Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Natáčení českých alternativ Star Treku

Spravuje: Xyll
Počet příspěvků: 696
Toto fórum stejně jako jeho předchůdce funguje jako komunikační platforma pro přípravu natáčení českých alternativ k legendárnímu seriálu Star Trek.

eskadra_social_FB_art_captains_starnet.jpg
Star Trek: Eskadra - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry.
Tajemna-odysea_starnet.jpg
Star Trek: Tajemná odysea - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry. Setkáte se s Datem i Shelby.
baner-FS-filmu-na-Starnetu.jpg
Star Trek - FS fanfilmy - krátké Star Trek fanfilmy z produkce FS studia.
Star Trek: Diplomacy - fanseriál pojatý jako konverzační politická satira.
plakat-z-webu.jpg
Star Trek: Chybějící příběhy - stránky fanseriálu, který je volným pokračováním Metrénského incidentu.
Star Trek: Metrénský incident - fanfilm CZ Kontinua vyrobený v dílnách CZK Pictures.


Domovské stránky (v současné době mimo provoz) projektu Czech Trek jsou zde: mikmik.hyperlink.cz/czechtrek/


Stránky s dokumenty projektu Zámezí naleznete zde: www.sweb.cz/smiht/zamezi/

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 232 - 251 / 696Starší   Nejstarší

Mvek - 01. listopad 2010 10:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dea: Dotyčný na Lapu totiž psal podobné hodnocení, akorát navíc nabízel své zkušenosti s teď nevím, jestli jen režií, nebo i psaním scénářů atd.

Na Lapiduchu snad není fanfilmové fórum, ale jen přímo MI fórum. Pak ST hry, a pak fórum, kde se hodně mluví o ST akcích, ty tady většinou zmiňujeme jen okrajově, protože o nich právě víme odjinud nebo z Trekkies.cz :-). Takže SN není zrovna významný informační zdroj, poslední rok, dva určitě ne. I když s Bohemia máš pravdu (což mi připomíná, že mi leží na disku a nedokoukal jsem ho).

A ad MI, teď jsi okrajově zmínil jednu věc, u MI opravdu asi není jasné, zda má být parodií, nebo ne, z toho asi plynou u mnoha lidí ty rozpačitější nebo i rozporuplnější dojmy.

Ad divadlo, Oktan Team je jiná skupina, ze které je tady na StarNETu Vyslanec a dříve sem psal i Mirex (nikoliv Mirak) a snad i ojediněle třetí ze čtyř členů, ale ten nevím, jaký tu měl nick.

My hráli víceméně jen ty dvě zmíněné hry plus v roce 2007 Kapitánova praporčíka. Je to jen u příležitosti conů a bohužel reprízy starších her asi nebudou, spíš každý rok nová hra, tak s jednou reprízou na jiném conu.
Každopádně zrovna onen zmíněný Daturnin má slušnější záznam, který je opatřen i titulky a při představení promítanými obrázky extra do záznamu, takže bych řekl, že docela koukatelný i na první pokus (ač každé sebelepší divadlo působí ze záznamu strašně slabě oproti živému vystoupení). Jestli tě to zajímáa budeš mít čas, můžeš se podívat na naše stránky, kde doporučuji přinejmenším zhlédnout plakáty a druhou videoupoutávku. Ale jsou tam i odkazy ke zhlédnutí (na YouTube, také s titulky) nebo ke stažení záznamu, a to i dodatků nových nebo upravených scén na reprízách.
Někdy časem bude i záznam letošního přestavení dle "Marečku, podejte mi pero", ale nevím, kdy se k němu dokopu.
(Ostatním se omlouvám za reklamu:-)).
Dea - 31. říjen 2010 23:15sipka
ZAMĚŘIT
Dea
Mvek: To si s někým pleteš. Vůbec nejsem na Lapiduchu registrovaný. Ale asi to jednou udělám. Slyšel jsem totiž, že tam je jedno fórum věnované ST fanfilmům. I když víc mě zajímá tohle, místní, protože o zahraničních fanfilmech přehled mám, ale některé informace odtud bych nikde jinde nevyčetl. Třeba bych se vůbec nedozvěděl o projektu ST: Bohemia.

