Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Natáčení českých alternativ Star Treku

Spravuje: Xyll
Počet příspěvků: 695
Toto fórum stejně jako jeho předchůdce funguje jako komunikační platforma pro přípravu natáčení českých alternativ k legendárnímu seriálu Star Trek.

eskadra_social_FB_art_captains_starnet.jpg
Star Trek: Eskadra - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry.
Tajemna-odysea_starnet.jpg
Star Trek: Tajemná odysea - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry. Setkáte se s Datem i Shelby.
baner-FS-filmu-na-Starnetu.jpg
Star Trek - FS fanfilmy - krátké Star Trek fanfilmy z produkce FS studia.
Star Trek: Diplomacy - fanseriál pojatý jako konverzační politická satira.
plakat-z-webu.jpg
Star Trek: Chybějící příběhy - stránky fanseriálu, který je volným pokračováním Metrénského incidentu.
Star Trek: Metrénský incident - fanfilm CZ Kontinua vyrobený v dílnách CZK Pictures.


Domovské stránky (v současné době mimo provoz) projektu Czech Trek jsou zde: mikmik.hyperlink.cz/czechtrek/


Stránky s dokumenty projektu Zámezí naleznete zde: www.sweb.cz/smiht/zamezi/

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 141 - 160 / 695Starší   Nejstarší

Lt.Shark - 20. červen 2016 19:58sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Sokarius: Kdyby ste měli zájem, mohl bych vám udělat takovej ten "3d bridge cutaway drawing" co kdysi vycházely pro Star Trek Magazine a jejichž velká galerie je zde: http://www.ex-astris-scientia.org/gallery/bridges1.htm

Sám si už takovéto grafiky nějakou dobu dělám... http://bobye2.deviantart.com/

ale pokud by ste to chtěli, tak bych potřeboval nějakej plán/schéma můstku a fotky s pohledama na různé části můstku... :-)
Sokarius - 20. červen 2016 14:17sipka
ZAMĚŘIT
Sokarius
Telemachus Rhade: Barvy jsou záměr. Pro můstek jsme vybrali jako nosnou barvu modrou po delší úvaze. Jelikož U.S.S. Masaryk je diplomatická loď, chtěli jsme něco jiného než věčné variace vojenská šeď s ocelovou šedou a podobně :) Takže se čalounění křesel i stěny udělaly modré v kombinaci s bílou (a trochu té šedé nahoře). Omi pak podle toho designoval LCARSy, kde jeho grafickému oku do této kombinace ladily mimo jiné barvy, které jsi popsal.
Telemachus Rhade - 17. červen 2016 23:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Sokarius: Ha, tys' i zde, výborně - mám zvídavý dotaz:

Už dlouho mě zajímá, proč má váš můstek tak specifické ladění do netypické růžovo-fialové barvy. Náhoda? Záměr?
Sokarius - 17. červen 2016 17:44sipka
ZAMĚŘIT
Sokarius
Pozemstan: Za sebe i za tým Star Trek Diplomacy děkuji za milá slova a konstruktivní recenzi, to vždy nejvíc potěší. Budeme se snažit dál a snad se i s dalšími díly posouvat, držet laťku a třeba jí i zkusit ještě zvednout.
Yakuzza - 17. červen 2016 17:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Me na tom docela bavi, ze Ponrepo se jmenuje jeden strip-club v Brne :)
Pozemstan - 17. červen 2016 11:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Nevím, kterou ukázku jsi viděl. Já jsem předtím zhlédl jen miniepizodu s kapitánem na můstku přebírajícím loď, scénku s admirálem Nečajevovou při "bikinové výzvě" a před lety krátký šot s Marghem jako režisérem, a ano, z toho to také poznat nebylo...

