Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: NEfantastické

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1723

Užitečné odkazy: TvZone | Serial Zone | Edna | Section of Randomness

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2 - 21 / 1723Starší   Nejstarší

AVip - 03. září 2024 07:21sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ještě pár poznámek k L&O:

Jsou to další sezóny, nic víc, nic míň. L&O de facto nikdy neskončil, i mezi lety 2010 a 2022 jely spin-offy, takže se nenechte zmást označením "2022" na SST.

Bohužel to znamená i jednu velice nepěknou kontinuitu a to sice, že postavy na přelomu sezón občas mizí zcela bez varování.
Ano, chápu, hercům skončí kontrakt a jdou dál, ale přece jen si myslím, že by si podobná situace zasloužila víc, než jen v podstatě mlčení (jenže zrovna hlavní řada L&O byla tímhle od konce 90. let vyloženě neblaze proslulá, přitom zrovna tohle je kontinuita, bez které bych se obešel).

A konečně, OC je až z roku 2021, asi mne zblbnul počet sezón vypsaných na ČSFD, frančíza L&O přešla na nový styl "sezónování", což časem bude pěkný binec.

A nakonec povzdech - škoda že nikdo nedá na streamy L&O úplně komplet... :-(
AVip - 31. srpen 2024 16:12sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Začal jsem na SkyShowTime koukat na obnovený seriál Law & Order.

Snad jen jediný povzdech - SST dělá bordel ve všech seriálech, které má, nejen u ST. Například 22. sezóna L&O začíná "již tradičním crossoverem" mezi SVU, Organized Crime (OC - spin off L&O z roku 2018) a hlavním L&O.

Dobře, OC na SST není, ale (kus) SVU ano - a hádejte co: není tam sezóna, která obsahuje příslušnou část crossoveru.
Ach jo.

Ještě, že je L&O epizodický seriál (jo a nové sezóny fungují, to zas ano, ta desetiletá pauza mu vyloženě prospěla).

O tom, jak na SST naložili s CI, je už vyloženě škoda mluvit... :-/
Mvek - 18. květen 2024 23:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A jak tak nad tím přemýšlím, tak možná to opravdu byl celé v té budoucnosti jeho způsob, jak se stylově přiznat a vypořádat s minulostí.
Mvek - 18. květen 2024 23:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak jako celek Saul ok. Sice jsem úplně nepochopil, jestli závěr Saul udělal jen kvůli svému egu, nebo proč, protože dost pochybuji, že by svým svědectvím ve prospěch Kim ovlivnil tu civilní žalobu Howardovy manželky. A jinak to vypadalo, že to, že jí naopak uškodí, bylo jen jako, nic neprovedl, jen to sliboval, a tím ji do soudní síně dostal.
Nebo že by to dělal proto, aby se s ní udobřil? Dost diskutabilní. Byť samozřejmě kdyby odešel s těmi 7 lety, asi by to seriálu úplně nesvědčilo.

Ale vadí mi tedy jen to, jak se tam seriál dostal. Jak zmíněný amatérismus Mika, tak pro mě dost out of character chování Saula/Gena, když nutil jít taxikáře zpátky do toho domu. Jestli se najednou inspiroval přístupem všemožných zločinců, se kterými kdy přišel do styku...? Prostě to nedávalo smysl. Do té chvíle nenechávali žádnou stopu, a najednou půjde někoho vybrat, aby bylo jasné, že byl vybrán? Ale jistě, i Saulovo odhodlání vzít toho nemocného po hlavě, a celkově ostatní retrospektivy naznačují, že prostě je komplikovaný:-). I tak mi to pořád nedává smysl, leda by se chtěl nechat chytit, a jen to neuměl tak, jako Kim.
S.S.Enterprise - 15. květen 2024 19:47sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
hmm, hmm, nevím, jestli to zvládnu ještě zapnout ... :)
Mvek - 15. květen 2024 14:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Jako jo, asi mě to bavilo víc. U BB jsem trpěl takovou schízou, že na jednu stranu to chci dokoukat a jsem zvědav, na druhou stranu jsem z toho nadšen nebyl.


Nicméně jsem to zakřikl, včera jsem viděl epizody, kde se vyřeší problém Howarda i Lala Salamancy a mám pocit, že tady z Mika udělali amatéra. Že skočí na odposlouchávaný telefonát Lala a odvolá lidi od Kim a Saula ok, to beru. Že nechá méně lidí v prádelně, ok, budiž. Ale že po odchycení Kim se zbraní skočí na tuhle vějičku a vyrazí se všema lidma k Saulovi? To nedává smysl. Co by asi Lalo sledoval tím, že tam bude sedět a čekat na ně. To bylo jasné, že tam nikoho nenajdou, a čekal bych, že tam pošle jen někoho na oko a kdyby náhodou. Ale měl by hlídat pořád Fringa pořádně a neodvolávat ještě ten zbytek lidí z prádelny.
No a pak těch pár chlapů, co se vydají s Fringem do prádelny, on jim nic neřekne, takže tam stojí a čekají na porážku, to bylo taky ubohé.

Ano, vyřešilo se to a s výsledkem nemám problém, ale s provedením ano.
Mirak - 15. květen 2024 10:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: BB už jsem vlastně viděl dost dávno, takže to mám zkreslené, ale Saul mi v mnohém sedl víc.

Jinak jsem skálopevně přesvědčen o tom, že Gilligan odvyprávěl přesně takový příběh jaký chtěl a rozpočet nehrál žádnou roli.
AVip - 14. květen 2024 20:28sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu

Já to dokoukal do konce - a líbilo se mi to (ale zas - já mám pro podobné záležitosti slabost).
5. a 6. série trpí tím, že hlavní záporák je historická postava, kde člověk tak nějak od začátku tuší, jak to asi dopadne.

