Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => České znění a.k.a. dabing

Spravuje: kapitan Pike
Počet příspěvků: 3142
Jak naucit Kirka nebo Picarda mluvit plyne cesky bez kouzelne technologie univerzalniho translatoru ? Vcelku jednoduse - poridte jim dabera. Toto forum je urceno k diskuzi na tema ceskeho zneni v ST. Toho minuleho, soucasneho i budouciho. Od prekladu, pres obsazeni, az po ozvuceni.

"Let´s go!"

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 3043 - 3062 / 3142Starší   Nejstarší

Dimik - 01. prosinec 2001 01:05sipka
ZAMĚŘIT
Dimik
Diegina: Kazdy herec uz nekde neco daboval. Dokud se nejedna o tentyz "filmovy" vesmir, nema valny smysl se tim svazovat. Ba naopak, to, ze je Kvasnicka uz ostrileny daber, mu preci slouzi pouze ke cti a jde o duvod vic, proc se na nej spolehnout. Mozna by bylo vazne zajimave konecne nekde zjistit jeho vek, jelikoz silne pochybuji, ze jde o nactileteho panice :-).

Kazdopadne, jak zde jiz padlo, v TAS sehral Scottyho na vybornou a zadne znamky mladicke nejistoty u toho nejevil. Me osobne si ziskal faktem, ze v jeho hlase byl citit i mirny "vidlacky" rozjarely akcent, ktery prave ke Scottymu sedne jako ulity. Zkratka je to dobry herec, jako Radar i jako Scotty.

Heiko.D - 30. listopad 2001 21:50sipka
ZAMĚŘIT
Heiko.D
VALERIS: Ja bych Kvasnicku prezil, ale zase to neni podle me ta nejlepsi volba. Mne se treba hodne libil Bohumil Svarc v novackych filmech (mluvil i Gowrina v sestce...), ale vim, ze jeho hlas by k mlademu Scottymu proste nesel... Nejak si nemohu vybavit, ktery daber by ho mohl nejlepe mluvit... Kdybytak Erell dal nejake varianty...
Valeris - 30. listopad 2001 21:43sipka
ZAMĚŘIT
Valeris
Kvasnicku taky. Nenechte se zmast Radarem. Scotty opravdu MA dost vysokej hlas.
Heiko.D - 30. listopad 2001 19:32sipka
ZAMĚŘIT
Heiko.D
BEN SISKO: Tak to jsem rad :-)

DIEGINA: Vsak mi chceme tu milou kralovnu ceskeho dabingu! Uhuru mluvila v peti filmech a TAS (navic Zawadska namluvila i spoustu epizodnich roli v TNG a take par ve filmech...)... Za trojku Plachy-Zawadska-Brousek bych snad i bojoval ;-)

Diegina - 30. listopad 2001 19:10sipka
ZAMĚŘIT
Diegina
Komu vadi Zawadska coby Uhura, at si ji dabuje SAM!!
Ben Sisko - 30. listopad 2001 19:00sipka
ZAMĚŘIT
Ben Sisko
Heiko: V petici má? zcela jisté čtvrtého.
Heiko.D - 30. listopad 2001 15:04sipka
ZAMĚŘIT
Heiko.D
DIEGINA: Uhuru taky, ale... Erell argumentuje tim, ze Plachy je pro Spocka moc stary (coz neni pravda!!!), ale Zawadska, kterou chce ponechat, je na tom docela stejne... Samozrejme ji pro Uhuru chci, ale Placheho vic - a nejsem sam... Takze v petici uz mame zcela jiste tri lidi :-))))
Diegina - 30. listopad 2001 14:22sipka
ZAMĚŘIT
Diegina
Heiko.Dk te petici se s radosti pridam. A Uhuru bych teda taky nechala.
Heiko.D - 30. listopad 2001 14:06sipka
ZAMĚŘIT
Heiko.D
DIEGINA: Kvasnicku opravdu ne... ;-)

VALERIS: Tak udelame petici za Jirku Placheho, ne? :-))) Stejne jako ty bych i ja dal za nej ruku do ohne - je to muj nejoblibenejsi daber a herec (na Vinohradech predvadi excelentni vykony!!!) a pro Spocka je proste narozeny!!! Na vsech ostatnich mi uz tak moc nezalezi, ale Jirku tam proste mit musime! Erelle, my te vazne prosime!!!!!!!!!!

