Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: NEfantastické

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1706

Užitečné odkazy: TvZone | Serial Zone | Edna | Section of Randomness

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 195 - 214 / 1706Starší   Nejstarší

Mirak - 18. listopad 2020 18:22sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Sledováním v originále je to spolehlivě vyřešeno.
leena - 18. listopad 2020 18:15sipka
ZAMĚŘIT
leena
Takovy maly povzdech ... davam rewatch Poirota a proste z 70 epizod celkem je 66 epizod Poirot dabovany Jaromirem Medunou a 4 epky Petrem Kostkou, ktery je sice super daber, ale proste ALE to nemohli nadobovat i ty ctyri epky stejnym daberem?? moje lehky OCD ma z toho v duchu chut se vztekat jako maly decko.
Seven - 14. listopad 2020 14:39sipka
ZAMĚŘIT
Seven
The Queen's Gambit: Vzhledem k tomu, co v poslední době Netflix plodí za příšernosti, je tohle na jejich poměry nadprůměr.
Telemachus Rhade - 12. listopad 2020 22:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Barbaren (Barbarians) S1

Za mě opravdu výjimečný počin, který rozhodně nebylo vždy snadné sledovat, ale 5/5 si po právu zaslouží. Příběhu a zpracování a všemu dávám 4, za latinu dorovnávám na 5. Plus si samozřejmě zaslouží i historický aspekt celé věci, kdy je na 2000 let staré události dodrženo vlastně všechno, co bylo známo. A to včetně jmen, postavení, rodinných příslušníků... Mňam!

Koukám už byla potvrzená 2. řada, ale doufám, že půjde o úplně jiný konflikt s jinými "Barbary", protože pokračování osudů Thusneldy by bylo krajně neveselé a hlavně by už rozhodně nestačil maďarský lesík.

A 24 plusů za Jeanne Goursaud! :)
kapitan Pike - 11. listopad 2020 07:56sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade:
Chelah Horsdal
Ta byla samozřejmě dobrá, ale obecně si myslím, že Smithova rodina a její problémy měly v seriálu a příliš mnoho prostoru, i když ta zápletka měla v ději svou logiku a své místo.

Carsten Norgaard
Souhlasím, obecně zápletka s japonskými nukleárními zbraněmi byla v celém seriálu asi nejlepší a byla to ukázka nestability bipolárního světa, kde má jedna strana výraznou výhodu. Pak se mi líbil i fakt, že Japonci se po 20 letech dostanou do podobné pozice jako před začátkem války s USA, tj. nedostatku přírodních zdrojů (hlavně ropy) a že Japonsko potřebovalo projít změnou režimu k získání statusu technologické velmoci, bez ní za Německem velmi zaostávali. V tomto jsou knižní předloha i seriál promyšlené.

Neseděli mi v ní jen černí komunisti
Mně taky ne, ale komunistické myšlenky tam byly a kapitalistické revoluce se v současné seriálové produkci asi nedočkáme :-) A byl to jeden z důvodů, proč jsem fandil spíše Japoncům. :-)
Telemachus Rhade - 10. listopad 2020 20:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
*Jahr Null
Telemachus Rhade - 10. listopad 2020 20:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Dík za připomenutí, že tam nějaký Blake byl :) Alexu Davalos jsem v Riddickovi hltal, tady už trochu méně. Sewell je samozřejmě skvělý, kde se objeví, ale souhlasím, že mohl být skvělejší, jen scénář mu to nedovolil. Za vítěze pokládám Chelah Horsdal a samozřejmě Cary-Hiroyukiho Tagawu. Dobrý byla i Genea Charpentier, starší dcera, a samozřejmě Jason O'Mara. Čestné místo zaujaly Stargate Universe momenty ;) Ostatní pokládám za průměrné.

Nejlepší byla patrně skutečně jednička, protože ji držel Carsten Norgaard, a notně potěšilo natáčení v Rakousku na mém oblíbeném hradě Hohenwerfen. Dvojka byla taky dobrá, trojka šla strašlivě dolů a celá zápletka s Jahn Null mi přišla dementní. Trojku jednoznačně držel japonský pan T., a to drsnější zklamání přišlo se čtyřkou, kde už prostě není. Ale nakonec byla čtverka zásadně lepší než trojka, takže dobrý. Neseděli mi v ní jen černí komunisti - ta US představa o tom, co znamená být komunistou, mě prostě nepřestane fascinovat :) - a samotný závěr, který je nejen otevřený ale i nepochopitelný.