Divadlo na motivy Star Treku jsem viděl jen jediné. Hrálo se na jednom ročníku Czech Treku. Bylo to vystoupení Oktan Teamu. Už si ale nepamatuji název. Je to dávno. Snad to byl první ročník. Bavil jsem se. Kdokoliv hru napsal, měl rozhodně smysl pro humor i cit k Treku, jeho přednostem a s nadhledem i k jeho slabostem. Samozřejmě šlo o komediální hru. Jako divák vnímám zcela odlišně vážně míněné projekty a parodie. Jsem schopný si užít obojí, ale musím mít pevnou půdu pod nohama, vědět, na čem jsem, co sleduji a zda je to vážně míněný/á film, hra, povídka, cokoliv, kterou pak chápu jako rozšíření svého oblíbeného fikčního světa, nebo zda se jedná o parodii. Proti té a priori nic nemám. Vždyť i za jeden z nejlepších fanfilmů podle Star Treku považuji Star Wreck: In the Pirkinning. Ale osobně preferuji vážně míněné fanfilmy, které nastavují iluzi fikčního světa. Proto jsem také tak citlivý na efekty, kterými si tvůrci iluzi ničí. Přitom už jen vyvolat ji si žádá nadlidské výkony. Zvláště v nereálných podmínkách science-fiction světů. Kdybychom na ten náš, důvěrně známý, nebyli navyklí, měli bychom ještě větší obtíže se s Incidentem divácky sžívat. Ale na druhou stranu, podle jednoho komentáře na ČSFD.cz je film přístupný i pro některé nezasvěcené diváky, kterým oproti mně není znalost ST překážkou a tím spíše si film užijí. Je mnoho modů diváctví.

Btw četl jsem něco o Daturninovi. Asi na portálu Trekkies.cz nebo na Sickbay, nebo nevím, dal bych tomu šanci a rád. Hrajete jen při příležitosti conů, nebo i jindy/e? A pořizuje někdo kvalitní kamerové záznamy? Jsou někde ke stažení? Ale předem varuji, že se jakž takž vyznám ve filmu, zatímco divadlo opravdu není moje kolbiště. Divadelní kritika ode mě by nejspíš neměla velkou váhu a už vůbec ne to pravé podloží z odborných znalostí. Ne snad, že bych si je osoboval v oblasti filmu. Jen základy a to navíc teoretické, ne praktické (s výjimkou několika kratších scénářů).

Vidím, že také vnímáš MI spíš jako pokus, než jako soběstačné filmové dílo. A myslím, že na filmu je dokonce patrné, že tvůrci sami se jeho natáčením bavili. Ono to není nic neobvyklého, že se atmosféra z natáčení příznivě promítá do výsledné podoby filmu. Zde je to určitě jedním z kladů.

A právě kvůli těm podmínkám, které zmiňuješ, jsem hned ze začátku MI chválil jakožto velký úspěch, a dobře jsem vážil, kterou z výtek je na místě uplatnit na film vznikuvší za podobných okolností, a které požadavky si naopak nárokovat nemohu. Kdybych odhlédl od amatérských podmínek, ne/rozpočtu, časové náročnosti, nezkušenosti štábu a historického prvenství filmu, musel bych být opravdu zlý. A objektivnější, když už to slovo používáš, je kontext zohlednit. A pokud to udělám, musím být zkrátka smířlivější, jestli chci být spravedlivý hodnotící.