Diegina - 30. listopad 2001 13:49sipka
ZAMĚŘIT
Diegina
Dimik prave proto, ze mluvil Radara. Scotty prece ani v TOS neni devatenactilety panic!!! Nezlob se, ale podle me se Kvasnicka na Scottyho moc nehodi,ackoliv coby daberovi proti nemu nic nemam.
Valeris - 29. listopad 2001 21:51sipka
ZAMĚŘIT
Valeris
Aaaaano, Plachyho aaaaaano. Uprimne receno je to jedinej daber, za kteryho dam ruku do ohne na to, ze se do ty role stoprocentne hodi. I kdyz McCoy se mi taky moc libi.
Heiko.D - 29. listopad 2001 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Heiko.D
PLACHY!!! PLACHY!!! PLACHY!!! :-)))
Zirland - 29. listopad 2001 20:35sipka
ZAMĚŘIT
Zirland
P_E_T: Zní to jako ambiciózní projekt, ale nemá ?anci na úspěch.
P_E_T - 29. listopad 2001 20:02sipka
ZAMĚŘIT
P_E_T
Nebylo by nejlepsi, kdyby se mezi sebou dohodli Trekkies, vybrali sve nejlepsi hlasky a nadabovali si to sami jako Slovaci ENT ;)))
Jinak za Jirku Placheho jako Spocka se taky primlouvam, opravdu mi ten hlas ke Spockovi pasuje.
Heiko.D - 29. listopad 2001 16:49sipka
ZAMĚŘIT
Heiko.D
Kdyz jsem s Jirkou naposledy mluvil, tak rikal, ze by Spocka docela rad daboval, protoze uz kdyz daboval filmy, zaujalo ho, ze je to takova... jina postava. A souhlasim s Dimikem - Jirka ma uplne univerzalni hlas, takze by si jiste dokazal s mladsim Spockem poradit. Proste Plachy je ta nejlepsi volba, jaka muze byt - krom toho, ze jsme na jeho hlas jiz zvykli.

Mne se Hlavica docela ve ST:TFF libil. Navic dobre sedl k McCoyovi v TAS, takze nevim, kde by mohl byt nejaky problem. Richter byl take docela zajimavy v novackem dabingu, ale jeho hlas do TOSky by proste nesel. Ale Hlavicuv rozhodne ano. A co se tyce jeho dostupnosti v budoucnu - Dimiku, on to zdaleka neni starik nad hrobem :-))) Jediny duvod, proc by se treba k McCoyovi nehodil, je to, ze ma narozdil od nej vousy :-))) Tedy myslim, ze je jeste ma...

Co se Scottyho a Sulua tyce, dodnes jaksi nemohu pochopit, proc byli k dabingu pozvani panove Pipal a Kolar. Zustava mi nad tim rozum stat. Pipal ma urcite skvele zabarveny hlas, ale ve ST:TFF to na me pusobilo, jako by byl Scotty pekne vychlastany... A o Suluovi se snad uz ani neni treba zminovat - to byl omyl nad omyly. Mne se libil treba takovy M. Streda v novackem dabingu. Zda se mi, ze k Suluovi celkem fajnove pasoval. Tezko rict, jak by to slo k TOSackemu Suluovi. Dost by me tedy zajimalo, kdoze z jejich ust na nas bude po 1,5 roku mluvit z obrazovky...

Dimik - 29. listopad 2001 14:32sipka
ZAMĚŘIT
Dimik
Erell: Za zachovani Placheho jsem vsemi deseti. Co jsem se doslechl, on sam otevrene vyjadruje spokojonest s tim, ze ma moznost Spocka dabovat. Urcite by se s nim tedy o zpusobu jeho ztvarneni a pripadne potrebnych finesach dalo bavit. Takovych hercu bychom se IMHO meli drzet.

Mam za to, ze Hlavica se jako McCoy v ST5 vcelku overil. Osobne se mi dokoce dost libil. Jaka je pricina tveho nazoru ? Stari ? Abych pravdu rekl, nevim kolik Hlavicovi je, ale o moc vic nez McCoyovi to nejspis nebude. Nebo mas snad duvod k pochybnostem o jeho eventualni dostupnosti v budoucnu napr. na dalsich projektech ?

Jako o alternative pro ST5 byl tehda zvazovan daber z N@VAckych filmu (tusim Richter), ale jeho hlas zni jeste o poznani sesleji. Dalsi jiz obsazeny daber k vyberu vlastne neni a musel by se hledat nekdo uplne novy, z cehoz mam trochu strach (vime, jak to dopadlo se Scottym a Suluem).

Vyjadri se plz i k navrhovanym predstavitelum Sulua a Scottyho.

Pantarei - 29. listopad 2001 13:29sipka
ZAMĚŘIT
Pantarei
Heiko: Náhodou, tím by jsme zlanařili hluchoněmé ne? A číst snad uměj v?ichni, nebo se pletu? A podpořilo by to výuku anglického jazyka, náslech je velice důle?itý.
Heiko.D - 29. listopad 2001 12:35sipka
ZAMĚŘIT
Heiko.D
PANTAREI: Jasne, a z tech dvaceti lidi, co by na to mohli koukat, jich uz bude jenom pet, ne??? :-)))
Pantarei - 29. listopad 2001 12:34sipka
ZAMĚŘIT
Pantarei
Taky by to mohla ČT vysílat v originále s titulky, ne?
Heiko.D - 29. listopad 2001 11:43sipka
ZAMĚŘIT
Heiko.D
Erell - prosim te, nech nam tam Jirku Placheho. Je jeden z mala, jehoz hlas opravdu na Spocka pasuje. Jsem si jist, ze i na "mladeho" Spocka skvele jde. A neni to jen me mineni. Prosim te - MOOOC te prosim. Klidne pred tebou kleknu i na kolena!!! Kdybychom to meli brak kolem a kolem, tak treba takova Valerie Zawadska uz take pro Uhuru nema ten nejmladsi hlas... Stejne tak Zupanic... Takze Jirka by nebyl vyjimkou... Prosim te potreti... Navic si vzpomen, jak dabuje takoveho Frakese - ten hlas je hodne mlady...

Nejnovější   Novější 3043 - 3062 / 3142Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o