Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: NEfantastické

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1698

Užitečné odkazy: TvZone | Serial Zone | Edna | Section of Randomness

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1663 - 1682 / 1698Starší   Nejstarší

Mirak - 09. květen 2015 21:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Za mě letos nejlepší novinka spinoff BB - Better Call Saul.
Ale novinek jsem letos moc neviděl.
Telemachus Rhade - 09. květen 2015 02:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Shit, nejlepsi letosni serial.
Mirak - 09. květen 2015 00:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:

On May 7, 2015, ABC cancelled Forever after one season.
Mirak - 08. květen 2015 09:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já vím, že jsem si o tom kdysi četl a zvažoval sledování, ale krom toho, že to byla kanadská produkce mi téma biologických útoků atp. nepřišlo úplně zajímavé. Ale poreferuj pak.
Telemachus Rhade - 08. květen 2015 07:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak jsme rozjeli ReGenesis, ktera mi leta visela v todo a musim rict, ze je to velmi prijemne prekvapeni.. Videl to tu nekdo?
lagga - 05. květen 2015 20:01sipka
ZAMĚŘIT
lagga
jen bych měla ještě podotknout, že vliv cizinců neznamená vliv evropanů, v té době tam byli jenom vnucující se obchodníci a misionáři jako exotičtí příživníci na císařském dvoře, cizinci tedy znamená arabové, mongolové, ujguři, další národy střední a jižní asie
lagga - 05. květen 2015 19:51sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Pozemstan: vládnoucí mongolský rod Aising Gioro v Číně skutečně je vzorem úplného počínštění, kromě některých neužitečných symbolických pozůstatků, ale jinak se to stalo všem Mongolům žijícím v Číně, tzv. sesedli z koňských hřbetů

kulturní tolerance nebyla paradoxní, byla vypočítavá, císař dynastie Qing byl svrchovaným představitelem všech hlavních náboženství a všech národů v říši středu (tzn. východní Asie) ... věděli, že je můžou ovládat zbraněmi a úředním aparátem, které drželi ve svých rukou, ale že jinak jim musí dát dát volno k žití, aby tak zajistili harmonické soužití, harmonickou společnost
...teda takhle to je ideologicky argumentované a do určité míry to tak opravdu fungovalo
Pozemstan - 04. květen 2015 11:20sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ten odkaz jsem zřejmě zadal špatně... Franco-Mongol alliance

lagga: "že se později Mongolové kulturně počínštili"

Tak ale to asi platilo více pro vládnoucí dynastii v Číně a pramenilo z jejich paradoxní kulturní tolerance, protože jinak si, pokud vím, v domovině zachovali lámaistický buddhismus a jinde mnohdy přijali jejich chánové islám. A i mnohem později přijalo Mongolsko ideologii a písmo z SSSR, nikoli ČLR (i když tedy i ten dopis francouzskému králi psaný mongolským písmem, viz výše, překrývá čínské pečetní razítko)... -)
lagga - 04. květen 2015 10:38sipka
ZAMĚŘIT
lagga
ještě jsem neviděla marca pola 2014 celého, ale co se týče neasiatů: Mongolové se byly vyšší třída, doslova nevěřila etnickým Číňanům, ve státní správě proto úmyslně měli ne-chany, včetně spoustu lidí ze střední Asie, existovaly kulturně a ekonomicky bohaté čtvrti cizinců uvnitř čínských měst
existovaly segregační předpisy na oblečení, jídlo, náboženské obřady, vztahy a sňatky, i na obchod

to že se později Mongolové kulturně počínštili je krásná ironie/spravedlnost dějin
Pozemstan - 03. květen 2015 17:39sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: Zajímavé!

"nějak moc ne-asiatů, především na mongolském dvoře"
Těžko říci, ale k nějakým kontaktům třeba se západoevropskými panovníky i papežem (nehledě na kontakty s Ruskem/Novgorodskou republikou/Moskevským knížectvím v jisté fázi spíše coby vazalem) docházelo... Franco-Mongol alliance
Yakuzza - 03. květen 2015 16:54sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Marco Polo S1 (2014)

