Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Natáčení českých alternativ Star Treku

Spravuje: Xyll
Počet příspěvků: 695
Toto fórum stejně jako jeho předchůdce funguje jako komunikační platforma pro přípravu natáčení českých alternativ k legendárnímu seriálu Star Trek.

eskadra_social_FB_art_captains_starnet.jpg
Star Trek: Eskadra - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry.
Tajemna-odysea_starnet.jpg
Star Trek: Tajemná odysea - stránky ST filmu z post TNG/DS9 éry. Setkáte se s Datem i Shelby.
baner-FS-filmu-na-Starnetu.jpg
Star Trek - FS fanfilmy - krátké Star Trek fanfilmy z produkce FS studia.
Star Trek: Diplomacy - fanseriál pojatý jako konverzační politická satira.
plakat-z-webu.jpg
Star Trek: Chybějící příběhy - stránky fanseriálu, který je volným pokračováním Metrénského incidentu.
Star Trek: Metrénský incident - fanfilm CZ Kontinua vyrobený v dílnách CZK Pictures.


Domovské stránky (v současné době mimo provoz) projektu Czech Trek jsou zde: mikmik.hyperlink.cz/czechtrek/


Stránky s dokumenty projektu Zámezí naleznete zde: www.sweb.cz/smiht/zamezi/

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 30 - 49 / 695Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 18. prosinec 2017 13:36sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
STD - pustil jsem si jen staženou verzi v TV a musím říct, že to má super ST atmosféru s prvky komedie...

Jediné, co je škoda, že porady probíhají na můstku, ze kterého tak musí odejít personál, zatímco správně by měli vyšší důstojníci odejít do k tomu určené místnosti, která ale evidentně nebyla zrovna na celé lodi k dispozoci :)
Xyll - 18. prosinec 2017 01:17sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Pozemstan: Díky za fotky, Pozemšťane.
Pozemstan - 17. prosinec 2017 23:23sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Jinak tady je ještě několik mých nepříliš kvalitních fotek z 24.11... -)
Xyll - 17. prosinec 2017 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Telemachus Rhade: To je dotaz na autora - Sokara. Ten jediný ví, proč je název, jaký je :).
Pozemstan - 17. prosinec 2017 21:44sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Ta fráze myslím v této podobě zaznívala již v ST Diplomacy. V ST jsme v češtině "pane kapitáne" snad také moc neslyšeli a i když se děj přesunul do jiného vesmíru, posádka a některé zvyklosti zřejmě zůstávají. "Pane kapitáne" by mi ve sci-fi obecně připadalo poněkud zastarale, i když by to na druhou stranu možná znělo "originálně" jako "typicky české"... -)
Telemachus Rhade - 17. prosinec 2017 20:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Xyll:
Jistě kapitáne

Odkaz na "Yes, Minister"? Nemělo by to pak být "Jistě, pane kapitáne"? Just sayin'.
Xyll - 17. prosinec 2017 20:04sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Projekce posledního STD i Metrénského incidentu se velmi vydařily. Děkuji všem, kteří přišli.

Příští rok bude na fanfilmové projekty velmi nadupaný. Doufám, že se nám vše časově podaří a vy se budete moci bavit, jak u Star Trekových projektů, tak i u originálního sci-fi "Jistě kapitáne" :).
AVip - 29. listopad 2017 10:53sipka
ZAMĚŘIT
AVip
👍
(palecnahoruvník)
Sokarius - 29. listopad 2017 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Sokarius
Pozemstan: Děkuji za milá slova a recenzi. Pro všechny, co nebyli na projekci, nebo si chtějí vychutnat poslední epizodu z pohodlí domova, tak od tohoto týdne je k dispozici ke stažení. Všechny informace a linky, včetně přerodového videa, jsou shrnuty v článku na Trekkies.cz
Pozemstan - 25. listopad 2017 11:49sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
I poslední epizoda Star Trek Diplomacy, kterou jsme měl možnost včera zhlédnout na pražské premiéře v kině Ponrepo - konala se souběžně s projekcí v Kopřivnici na Koprconu - se myslím vydařila, byť možná působila vzhledem k počtu postav komorněji než obvykle. Navazující scénka s přechodem do nového vesmíru se myslím rovněž povedla. Tvůrcům se podařilo vytvořit i slušnou satiru na pravidla CBS.

Je škoda, že nakonec STD končí, ale je dobře, že vzniká nový navazující seriál z prostředí mimo ST. Měli jsme již možnost vidět "naživo" pěkné originální uniformy, jakkoli se v rozmanitém světě sci-fi asi vždy budou něčemu trochu podobat... Právě Jistě, kapitáne vlastně naplní název tohoto fóra, když půjde o českou alternativu ST. -) Uvidíme, jak úspěšně se tvůrci nelehkého úkolu zhostí...

