Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Natáčení českých alternativ Star Treku

Spravuje: Xyll
Počet příspěvků: 695
Toto fórum stejně jako jeho předchůdce funguje jako komunikační platforma pro přípravu natáčení českých alternativ k legendárnímu seriálu Star Trek.

eskadra_social_FB_art_captains_starnet.jpg
Star Trek: Eskadra - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry.
Tajemna-odysea_starnet.jpg
Star Trek: Tajemná odysea - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry. Setkáte se s Datem i Shelby.
baner-FS-filmu-na-Starnetu.jpg
Star Trek - FS fanfilmy - krátké Star Trek fanfilmy z produkce FS studia.
Star Trek: Diplomacy - fanseriál pojatý jako konverzační politická satira.
plakat-z-webu.jpg
Star Trek: Chybějící příběhy - stránky fanseriálu, který je volným pokračováním Metrénského incidentu.
Star Trek: Metrénský incident - fanfilm CZ Kontinua vyrobený v dílnách CZK Pictures.


Domovské stránky (v současné době mimo provoz) projektu Czech Trek jsou zde: mikmik.hyperlink.cz/czechtrek/


Stránky s dokumenty projektu Zámezí naleznete zde: www.sweb.cz/smiht/zamezi/

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 90 - 109 / 695Starší   Nejstarší

AVip - 23. leden 2017 07:33sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pozemstan:
S podobným přístupem bychom se ale za chvíli mohli bát o všechny cony nebo i název SN...

CBS nepořádá SF cony a Star-cosi je generické označení (bacha na tyhle falešné paralely, já chápu přinejmenším někteří fanfilmaři mají tendence jako správná "umírající kobyla" kolem sebe tak trochu kopat co nejvíc, ale zrovna tenhle argument je falešný).

Ovšem, CBS natáčí nový seriál - a odtud taky vítr fouká.

A to poslední, co potřebuje, je to, aby se na něm přiživoval nějaký "mockbuster" (a teď to píšu v naprosto obecné rovině, aby bylo jasno - nebo jinak, mířím tím na Axanar, pochopitelně).
Tvorba parazitických produkcí, tzv. "mockbusters" je jakž takž tolerovaná u věcí, které nejsou pod copyrightem - ale to není případ ST.

(a teď proboha nechme stranou debaty na téma, jestli některé fan produkce nejsou lepší, než oficiální tvorba! - protože o tomhle to bohužel není)


Upřímně řečeno, týmu ST Diplomacy jejich situaci vůbec nezávidím a jsem rád, že nejsem v jejich kůži, protože dneska to znamená být doslova mezi kladivem a kovadlinou (jen trošku otevřenější komunikace by ničemu neublížila, úplně by stačila jedna - dvě věty na téma o "uvedení do budoucna se uvažuje za podmínek / neuvažuje vůbec" a otevřeně řečeno, tohle by třeba mně osobně stačilo).
Pozemstan - 23. leden 2017 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Tak je fakt, že první epizoda byla promítána krátce před zveřejněním oněch pokynů. Ještě tam vyjadřovali naději, že pokyny budou relativně vstřícné... Částečně se pravidly asi snaží řídit, když třeba, co jsem si všiml, již loni na FF neprodávali propagační materiály jako trička... I po zveřejnění pravidel se ale snad neoficiálně říkalo, že jde o případ Axanaru či dalších produkcí s profesionálními herci atd a tolerance ostatních, nebudou-li si nějak "vyskakovat", bude pokračovat. Nesleduji ale podrobně situaci fanfilmů ve světě. Vím, že skončily New Voyages, což naznačuje, že situace může být vážnější... Pokud jde již o všeobecný trend, pak by to asi byl i pro český fanseriál vážný problém... S podobným přístupem bychom se ale za chvíli mohli bát o všechny cony nebo i název SN...
Seven - 22. leden 2017 23:46sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Když jsem něco podobného řešila, odpověď byla, že je velký rozdíl mezi "guidelines" a zákonem, takže je jim to jedno.
Telemachus Rhade - 22. leden 2017 22:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já do zákulisí lehce vidím a nebudu nic prozrazovat, ale že by se nezaplatilo, IMHO nějak nehrozí.

Tak... A co se týče CBS:

Dneska není dřevnatá doba roku 2002, kdy bylo všem všechno u prdele, a navíc sama CBS provozuje na našem území dvě televizní stanice. Vyhmátnout KUSY jim ostatně trvalo tak tři dny.

