Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Natáčení českých alternativ Star Treku

Spravuje: Xyll
Počet příspěvků: 695
Toto fórum stejně jako jeho předchůdce funguje jako komunikační platforma pro přípravu natáčení českých alternativ k legendárnímu seriálu Star Trek.

eskadra_social_FB_art_captains_starnet.jpg
Star Trek: Eskadra - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry.
Tajemna-odysea_starnet.jpg
Star Trek: Tajemná odysea - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry. Setkáte se s Datem i Shelby.
baner-FS-filmu-na-Starnetu.jpg
Star Trek - FS fanfilmy - krátké Star Trek fanfilmy z produkce FS studia.
Star Trek: Diplomacy - fanseriál pojatý jako konverzační politická satira.
plakat-z-webu.jpg
Star Trek: Chybějící příběhy - stránky fanseriálu, který je volným pokračováním Metrénského incidentu.
Star Trek: Metrénský incident - fanfilm CZ Kontinua vyrobený v dílnách CZK Pictures.


Domovské stránky (v současné době mimo provoz) projektu Czech Trek jsou zde: mikmik.hyperlink.cz/czechtrek/


Stránky s dokumenty projektu Zámezí naleznete zde: www.sweb.cz/smiht/zamezi/

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 147 - 166 / 695Starší   Nejstarší

Mvek - 17. červen 2016 08:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak Ministra bych z ukázky netipoval a ještě bych případné takové tvrzení bral jako vtip. Ta upoutávka byla dost podivná a spíš jsem očekával sitcom typu Comeback atd.
Pozemstan - 17. červen 2016 01:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
První díl seriálu Star Trek: Diplomacy s názvem Vládní rošády se soudě podle premiéry v kině Ponrepo docela vydařil. Překvapila mě zejména kvalita HD kamery (vlastně fotoaparátu) spojená s precizními interiéry, uniformami i počítačovými exteriéry.

Zaujala mě většina kulis, o jejichž velmi pracném a nákladném vzniku jsem věděl již ze STARconu a zde se dozvěděl ještě další podrobnosti (pravda, nábytek v kapitánově kajutě je poněkud staromódní, ale i na naši dobu a snad se to k diplomatovi hodí a bude to možná ještě vysvětleno). Pěkně vypadaly i Marghovy masky. Líbila se mi původní hudba a zajímavě vypadaly i počítačové efekty s lodí ve vesmíru - budí to již dojem docela profesionální práce.

Trochu horší byl jen zvuk v interiérech, ze kterého jsem chvílemi slyšel špatnou akustiku malého studia, ale vlastně by to mohlo odpovídat "autentickým" podmínkám v kajutě lodi. Oproti 12 myslím to byl však i zde znatelný nesmírný pokrok, daný zřejmě vedle možná pečlivější zvukařské práce (12 myslí tuším vzniklo za jeden večer v nějaké kanceláři) i přístupem herců - všem bylo dobře rozumět. I jinak se mi herecké výkony zdály (s přihlédnutím k amatérským hercům) celkem přesvědčivé.

Neznaje všechny podrobnosti (vlastně až včera jsem si přečetl, že jde o dílo na motivy seriálu Jistě, pane ministře) jsem byl trochu překvapen vysokou mírou podobnosti s předlohou. Reálie se ale povedlo převést do světa ST velmi dobře, a to včetně úvodních "omalovánek". Musím však připustit, že sledovat něco takového ve Star Treku bylo poněkud nezvyklé, nemluvě o zápletce trochu ve stylu In the Pale Moonlight, byť nekrvavé a v rámci Federace (ale nebudu spoilovat)... Federace se zde jeví trochu jako "diktátorská" EU v očích jejích odpůrců... -) Ale jako politická satira to bylo velmi dobré.

Feministky a feministé by možná měli výhrady k oné "bikinové soutěži" ve dvou krátkých "šotech", z nichž jeden jsem viděl už na STARconu, ale mně osobně to nevadilo -). Vlastně se jednalo opět o parodii v tradici Tvéjátra/Tyjátreku i tohoto seriálu... -)

