Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Cestování a příroda

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 350

Hromadné fórum pro všechna nezařazená témata - fauna, flora, cestovaní, plánovaní apod :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1 - 20 / 350Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 04. listopad 2023 20:58sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Byl tu někdo v loděnicích v Belfastu? Stojí to za to?
leena - 07. srpen 2023 21:04sipka
ZAMĚŘIT
leena
Pozemstan 326101: Ja uz par let chodim na Sumave prechody s batohem a klasika stanem :) a asi tri / ctyri roky zpatky jsem si kupovala ultralehky stan za 3,3k a mela pocit, ze me penezenka zabije, ale kdyz si to sectu kolik uz jsem takhle diky tomu stanu usetrila tak ho mam vlastne minimalne uz 2x zpatky :)
Mvek - 07. srpen 2023 21:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Elektrárna Turów je docela cíl pro industriální turistiku. Ze StreetView to nepůsobí tak jako osobně.
Chladící věže čnící hned za obytnými domy. Široký kouřící komín taktéž (a mimochodem při dešti tam bylo při průjezdu docela pálené uhlí cítit)...

Tady si člověk v Unii moc nepřipadá. Ale ono ve více směrech je Polsko specifické. Třeba je problém si vybrat z bankomatu, běžně si společnosti provozující bankomaty (i běžné místní spořitelny) účtují až 18 zlotých za transakci kvůli cizí kartě. Takže směnárna pro nějakou tu hotovost je jistota. Ale zas obchody karty berou.
Mvek - 05. srpen 2023 16:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Hm, tak asi Alpy. Görlitz nás vyjde na 3600 za noc při dvou ložnicích pro 2+2, s klimatizací a parkováním, a při týdenním pobytu navíc 20 procent sleva. Tohle sice ve skutečnosti je přes most v Polsku, ale v Německu vycházely levnější pobyty, jen tam nebylo jisté parkování, nebyla tam klima (no, ta příští týden fakt nakonec třeba nebude), ale zas to byl historický dům a blíž centru o něco.

V Česku se pod 2000 za noc v tomto počtu a při dvou místnostech na spaní už nedostaneme, až na výjimky jako zaváděcí ceny apod.
Telemachus Rhade - 05. srpen 2023 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Tak teď to vypadá, že bys spíš měl jet do německých Alp, tam to bude levné.

Tak není :) Noc pro 2+2 vyjde na obou stranách hranic na zhruba 5000.
Pozemstan - 04. srpen 2023 19:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ale koukám, že podobná akce před čtyřmi lety na Šumavě stála jen se dvěma nocemi 1950, takže podle toho to takový nárůst není... -)
Pozemstan - 04. srpen 2023 19:01sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Když o tom tak uvažuji, 3255 Kč za tří noci (dva celé dny + večer a ráno), byť s plnou penzí asi včetně dvou obědů, v univerzitní chatě (ale jiné univerzity, tedy možná bez slev pro vlastní zaměstnance), která prý "není luxusní", s pokoji s více lůžky, byť v Peci pod Sněžkou, mi na školení také nepřijde jako úplně přiměřená cena, byť to nebudu platit ze svého (a tedy se zde může projevovat i ne/hospodaření s veřejnými penězi)... -)(
Telemachus Rhade - 04. srpen 2023 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
To pravda není blbý nápad. Porovnám ceny...
Mvek - 04. srpen 2023 12:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Tak teď to vypadá, že bys spíš měl jet do německých Alp, tam to bude levné.
Telemachus Rhade - 04. srpen 2023 12:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jop. Rakousko je cca 2,5 násobku toho, co ještě loni. Původně jsem plánoval na týden, nakonec to asi skrouhnu na dvě noci.
Mvek - 04. srpen 2023 12:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud jste to nezaznamenali, tak letos se od zimy hrozně vyhouply ceny ubytování. Ale hlavně u nás.

