 1942. Tehdy došlo k invazi Spojenců do francouzské severní Afriky a následné okupaci zbytku Francie Německem - tedy v této době se ve Francii definitivně lámal chleba, Petainův režim se definitivně historicky znemožnil a partyzáni se opravdu rojili jako vosy (skoro by se zdálo, že někdo ze scénáristů nějaké podobné historické vzdělání utrpěl, protože chování francouzských postav dává v této souvislosti docela dobrý smysl, škoda jen, že divák je odkázán na své vlastní znalosti).

Je čas to nějak shrnout...
1/5
a to jsem ještě milosrdný.

Jméno Das Boot (Ponorka) je v této souvislosti pouhý názvoslovný parazitismus...
Telemachus Rhade - 24. srpen 2019 20:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Breaking Bad film je udajne hotovy :)
S.S.Enterprise - 24. srpen 2019 14:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
The Terror
... Takei: Na Star Trek jsem hrdý, ale mluvit chci o amerických táborech pro Japonce
S.S.Enterprise - 13. srpen 2019 14:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Jo a ještě nechápu, co dělali noční chodci s těmi *miminky chlapců, původně jsem měl pocit, že z nich měli být nová chodci, ale mám pocit, že těch dětí bylo vic, než počet chodců, které jsme pak mohli vidět.*
S.S.Enterprise - 13. srpen 2019 13:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Game of Thrones
... asi nejvíc mě navnadil konec 4. řady, kdy *Tirion při útěku zabil svou milenkou a otce*, následá 5. řada s ústředním motivem vrabčáků pak pro mě byla nejnudnější. Poslední dvě řady byly pak rychlou jízdou.

Celkově je seriál poprávu označován za jednu z nejlepších tvoreb pro TV.

nějaké logcké chyby tam, ale byly:

Tak například nechápu, proč možnost *vtělit se do zvířat a ptáků* nevyužívali i špioni na jihu.

Poslední řada byla udělaná dostatečně neočekávaně, byť možnost zničení *železného trůnu* mě jako jedna z variant konce seriálu napadla v průběhu 7. řady. Dál je škoda, že neukázali, že John Sníh *jako Targerian nehoří, měli k tomu v poslední řadě několik příležitostí, na druhou stranu je divné, že si sám v průběhu života nevšiml toho, že ho horké věci nepálí. Ono je vlastně divné, že si toho Denerys všimla taky docela pozdě.*
Dál mi přišla nelogická existence Noční hlídky *i po porážce bílých chodců, ale hlavně pak trest pro johna spočívající v opětovné povinnosti sloužit v hlídce, zvlášť, když mezi zdí a novými 6 královstvími vznikl samostatný sever. To jako bude 6 království posílat trestance přes cizí zem na hranici cizí země, kde ani není co hlídat? Navíc odsouzení Johna bylo dáno tlakem neposkrvněných, kteří ale krátce po rozsodku Západozemí opustili, tak nechápu, proč dál trvat na vykonatelnosti takového rozsudku.*

Tmavá bitva v poslední řadě /tuším ve třetím díle) byla OK, moc nerozumím kritice, co se objevila.

Seriál skončil možností pokračování, s předem stanoveným načasováním za 10 let a věřím, že se ho dočkáme. Na druhou stranu právě 5., 6. řada byly už docela nudné, prostě pořád další a další zabíjení.
Seven - 06. srpen 2019 16:36sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Jo a ta paruka, co tam má Mulgrew, je asi dělaná z mrtvých krys, jak je hnusná.
Seven - 31. červenec 2019 17:33sipka
ZAMĚŘIT
Seven
OITNB Season 7
Ale jo, nebylo to špatný a už byl fakt nejvyšší čas. Přiznám se, že pro mě jako diváka bylo nejobtížnější si stále dokola připomínat, že sice pro mě uplynulo šest let, ale v seriálovém univerzu jen rok.
AVip - 31. červenec 2019 06:15sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
The Man in the High Castle Season 4 - Clip: Sneak Peek | Prime Video

