Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1154 - 1173 / 7627Starší   Nejstarší

Yakuzza - 21. listopad 2013 12:00sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
Mám prostě dojem fantasticky uceleného univerza - to se s TOSkou, nebo ani s TNG, nedá srovnávat.

A zkus tohle vysvětlovat sluníčkovým trekkistům, to je jak mluvit do zdi.
Mvek - 21. listopad 2013 10:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nicméně v této fázi jsem si víc užíval právě ty detaily. Celkově se mi některé díly hrozně líbily, některé ale byly takový průměr (třeba z toho "druhého" pilotu jsem nebyl nadšen, jinak bych se celkem asi s TR shodl).

Mně celkově na 4. a 5. řadě vadilo, že se na Dominion jakoby dost zapomíná. Je tam, hrozí nám, infiltroval nám občas něco, ale tím to hasne. Dokonce si létáme do Gamma kvadrantu i civilně v pohodě. Já vím, že Gamma kvadrant je zjevně velký a Dominion není hned za červí dírou, nicméně poprvé i teď podruhé jsem z toho měl dojem, že prostě moc násilně odsunují nevyhnutelný konflikt. Tohle mi napravil teprve konec 5. řady (nejen poslední díl, i pár před). No a 6. řadu si teď opětovně dost užívám.

Momentálně si necháváme týden uležet dojmy z Far Beyond Stars, abychom o víkendu zase poskočili o takové min. 4 díly.
Mvek - 21. listopad 2013 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Sakra, dost detailů mi uniklo (teda Pakledů jsem si někde nedávno v baru všiml, takže to jsem asi viděl). Ale jo, všimám si dost detailů celkově a právě i souvislostí. Někdy je to úžasné, jak některé souvislosti buď vznikly omylem, nebo úmyslně, ale prostě to sedí, včetně většiny vývoje postav.

Šokoval jsi mě, protože Cromwella jsem v tom Karemmanovi nepoznal.
Telemachus Rhade - 21. listopad 2013 10:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Rozhodl jsem se k práci pouštět DS9 od 4. řady s dabingem, protože to chci aspoň jednou vidět a stejně jsem chtěl dát repete IV. - VI. sezóny, tak jsem k tomu vždy stručně něco napíšu.

The Way of the Warrior - Tady asi není moc co řešit. Vynikající dvojdíl, který slouží jako druhý pilot (ono to prostě je poznat), ale zároveň to přesně navazuje na všechno z DS doposud. Jen ten modernizovaný hudební motiv není tak pěkný, ale i přesto znělka hřeje na duši. Efekty jsou na svou dobu naprosto fantastické! Jediný problém je tu s měřítkem - pokud se Klingoni rozhodnou masivním úderem zničit štíty, může se tam transportovat x-tisíc lidí naráz, ne jen ojedinělé skupinky, ale na druhou stranu v rámci zachování Gowronova character placement je dobře, že to neudělal. 5/5 pro obě epizody.
- Po dabingové stránce tady není moc co vytknout. Sisko, Worf, Odo a Garak - to je koncert. Tihle čtyři zvládají své role na jedničku. Velice dobrý je i Dukat, O'Brien, pak se to trochu zhoršuje - Bashir, Jadzia, Quark - ale pořád OK, a úplné dno vymetá Kira, nebo respektive Apolena Veldová. To se fakt poslouchat nedá. Dobří naopak byli jako Gowron, tak Martok. Co mi ale vadí nejvíc je výroba dementů z nedůležitých postav - Drex tu soudě podle hlasu utekl z ústavu pro mentálně postižené :-/ Krom tohoto ale proti režii Bhdana Tůmy nemám nic, je to určitě lepší než předchozí dvě řady pod Veldou.