Ale tak jako tak - sedlo mi to.
Telemachus Rhade - 14. květen 2024 14:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Chystám se, nicméně je to hit, od kterého se chystá i film :)
Mvek - 14. květen 2024 14:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Konečně snad dokoukáme Better Call Saul.
Stejně se nemůžu ubránit pocitu, že tvůrci po úspěchu Breaking Bad měli prostě jistý rozpočet atd., a tak se vydali cestou takového lážo plážo seriálu. Ne, že by mi to nějak vadilo, nepotřeboval bych to nějak intenzivní, ale přece jen trochu jsem čekal něco jiného a někdy je to na dnešní poměry dost zdlouhavé.


Pobavil mě dialog v 6x06 při návštěvě Německa. Ale byl správný, takže v pořádku. Salamanca z Nového Mexika v hospodě mluví o městečku, kam se "náhodná" Němka středního věku málem při návštěvě USA podívala. Že tam jsou prameny. A ona pak říká jemu, že by měl navštívit Karlovy Vary (skutečně česky řečeno). On to má problém vyslovit, a ona mu upřesňujě, že poblíž Prague.
S.S.Enterprise - 14. květen 2024 13:09sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu
... těžkopádné, u třetího dílu druhé série to už vzdávám, tempo měly 3 poslední díly první série

líbilo se to tu někomu?
AVip - 06. květen 2024 06:56sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise: Díky za tip, už nějakou dobu kolem toho "kroužím"!
S.S.Enterprise - 05. květen 2024 16:40sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Železničáři: Neznámý příběh Bhópálské tragédie roku 1984
Toto doporučuju, první díl zdlouhavej, ale pak je to síla...
Mirak - 05. květen 2024 12:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Podotknu, že world building je na herní poměry excelentní, teda v F1, F2 a New Vegas.

K seriálu mám výhrady, ale vychází z herního kánonu (odehrává se po hrách) a už dlouho jsem neviděl, že by něco bylo tak moc věrné předloze, ne jen stylisticky, ale i reáliemi.

Marshall: Odehrává se na západním pobřeží.
Marshall - 03. květen 2024 23:34sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Telemachus Rhade: Velice zjednodušeně a velmi subjektivně!

Fallout 1 a 2 - izometrické klasické RPG, příběh velmi důležitý, budování světa, lore, celkem hodně voleb pro hráče a hodně RP
Fallout Tactics - taktické scénáře, management oddílu, příběh lineární, ale dobrý s několika možnostmi, jak to celé dopadne.
Fallout 3 - akční RPG, taková směska, příběh celkem OK, už si moc nepamatuju dialogy, ale pamatuju si DLCčko, které bylo super. Pěkné modifikace od hráčů.
Fallout New Vegas - jedny z nejlepší dialogů jaké jsem ve hrách viděl, dobrý mix RPG a akce (s modifikacemi ta hra úplně září)
Fallout 4 - Akční hra a trochu simulace/stavění, velmi málo RP, extrémně lineární, hodně špatně napsaná, plot holes jako prase a částečně ignoruje předchozí díly. Extrémně nepříjemná a hloupá hlavní postava, k čertu většina postav. Jediná síla, je modabilita a několik vedlejších questů bylo taky dobrých.

Fallout 2 a NV jsou pro mě srdcovky RPG a překvapivě mě Tactics taky hodně bavil, i když absence nějaký RP voleb mě trochu chyběla, ale objektivně to nevadí, ta hra je o něčem jiném. Trojka mě bavila s mody. Čtyřka mě ze začátku i bavila, taková nenáročká survival akce, ale pak i tvoje vlastní postava je PEKELNĚ otravná.

Seriál jsem neviděl, ale předpokládám, že jde o generický seriál, na který momentálně nemám náladu, ale jsem zvědavý, takže se na to časem podívám.
Jinak jsou tu důvody a proč jednotlivé hry dopadli, tak jak dopadli, ale to už je otázka produkce a nikoliv uživatelské zkušenosti. A pak je tu ještě související technická stránka, ale na to jsi se neptal.

Seriál se odehrává na východě nebo západě USA?
Telemachus Rhade - 01. květen 2024 18:34sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nikdy jsem nehrál nic ze série Fallout, takže jsem do seriálu nakročil nepřipraven, ale mám otázku: Ty hry jsou taky tak nějak splácaný splatter bez větší hloubky, ale s cákanci na všechny strany, nebo v nich jde i o příběh?
Telemachus Rhade - 12. duben 2024 23:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:

Just wait... :)
kapitan Pike - 12. duben 2024 21:03sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade 326508:
Jaime je J.R.

Čím jsem dál (teď u 2x04), tak tím více jsou ty dvě postavy rozdílné. Jaime je taková loutka, co se nechává vodit od ostatních, to J.R. nebyl (alespoň podle toho, co si pamatuju).
Mvek - 04. duben 2024 16:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ne, že by to moc souviselo, ale v práci jsem slyšel pár zkazků zas o USA, z praxe, kdo tam pobýval. A děsivé no i v jiných směrech. Třeba se tam prý nesmí prodávat Kinder vajíčko kvůli malým částem, a tak ho tam někdo vždy známým "pašuje" z Evropy.
A pak samozřejmě i ty pálky, co člověk zaplatí za zdravotnictví i při dobrém pojištění...
kapitan Pike - 02. duben 2024 20:45sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Jinak jako seriál to není vůbec špatné, jen trochu depresivní, jestli je to realita :-) (A určitě teď lépe chápu, že by mohl volby znovu vyhrát Trump.)

Nejnovější   Novější 2 - 21 / 1723Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o