Klobouk dolů před všemi tvůrci!
Xyll - 22. květen 2015 16:36sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
A do třetice pár novinek z 3D postprodukce.
http://startrekfanfilm.cz/index.php/cz/skrytehry/postprodukce-3d
Xyll - 22. květen 2015 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
A hned vám přidám i druhé video.
Do video sekce stránek jsme přidali další ze série dokumentárních videí, tentokrát o aplikaci masek na úplně prvním natáčení. Jak se vytvářel Denobulan a Bolian se můžete podívat na našem youtube kanále.
https://www.youtube.com/watch?v=No3ITZUbZwk&feature=youtu.be
Xyll - 22. květen 2015 16:09sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
K dvouletému výročí padnutí první klapky natáčení Chybějících příběhů jsme pro vás se Zephramem připravili krátký sestřih z prvního natáčení. Najdete ho v nové video sekci stránek a také na našem youtube kanálu.
https://www.youtube.com/watch?v=YQ6JHttRLP8&feature=youtu.be
Pozemstan - 10. leden 2015 21:28sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Sokarius: Upravený pokus o recenzi/reportáž jsem dal zatím sem. A tady je pár mých fotek (ale přímo z kina jen jedna). -)
Mvek - 08. prosinec 2014 19:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Určitě to nevylučuji a doufám, že pak bude vidina čekání na pokračování snesitelnější:-D.
lagga - 07. prosinec 2014 23:14sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: to máš na jednu stranu pravdu, ale já sem přesvědčená, že až se dorendruje všechno, co tam má být, tak nám najednou spousta věcí bude zřetelná :) ovšem do momentu, kdy se lidi začnou ptát po dalším dílu a štáb vezmou mdloby :-D

Mvek - 24. listopad 2014 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak jsem viděl pracovní střih na zeleném pozadí (až na výjimku) z fanfilmu Chybějící příběhy – 01 Skryté hry.


Snad se nikdo neurazí, když řeknu, že je na velmi dobré cestě, jen to má jeden neduh, a to že je to prostě jakýsi pilotní díl vice epizod, a tudíž se tu hodně postav představuje a tak děj ustupuje do pozadí, přestože je tam i akce (a mně se líbila). A naopak mi přijde, že některé postavy jsou dost nepředstavené. Pokud jsem to pochopil správně, příběh se odehrává jen měsíce po Metrénském incidentu, s částečně stejnou posádkou. Navíc už se nejedná o parodii (určitě až na nějakou výjimku), ale o rozehrání spletitého příběhu, který navíc má své pevné místo v časové linii ST světa (za DS9 v době, kdy se Federace rozhádala s Klingony). Osobně se tedy velmi těším, ale vidím riziko, že po zhlédnutí bude chybět pokračování, zvláště, když si příběh hraje s různými referencemi z oficiálního ST.


Před produkčním týmem je ale ještě spousta práce, takže jim držím palce, ať jim vydrží nadšení!
Pozemstan - 08. listopad 2014 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Sokarius: Dobře, souhlasím, ale pokud byste ten text přebírali, tak by to možná chtělo ještě upravit, nebo tam dodat i něco z mého příspěvku 243741.
Sokarius - 05. listopad 2014 19:45sipka
ZAMĚŘIT
Sokarius
Jménem celého týmu 12 myslí díky Mveku a Pozemšťane za zhodnocení (zvlášť v případě Pozemšťana bych vlastně měl říci za recenzi, vzhledem k obsažnosti - souhlasil bys s případným postem např. na stránky divadla nebo jeho soc. sítě? samozřejmě po předchozí domluvě). Moc si toho cením a rád někdy i osobně proberu.
Mvek - 24. říjen 2014 16:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak asi podobné cukání pozoruji často, ale většinou asi právě u ripů.
Pozemstan - 24. říjen 2014 15:10sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Aha, je to možné. V tomto jsem si nebyl jistý, protože hlavně červí díra v okně vypadala jako ze seriálu. Pak tedy klobouk dolů před tvůrci animace. To cukání jsem viděl jen u jednoho záběru rotující DS9 ze začátku. Mohlo jít buď o chybu při tvorbě, nebo až při přehrávání či projekci, a nebo jde o vadu mého zraku. Včera jsem při jednom cestovatelském promítání, kde ukazovali mj. i 360° posouvající se panoramata, také zaznamenal vždy z počátku jisté cukání, možná dané i programem, grafickou kartou nebo projektorem...

Jinak se omlouvám, pokud jsem dole působil příliš kriticky. V případě tellarita nebo Orbána jsem váhal, zda to vůbec zmiňovat. Byly to jen mé subjektivní pocity, postřehy, a nejde o nějaké chyby. Oba herci předvedli dobré výkony, stejně jako maskéři.
Mvek - 24. říjen 2014 10:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mně přišlo, že všechny vesmírné záběry byly renderované z modelů (a i v titulcích byly zmíněné modely), takže nic nebylo použito z DS9. Byly takové čistější a trochu jiné, rozhodně čistší/ostřejší než v DVD ripech:-). (A toho cukání jsem si nevšiml).

