Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1 - 20 / 7627Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 25. únor 2024 19:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Natáčení modelů pro DS9 ... teď mi to nabídl YT.. :)
Telemachus Rhade - 13. leden 2024 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Nemá to vyloženě zdi, jako v DS9 a Picardovi, ale ohraničení v rámci bloků budov tam je. Dokonce se tomu říká podobně - třeba LA je "Sanctuary City".
S.S.Enterprise - 13. leden 2024 15:43sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Marshall: Ty tábory pro nezaměstnané ale přece v USA teď nejsou...
Marshall - 13. leden 2024 13:03sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Star Trek: The Deep Space Nine episode that predicted a US crisis odkazuje na dvou epizodu Past tense.
kapitan Pike - 22. prosinec 2023 18:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně zatím hrozně nesedí Dax, jinak je to celkem v pohodě. Ale Daniel Dítě byl na Siska lepší :-)
Telemachus Rhade - 22. prosinec 2023 16:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Tehdy mi přišel místy podivný, ale z dnešního hlediska je perfektní! :-D

Jak jsem si dnes pustil "Kruh", tak mě samotného hodně překvapilo, jak se mi vlastně líbí a jak jsem si ty hlasy s postavami už zžil.

Teda krom Filipa Švarce na Li Nalase, to mi v hlavně neprojde nikdy :-D
kapitan Pike - 22. prosinec 2023 16:52sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Díky za info o dabingu Deep Space Nine. Ten od AXN vůbec neznám, rád vyzkouším.
Star Trek.CZ - 22. prosinec 2023 16:22sipka
ZAMĚŘIT
Star Trek.CZ
SkyShowtime přidává další obsah + dabingy a přání od redakce
S.S.Enterprise - 25. duben 2023 11:54sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ukázky DS9 & VOY HD AI Upscale
Mvek - 16. leden 2023 14:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Jo, tak těchto postřehů je hromada, a ne nutně jen ohledně oživování a léčení různých nemocí, zranění a anomálií. Ale s věkem jsem se nějak naučil to hlavně u epizodního seriálu, filmu nebo krátké povídky překousnout, protože na to často z dramaturgických důvodů není moc prostoru. I když někdy je to na facku, když jde opravdu jen o větičku, o pár sekund...
S.S.Enterprise - 15. leden 2023 17:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak:

tak jasně, že to je kvůli scénáři, ale ale in-universe důvod chybí, argument vztahující se na znalosti Bashira neplatí, protože tady šlo o to, že se ho Kira ani nepokusila přivolat...
Mirak - 15. leden 2023 17:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
S.S.Enterprise:
Proč vlastně nakonci dílu toho domnělého gula Darhe'ela neobživili? Stačilo zavolat Bashirovi... I Picard má umělé srdce po bodnutím nožem.