Pokud tedy bude další film, napadlo někoho zapracovat na intertextualitě? Pomocí narážek v dialozích nebo mizanscéně rozmístit po filmu odkazy na některé ze zahraničních fanfilmových produkcí? Moc se mi líbilo, jak tvůrci Dark Armada zapojili jednu z ústředních postav Hidden Frontier, admirála Knappa, a demonstrovali spřízněnost mezi fanfilmovými tvůrci. Totéž Phase II a Starship Farragut. Občas se vyplatí zahrnout i několik perliček pro nejzasvěcenější diváky. Jejich nalézání je tím vůbec nejopojnějším diváckým zážitekem! A pokud jsou dobře skryté mezi řádky, přispívají i k replayabilitě filmu. MI nemám důvod zkouknout podruhé. Ale třeba epizodu Blood and Fire jsem viděl už mnohokrát a jen tak se jí nenasytím :) Totéž některé epizody "Heleniny kroniky", jak jsi to úmyslně špatně pro sebe překládám :)
kapitan Pike - 31. říjen 2010 22:57sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Dneska už ne, až ráno :-)
Mvek - 31. říjen 2010 22:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já mám pocit, že jsi to psal už na Lapiduchu, a nebo jen někdo velmi podobně k tomu filmu postavený. Já sice jen znám téměř doslova dva z tvůrců, ale zas mám zkušenost s ST divadlem (btw. docela by mě zajímal od takovéhohle člověka jako ty komentář k těm našim divadlům,klidně soukromě, a bez obalu, já sám kritizuji kdejakou věc,právě ve snaze, aby to příště bylo lepší, takže celkem přijímám i velkou kritiku, pokud má konkrétní příklady nebo argumenty, což ta tvoje tady na MI měla, takže jestli jsi viděl některé z našich divadel, tedy Daturnina nebo Jean-Lucu, podejte mi PADD, sem s kritikou).

A něco podobného jsem psal už na Lapu, ale myslím, že tady šlo hlavně o to, že si dotyční v té době chtěli zkusit, zda vůbec něco takového jsou schopni udělat. Ale zároveň to brali jako zábavu. Co třeba vím, natočilo se to během pár měsíců (resp. pár dnů, ale s rozestupem), ale pak se to urpavovalo a stříhalo a generovaly efekty několik let. Takže věřím, že sami v průběhu ledacos viděli, že by chtělo jinak, ale už to nešlo dořešit, protože herci nebyli dostupní atd.
Ale to jsou jen mé dohady. Každopádně bych řekl, že MI opravdu nejde moc objektivně hodnotit, vzhledem k podmínkám a vzhledem k tomu, že je to český první počin podobného rozsahu, dopadl velmi dobře, objektivně ho sám nechci hodnotit, protože by to bylo také špatně pochopeno.

Každopádně věřím, že jestli bude další film, bude mnohonásobně lepší. A to se asi shodujeme:-).
Dea - 31. říjen 2010 21:51sipka
ZAMĚŘIT
Dea
Pozemstan: Neřekl bych přímo nedostatky. To je moc silné slovo. Jsou to spíš okolnosti, které bych si já osobně jako divák představoval jinak. Což neznamená vždy lépe. Tvůrci to vidí jinak a mnoha divákům to stačilo. To jim nechci upírat. Však má každý jiné nároky A teď abych ti odpověděl:

Od tak dlouhého filmu s tolika postavami bych si představoval, že s postavami alespoň lehce obeznámí diváka. Zde se dozvídáme jen jejich jména a hodnosti a všechno, co lze odečíst z jejich vzhledu. Akorát o postavě prvního důstojníka víme soudě z "windsurfingového" momentu, že má potíže s autoritami a jaká je jedna z jejích zálib. Ale o nikom jiném nic. Neříkám, že bych si představoval kdovíjakou hlubinnou psychologii postav. Ale alespoň nepatrně a alespoň ty "nejdůležitější" z nich je třeba metaforicky "obalit masem". Teprve pak budou mít i nějakou osobnost. Žádnou z postav Metrénského incidentu divák nepoznává blíže, než náhodného kolemjdoucího na ulici. Celou posádku Avataru jako kdyby obýval anonymní dav. To podle mě velice snižuje úroveň scénáře a lepší scénárista by si to nedovolil. A není třeba kvůli tomu odbíhat od dění a vytvářet v dramatugrii "hluchá místa". Postavy lze svérázně uvést i v těch nejdynamičtějších scénách, s trochou scénáristické šikovnosti. Však desítky epizod Star Treku jsou toho důkazem.