"Shock value" má vysokou hodnotu... uvidíme, co se autorům z toho kotle bublající vody a vodních výparů povede uklohnit...
Telemachus Rhade - 30. červenec 2019 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
CARNIVAL ROW Official Trailer (2019) Orlando Bloom
Telemachus Rhade - 30. červenec 2019 23:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Man in the High Castle Season 4 - Clip: Sneak Peek | Prime Video
Mvek - 05. červenec 2019 10:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A možná pár slov k té Sabrině - není to remake. Tohle si nehraje na komedii či sitcom, to je tvrdě fantasy seriál moderní doby. Aniž bych viděl něco ze Stmívání, tak v tom cítím nějaké ty prvky, k tomu prvky z GoT, které jsem taky zatím neviděl:-), a vůbec mě to neoslovilo, viděl jsem většinu první řady na pozadí (žena si pouští ledacos při kojení).
Co jsem ale studoval Wikipedii, tak ono Sabrina nutně nemusí být sitcom nebo komedie, jsou různé komiksy. A v něčem tohle je věrnější předloze než ten sitcom.

Zvláštní je styl, protože městečko je jak cca z 50. let, tedy auta, oblečení, vybavení a vůbec samotný důl, ve kterém se stane nehoda. Ale studenti mají třeba notebook a jeden bratranec Sabriny je černoch...
Mvek - 05. červenec 2019 10:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Do sekce seriály přidáno:
Bonding (2019, Netflix)
The End of the F***ing World (2018, Netflix)
Chilling Adventures of Sabrina (2018, Netflix)
Home Improvement (Kutil Tim)

Ne, že by ty Netflixové seriály stály za to, ani jeden mě neuchvátil, popis nebo ukázka působila lépe a navodila větší očekávání. Na druhou stranu ty první dva jsou krátké epizody často kolem čtvrthodiny.
Telemachus Rhade - 05. červenec 2019 09:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Dal jsem tomu čas, jestli se mi to nějak nerozleží a nezačnu ho akceptovat.

Hmm, ne. Je to prostě generický "Antik" s mečem. Ze všeho nejvíc mi to zatím připomíná Sorbova Herkula, když odebereš humor. Michał Żebrowski byl rozhodně lepší castingová volba a za mě stále platí, že se jím tady měl stát Anson Mount.

A lépe nedopadli ani ostatní - Ciri by tu mělo být asi 15, Yennefer působí oduševněle asi jako Ariana Grande. Nevím, no, třeba to v pohybu bude vypadat líp.
Mirak - 01. červenec 2019 17:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The Witcher: See Henry Cavill as Geralt, More Photos From Netflix Series

A Cavill vypadá překvapivě úplně v pohodě.
Mvek - 28. červen 2019 18:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Hele, ale to je úplně něco jiného:-). To je hrozné.
Ale mea culpa, jak to mám v dvojdílech nahrané, tak jsem zapomněl, kolik dílů to bylo, a že to odpovídá rozdělení na řady na Wiki.
AVip - 27. červen 2019 22:34sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Trocha (nejen) chemických spoilerů:
1.*Fosgen není výbušný, on není ani hořlavý, ten konec je prostě blbost*

2. *Lučavka královská vzniká smícháním kyseliny chlorovodíkové a kyseliny dusičné v poměru 3:1, je nestabilní a tak se převáží zásadně v podobě svých prekurzorů. V knize je poměr vagónů 3:1 - jsou tedy celkem čtyři a celé to mělo zamaskovat, že zlato je ve stěnách cisteren - případný čmuchal si měl myslet, že zlato se teprve bude nějak získávat pomocí těch kyselin z nějakého dalšího nákladu *

3. *V knize zůstávají vagóny v Německu, další osud není známý -prozatím-. Bruno si dá v románu nedobrovolnou koupel v kyselině, co vyteče z jedné cisterny poškozené při přestřelce, celá přestřelka se pak odehrává v Berlíně na onom nádraží, nikam se nejede, žádné vlaky se nezastavují a nikdo se netopí, tedy alespoň z hlavních hrdinů*

4. *Celá subzápletka s bratrem je přidaná filmaři, Rath sice fetuje i v předloze, ale jede v koksu a ne v opiátech, v předloze se na frontu už nestačil dostat, byť už byl v "jatečním věku" a koncem roku 1918 narukoval - ale než se stačil nechat postřelit, tak válka skončila, tohle mu na jednu stranu do jisté míry otevírá dveře do Stalhelmu, ale není bývalý fronťák a díky tomu si udržuje jistý odstup*

5. *Charlotta Ritterová je pilná studentka práv, která u Policie brigádničí coby stenotypistka a není to kurva a ani nežije s rodinou, Greta je její spolubydlící, prozatím bez čehokoli dalšího*

Nejnovější   Novější 413 - 432 / 1698Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o