Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: NEfantastické

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1711

Užitečné odkazy: TvZone | Serial Zone | Edna | Section of Randomness

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1286 - 1305 / 1711Starší   Nejstarší

AVip - 03. leden 2017 21:22sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak:
The Man in the High Castle Renewed for Season 3

No uvidíme...

Ještě k tomu "lebolbelu"... v předloze je to kopie Army Coltu vz. 1860 ráže .44 "cap and ball"... je evidentní, že Colt Peacemaker .45 se z něj stal v důsledku "katování kostů" - perkusní revolvery jsou něco, čemu se každá produkce vyhýbá, pokud je to aspoň trochu možné a zřejmě se nepovedlo za rozumnou cenu sehnat Colt vz. 1860 konvertovaný na jednotné náboje (konvertované Colty jsou poměrně vzácné i ve westernových filmech s daleko větším rozpočtem) a evidentně tak došlo na nouzový plán "C" s Coltem .45, protože těch jsou plné rekvizitárny (a nakonec, z hlediska celkového děje to bylo +/- jedno).
Yakuzza - 03. leden 2017 21:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Viděl někdo nového Sherlocka?
Mirak - 03. leden 2017 16:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The Man in the High Castle Renewed for Season 3, Names New Showrunner

Amazon announced on Tuesday that it has renewed The Man in the High Castle for a third season — and with a showrunner at the helm, to boot.

After Frank Spotnitz abruptly stepped down as showrunner midway through production of Season 2, the dystopian thriller proceeded without a singular boss, operating instead like “a republic,” it was explained at the summer TCA press tour. “We have a system that is working as good as we can make it,” said EP David Zucker.

For Season 3, however, Bosch executive producer Eric Overmyer will assume the top post. He previously co-created HBO’s Peabody Award-winning Treme, as well as served as an EP on Showtime’s The Affair.
Seven - 02. leden 2017 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Unbreakable Kimmy Schmidt

Před rokem nebo dvěma jsem viděla první díl, byl dost WTF a nějak jsem nekoukala dál. Teď jsem to zkusila znova a musím říct, že nakonec je to docela zábavný. Anebo mi za poslední rok klesla laťka trapnosti.
Mirak - 01. leden 2017 17:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Ok, no knihy neznám, ale nedávno mě to právě celkem zaujalo, tak se ptám.
Telemachus Rhade - 01. leden 2017 17:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Zamyslel jsem se na tím, jak jsi mi říkal, že tě ignoruju. Inu, neignoruju, ale když něco přečtu na mobilu a nestihnu odpovědět, tak on mi pak už PC nezahlásí, že jsem na něco chtěl odpovědět :)

277809:
Psychologická nechutnost? Co to je?
V tomhle případě (Bosch 1x08) to bylo stupňované/sexuální násilí/psycho nátlak na miminu a jeho matce.
Zas jako nemusim všechno a opět to bohužel spadá do kategorie "toto v knize není".
Telemachus Rhade - 01. leden 2017 12:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Orange S4 je teda zatím hodně nudná. Jsem u 7. epizody. Zvedne se to? :)
Mirak - 01. leden 2017 03:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak ještě to grim reaper jednou stihl:

William Christopher, Played M*A*S*H's Father Mulcahy, Dead at 84
AVip - 30. prosinec 2016 10:53sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jinak při rewatchi s01 "Muže z vysokého zámku" mi došel jeden roztomilý renonc...

Frank by vůbec nemusel Colt .45 vyrábět jako repliku, továrna, ve které pracuje, by se nejspíš zabývala podstatně "mundánnější" a zároveň výnosnější činností a sice přerážením výrobních čísel a datumů výroby u Coltů vytažených ze skladišť (výroba kontinuálně běžela až do roku 1941! - a to včetně munice) a to samé by se dělo s municí - ne, že by ji Childan adekvátně nenapálil, ale asi by prodával náboje v sadách po šesti a ne po třech.
A konečně, když při tahanici o nabitý šestiranňák dojde k náhodnému výstřelu, tak by důsledky byly podstatně dramatičtější, krom střelného zranění by Frank na tuto vzdálenost slíznul i nejspíš popáleniny od zplodin černého prachu, oba by několik minut nejspíš nic neslyšeli (v tom lepším případě) a taky by ten kvartýr připomínal spíš plynovou komoru (černý prach je černý prach, to je málo platné, ono se ne nadarmo současným prachům říká poněkud nepřesně bezdýmné).