Úplná kopie Ministra to ale není. V zápletce se vlastně trochu inspirovali českou politikou (*jmenováním Rusnokovy vlády*)... -)
Mvek - 17. červen 2016 08:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak Ministra bych z ukázky netipoval a ještě bych případné takové tvrzení bral jako vtip. Ta upoutávka byla dost podivná a spíš jsem očekával sitcom typu Comeback atd.
Pozemstan - 17. červen 2016 01:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
První díl seriálu Star Trek: Diplomacy s názvem Vládní rošády se soudě podle premiéry v kině Ponrepo docela vydařil. Překvapila mě zejména kvalita HD kamery (vlastně fotoaparátu) spojená s precizními interiéry, uniformami i počítačovými exteriéry.

Zaujala mě většina kulis, o jejichž velmi pracném a nákladném vzniku jsem věděl již ze STARconu a zde se dozvěděl ještě další podrobnosti (pravda, nábytek v kapitánově kajutě je poněkud staromódní, ale i na naši dobu a snad se to k diplomatovi hodí a bude to možná ještě vysvětleno). Pěkně vypadaly i Marghovy masky. Líbila se mi původní hudba a zajímavě vypadaly i počítačové efekty s lodí ve vesmíru - budí to již dojem docela profesionální práce.

Trochu horší byl jen zvuk v interiérech, ze kterého jsem chvílemi slyšel špatnou akustiku malého studia, ale vlastně by to mohlo odpovídat "autentickým" podmínkám v kajutě lodi. Oproti 12 myslím to byl však i zde znatelný nesmírný pokrok, daný zřejmě vedle možná pečlivější zvukařské práce (12 myslí tuším vzniklo za jeden večer v nějaké kanceláři) i přístupem herců - všem bylo dobře rozumět. I jinak se mi herecké výkony zdály (s přihlédnutím k amatérským hercům) celkem přesvědčivé.

Neznaje všechny podrobnosti (vlastně až včera jsem si přečetl, že jde o dílo na motivy seriálu Jistě, pane ministře) jsem byl trochu překvapen vysokou mírou podobnosti s předlohou. Reálie se ale povedlo převést do světa ST velmi dobře, a to včetně úvodních "omalovánek". Musím však připustit, že sledovat něco takového ve Star Treku bylo poněkud nezvyklé, nemluvě o zápletce trochu ve stylu In the Pale Moonlight, byť nekrvavé a v rámci Federace (ale nebudu spoilovat)... Federace se zde jeví trochu jako "diktátorská" EU v očích jejích odpůrců... -) Ale jako politická satira to bylo velmi dobré.

Feministky a feministé by možná měli výhrady k oné "bikinové soutěži" ve dvou krátkých "šotech", z nichž jeden jsem viděl už na STARconu, ale mně osobně to nevadilo -). Vlastně se jednalo opět o parodii v tradici Tvéjátra/Tyjátreku i tohoto seriálu... -)

Klobouk dolů před všemi tvůrci!
Xyll - 22. květen 2015 16:36sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
A do třetice pár novinek z 3D postprodukce.
http://startrekfanfilm.cz/index.php/cz/skrytehry/postprodukce-3d
Xyll - 22. květen 2015 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
A hned vám přidám i druhé video.
Do video sekce stránek jsme přidali další ze série dokumentárních videí, tentokrát o aplikaci masek na úplně prvním natáčení. Jak se vytvářel Denobulan a Bolian se můžete podívat na našem youtube kanále.
https://www.youtube.com/watch?v=No3ITZUbZwk&feature=youtu.be
Xyll - 22. květen 2015 16:09sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
K dvouletému výročí padnutí první klapky natáčení Chybějících příběhů jsme pro vás se Zephramem připravili krátký sestřih z prvního natáčení. Najdete ho v nové video sekci stránek a také na našem youtube kanálu.
https://www.youtube.com/watch?v=YQ6JHttRLP8&feature=youtu.be
Pozemstan - 10. leden 2015 21:28sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Sokarius: Upravený pokus o recenzi/reportáž jsem dal zatím sem. A tady je pár mých fotek (ale přímo z kina jen jedna). -)
Mvek - 08. prosinec 2014 19:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Určitě to nevylučuji a doufám, že pak bude vidina čekání na pokračování snesitelnější:-D.
lagga - 07. prosinec 2014 23:14sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: to máš na jednu stranu pravdu, ale já sem přesvědčená, že až se dorendruje všechno, co tam má být, tak nám najednou spousta věcí bude zřetelná :) ovšem do momentu, kdy se lidi začnou ptát po dalším dílu a štáb vezmou mdloby :-D