Protože smrt je pro ten scénář údernější. A pokud potřebuješ in-universe důvod, tak si můžeš vymyslet ledacos. Např. Bashir rozhodně není v cardassianské anatomii tak zběhlý jako v té lidské. Srovnání s Picardem tedy kulhá.
S.S.Enterprise - 15. leden 2023 17:34sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
2x22 The Wire
V závěru dá Garak Bashirovi k přečtení román, který se odehrává v budoucnosti v době, kdy mezi sebou Cardasiani a Klingoni vedou válku :)
S.S.Enterprise - 15. leden 2023 13:05sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x19 Duet
Proč vlastně nakonci dílu toho domnělého gula Darhe'ela neobživili? Stačilo zavolat Bashirovi... I Picard má umělé srdce po bodnutím nožem.
anubis - 24. září 2022 06:56sipka
ZAMĚŘIT
anubis
Zemřela Louise Fletcher ,v DS9 hrála Kai Winn
Telemachus Rhade - 05. červenec 2022 12:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan: Děkujeme :) Je úžasné sledovat sledovat tyhle lidi při práci. Jednak byl můj dětský sen tyhle Pamely, Doktory z hor, atp. poznat, a potom jsou to prostě, na rozdíl od současníků, dabingoví profesionálové; a neskutečně milí lidé. Luboši Ondráčkovi jsme dali asi 4 repliky neobsazeného Cardassiana a namluvil je nám každou 5x, ať si vybereme tu nejlepší.
Pozemstan - 04. červenec 2022 09:07sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Opravený a doplněný dabing Emissary je skvělý počin Koraxe, Telemacha a Johansona (a všech zapojených dabérů), který téměř hotový včera prezentovali v Chotěboři. Rád jsem tuto dvojepizodu, kterou jsem shodou okolností i četl v knižním podání jako myslím mou vůbec první ST knihu, zhlédl znovu. V dnešní době se stává děj opět až děsivě aktuálním...
Mirak - 15. květen 2022 12:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
6x11 Waltz
- Na základě svých matných vzpomínek jsem měl trochu obavy, jestli v téhle epizodě s Dukatem trochu nepřeskočí žraloka, ale k tomu naštěstí nedošlo. To ale neznamená, že by byl Waltz nějak zvlášť dobrá epizoda. Jedná se spíše o velmi mírný nadprůměr, což vzhledem k námětu nelze označit jinak než jako zklamání. Herecky je to samozřejmě bez problémů, ale v tomhle ohledu jsme ani nic jiného nečekal. Opravdu mě překvapilo, že největším problémem Valčíku je zcela přízemní důvod. Většinu času je to prostě nuda. Epizodě ale zároveň nelze upřít, že se jí povedlo naplnit cíl, který si vytyčila. Na jejím konci je z Dukata záporňák bez špetky ambivalence a živná půda pro zbytek seriálu je efektivně připravena.
- Setup v podobě ztroskotání na planetě je samozřejmě ohraný, ale to bych ještě prominul. A taky mi vůbec nevadí, že se jedná o filozofické konverzační drama, ale měl jsem pocit, že během prvních cca 35 minut se stále stejným způsobem omílají témata, která se v seriálu řešila už tisíckrát. Přitom je to škoda, vždyť už třeba v dvojepizodě The Maquis působili ti dva jako sehraná dvojka. Zajímavějších je až nějakých posledních 5 minut, kdy rozebírají Dukatovu kariéru prefekta Bajoru. Ze scén na Defiantu bych vypíchnul jen tu, ve které O'Brien s Bashirem předstírají, že neslyšeli rozkaz Kiry, aby se neprodleně vydali za vojenským konvojem s 30 tisíci vojáky Federace. Proč z těch dvou dělá scénář debily? Také nerozumím tomu, proč se pátrací akce po přeživších z USS Honshu nezúčastnily i staniční runabouty. Mně přijdou k podobnému účelu ideální.
- Máme zde potvrzeno, že se Dukat kvůli událostem v Sacrifice of Angels skutečně zbláznil, ale líbilo se mi, že to na jeho charakter nemělo vlastně až takový vliv, jak by se mohlo zdát. Jistě, přeludy Weyouna, Damara a Kiry, které děj pozitivně oživují, vedou k jeho zkratkovitému jednání a prohlubují jeho paranoiu, ale jeho bezmezná touha po uznání ho doprovázela snad celým seriálem. Je paradoxní, že zjevně toužil i po tom, aby ho milovali také Bajorané, které jinak nenáviděl (nebo je nenáviděl právě proto, že ho nemilovali?), ale předpokládám, že to u jedinců trpících narcistickou poruchou osobnosti, nebude nic ojedinělého. Je mi jasné, že by část fanoušků asi preferovala, kdyby jeho charakter zakotvil spíše v roli antihrdiny (myslím, že kdyby Damarovu budoucí trajektorii nahradil Dukat, tak by to také fungovalo), ale mně se tento Dukatův vývoj ve výsledku líbí.

3/5

6x12 Who Mourns for Morn?
- Pohodová a nenáročná epizoda, která jen možná trochu trpí tím, že by se více hodila někdy do čtvrté nebo i páté sezóny. Mornův hologram na začátku nenásilnou formou představí postavu svátečnějším divákům. I přes Mornovu domnělou smrt epizoda sama sebe naštěstí nebere ani na chvíli úplně vážně (a popravdě by na tom nemuseli měnit nic ani kdyby Morn doopravdy zemřel). Dokonce i během toho vzpomínkového rozloučení dialogy srší celkem povedenými vtípky, aniž by to působilo jako fraška. Děj je sice ozvláštněný tím, že je do něj zapletený Morn, ale v reálu je to klasická Quarkova epizoda. Quark zde naštěstí netrpí záchvaty nekozistentního chování. To, že se Quark pohotově snaží využít Mornovu smrt k obchodní příležitosti rozhodně není mimo charakter.
- Epizodu sice limituje skutečnost, že se celá odehrává na stanici, ale tím, že neustále představuje nové postavy, to zase tak moc nevadí. Inventura Mornova majetku byla povedená, obzvlášť jeho bahenní postel. Mornovi bývalí kumpáni, kteří Quarkovi v jednom kuse lhali mi také přišli zábavní a mírná předvídatelnost tomu nijak neubližovala. Závěr s odhalením, že Morn je naživu a latinium ukryl do druhého žaludku do děje tematicky zapadá. Překvapilo mě snad jen to, že Quark tentokrát dokázal z celé situace vytřískat nějaký profit.
- Myslím, že scénáristé Morna uchopili správně. Bylo by asi bizarní, kdyby zničehonic začal mluvit (i když...), takže ho do děje nějak výrazněji začleňovat, by asi nemělo smysl. Zároveň se mi ale líbilo, že se alespoň více věnovali jeho backgroundu a současně se nesnažili přijít s něčím vyloženě skandálním. Ano, místy si scénář s divákem (a Quarkem) pohrává a tvrdí mu, že Morn je lurianský korunní princ, ale ve výsledku je to ku prospěchu věci. To, že je členem úspěšné tlupy zlodějíčků mi k němu vlastně sedělo.