S jistým členem týmu jsem si sednul a vyjádřil svoje znepokojení nad tím, že se, relativně otevřeně, chtějí vyhnout platným pravidlům o fanfilmu a vytvořit 3. epizodu. Dostal jsem odpověď v tom stylu, že je to přece úplně jedno. OK, kdo jsem já, abych to dále řešil.

On the other hand: Já jsem asi jediný člověk, který v rámci ČR potřebuje udržovat živé a solidní styky se CBS. Čili obešlu produkční tým Diplomacy s žádostí o schůzku a zkusím jim vysvětlit taky trochu jiný úhel pohledu. A taky fakt, že je úplně jedno, zda to pustí on-line, nebo ne :)

Jinak nehodlám samozřejmě podnikat nic dalšího, nebo rovnou "tip offovat", ale - a teď čistě vyjadřuji názor - nevidím moc rozdíl mezi arogancí páně Petersovou, nebo produkčního týmu Diplomacy.

Celkově začínám mít pocit, že jsme si jaksi začali užívat pocitu malé zemičky kdesi u Ruska, která nikoho nezajímá, a našli jsme si cestičku, jak v tom operovat a těžit z toho; myself included (last year). A začíná mě to docela srát.
Mvek - 22. leden 2017 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak pochopil jsem, že se chystá asi dvanáct nebo kolik epizod, takže zřejmě minimálně pak to pustí, ale to bude asi ještě doba:-).
Mvek - 22. leden 2017 22:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Mno nevím, jestli lze doufat, že kdyby přišlo na lámání chleba, bude nějaká jiná varianta než stopka. Jestli by snad z toho mohla hrozit skutečná žaloba, a jestli by kasička na dobrovolný příspěvek na pronájem prostoru šel okecat dobře, to netuším.
(Snad akorát mě zaskočilo, že ta kasička je na vstupu a dokáže tak působit jako mírný psychologický nátlak. Místo aby to byla opravdová kasička jako v kostele, do které kdokoliv přispěje v klidu.)

Nicméně také jsem z toho rozpačitý.
Pozemstan - 22. leden 2017 22:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Chápu, kam směřuješ, ale takto mohou - po pravdě - říci, že je to fanouškovská produkce pro uzavřenou společnost českých fanoušků a vstupné bylo dobrovolné... Sdílení na internetu, byť třeba "omezené" na znalost odkazu, už by asi bylo problematičtější. Ale jasně, pokud by CBS trvalo na dodržení všech pravidel, forma "distribuce" je asi neodradí...
AVip - 22. leden 2017 21:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ne, opravdu si nemyslím, že na tom nějak extra vydělávají, to fakt ne - na druhou stranu, ztrátu to zvyšuje stěží (to by tu prezentaci svého díla opravdu řešili jinak).

Považujte mne za velkého cynika a nerad to zdůrazňuju až takhle explicitně, ale tenhle přístup je potenciálně daleko nebezpečnější (ano, na jednu stranu to přidává další "vrstvu šifrování" - na druhou stranu, pokud už touto vrstvou CBS jakkoli pronikne, tak "nazdar - bazar - těšilo nás"; osobně si sice nemyslím, že to nebezpečí je nějak veliké, leč nulové rozhodně také není).


Za sebe to prostě uzavřu parafrází klasika:
"tento způsob prezentace zdá se mi být poněkud nešťastným"...
Pozemstan - 22. leden 2017 20:20sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Řekl bych, že současný stav také odpovídá, ehm... dění v USA... Do zákulisí nevidím, ale jestli se nepletu, o uvedení na webu se nějak přestalo mluvit. Co si ale pamatuji, ve čtvrtek zaznělo něco o tom, že příští díl, snad v květnu či červnu, by měl být v kině uveden spolu s předchozími díly, což je myslím v rámci možností dobrý nápad a kompenzace nezveřejnění online...

Jinak minule "vyplnila čas" po krátké epizodě debata s autory kulis a herci, kterou jsem ale, byť v trochu jiné podobě, viděl již tuším na Starconu... Pokaždé jsem se ale dobře bavil.

Tentokrát to byl již Mvekem zmíněný záznam představení STrhák. Hra byla myslím velice povedená, byť se místy projevila horší kvalita zvukového záznamu...

Celkově jsem měl pocity velmi dobré a před tvůrci seriálu i divadla (částečně jde o tytéž osoby) pomyslně smekám...