Vážně nepřeháním, když říkám, že ubytování nejen v Polsku, ale i v Německu vychází často i levněji než v ČR. Navíc nedávno v nějakém článku i říkali, že stravování, pokud třeba zaměstnanci jezdí přes hranice a kupují si rádi jídlo a ohřátí v řeznictví apod. (třeba sekanou), tak to taky už vyjde i levněji i v Bavorsku.


Takže jedeme do Görlitzu, či spíše Zhořelce a budeme každý den chodit přes hranici. Ale teda budeme to mít dražší než v Německu, jen máme jistotu parkování a i klimatizace, kdyby bylo vedro.
Telemachus Rhade - 13. srpen 2022 13:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
V Bulharsku za pocas moji 23lete nepritomnosti nic nezmenilo.

#nineteesforever
Mvek - 10. březen 2022 17:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
leena: Špatně, a vůbec to patří spíš do Počasí...
Momentálně to vypadá na velmi suché jaro jako 2020.
leena - 21. únor 2022 19:30sipka
ZAMĚŘIT
leena
Fotnuty to vubec nemam, ale teda dost me prekvapuje kolik toho uz zacina kvest .. po oblikatnych snezenkach a bledulych jsem videla uz i krokusy a predevsim z ceho jsem lehce zmatena i sasanku pryskyrnikovitou!
Jsem zvedava jak to pujde dal a i jak se bude vyvijet i zbytek zimy.
Pozemstan - 06. únor 2022 19:44sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
leena: Já jsem se o nich dozvěděl od někdejšího školitele, který rád cestoval a kupoval mapy v jejich prodejně. Během jím organizovaných pravidelných promítání fotografií z různých cest také občas vystoupil majitel Kiwi Petr Schnabl se svými fotografiemi i filmy z horolezeckých výprav, i ještě z doby před rokem 1989. Tady je s ním i rozhovor a tady je film z expedice Dhaulagiri 1984, která startovala přímo z Jungmannovy ulice (ve videu kolem času 0:50).
leena - 06. únor 2022 18:17sipka
ZAMĚŘIT
leena
Pozemstan 322147: tak tenhle jsem vubec neznala :(
Pozemstan - 06. únor 2022 13:41sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zřejmě skončí známý obchod s cestovatelskými potřebami Kiwi v pražské Jungmannově ulici. -(
Pozemstan - 02. prosinec 2021 21:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zemřel Miroslav Zikmund
Mvek - 24. říjen 2021 15:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Třeba se jednou dočkáme z pokynu EU nebo někoho, že budou muset mít pneumatiky v sobě i čidla na teplotu, pak to bude jednoduché, jízda se přizpůsobí podle aktuální teploty gumy:-).
Mvek - 24. říjen 2021 15:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Barum Polaris v rodině používáme na škodovkách. A teď z hlavy bych ti neřekl, jestli to budu za chvíli přezouvat na Fabii III, na které to má i otec, nebo to bylo na Feliciích před pár lety. Vypadla tehdy právě jako kompromis, když s tím člověk chce jezdit často při našich středočeských zimách, tedy spíš na mokru a nemít úplně strašnou spotřebu. Ale netroufl bych si ze svého mála zkušeností soudit stejně. Faktem je, že za normálních podmínek jsem neměl pocit, že bych na tom klouzal.


U zimáků je důležité pak s nima opravdu nejezdit rychle (na dálnici), když je teplo a teplá silnice. Mohou se spéct drobné drážky a už se nerozpečou, takže se přilnavost výrazně zhorší. Bohužel teplota nad deset a ještě rozpálená silnice na sluníčku je u nás dost častý jev poslední zimy. Ale obávám se, že to, co je "moc teplo" a "moc rychle" je alchymie, kterou vlastně nikdo neví, protože bude jen pár laboratorních měření u té či oné pneumatiky, ale ta se budou těžko přenášet do praktického provozu.

Nejnovější   Novější 1 - 20 / 350Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o