Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1167 - 1186 / 7627Starší   Nejstarší

Mvek - 04. listopad 2013 09:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Ono je zároveň pěkné, že i kdybych neznal název další epizody (a v mém případě to už neviděl jednou celé), tak bych i z In the Cards čekal, že ta válka musí vypuknout co nevidět, protože pominu-li samotné doporučení Siska, aby kai zdržovala rozhodnutí, je tu prostě ukázáno, jak všechny deptá to čekání, a tak by se už blbě pokračovalo, jako že nic ještě x dílů. Takže půdu pro další děj to uhrabává hezky.
Mirak - 04. listopad 2013 02:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Je to zvláštní předfinálová epizoda, ale pokud měli tvůrci v plánu ten šestiepizodní blok na začátku šestky, tak je to asi pochopitelné.
Mvek - 03. listopad 2013 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
In the Cards je skvělá oddechová epizoda. Fajn styl humoru, i když se občas postavy pohybují trošku jinde, než jsme zvyklí, trochu o občas připadá, že jsou herci out of character, ale ne nějak moc a dá se to vzhledem k uvedení epizody očekávat.

Hlášky jako "Lions, Gigers, Bears...", stroj na obveselení buněk, nebo Weyoun poslouchající u země - to jsou věci, na které nezapomenu.
Mirak - 01. listopad 2013 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Nepamatuju si to samozřejmě dokonale, ale na základě staré uniformy tam byl minimálně tři díly před očistcem a v jeho chování tam nebyla jediná odchylka, o to mi jde.

Co se týče Siska, tak si myslím, že je to jak říkáš. Bylo tam několik možných scénářů nebo směrů, kterými se vydat. I u Oda byl jeho původ vymyšlen až později (tedy to, že patří do druhu Changelingů potažmo Dominionu).
Mvek - 01. listopad 2013 16:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale zase se mi nezdá, že by bylo dáno, co je zač Sisko od začátku DS9.

Zkoumal to tu někdo víc? Měli třeba pár možných scénářů v průběhu seriálu, až se k některému přiklonili?
Pobavila mě mimo jiné o v tomto duchu věta Proroků v podobě Kai Opaky ve 4. řadě: "He's the Sisko.", když tam jsou oba Vyslanci a řeší se, kdo proč je Vyslanec.
Mvek - 01. listopad 2013 16:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jak tady bylo řečeno, že to neměli tvůrci promyšlené... Jako záměnu Bashira asi fakt ne, jde to brát leda tak, že prostě mezi porodem a tímhle dílem ho unesli, takže jsme ho jako měňavce neviděli.

Nicméně se mi zdá, že při natáčení Rapture měli docela jistou představu o zakončení Sisko linie. Tam je dost věcí, které mi přijdou jako velká náhoda, že pak prostě to na ně nastavili, aby to odpovídalo.
Mvek - 30. říjen 2013 21:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
"Umírá" v tomto smyslu myslím jako viditelný signál, že začínáme jít s kopce, ale ještě to bude trvat, než to bude špatné.

Nevím, dvakrát jsem viděl DS9 1-5 a dvakrát jsem ztrácel chuť na konci čtvrté a začátku páté. Napoprvé nevím, to jsem možná zabalil na pár měsíců po The Quickening (které to bohužel trochu schytává i špatnou kvalitou obrazu mé záložní kopie, asi bych to měl někdy napravit).

A naopak v půlce páté se začal chytat, tentokrát asi víc než napoprvé. Napoprvé mě pohltil právě In the Cards v okamžité návaznosti do šesté řady.
Telemachus Rhade - 30. říjen 2013 19:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Až se mi podaří pokořit ten TOSkový marast, tak si tohle musím oživit. Pamatuji si velmi dobře většinu dílů, ale přecijen ruku do ohně už za něco projistotu nedám a když zpětně nad něčím přemýšlím, tak se dobírám k tomu, že vlastně nevím jetli to bylo OK, nebo šlo o chuj. Viz třeba právě Nor the Battle...

Každopádně můj dojme z pětky je pozitivní. Občas zaškobrtla, ale nic katastrofického.
Mirak - 30. říjen 2013 17:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak já když to sledoval poprvé, tak jsem určitě žádné půlroční pauzy neměl. Těžko říct, jaké jsem měl rozpoložení, ale podobné pocity jsem zcela jistě nezažíval.

Umírá? Snaha o hledání směru telenovely? DS9 je od počátku vesmírná soap opera, pátá řada na tom rozhodně nic dramaticky nemění ať už jedním nebo druhým směrem. Nevím, co si mám pod pojmem "umírá" představit, ale přijde mi to trochu extrémní.

Doctor Bashir, I Presume? naopak za super epizodu považuju.
Mvek - 30. říjen 2013 16:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Neříkám, že jsou nekoukatelné, ale pokud člověk jede souvisle, bez půlročních pauz:-), tak mu ten začátek přijde slabý. Na všech zmíněných něco je, ale něco je tam anopak přehnané apod. Není to prostě "smooth ride", i když to přináší dobré věci.

Takže ještě jednou - nejsou to špatné epizody, ale když se člověk cítí trochu znaven seriálem, tak je to pak takový dojem, že to umírá. Pomalu, důstojně, ale umírá.

Protože Lookin for par'... je zábavné, mně se líbí, ale je to prostě epizoda pro pobavení. Takže může udržet diváka, to bezesporu, ale pořád to nezbaví dojmu, že to umírá a třeba hledají směr telenovely (teda to začne už těhotenstvím Kiry, když divák neví o pravých důvodech).