Mimochodem, podle údajů, které fanouškovští filmaři uváděli minule, nemyslím, že by pro ně vstupné v kasičce, ze kterého platí i pronájem sálu, představovalo pokrytí nějak podstatné části nákladů (odpovídajících nákupu několika nových automobilů)...
Pozemstan - 22. leden 2017 20:07sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Také se mi to líbilo. Možná místy působil druhý díl poněkud méně svižně, což ale patří k žánru, a opět se opakovala otázka obrany, byť trochu z jiného úhlu a odpovídá to požadavkům doby války s Dominionem... Dialogy z "Ministra" si naštěstí nepamatuji natolik, aby mi to kazilo dojem, ale je fakt, že u postav také trochu váhám, zda a které přiřadit ke komu z předlohy... Ano, kapitán v obou dílech působil svým způsobem jako větší "intrikán" než idealistická a předpisy důsledně plnící první důstojnice, což je ale asi dáno i jeho diplomatickým zaměřením... Povaha Laverny pak ale zrovna neodpovídá Siru Humphreymu... -) To ale rozhodně nevnímám jako chybu, naopak jde o vhodnou modifikaci... S obdobou Bernarda je to jasnější...
AVip - 22. leden 2017 19:37sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Takže je venku druhá episoda.
OuKej.

Nabízí se zcela jednoduchá otázka: kdy bude první díl online?

Chápu, že současný model je asi jediný, který umožňuje alespoň nějakou rekuperaci vynaložených prostředků, ale na straně druhé... nic se nemá přehánět, abych tak řekl.
Mvek - 22. leden 2017 19:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Po prvním díle ST Diplomacy jsem byl velmi rozpačitý, teď už je to lepší po druhém. Pořád mám problém, že některé takřka doslova převedené dialogy/hlášky z britského "Ministra" nebo "Premiéra" jsou pro mě moc křiklavé, i když do rozhovorů asi celkem pasují. Jen pak přemýšlím, jestli mám brát hlavní trio postav víceméně jako ty které z předlohy, nebo jen částečně... Třeba někdy si nejsem jist, jestli trochu prohnilý není spíš kapitán než první důstojník, Laverna.

A taky třeba s Flashovým podáním postavy ze Strháku (mimochodem skvělé ST fan divadlo) jsem problém neměl, ale jeho podání kapitána mi nějak přijde moc "přednáškové", nepřirozené.
Jinak samozřejmě výprava je perfektní. Snad jen stěnu můstku s obrazovkou by to chtělo ještě trochu dodělat, teď působí jako promítací stěna nějaké posluchárny, nebo ještě hůř díky tomu obložení mi to připomíná polstrovanou samotku na psychiatrické klinice:-).

Rozhodně se ale těším na další díly. Třeba začátek druhého dílu byl perfektní, měl jsem z toho takový těžko definovatelný pocit, něco mezi "tady jsem doma" a "tohle je živý svět" a ještě něco. Jen delší monology kapitána to pak zkazily.
Pozemstan - 18. leden 2017 20:39sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Já se tam snad také objevím...
Seven - 18. leden 2017 11:50sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Tak třeba já.
Mvek - 17. leden 2017 20:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A kdo tam kromě asi Zephrama vůbec bude?
Pozemstan - 17. leden 2017 20:30sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Tak se na druhý díl STD a STrhák ještě objevila nějaká volná místa.
Zephram - 16. leden 2017 22:35sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Mvek: To už si nepamatuju, jak to bylo dlouhé. Ale prodlužují se ty hry, to je pravda.
Mvek - 16. leden 2017 20:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Není ten Strhák nějak dlouhý? To jste už fakt dělali 90minutové divadlo?
AVip - 16. leden 2017 16:07sipka
ZAMĚŘIT
AVip
:-)
To byl spíš takový bonmot, co se mi vybavil...
(a nic proti ničemu, ale čekal bych trošku větší publicitu, toť vše...)
Zephram - 16. leden 2017 15:06sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Ovšem vzhledem k tomu, že je "vyprodáno", to zřejmě nebude problém.
Jinak doplním program večera, který na tom odkazu není (zda je na fcb, nevím. z práce na fcb zásadně nechodím):

19:00 - 19:30 Promítání druhého dílu STD “Úplné hlášení”
Čůrpauza
19:45 - 21:30 Promítání sestřihu záznamu představení STrhák
21:30 - ???? Křest CD písní ze hry STrhák, zpěv, víno, volná zábava

Nejnovější   Novější 90 - 109 / 695Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o