Mně zase právě "O'Brien" (JacobCarter) připomínal Weaslyho z HP:-).
Pozemstan - 24. říjen 2014 01:31sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ano, 12 myslí je myslím zdařilý fanfilm resp. inscenace. Hru ani původní filmovou předlohu jsem před zhlédnutím neviděl. Jen jsem si na Facebooku prohlédl informace o jednotlivých postavách, a poté dohledal i něco k slavnému filmu Dvanáct rozhněvaných mužů z 50. let, ve kterém hrál i Jiří (George) Voskovec... -)

Zprvu jsem se bál, zda toto komorní drama v přeci jen amatérském podání nebude nudné. To se ale nepotvrdilo. Naopak skvělé Datovo překvapení s vražednou zbraní představovalo jistý zvrat, po kterém začala atmosféra pěkně gradovat. Nešlo jen o nějaké psychologické přesvědčování bez jakýchkoli důkazů, jak naznačovaly základní informace o předloze (která je zřejmě ve skutečnosti také složitější), ale rozebíraly se i konkrétní důkazy a další okolnosti případu, jakkoli porotci nikdy nemohli mít úplnou jistotu a neměli přístup ke svědkům...

Nakonec mi bylo i trochu líto, že příběh již končí. Uteklo to kupodivu hodně rychle.

Logika děje byla dobrá. Nevím, nakolik přesně vycházela z předlohy, kterou zatím neznám. Samozřejmě se lze pozastavit nad některými detaily, jako, jak jsem si říkali včera, odložením kontaktních čoček či optických implantátů při sexu apod. Je trochu divné, že před jedním hlasováním někdo zdůrazňuje, že už nemá být tajné, ačkoli mezi tím tajným a tímto již bez nějakých námitek jedno veřejné hlasování proběhlo.

Samozřejmě, jak jsem zmínil včera, některé postavy úplně nepasují do svých rolí. Sisko měl sice opravdu silnou osobní motivaci k zabíjení borgů a i v seriálu se občas choval šíleně a byl schopen krutostí i bezcitného pragmatismu, ale přesto měl i jistý humanistický rozměr a nemyslím si, že by byl až tak krvelačný... Quark byl sice prohnaný a občas bezcitný, ale přece jen ne až tak bezohledný, zvláště de facto v případě jedince proti "státní mašinérii"... Skutečný Picard by si zřejmě získal větší pozornost, ale je možné, že se vzhledem ke své minulosti záměrně trochu držel stranou... Byl zde možná potenciál k většímu střetu se Siskem, ale je v pořádku, že se mu sám Sisko vyhnul...

Herecké výkony byly myslím, pokud jde o výraz a mimiku, u všech herců velice kvalitní. Hněv se povedlo Marghovi a Mirexovi (Siskovi a Worfovi) podat velice přesvědčivě, ale nezaznamenal jsem žádný problém ani s Marghovým smutkem.

Horší to bohužel bylo u některých s kvalitou ústního projevu. Samozřejmě, Sisko nebo Worf prostě mají ve skutečnosti jiné hlasy, což nelze "našim" hercům vytýkat. Možná i obtížné ozvučení menší místnosti ale velice zvýraznilo rozdíly v mluvě. Někteří hovořili velice zřetelně, srozumitelně, jakoby herecky profesionálně, nebo spíš přirozeně, zatímco jiní poněkud drmolili, až jim místy nebylo vůbec rozumět. Zvuk ale po technické stránce působil dobře, jen místy zněl dutěji.

I díky kombinaci s modrým pozadím a doplněným efektům není občas ani tolik znát, že se děj odehrává mezi papírovými kulisami. Jen někdy je vidět odlesk osvětlení nebo dokonce vlnění plakátů. To jsou ale detaily u divadelní hry nebo inscenace nepodstatné. Dodané efekty resp. zřejmě záběry z DS9 působí také dobře. Jen někdy v úvodu se rotující DS9 trochu škubala, což mohl způsobit třeba i přehrávající počítač.

Velmi zdařilé, byť detailní záběry v malé místnosti odhalovaly jejich nedostatky, byly i zřejmě Marghovy masky. Jinak skvělý Mirexův Worf mi ale trochu připomínal Tellarita (snad i hlasem). Pokud už měli mimozemšťané, ale i Dat, Sisko či Geordi své masky či líčení, je otázkou, zda nemohl mít třeba i O'Brien alespoň nějakou kudrnatou paruku, i když to by možná působilo nevhodně komicky. Jinak je to zvláštní, ale Geordiho tvář mi trochu připomínala Viktora Orbána, i když jsem myslím zahlédl nenalíčeného herce, který vypadal úplně jinak. Ale to není žádná výtka, jen konstatování faktu. Obecně ale platí o maskách totéž co o kulisách - v inscenaci nejsou podstatné a na amatérskou produkci byly velmi kvalitní.