- Je třeba si uvědomit, že seriál není o Marcovi Polovi, ale o politikaření mezí čínskou a mongolskou říší 13. století. Celý příběh sice začíná příchodem Marca Pola do služeb mongolského chána Kublaie, nicméně během pár epizod se hlavní téma jasně stočí k místní politice. Což je jedině dobře, protože Marco má tendence chovat se vcelku často jako vůl.
- Stále vidím spoustu pozitiv: hudba, výprava, rekvizity. I ty ohromné armády jsou víceméně uvěřitelné.
- Kontrast tehdejší mongolské a čínské kultury je ukázán pěkně a díky zmíněným věcem v bodu výše to má dobrou atmosféru. Opravdu bych neřekl, že mě tohle historické období zaujme.
- Super postavy. Minimálně hlavní představitelé velmocí - sympaťák chán Kublai za Mongolsko a magor s kudlankama Jia Sidao za Čínu jsou skvělí. Ale i další (proradné bitches, Hundred Eyes, ...)
- Míra brutalit a nechutností je celkem v míře, i když se semtam objeví nějaké chuťovky.
- Naučil jsem se mít rád i úvodní znělku, která se v počátcích může zdát nudná.
- Vemu stranou, že všichni mluvili anglicky a jenom nárazově se z účelových důvodů ozve místní jazyk. Angličtina mi ale dala slušně zabrat. Archaismy, neznámá slova pro běžné významy atd, a to jsem se na to díval s anglickými titulky. To se mi dlouho nestalo :)
- Napřed jsem myslel, že z obsazení nikoho neznám, ale chánovu manželku Chabi hraje Joan Chen, známá třeba jako Josie z Twin Peaks.
- Měl bych jedno negativum k příběhu v podobě dost skřípající scénáristické berličky těsně před koncem sezóny, toho byla škoda.
- V souvislosti s angličtinou, objevuje se tam nějak moc ne-asiatů, především na mongolském dvoře. Je mi jasné, že pro euroamerickou cílovou skupinu může být problém rozpoznat tolik asijských postav :), což bude nejspíš důvodem, nicméně působilo to dost divně.
Mirak - 22. duben 2015 09:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Damar: On byl natocen a odvysilan zatim jen pilot. Myslim, ze nekdy pred mesicem dostala zelenou prvni rada, ale nejdriv to svetlo sveta spatri imho tak cca 1.Q 2016
Damar - 22. duben 2015 08:02sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Keď už to vidím v záhlaví, nevie niekto, kedy by sa mal objaviť vo vysielaní The Man in the High Castle?
Mirak - 21. duben 2015 21:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Asi o víkendu..
Telemachus Rhade - 21. duben 2015 16:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Jako já to klidně založím

Tak do toho...
Trip - 21. duben 2015 15:02sipka
ZAMĚŘIT
Trip
Uf... tady se to rozjelo:-D Já si ještě přisadím:-D Co takhle Animované seriály?:-D Třeba Avatar the last airbender/Avatar the legend of Korra:-D :-D

(Ne nečekám, že to uspěje:-D)
Damar - 21. duben 2015 11:01sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mirak: Fórum, ktoré by dalo Marvel exkluzívne na jedno miesto, by som privítal.
Mvek - 21. duben 2015 08:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
že tam přesuneme veškerou Marvel a DC tvorbu a ne pouze seriály

Jedině tak, zakládat pouze komiksové seriály mi přijde též jako nesmysl.
Mirak - 20. duben 2015 23:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Fantasy seriály :-) Kolik teď tak aktuálně sledujete fantasy seriálů? IMHO jich je tak strašně málo, že by měly zůstat ve sci-fi, což sice není ideální, ale do tohohle fóra se prostě fakt hodí ještě míň. Tohle fórum by mělo mít v teorii tak široký záběr seriálů, že je nesmysl, aby měly v "portfoliu" i fantasy.

TR:
Jako já to klidně založím, ale jen pod podmínkou, že tam přesuneme veškerou Marvel a DC tvorbu a ne pouze seriály, protože pokud už budeme základat fórum universům, tak je tam řešme komplet a v souvislostech. Age of Ultron bude mít určitě vliv na AoS. Navíc zcela rozumím Yakuzzovu argumentu o přeskakování, nesleduje nás to úplně moc a soustavně tím "zamořujeme" x klubů.
Jinak to ale budu spíš stylizovat do MCU, protože DC mě jako celek nezajímá.
lagga - 20. duben 2015 23:05sipka
ZAMĚŘIT
lagga
neee prosím přestaňte to drobit

Nejnovější   Novější 1663 - 1682 / 1698Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o