No nic, jen aby řeč nestála... :-)
AVip - 25. prosinec 2016 22:09sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já se pokusím udělat stručný nástin vývoje WWII v Muži z vysokého zámku (vycházím jak z literární předlohy -což samozřejmě nese nebezpečí, že to autoři seriálu udělají jinak-, tak přímo z řečeného v seriálu):

- Japonci válku prohrávali, byť pomaleji než v naší realitě, Bitvu ve Filipínském moři se konala až v roce 1945 a podle všeho dopadla stejně jako v realitě naší, t.zn. Japonci ji prohráli, je ovšem možné, že se jim podařilo zvrátit průběh války v Bitvě u Leyte, kde skutečně mnoho nechybělo ani v realitě naší (díky nezměrné tuposti velícího US admirála), je tedy docela dobře možné, že se Japonci svezli Němcům na zádech (ostatně i pro toto bychom našli v dějinách četné paralely). Pro tento vývoj existují ve druhé sezóně nepřímé indicie.

- FDR zahynul při atentátu (to je mmch. "kanón" i v seriálu) a to znamená žádný Lend-Lease a dost pravděpodobně ani Two Ocean Navy bill (obojí bylo ve finále to, zachránilo jak Británii, tak SSSR ehm... pozadí), navíc mrtvý FDR znamená, že nemohl poslechnout Einsteina, který ho dopisem varoval, že nacisté mají našlápnuto k vývoji atomové bomby (všechno nám to tady hezky zapadá, abych tak řekl) - Eistein dopis pravděpodobně napsal i tak, ale US administrativa ho ke své škodě ignorovala.


I sám P.K.Dick pro pokračování uvažoval o nějakém technologickém řešení - takže uvidíme.

Jak už jsem napsal po první sezóně -a jsem moc rád, že na tom nic nemusím měnit- ten seriál je m.j. úžasný svou úctou ke zdrojovému materiálu a citlivým dopracováním dalších souvislostí, opravdu, kéž by každá adaptace literárního díla pro televizi/film dopadla takto...
Mirak - 25. prosinec 2016 11:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
AVip:
jakmile jednou vyšponujeme zápletku k hrozící atomové válce, tak je strašně těžké ji přebít něčím silnějším

Ano, to je pádný argument.

samotná předloha je spíš o dojmech než pojmech

No, ona ta adaptace ve výsledku taky. Tagomiho "výlety" do (zřejmě) naší reality jsou velice surreální. Ze začátku se to dalo vyložit všelijak, ale odhalení toho, že jeho pobočník je ve skutečnosti z "naší" reality z toho dělá něco, co v případné další řadě stojí za další prozkoumání.

A myslím, že pokud bude další sezóna, tak už se neobejdou bez toho, aby ty sci-fi prvky šly ještě víc do popředí.
AVip - 25. prosinec 2016 06:07sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak: Problémů s ev. pokračováním je několik a jsou poměrně snadno předvídatelné, ale pokusím se je shrnout (a spoilery vzal čert, budu se držet v obecné rovině a ta knížka vyšla před víc jak 50 lety v angličtině a před více jak 20 v češtině):

- jakmile jednou vyšponujeme zápletku k hrozící atomové válce, tak je strašně těžké ji přebít něčím silnějším, leda tím, že by atomovky fakt odpálíme, ale tím si zároveň žánr posuneme definitivně někam jinam (neříkám, že to nejde vůbec, ale...)

- jak jsem už napsal, P.K.Dick narazil na mentální bariéru při dalším "výzkumu" - prostě se mu z nácků začal zvedat kufr, když to řeknu takto a to je něco, na co dříve či později narazí +/- každý, kdo se touto tematikou začne zabývat do hloubky*

- samotná předloha je spíš o dojmech než pojmech (a historiograficky je dost vachrlatá a čím méně se v ní člověk bude vrtat, tím lépe), na druhou stranu, pokud bych byl showrunner, tak tohle by byl směr, kterým bych se vydal na 1 - 2 sezóny, protože by to umožnilo historickou retrospektivu a třeba i mírný posun děje dopředu atp. Ale pak už opravdu šlus, dokud mám dobré recenze a ratingy, u tohoto námětu strašlivě hrozí trivializace a totální rozředění námětu.