Po projekci závěru STD a krátké přestávce místy vyplněné Samuelovou hrou na klavír (po devíti letech stále zpaměti zdařile předvedl hlavní motiv toho, co mělo přijít) následovala projekce Metrénského incidentu neuvěřitelných 10 let od premiéry (byl jsem tehdy na druhé projekci v kině Atlas). -) Oproti STD jsou samozřejmě efekty, rozlišení obrazu a hlavně ozvučení (snad až na kancelář metrénského kancléře) na mnohem horší úrovni, ale příběh má docela spád a ačkoli nejde primárně o satiru, nýbrž o vážněji míněný příběh, drobnými vtípky, sebeironií, a závěrečným poněkud pokryteckým přechodem metréňanů k diplomacii se vlastně STD docela blíží. Naposledy jsem film viděl před mnoha lety a nyní mě překvapilo, že se např. raketoplán pohybuje plynuleji. Pamatoval jsem si jisté "škubání", což zřejmě tehdy způsobovala nekvalitní přehrávací technika...
Sokarius - 18. červenec 2017 08:43sipka
ZAMĚŘIT
Sokarius
Pozemstan: Díky moc za milá slova. O možnosti uhrát to na satiru nebo pravidla jinak obejít jsme uvažovali, nakonec jsme se však rozhodli takovou cestou nejít, důvodů bylo více. Poslední díl postprodukujeme, věřím že bude ještě před koncem roku. Další jednorázové ST příběhy jsou rozpracované, jak bylo řečeno na přednášce, v plánu jsou minimálně dva. Ale možná se v budoucnu zapojí i jiné fanouškovské skupiny a kdoví, co vše se může v kulisách realizovat.
Pozemstan - 17. červenec 2017 10:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Sokarius: Epizoda se mi jako ostatní velmi líbila, mile překvapil např. *typicky "andorijsky" modrý tubus na diplom z Univerzity Karlovy :-)*. Tentokrát jsem díl viděl až v Chotěboři (jsem rád, že jste do projekce pro připomenutí či prodloužení zážitku zahrnuli i předchozí tvorbu), na premiéru jsem bohužel přijet nemohl. Je dobře, že jste vaši tvorbu poskytli i ke stažení, i když je škoda, že vlivem krutých pravidel CBS vzniknou nakonec jen čtyři díly STD (dva před pravidly a dva podle pravidel, jak jste uvedli na FF).

Říkal jsem si, že pokud, jak jste zmínili, si lidé z CBS dělali seznam projektů, které, včetně vás, kontaktovali, měli by snad mít zájem na tom, aby tak velké množství fanouškovské tvorby neměli na svědomí, ale to je asi naivní představa, opak reality. -( Ve vašem případě byste se mohli ještě hájit právem na satiru, svobodou slova, ale je fakt, že ani to by asi neuspělo, nehledě na to, že by vás to mohlo vmanévrovat, alespoň v očích CBS a části veřejnosti, do pozice "hanobitelů ST", což rozhodně nejste... Je fakt, že i Star Wreck už před lety, ovšem při vstupu do komerční DVD distribuce, musel změnit design lodí (který ale na rozdíl od vás v původní verzi zcela převzal z "oficiálního" ST)...

Snad se vydaří i poslední díl ST Diplomacy a bude se neméně dařit i navazujícímu nestartrekovému projektu, jakož i dalším projektům z prostředí ST ve vašich nádherných kulisách...
AVip - 17. červenec 2017 07:37sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Skvělá, skvělá zpráva!

Zrovna o víkendu jsem se v rámci dohánění restů kouknul na předchozí episody, což znamená, že můžu plynule pokračovat...!
Mvek - 16. červenec 2017 22:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Sokarius: Super! V Chotěboři jsme kvůli prezentaci vlastní knížky nestíhali a předtím jsme byli během premiéry v Portugalsku.
Sokarius - 16. červenec 2017 13:03sipka
ZAMĚŘIT
Sokarius
Pro všechny kdo mají zájem, na webu STD je ode dneška ke stažení i poslední epizoda "Loděnice". http://startrekdiplomacy.com/downloads
Praotec trekkie - 01. červen 2017 12:46sipka
ZAMĚŘIT
Praotec trekkie
Xyll 285201: Pokud máš stále v autě volno, hlásím se o jedno místo.
kapitan Pike - 19. květen 2017 12:04sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mě celkem fascinuje, jak může ježdění po conech někoho uživit. Jako chápu, že teoreticky to asi jde, ale žít jenom z toho imho na nějaké velké vyskakování není.
Telemachus Rhade - 19. květen 2017 11:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nechme toho. Sem to nepatří.
Seven - 19. květen 2017 11:23sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Sorry, ale minimálně u dvou jsem si musela vygooglit, kdo to sakra je. A někdo, jehož celá filmografie jsou epizodní štěky v seriálech a jedna náhodná recurring role na SciFi channelu prostě áčkový herec není.
"Áčkový herec" = Meryl Streep
"Vyhaslá celebrita ze sci-fi seriálu ochotná za úplatek hrát ve fanfilmu" = Kate Vernon

Jestli chceš, udělám ti klidně delší seznam herců, co už si štěknout leda tak v tom fanfilmu a místo herectví je živí ježdění po conech.
Mirak - 19. květen 2017 11:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
A troufnu si říct, že nikdo z nich není "vyhaslá celebrita z béčkového sci-fi".

Zrovna Gary Graham z Alien Nation, případně skvostu typu Robot Jox to do puntiku splňuje :)

Nejnovější   Novější 30 - 49 / 695Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o