The Visitor - Klenot! Vždycky jsem si myslel, že tu Worf absentuje, a ono ne. + za použítí stejných uniforem z TNG All Good Things a hodně pobavilo, že bar převzal Morn :) - 5/5

Hippocratic Oath - Neprávem podceňovaná epizoda. O'Brienův omyl a pravda zároveň, Bashirovy reakce a trampoty strážmistra Worfa dávají dohromady skvělý celem. Navíc v DS se vždy na pozadí odehrává něco, co dotváří fantasticky promyšlený svět. - 4,5/5

Indiscretion - Další vynikající dějotvorný díl. Poprvé tu vidíme Breeny, byť se o nich mluvilo už v TNG, u Quarka vidíme mimojiné Pakledy.. Mám prostě dojem fantasticky uceleného univerza - to se s TOSkou, nebo ani s TNG, nedá srovnávat. Ani na moment mě to nenechá zapochybovat o scénáristických schopnostech. 5/5

Rejoined - Když se oprostím od faktu, že je to udělané jako úlitba menšině, tak je to skvělé. Odlišné problémy odlišné společnosti, ale stejně kruté a nesmyslné, ovšem okořené tím, že v jádru věci má tohle dogma pravdu. Je to suprově zahrané a je to role, kde Susanu Thompson můžu. (narozdíl od její verze Borq queen) - 4,5/5 Dabing se mi tu hodně líbil.

Starship Down - ...and quality also :) Tohle už tak dobré není. Je tu sice opět spousta děje na pozadí, ale nějak to úplně nesedí dohromady. Karemmský ministr je vlastně skrytý gambler a kolaborant, jehož herecký výkon (James Cromwell - Zephram Cochran z FC) zabil opět lobotomizovaný dabér. Sisko se z nitrolebečního krvácení a upadání do komatu probere bez lákařského zásahu a Worf akorát štěká na osazenstvo strojovny. Dobré ale je, že jeden z těch techniků je Muñez. Taky mě fascinuje, jak se O'Brien obklopuje zásadně lidmi, kteří neprošli Akademií :) Jako největším plus tu vidím to, že se spolu O'Brien a Bashir stále nebaví. Vždycky jsem si myslel, že se to po 4x04 neřeší a ono jo, a jsem z toho nadšený. Miles sedí s Worfem a Julien se radši baví s Mornem, než aby si přisednul. Následně jde hrát šipky s Dax a projde okolo Milese jakoby se ani neznali. - 3,5
Yakuzza - 14. listopad 2013 21:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: 103 :)
Telemachus Rhade - 13. listopad 2013 21:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Můžu se zeptat na celkový počet? :-)
Yakuzza - 13. listopad 2013 21:16sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Tak převažují lahve od klasické 0,5l vodky Amundsen, a to v počtu 57 kusů (jsem to teď počítal, že jsi to ty ;)), tady je ta sběratelská hodnota sporná :)
Mvek - 13. listopad 2013 16:29sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Tak chlast je přece jen tak nějak přirozenější, prostě nad tím bych se nepozastavil, nad vystavováním běžných IT nástrojů už jo:-).

Ale flašky nevyhazujte, třeba je někdo sbírá, aby uchoval lahve a etikety pro budoucí generace:-)
Yakuzza - 13. listopad 2013 16:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
My takhle máme doma v koupelně vystavené prázdné vypité flašky od chlastu.

(Nutno podotknout, že za dva roky se nám povedlo ten nemalý stůl zaplnit.)
Telemachus Rhade - 13. listopad 2013 13:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
by byla dobrá parodie v kanclech takhle vystavovat "vyklikané" myši a "vypsané" klávesnice.

Rozhodně byste nebyli první.
Mvek - 13. listopad 2013 12:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak už si pamatuji:-). A vidím v tom možná nezajímavou, ale rozumnou kontinuitu.

Jinak přelom 5. a 6. řady u mě (nás) vede opět k zintenzívnění sledování (dobře, je to i počasím:-)).