Kamera, ačkoli Dáša říkala, že jde zřejmě o zrcadlovku, a tu jsem pak zahlédl i na fotkách z natáčení na Facebooku, působila docela profesionálně. Obraz byl čistý a ostrý. Možná je škoda, že nebyla při přehrávání využita celá nebo trochu větší plocha plátna, i když to by možná i při (full HD?) už vyniklo menší rozlišení oproti kinu.

Celkově to je myslím velice zdařilý počin se skvělou atmosférou, který ukazuje, že kvalita českých ST fanfilmů i divadla výrazně roste. V tomto směru byla pozoruhodná i závěrečná upoutávka zřejmě k dalšímu dílu v rámci projektu Star Trek: Diplomacy.

Jsem rád, že se mi podařilo i přes jisté zpoždění, i vlivem čekání na tramvaje a autobusy opožděné při večerní špičce a zkoušky alternativní trasy, která se ukázala jako ještě pomalejší, dorazit nakonec právě včas. Nebyl problém ani s nákupem rezervovaného trička s pěkným obrázkem s dvanácti postavami, protože u Samuela už "čekalo" zřejmě poslední označené mým jménem. -) Rád jsem se také po čase naživo viděl a krátce promluvil s přáteli nejen ze SN.
Mvek - 23. říjen 2014 13:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, kam s tím, protože je to vlastně zfilmovaná divadelní inscenace...

Ale 12 myslí je rozhodně jeden z vzácných (u nás) fanouškovských počinů, které mají být vážné (tedy je tam nějaký ten vtípek, ať už chtěný nebo ne, ale děj je vážný).

A jako celek je určitě v rámci možností povedený. I když se mi to špatně hodnotí, protože prostě u vážného představení vynikne amatérské podání a to, že většina herců jsou amatéři, ačkoliv se snaží. A zatímco výbuch vzteku se dá hrát dobře, výbuch smutku/žalu je těžký podat (nejen herecky, ale i další faktory scény) působivě a věrohodně.
Navíc mně osobně dost u vážné předlohy dělá problém, že si do postav moc promítám ty, kteří je hrají. Můj osobní dojem je, že lepší by u vážného příběhu bylo, kdyby postavami nebyly známé postavy jako Picard, Sisko atd., ale nové, pak bych neposuzoval herce vs. postavu.

Každopádně to byl povedený pokus s vážným divadlem a zpracování v kombinaci kulis a zeleného pozadí je dobré, kdyby měli tvůrci k dispozici větší místnost, tak by to působilo velmi dobře a myslím, že je naděje, že bude vznikat více a více kvalitnějších a kvalitnějších amatérských ST českých počinů.
Mvek - 02. duben 2014 16:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mimochodem na ofic. stránkách je už delší dobu více fotek z natáčení té recepce, kde tedy jsou vidět nějaké ty masky, něco z prostor a něco ze zákulisí.

viz článeček o recepci

A nepodložený drb, který jsem zaslechl od jednoho z lidí, kteří na nás dohlíželi první den (zaměstnanci firmy, jejíž kavárna to je), když se bavili mezi sebou, že jedna z návštěv, která tam při našem natáčení přišla, měla být z Barrandova, ale potažmo z Hollywoodu, protože se šli podívat na prostory pro potenciální natáčení. No a snad jeden z lidí měl být i nějaký producent/tvůrce nějaké epizod/y TNG :-). Škoda, že je to jen drb, že na nás jen chvíli koukali, a pak zase odešli, když si prostor prohlédli.
Xyll - 13. březen 2014 14:25sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Mvek, Pozemstan: I reportáž v pořadu Víkend souvisela s fanfilmem. Byly tam ukázky a mluvilo se o něm.
Mvek - 12. březen 2014 11:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Promiň, jsem nějak moc zrychlený, a tak jsem ani nedočetl, co jsem předtím psal.
Pozemstan - 12. březen 2014 11:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Jasně, reagoval jsem na toto: "kromě toho dnešního Víkendu, který s fanfilmem nesuvisel, alespoň co vím, neviděl jsem to"

Nejnovější   Novější 147 - 166 / 695Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o