Mvek - 24. listopad 2014 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak jsem viděl pracovní střih na zeleném pozadí (až na výjimku) z fanfilmu Chybějící příběhy – 01 Skryté hry.


Snad se nikdo neurazí, když řeknu, že je na velmi dobré cestě, jen to má jeden neduh, a to že je to prostě jakýsi pilotní díl vice epizod, a tudíž se tu hodně postav představuje a tak děj ustupuje do pozadí, přestože je tam i akce (a mně se líbila). A naopak mi přijde, že některé postavy jsou dost nepředstavené. Pokud jsem to pochopil správně, příběh se odehrává jen měsíce po Metrénském incidentu, s částečně stejnou posádkou. Navíc už se nejedná o parodii (určitě až na nějakou výjimku), ale o rozehrání spletitého příběhu, který navíc má své pevné místo v časové linii ST světa (za DS9 v době, kdy se Federace rozhádala s Klingony). Osobně se tedy velmi těším, ale vidím riziko, že po zhlédnutí bude chybět pokračování, zvláště, když si příběh hraje s různými referencemi z oficiálního ST.


Před produkčním týmem je ale ještě spousta práce, takže jim držím palce, ať jim vydrží nadšení!
Pozemstan - 08. listopad 2014 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Sokarius: Dobře, souhlasím, ale pokud byste ten text přebírali, tak by to možná chtělo ještě upravit, nebo tam dodat i něco z mého příspěvku 243741.
Sokarius - 05. listopad 2014 19:45sipka
ZAMĚŘIT
Sokarius
Jménem celého týmu 12 myslí díky Mveku a Pozemšťane za zhodnocení (zvlášť v případě Pozemšťana bych vlastně měl říci za recenzi, vzhledem k obsažnosti - souhlasil bys s případným postem např. na stránky divadla nebo jeho soc. sítě? samozřejmě po předchozí domluvě). Moc si toho cením a rád někdy i osobně proberu.
Mvek - 24. říjen 2014 16:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Tak asi podobné cukání pozoruji často, ale většinou asi právě u ripů.
Pozemstan - 24. říjen 2014 15:10sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Aha, je to možné. V tomto jsem si nebyl jistý, protože hlavně červí díra v okně vypadala jako ze seriálu. Pak tedy klobouk dolů před tvůrci animace. To cukání jsem viděl jen u jednoho záběru rotující DS9 ze začátku. Mohlo jít buď o chybu při tvorbě, nebo až při přehrávání či projekci, a nebo jde o vadu mého zraku. Včera jsem při jednom cestovatelském promítání, kde ukazovali mj. i 360° posouvající se panoramata, také zaznamenal vždy z počátku jisté cukání, možná dané i programem, grafickou kartou nebo projektorem...

Jinak se omlouvám, pokud jsem dole působil příliš kriticky. V případě tellarita nebo Orbána jsem váhal, zda to vůbec zmiňovat. Byly to jen mé subjektivní pocity, postřehy, a nejde o nějaké chyby. Oba herci předvedli dobré výkony, stejně jako maskéři.
Mvek - 24. říjen 2014 10:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mně přišlo, že všechny vesmírné záběry byly renderované z modelů (a i v titulcích byly zmíněné modely), takže nic nebylo použito z DS9. Byly takové čistější a trochu jiné, rozhodně čistší/ostřejší než v DVD ripech:-). (A toho cukání jsem si nevšiml).

Mně zase právě "O'Brien" (JacobCarter) připomínal Weaslyho z HP:-).

Nejnovější   Novější 141 - 160 / 695Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o