Dále mi velice vadily herecké výkony (s výjimkou Jedničky a do jisté míry kapitánky Ren bych si kritiku hereckých výkonů troufal vztahovat na všechny - třeba i na unesenou vědkyni - opravdu si nemyslím, že k vystižení Vulkánce stačí se hodinu křečovitě mračit). Samozřejmě, jejich úroveň je zcela pochopitelná a netroufal bych si přisuzovat téhle výtce velkou váhu. Už jsem ale viděl přemnoho amatérských filmů a dobře vím, že existují přirozené talenty i mezi naprostými amatéry. A vždy je tu možnost oslovit dobrovolné herce nebo studenty AMU. Samozřejmě, také záleží, jak jsou herci snímáni a záběry jejich promluv stříhány. Střih v MI tvoří zbytečně velké mezery v dialozích a nejenže neskrývá, ale přímo dává na odiv amatérismus hereckého podání a nepřirozenou šroubovanost výjimečně špatně napsaných replik. A tím míním jen obvyklé dialogy. Nikoliv parodování typických startrekovských technoblábolů, které jsem pochopil. To bylo zábavné. Ale běžné dialogy hercům do úst vůbec nepadnou. Ale to také není kdovíjak zásadní výtka. Však schopností psát přirozené dialogy vládne i mezi profesionálními filmovými scénáristy málokdo. Ale možná by zkrátka stačilo věnovat jim více pozornosti a nebát se na place s dialogovými scénami improvizovat a dopadlo by to věrohodněji.

A pak samozřejmě celá zápletka je mi trochu trnem v oku. Je primitivní až to není slušné. Několik velejednoduchých až přímo prostoduchých, nebojím se napsat, zápletek najdete i ve Star Treku. V naprosté většině ale překypuje originálními, inspirativními a komplexními syžety, které variují závažná témata a podněcují o nich přemýšlet v úplně nových souvislostech. Nakonec, v tomto ohledu má žánr science-fiction veliký potenciál, kterého ovšem většinou tvůrci nevyužívají. V MI je to jednak jednoduchá teze o životním prostředí a jednak snaha Metréňanů řešit své potíže zločinem - únosem vědkyně, namísto prosbou o pomoc, protože mají vůči Federaci předsudky. Z vyústění tohoto prostinkého etického dilematu nejsem schopen i při nejsvědomitější snaze vyabstrahovat vznešenější moudrost, než že neplatí, že by účel světil prostředky. co víc?

Čili podle mě jsou už zakládající teze námětu velmi nedostatečné. A když se celý syžet veze jen na vlně pokusů zachránit vědkyni, s čímž sice souvisí vesmírná bitva a pozemní "útok" výsadku, není to dobré. Od posádky Hvězdné Flotily bych si představoval daleko intenzívnější úsilí hledat nenásilné řešení problému. Taktika zaútočit na cizí suverenní civilizaci, která sice Vulkánku unesla, ale o tom posádka nemá dostatečně přesvědčivé důkazy a už vůbec ne o tom, že vědkyni hrozí nebezpečí, podle mě přímo odporuje nejzákladnějším principům, které se snaží Star Trek předávat svým divákům. A už vůbec nemluvím o okamžiku, kdy kapitánka Ren velmi nediplomaticky vyhrožuje metrénskému guvernérovi a vůbec podle mě její jednání hraničí s porušením základní směrnice. Takže nejenže ve filmu nevidím nezbytný ideový základ, ale dokonce v něm spatřuji až skoro podvracení hodnot Star Treku. Dokonce i ústřední myšlenky, že účel prostředky nesvětí, protože i přes agresivní přístup k situaci se posádce Avataru zdaří všechno uvést do nejlepšího pořádku. A tyto ideové nesrovnalosti, když použiju eufemismus, jsou právě tím důvodem, proč si trofám tvrdit, že MI odporuje duchu Star Treku. Nevidím v něm ani tak fanfilm, jako spíše amatérský film, který je pouze na povrchu (loď, uniformy, organizace) inspirován a připodobněn ke Star Treku, ale rozhodně jej ideově nenásleduje. Já to osobně vnímám jako velké mínus, někdo jiný v tom může vidět naopak velký klad - jakési překonání dogmatismu, nebo nevím. Jen chci zdůraznit, že jde o do značné míry individuální kritiku.