Šedo-hnědé ladění nerespektoval kontrastní poměr a bylo pro mě leckdy rušivé. Jemné odbarvení by bylo fajn, ale toto bylo moc.
kapitan Pike - 10. listopad 2020 20:05sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
The Man in the High Castle

- Alternativní historie je pro mě zajímavé téma, i když zrovna vítězství Německa ve WW II je ten nejčastější námět. Ale jako námět je to pro mě zajímavé.
- Jednotlivé sezóny se od sebe celkem liší. Jednoznačně nejvíce mě bavila samozřejmě první. Líbilo se mi, že seriál má dynamický vývoj především díky rychlým posunům v ději, téměř se neřešily milostné vztahy mezi postavami a nebylo tam ani mnoho akčních scén. Nic z toho pro další sezóny samozřejmě neplatí.
- Bavil mě i začátek druhé sezóny, hlavně hodně emotivní závěr 2x03 (tuším). Ve druhé půlce děj už zpomaluje. Trojka je za mě nejhorší, ale po *smrti überzmrda Blakea, který mi neskutečně vadil* mě to zase začalo celkem bavit. Čtyřka byla lepší, ale samotný závěr mě moc nenadchl. Obecně zápletka s Nebenwelt nebyla nějak extra zajímavá, ale chápu, ale asi se nic moc dalšího vymyslet nedalo. Naopak děj první sezóny mě bavil hodně a využití filmů z alternativní reality byl zajímavý prvek.
- K postavám. Juliana byla určitě zajímavá, i když některé její činy moc nechápu. Alexa Davalos je ale určitě zajímavá herečka. Blake mi hrozně vadil. Smith mě coby nacistický řezník nebavil svými dojemnými kecy o rodině (to bylo jeho hlavní téma). Škoda, přitom Sewell je zajímavý herec. Naopak mě bavili Japonci a svým způsobem jsem jim i fandil, resp. my jich bylo líto. U Kida mi vadilo snad je to, že to byl typický všudybyl, který vyšetřuje naprosto vše. Tagomi je asi nejkladnější postavou seriálu. U Childana mám pocit, že ta postava neměla pro děj žádnou přidanou hodnotu. To samé platí i pro Nicole Dörmer, i když její hraný německý akcent mě hrozně bavil. Potěšilo mě, že dokázali postavy odstranit z děje, aniž by je bylo nutné zabíjet.
- Na vybledlé barvy nemám jednoznačný názor. Nenadchlo mě to, ale současně mě to ani nijak neuráželo.
- Nevím, jestli má cenu číselně hodnotit celý seriál, ale první sezóna je za mě perfektní, druhá nadprůměrná a trojka a čtyřka žádný šlágr, ale má smysl to dokoukat do konce.
Mirak - 10. listopad 2020 00:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Wentworth Miller Announces He Is 'Officially' Done With Prison Break: 'I Don't Want to Play Straight Characters'

Ou nou
kapitan Pike - 08. listopad 2020 09:55sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Já to měl přesně naopak, předtím jsem viděl oficiální video z průběhu soutěže a znal i rozsudek, takže to pro mě překvapení nebylo. Zajímavá byla existence oné komunity kolem soutěže, to popravdě nevím, nakolik se zakládá na pravdě, a líbil se mi i úvod se samotným vývojem pravidel. Naopak mě moc nebavily scény ze soudu, to bylo takové trochu creepy. Naopak tam byly dobře zapracované události z 11. září, původně mi vůbec nedošlo, že se obě události takto překrývaly.
Telemachus Rhade - 07. listopad 2020 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike 313716: Quiz

První dva díly jsou skvělé! Opravdu výtečně uchopeno a hltal jsem to. Bohužel, jak jsem neznal předmětnou skutečnost, tak jsem čekal nějaké zásadní rozhodnutí, ale ono jaksi ani v reálu nepadlo, čili konec podivně vyšuměl do ztracena a celé to tak trochu pohřbil. Celkově však solidní 3/5. Dobrá minisérka, na tenhle formát nadstandardní režie.

Mirak - 21. říjen 2020 13:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Rozumím a také děkuji.
Macek - 21. říjen 2020 11:33sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Telemachus Rhade: Také děkuji
Telemachus Rhade - 21. říjen 2020 10:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Barbarians | Official Trailer | Netflix

Němčina pro barbary, latina pro Římany. Už teď to mám rád.
Telemachus Rhade - 21. říjen 2020 07:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike, Macek, Mirak: Danke schön!
kapitan Pike - 20. říjen 2020 18:55sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
The Quiz, i když to má jen tři episody :-)
Macek - 20. říjen 2020 10:08sipka
ZAMĚŘIT
Macek
The Haunting - obě minisérie
Mirak - 19. říjen 2020 22:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Sleduju teď The Path. Je to o fiktivním kultu (mix všeho možného, rozhodně to není analogie k ohrané Scientologii). Aaron Paul, Michelle Monaghan, Hugh Dancy.
Telemachus Rhade - 19. říjen 2020 22:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Doporučte mi někdo něco dobrýho...
Mirak - 14. říjen 2020 23:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Nouuuuuuuuuuuu

Nejnovější   Novější 195 - 214 / 1706Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o