3/5
Mvek - 13. leden 2022 11:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Nevím proč, Keevan mi vždy připomínal mladého Ondřeje Havelku (který ovšem ve svých kreacích nebývá prkenný). Ale to jsou ty mé podivné podobnosti herců.
Mirak - 31. prosinec 2021 15:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
6x09 Statistical Probabilities
- Foundation-like take na válku s Dominionem nebyl nezajímavý, ale místy mi celá ta premisa přišla trochu až naivní. Líbilo se mi, že kromě Bashira ukázali další "produkty" genetického inženýrství a také skutečnost, že ani utopická společnost ve 24. století si s nimi vlastně neví příliš rady. A rozhodně se nedá říct, že by s nimi bylo nakládáno ze 100 % humánně. Je zároveň dobře, že se po tom Bashirově velkém odhalení v předchozí sezóně s touhle tematikou dále smysluplně pracuje. Náhodné scény, ve kterých vidíme, že najednou umí výborně počítat a háže šipky z větší dálky, by samy o sobě tu změnu podle mě neospravedlňovaly.
- Využití chovanců už mi přišlo pohádkovější. Jejich analýza vyjednávání mezi Siskem a Weyounem na mě nepůsobila přesvědčivě čistě z proto, že je podle mě neuvěřitelné, že by tohle rozvědka Hvězdné Flotily už dávno neprováděla sama a to s obdobnými závěry. Následná dlouhodobá predikce konfliktu s Dominionem už je zase na můj vkus až příliš abstraktní a těžko uchopitelná. Ale dobrá, to je možná ta pointa. Jen nevím, jestli měl být Bashir ten, který s kapitulací tak snadno souhlasil. Ty jeho dramatické myšlenkové posuny byly na 42 minut už asi moc. Každopádně musím pochválit herecké výkony hostující čtveřice, protože celá epizoda se vzhledem k jejich šílenému chování klidně mohla proměnit v totální frašku. Obzvlášť skvělý byl představitel Jacka.
- Je super, že se ke konfliktu s Dominionem vrátili už po dvou epizodách a zároveň divákovi připomněli, že ještě v žádném případě není vyhráno. Zakomponování logické snahy o obnovu výroby ketracelu do děje mi přišlo super. Damarovo povýšení dává ze seriálového hlediska samozřejmě smysl a epizoda zároveň jasně signalizuje, že Damar je jen Weyounova loutka, but still... Damar během svého účinkování v DS9 nikdy neukázal, že by byl nějak zvlášť schopný nebo inteligentní. Přitom o Dukatovi platilo obojí. Opravdu by se tedy v cardassianské armádě nenašel důstojník, který by byl pro naplnění cílů Dominionu vhodnější?

3/5

6x10 The Magnificent Ferengi
- Let's not overthink it. Na absolutní hodnocení to asi není, ale i tak se jedná o nejlepší ferengskou epizodu v Treku. Variace na Sedm statečných (ok, Sedm samurajů) nebo Tucet špinavců je napříč fikcí vděčné téma. DS9 to klidně mohl pojmout mnohem tradičněji a bez angažování Ferengů. Rozhodně tedy epizodu nelze označit za 1:1 rip-off. Jako jedné z mála ferengských epizod se zde povedlo vybalancovat poutavý příběh a humor, tedy něco v čem selhaly poslední pokusy Business as Usual (promrhání slibného námětu s obchodem se zbraněmi) a Ferengi Love Songs (nedostatečná akcentace Bruntova pokusu o převrat ve Ferengské alianci).
- Vím, že nás v tomhle ohledu DS9 pravidelně rozmazluje, ale obzvlášť ve srovnání s paralelně běžícím VOY je myslím namístě si občas připomenout tu skvěle prezentovanou kontinuitu. Využití zajatého Keevana, návrat na Empok Nor nebo osud Quarkova bratrance Gaily po událostech v Business a Usual. Záchranný tým sestávající pouze z Ferengů, které jsme už minimálně v jedné epizodě viděli je pretty cool nápad (pravda, na Leckovo bezejmenné cameo ve Ferengi Love Songs bych si bez pomoci Memory Alpha nevzpomněl). Neustálé handrkování Ferengů nebylo vždycky zábavné, protože i při triviálních činnostech působili extrémně nekompetentně, ale dalo se to přežít. Oproti tomu si myslím, že se hodně povedla smrt a následné "oživení" Keevana. Závěrečná výměna zajatců posloužila jako perfektní vypointování celé epizody.
- Herecky mi většina představitelů příliš nesedla, ale naštěstí to na zábavnost epizody nemělo výrazný vliv. Ferengové jsou v pohodě, pouze Ishka mi opět přila opět slabší. Asi to nedokážu přesně vyjádřit, ale přijde mi, že je neustále mimo rytmus, jako kdyby přes masku nedokázala správně reagovat na ostatní herce. Keevanův představitel je sice vizuálně zajímavý, ale v téhle epizodě naplno projevil svoji totální prkennost. V Rocks and Shoals mi tak marný nepřišel. Yelgrun Iggyho Popa ušel, ale myslím, že nebýt známého jména, tak se do historie DS9 nijak výrazněji nezapíše. Přesto je škoda, že se ho třeba nepovedlo ještě na jednu epizodu přivést zpátky.

4,5/5

Nejnovější   Novější 1 - 20 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o