A přitom fanfilmy přese všechny možnosti, kterými jejich tvůrci v současnosti disponují, nemají velké šance oslnit diváky svým zpracováním. Jejich největší předností by proto mělo být právě to, "o čem" tyto filmy jsou. Nestačí poskládat do sebe dílky zápletky, rozesít množství postav do prostoru, roztočit soukolí, pozorovat střety a vývoj a čekat, jak to dopadne. Mělo by to mít také, jak se tak lidově říká, myšlenku.

No a nemám nic ani proti humoru, který zmiňuješ, ale je mnoho způsobů, jak pobavit. Ale vtip v MI vůbec nevychází ze situací, ale je spíš jakousi přidanou hodnotou, poněkud uměle až násilně přidanou. Nemluvím jen o vybuchující konzole, toustovači nebo o intertextových odkazech na populární sci-fi filmy a seriály. Rozhodně ale všechny tyto okamžiky působí velice zcizujícím dojmem, bourají tu (a zvláště ve fanfilmech) velmi křehkou iluzi, že divák sleduje soběstačný fikční svět. Odkazují totiž vždy mimo něj (Terminátor, Stargate, toustovač, Sekce 31), nebo přímo napadají jeho integritu (zničená konzola ve strojovně). Opět, když to srovnám s "předlohou", ve Star Treku nebývá nijak subtilní humor, ale pokaždé je zakotvený uvnitř fikčního světa a nezřídka se jedná přímo o situační komiku. Anebo samozřejmě o dialogický humor a staré dobré "hláškování", se kterým se setkáváme nejčastěji ve filmových mutacích ST světa. Také je třeba si uvědomit, že ve filmu absentují momenty gradovaného napětí nebo jiné emoce, které by velmi časné vtipné okamžiky vyvážily do vyrovnaného diváckého zážitku. Za těchto okolností každý vtípek přechyluje vratký vor žánrové identity filmu na stranu jednoznačné komedie. Ale to samo o sobě nevadí. Problémem jsou zdroje humoru a jejich umístění.

Takže shrunuto: velmi špatní herci, film bez sdělení, zcizující efekty, dvojrozměrné anonymní postavy.