*(tady malá osobní poznámka - moje vůbec první veřejná fanfic byla Mužem z vysokého zámku inspirována, byť historický "POD" byl 100% můj a kdyby na něj šlo hodit copyright, tak to udělám, protože jestli si za něčím z toho celého svého "veledíla" stojím dodnes, tak je to "POD" mých "Lovců Času", protože IMNSHO je to jeden z nejlepších "PODs" na téma WWII, co v beletrii existuje, protože narozdíl od spousty jiných je součástí WWII a je naprosto subtilní a přesto je dobře zdokumentovaný i z naší timeline, ergo, není zapotřebí vymýšlet "na sílu" hned celou další kaskádu dějů - což musí mmch. udělat i POD z Muže z Vysokého zámku, každopádně, při pokusech o stvoření pokračování jsem narazil na mentální bariéru ne nepodobnou té P.K.Dicka - a než jsem ji překonal, tak se mi mezitím na obzoru objevily zajímavější náměty a projekty (některé z nich paradoxně ještě depresivnější)... byť synopsi LČ2 mám hotovou, včetně dalších PODs na téma jak totálně překopat 20. století snadno a rychle)
Mirak - 24. prosinec 2016 21:48sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The Man in the High Castle season 2

Jo, líbilo se mi to hodně, je to prakticky na stejné úrovni jako jednička.

Jako člověka předlohou nepolíbeného si rozhodně přeju třetí řadu, protože nějak extra ukončené (nebo vysvětlené) mi to teda nepřijde. Čekal jsem na konci trochu větší odhalení ohledně filmů nebo samotného Abendesena. Prostor pro pokračování tam prostě vidím.

Zároveň mně osobně nepřijde v tomhle případě úplně fér hejtovat Amazon kvůli tomu, že by mohl chtít další řadu, protože zas je potřeba pochválit tu zjevnou skutečnost, že na tom očividně neškudlili a vypadá to mnohem líp, než většina současné televizní produkce.
AVip - 24. prosinec 2016 07:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak:
že v odboji bojují skoro samí Cyloni - Callum Keith Rennie, Rick Worthy a Michael Hogan :)

Jo, přesně, taky jsem se nad tím v duchu tlemil... :-D

(a jen teda hnidopišská poznámka - je nepravděpodobné, že by odbojáři měli zuby v tak dobrém stavu, sorry, že jdu do takových detailů, ale když se na člověka z obrazovky v jednom kuse zubí "Leoben" se svou běloskvoucí horní čelistí, tak to jednoho už opravdu trkne - ale zas na straně druhé, tohle je opravdu podružný detail)

(a pro změnu poznámka nostalgická - bylo fajn je zase vidět v nějaké žánrovce, samozřejmě Rick Worthy se na podobné role +/- specializuje, ale i tak...)
Mirak - 24. prosinec 2016 00:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The Man in the High Castle 2x07

Zajímavej mindfuck je, když si uvědomíte, že v odboji bojují skoro samí Cyloni - Callum Keith Rennie, Rick Worthy a Michael Hogan :)
Mirak - 22. prosinec 2016 01:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
AVip: Ajo, no já to tvoje hodnocení chtěl přečíst až se na to sám podívám.

No, v podstatě jsem to pauzl a šel si na wikipedii přečíst přečíst zkrácenou náplň jednotlivých dílů první řady a už to šlo :)
AVip - 21. prosinec 2016 23:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mirak:
taky by je neubylo, kdyby před epizodu práskli menší recap první řady.

Nerad říkám "já to říkal", ale... já to říkal. :-)

AVip:
Druhá sezóna pokračuje tam, kde ta první skončila a to bez náznaku jakékoli rekapitulace,
Mirak - 21. prosinec 2016 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The Man in the High Castle 2x01

Ty vole, taky by je neubylo, kdyby před epizodu práskli menší recap první řady.
Mirak - 20. prosinec 2016 17:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Psychologická nechutnost? Co to je?
Telemachus Rhade - 20. prosinec 2016 17:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Bosch s01e08 - Dohnat v psychologické nechutnosti tu fyzickou z GoT, to se nepodaří každému :-/

Škoda, jinak to bylo docela fajn.

Nejnovější   Novější 1286 - 1305 / 1711Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o