A dneska mě napadlo něco, co by ale sedělo spíš do Mísy... Asi následek práce. Jak v DS9 vystavují rituálně vypotřebované phaserové zásobníky (či co), tak by byla dobrá parodie v kanclech takhle vystavovat "vyklikané" myši a "vypsané" klávesnice. I nějaký ten blábol jako parodie by se dal vymyslet, aby to byl kompletní rituál...
Mno, jdu radši pracovat.
Mvek - 04. listopad 2013 10:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Já si teď nepamatuji, co bude (příští týden) v Call to Arms, ale neuzavřou právě tam tu dohodu, že bude Bajor neutrální?
Yakuzza - 04. listopad 2013 10:25sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
In the Cards mě bavila hodně. Jenom mi tam nesedělo to jednání Weyouna s Winn, působilo to děsně samoúčelně, bez toho jednání by se ve válce s Dominionem nic nezměnilo.
Mvek - 04. listopad 2013 09:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Ono je zároveň pěkné, že i kdybych neznal název další epizody (a v mém případě to už neviděl jednou celé), tak bych i z In the Cards čekal, že ta válka musí vypuknout co nevidět, protože pominu-li samotné doporučení Siska, aby kai zdržovala rozhodnutí, je tu prostě ukázáno, jak všechny deptá to čekání, a tak by se už blbě pokračovalo, jako že nic ještě x dílů. Takže půdu pro další děj to uhrabává hezky.
Mirak - 04. listopad 2013 02:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Je to zvláštní předfinálová epizoda, ale pokud měli tvůrci v plánu ten šestiepizodní blok na začátku šestky, tak je to asi pochopitelné.
Mvek - 03. listopad 2013 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
In the Cards je skvělá oddechová epizoda. Fajn styl humoru, i když se občas postavy pohybují trošku jinde, než jsme zvyklí, trochu o občas připadá, že jsou herci out of character, ale ne nějak moc a dá se to vzhledem k uvedení epizody očekávat.

Hlášky jako "Lions, Gigers, Bears...", stroj na obveselení buněk, nebo Weyoun poslouchající u země - to jsou věci, na které nezapomenu.
Mirak - 01. listopad 2013 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Nepamatuju si to samozřejmě dokonale, ale na základě staré uniformy tam byl minimálně tři díly před očistcem a v jeho chování tam nebyla jediná odchylka, o to mi jde.

Co se týče Siska, tak si myslím, že je to jak říkáš. Bylo tam několik možných scénářů nebo směrů, kterými se vydat. I u Oda byl jeho původ vymyšlen až později (tedy to, že patří do druhu Changelingů potažmo Dominionu).
Mvek - 01. listopad 2013 16:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale zase se mi nezdá, že by bylo dáno, co je zač Sisko od začátku DS9.

Zkoumal to tu někdo víc? Měli třeba pár možných scénářů v průběhu seriálu, až se k některému přiklonili?
Pobavila mě mimo jiné o v tomto duchu věta Proroků v podobě Kai Opaky ve 4. řadě: "He's the Sisko.", když tam jsou oba Vyslanci a řeší se, kdo proč je Vyslanec.
Mvek - 01. listopad 2013 16:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jak tady bylo řečeno, že to neměli tvůrci promyšlené... Jako záměnu Bashira asi fakt ne, jde to brát leda tak, že prostě mezi porodem a tímhle dílem ho unesli, takže jsme ho jako měňavce neviděli.

Nicméně se mi zdá, že při natáčení Rapture měli docela jistou představu o zakončení Sisko linie. Tam je dost věcí, které mi přijdou jako velká náhoda, že pak prostě to na ně nastavili, aby to odpovídalo.
Mvek - 30. říjen 2013 21:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
"Umírá" v tomto smyslu myslím jako viditelný signál, že začínáme jít s kopce, ale ještě to bude trvat, než to bude špatné.

Nevím, dvakrát jsem viděl DS9 1-5 a dvakrát jsem ztrácel chuť na konci čtvrté a začátku páté. Napoprvé nevím, to jsem možná zabalil na pár měsíců po The Quickening (které to bohužel trochu schytává i špatnou kvalitou obrazu mé záložní kopie, asi bych to měl někdy napravit).

A naopak v půlce páté se začal chytat, tentokrát asi víc než napoprvé. Napoprvé mě pohltil právě In the Cards v okamžité návaznosti do šesté řady.

Nejnovější   Novější 1154 - 1173 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o