To všechno jsou tedy obtíže, které by bylo možné s trochu odbornějším zřetelem napravit i ve zcela amatérských podmínkách. Je vidět, že tvůrci mají vyspělé technické prostředky a je škoda, že jejich technickému umu nestačí s dechem scénář. Já ale od začátku bral projekt MI jako takový zácvik, kdy si tvůrci teprve osvojují, jaké to je, točit vlastní film, psát ho, hrát v něm atd. Soustřeďují své síly na to, aby natáčení technicky utáhli a nezbývají jim už síly, aby větší úsilí věnovali také obsahu filmu. Hlavně si ale osvojí základy řemesla. A to všechno jen proto, aby příště zužitkovali nabyté zkušenosti a bylo to ještě lepší. Tak doufám, že další fanfilm z produkce týmu kolem CZ Kontinua vznikne a je jistě na místě očekávat výrazné zlepšení.
Pozemstan - 31. říjen 2010 20:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Dea: Tak kritický k příběhu Metrénského incidentu bych zase nebyl. Nemyslím si, že by byl scénář slabou stránkou filmu a rozhodně bych neřekl, že "nemá se Star Trekem vůbec nic společného". Podobný příběh by se podle mě mohl odehrát jak v TNG, tak i v TOS. To, že si tvůrci vytvořili v rámci světa ST vlastní loď, posádku i planetu zápletky, přičemž (v únosné míře) zapojili i (alespoň pro někoho vtipné) narážky směřující mimo svět ST, snad není na škodu. V čem spatřuješ tak závažné nedostatky?
Dea - 31. říjen 2010 20:04sipka
ZAMĚŘIT
Dea
Je skvělé dočíst se, že tvůrci Metrénského incidentu uvažují o natáčení dalšího filmu. Ono totiž na úplně první fanfilm byl Incident přímo vynikající. Ani tvůrci nepřekonatelného Hidden Frontier a Phase II nezačínali o moc lépe. Mám přitom na mysli čistě jen technickou stránku. Scénáristicky jde bohužel o ostudné fiasko, které nemá se Star Trekem vůbec nic společného. Nebylo by proto rozumnější namísto pokračování nastartovat nový příběh, velmi volné pokračování, ve kterém by se vyskytlo nanejvýš pár důležitých postav z minulého? Třeba i posunutý dále do budoucnosti, třeba přímo té "současnosti" post-Nemesis období?
Razer - 07. říjen 2010 12:35sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Hawking vidí to co snad každý s půlkou mozku (jak se zdá je jich na planetě bohužel jen hrstka) a to, že poprve v historii máme reálně možnost pozvednout se z prachu naší planety a uskutečnit dříve nemyslitelné věci včetně kolonizace jiných planet, kvantových počítačů.... nanotechnologických zázraků jako jsou extrémně levné, ale jako diamant pevné budovy... a místo toho vydáváme jako lidstvo 10x víc na žrádlo pro psy, než na celý vesmírný výzkum, nebo léčbu rakoviny... místo 12 letům k Marsu a zpět jsme si udělali válku v Iráku atd. atd. ...

Článek se bohužel mýlí Hawkinga je sice slyšet po celém světě, ale téměř nikdo a určitě ne vládci a mocní mu nenaslouchá .-(

Kdyby ano museli by zvolit možnost s větším rizikem tj. že třeba ta výprava na Mars nevyjde místo jistoty ve formě války.
Mvek - 06. říjen 2010 08:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale článek je fajn, skoro by se hodil i k Pozemstanovi, pokud si nevymýšlí jinak, tak je to obsáhlé představení S. H.
Yakuzza - 06. říjen 2010 08:32sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Damar: Jojo, to mě napadlo...

Mvek: Jasně, myslel jsem to do Narážek...
Damar - 06. říjen 2010 08:29sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Yakuzza: Klasický omyl, kedže hral na začiatku dvojepizódy...
Mvek - 05. říjen 2010 21:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza:Asi vedle:-)
Yakuzza - 05. říjen 2010 13:49sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Stephen Hawking měl umřít, místo toho dnes káže o zániku světa

"Hrál ve Star Treku (a rovnou ve dvou dílech), jeho postava se objevila v komiksovém Dilbertovi i Futuramě."

Ve dvou dílech? :-)
Xyll - 18. březen 2010 17:15sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Baroner2: Jasně, tak to potom chápu pou?ití greenscreenu v?ude a naopak musím uznat, ?e jsi odvedl dobrou práci. Natočit celý film před greenscreenem 1,8x1,6m - to klobouk dolů.