Jinak má chyba, zkombinoval jsem dva různé komentáře. Doctor Bashir, I Presume samozřejmě není super epizoda, je to hezká epizoda, ale nic zvláštního. Tady jsem mluvil spíš o extrémní koncentraci překvapení.


Ty následující epizody po Bashirovi mě teď podruhé teprve čekají, ale např. i Soldiers of Empire se mi zdály jako jedna z nej řadových klingonských epizod. Resp. Martoka jsem si oblíbil a tak epizody s ním mě docela bavily.

Ferengi Love Songs je samozřejmě opět fraška, myslím, že zábavná, ale i u mě na horším místě než Looking for par...

In the Cards je ale pro mě výborná epizoda, na tu se hodně těším. Protože je to opravdu unikátní, jak se jim významný děj povedlo zakomponovat do zábavné odlehčené epizody jako B zápletku.

Mirak - 30. říjen 2013 14:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hm, tak koukám na ten seznam první poloviny páté řady a musím nesouhlasit.

Ano, Looking for... nemusí sednout každému, ale podle mě to je to v rámci podobných epizod nadprůměrná záležitost, navíc fungující jako sequel k předešlé House of Quark.

...Nor the Battle často vidím jako celkem kritizovanou epizodu nebo jako "poor man's The Siege of AR-558", ale mně se celkem dost líbila, možná v některých momentech trochu tlačí na pilu, ale jinak takováto epizoda byla zkraje pětky víc než potřebná.

Let who is... patří mezi pět nejhorších epizod DS9. Ukázat Risu a pak kolem toho vystavět takovou zápletku, meh.

The Ascent, Rapture, The Darkness and the Light, The Begotten tyhle čtyři epizody jsou v rámci DS9 podle mého jen mírný nadprůměr. Ale všechny čtyři jsou velice koukatelné. For the Cause je skvělý.

Naopak po skvělém two-parteru (a byť bylo odhalení Bashira ve dvoudílu dobré, tak tam některé věci šly udělat v předchozích epizodách lépe - očividně to naplánované dopředu neměli, protože to až tak moc nesedí) a Doctor Bashir, I presume? přijdou A Simple Investigation, Business as Usual nebo Ferengi Love Songs - všechny tři epizody považuju za velice, velice slabé. K tomu průměrné Soldiers of Empire nebo In the Cards a už ta druhá půlka až tak dobře nevypadá.
Mvek - 30. říjen 2013 11:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kolem "očistce" to v páté řadě je hodně drsné a seriál v této fázi asi nejvíc nabírá na spádu. Protože trvám na tom, že v první půlce páté řady jsou zajímavé epizody, ale od konce čtvrté je tu spousta divných epizod. Jsou třeba důležité, nebo jsou zábavné, ale v něčem mi nesedí.
A patří tam nakonec i For the Uniform - aneb Sisko to opravdu přepískl a asi by měl mít nějaký kázeňský postih, protože získal jen Eddingtona, ale ten není určitě jediný nebezpečný Maquista.
Nebo pak Tribblové, kteří jsou prostě oslava a zábava. Nebo dost otravná (byť s dobrou myšlenkou, která to ale neutáhne) Risa, nebo zase zábavné Looking for par..., které ale naráží na pochybnosti ohledně realističnosti (jen tak vyhrát ovládáním na dálku).

Nicméně dvojdílem se to pěkně rozjede. A musím říct, že je to najednou smršť - změna Dukata, odhalení Bashira (hned v další epizodě další odhalení Bashira:-)), odhalení Taina, brzy bude odhalení citů Oda, atd.)
Telemachus Rhade - 22. říjen 2013 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Damar: Takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlel. Zajímavé :)
Mirak - 22. říjen 2013 13:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hehe, Power Play mi přijde právě jako prototyp generické body swap epizody :-)
Damar - 22. říjen 2013 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mne sa páči, že si Miles a Keiko prehodili úlohy, ktoré mali v TNG Power Play...
Mirak - 21. říjen 2013 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Je to tak, byť byla Keiko pro DS9 později víceméně nepohodlná, tak Rosalind Chao je skvělá herečka a tohle je zřejmě její nejlepší epizoda.
Assigment má skvělou atmosféru a je to taky dobře natočené. Je vidět, že i z ohrané zápletky o ovládání cizího těla nemusí být nudně blbé nebo nudné.
Mvek - 21. říjen 2013 13:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Assigment je napodruhe super epizoda. Jak tu bylo kdysi receno, obycejna zapletka krasne zpracovana a s ohledem na zaver serialu o to lepsi, a to jak po strance zapojeni Roma, tak pah-wraithu.

Taktez, jak bylo receno, herecka Keiko ukazuje, ze umi hrat. Jeji postava je presne ten typ zaporaku, kteri me bavi.

Epizoda se libila hodne i doma :-).
Mvek - 17. říjen 2013 12:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Torak: Zejména v té době, kdy to mělo premiéru, že...?

Ale nejde o to, zda to jde zjistit, jde o to, že musím mít důvod se nad tím zamýšlet. Mně to také při mé premiéře před pár lety přišlo jako zábavný úlet tvůrců, akorát nejspíš při komentování tady hned někdo zmínil příčinu přesunu dítěte.

Torak - 17. říjen 2013 12:34sipka
ZAMĚŘIT
Torak
Mvek:
O tom žádná, ale to běžný divák neví:-), a tím myslím i spoustu řadových "fanoušků" ST.

No, já myslím, že řadový fanoušek ST se dopídí, když bude chtít.
Mvek - 16. říjen 2013 15:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
těhotenství Nany Visitor vyřešili podle mě dost dobř

O tom žádná, ale to běžný divák neví:-), a tím myslím i spoustu řadových "fanoušků" ST.

Nejnovější   Novější 1167 - 1186 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o