A určitě je super, ?e se ti podařilo film dokončit :).
Mvek - 15. březen 2010 17:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Je?tě jsem nedokoukal, teď nekoukám na nic, ale snad v dubnu, a? mi odpadne nějaký ten rest, včetně divadla.
Baroner2 - 15. březen 2010 17:46sipka
ZAMĚŘIT
Baroner2
Bohu?el neznáte podmínky ve kterých film vznikal. Na rozdíl od jiných fanfilmů není STB projektem skupiny trekkies, ale pouze jednoho(mě). Dalo mi velkou práci vůbec sehnat a přemluvit zůčastněné herce. Vět?ina z nich dodnes nezná rozdíl mezi ST a SW :-/. Byl jsem rád, ?e jsem je dostal alespoň na chilku před greenscreen nato? abych je donutil někde běhat v kostýmech po lese. To, ?e něco působilo smě?ně je v pořádku. Bylo mi jasné, ?e film s tímhle vzezřením tě?ko bude brát někdo stoprocentně vá?ně, tak?e jsem se rozhodl udělat to tak aby film balancoval na hraně parodie. Kdy? u? se nedá dosáhnout potřebné kvality, a? se člověk alespoň zasměje.Tak?e vzniknul takovej podivnej hybrid. Ale jak říkám, je to přesně tak jak jsem to udělat chtěl. Rozměr greenu byl 1,8x1,6m tak?e ve?kerý pohyb herců(běh, chůze...)je na místě. V PC se to pak animovalo. Rozvláčnost? Mo?ná. V?dycky mi bylo líto, kdy? bylo třeba něco vyhodit. STB má jistě spoustu nedostatků. Jako autor nemů?u být objektivní tak?e ho tu nehodlám ani obhajovat ani zatracovat. Ka?dopádně jsem ale rád ?e se mi podařilo NĚCO vytvořit a tu radost, kterou jsem si tím chtěl udělat jsem si udělal.:-)
Xyll - 11. březen 2010 18:22sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Yakuzza: S pokračováním to začíná vypadat slibně, ale je?tě je třeba vyře?it některé detaily, tak?e zatím nic oficiálně neslibuji.
Pozemstan - 10. březen 2010 19:43sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Xyll: Mně se ten rozvláčněj?í příběh docela líbil, ale pravda, pokud bych tomu měl něco vytknout, tak to byl podivný pohyb herců před (jinak velice přirozeně zapojeným) umělým pozadím. Zejména při chůzi po chodbě lodi (tam jsem se také trochu pousmál), asi vlivem omezeného prostoru, se kolébali jakoby vytvoření počítačem (nebo ?lo skutečně o částečnou počítačovou animaci?) V případě exteriérů to pak působilo opravdu trochu zbytečně.

Celkově to na mě ale smě?ně nepůsobilo a třeba scéna s výtahem, který se nechce rozjet, se myslím opravdu povedla a měla správnou a? hororovou atmosféru, kterou nenavodí ani mnohé profesionální počiny.

Yakuzza - 10. březen 2010 18:13sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Xyll: Mimochodem bude nakonec pokračování Metrénského incidentu?
Xyll - 10. březen 2010 15:24sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
ST: Bohemia:

Tak jsem zhlédla a zde pár mých postřehů.
- Vysoce hodnotím zajímavý přístup, který jsem u jiného fanfilmu neviděla, trochu mi to spí? připomíná nezávislou tvorbu amatérských filmařů. A to se v?emi plusy i mínusy.
- Dále mne v určitých scénách zaujala kamera, myslím, ?e je to nejlépe zvládnutý prvek filmu.
- Naopak mne hodně vadilo spasování natočených scén na pozadí. Skoro v?ude je ?patná perspektiva a působí to značně nepříjemně. Scény v exteriérech jste podle mne měli natočit opravdu v exteriérech. Nevidím jediný důvod, proč scény v lese točit na greenscreen. I kdy? ony scény byly vá?né a měly film gradovat, musela jsem se při nich smát, co? atmosféře nepomohlo.
- Dal?í věc, která mi hodně vadila, byla rozvláčnost příběhu. Myslím, ?e kdybyste film více urychlili, prostříhali, bylo by to o mnoho lep?í.

I tak jsem moc ráda, ?e se vám podařilo film dokončit a tě?ím se na dal?í díl. Stejně jako my, jste si ji? vyzkou?eli, jaké to je točit fanfilm a víte, kde číhají úskalí. Vybaveni zku?enostmi bude dal?í díl určitě lep?í :).

Nejnovější   Novější 232 - 251 / 696Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o