Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1139 - 1158 / 7627Starší   Nejstarší

Yakuzza - 21. listopad 2013 17:10sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Pozemstan: Jj, to jsem myslel.
Pozemstan - 21. listopad 2013 16:21sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Řekl bych, že studená válka...
Mirak - 21. listopad 2013 16:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jo, ale v některých dílech byl ten děj na stanici snad prominentnější, ne
Mvek - 21. listopad 2013 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Ony právě ty díly nebyly "díly na stanici", vždy to bylo proložené.
Nicméně napodruhé souhlasím, že mi něco maličko také na situaci na stanici nesedělo.


Jaký spin-off? Totalita?:-)
Mirak - 21. listopad 2013 16:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Těžko se k tomu můžu vyjádřit, protože ty díly jsem neviděl opravdu hodně dlouho, ale takový pocit jsem u toho asi neměl.

Oproti tomu úvodní mini-arc na začátku šestky mi tenkrát (a ani napodruhé) myslím stoprocentně vydařený nepřišel. Obzvlášť díly na stanici se mi zdály slabší, ale dost to zachraňuje ta poslední epizoda, takže to ultimátně vyzní dobře.
Yakuzza - 21. listopad 2013 15:51sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Každopádně spin-off nekonečně vleklý a kolikrát s absencí nějakého náznaku divácky zajímavého děje.
Mvek - 21. listopad 2013 15:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Ale právě, že to řešila dobře ta 6. řada. Tam mi prostor na věci kolem nevadí. Je tam jakýsi chatrný status quo, ale o dost uvěřitelnější. Zatímco v té 5. řadě mi to na straně DS9 přišlo takové nevěrohodné. Mé pocity z tohohle vyjádřila přesně právě In the Cards

Mirak - 21. listopad 2013 15:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
A musím říct, že hlavní záporňák dost přepálenej a herecky slabej.
AVip - 21. listopad 2013 15:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ale teda ten konec... to vážně bylo jedno klišé za druhým! Aspoň to šlo rychle.

Kdepak, originalita se už prostě nenosí!
Damar - 21. listopad 2013 15:08sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mirak: Tak v tretej sezóne po vianočnej pauze došlo k dosť zásadnému vývojovému zlomu.
Mirak - 21. listopad 2013 15:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade: Jo, prvních 8 sezón byla strašná nuda, ale pak se to teda dost rozjelo.
Telemachus Rhade - 21. listopad 2013 14:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mně celkově na letech 1930 - 1937 vadilo, že se na Německo jakoby dost zapomíná. Je tam, hrozí nám, infiltroval nám občas něco, ale tím to hasne.
Damar - 21. listopad 2013 14:57sipka
ZAMĚŘIT
Damar
V Ceste bojovníka má okrem iného Garak niekoľko výborných hlášok...
Mirak - 21. listopad 2013 14:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já právě myslím, že DS9 v tomhle ještě odvádí nejlepší práci. Myslím, že teoreticky si každý říkáme, že ano, měli by se pořád věnovat Dominionu, ale v praxi by to snad ani nikoho nebavilo.
Mirak - 21. listopad 2013 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
Mně celkově na 4. a 5. řadě vadilo, že se na Dominion jakoby dost zapomíná. Je tam, hrozí nám, infiltroval nám občas něco, ale tím to hasne.

Tohle je společné snad všem seriálům, které mají prominentního záporňáka, který čeká za humny.
Yakuzza - 21. listopad 2013 12:00sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
Mám prostě dojem fantasticky uceleného univerza - to se s TOSkou, nebo ani s TNG, nedá srovnávat.

A zkus tohle vysvětlovat sluníčkovým trekkistům, to je jak mluvit do zdi.
Mvek - 21. listopad 2013 10:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nicméně v této fázi jsem si víc užíval právě ty detaily. Celkově se mi některé díly hrozně líbily, některé ale byly takový průměr (třeba z toho "druhého" pilotu jsem nebyl nadšen, jinak bych se celkem asi s TR shodl).

Mně celkově na 4. a 5. řadě vadilo, že se na Dominion jakoby dost zapomíná. Je tam, hrozí nám, infiltroval nám občas něco, ale tím to hasne. Dokonce si létáme do Gamma kvadrantu i civilně v pohodě. Já vím, že Gamma kvadrant je zjevně velký a Dominion není hned za červí dírou, nicméně poprvé i teď podruhé jsem z toho měl dojem, že prostě moc násilně odsunují nevyhnutelný konflikt. Tohle mi napravil teprve konec 5. řady (nejen poslední díl, i pár před). No a 6. řadu si teď opětovně dost užívám.

Momentálně si necháváme týden uležet dojmy z Far Beyond Stars, abychom o víkendu zase poskočili o takové min. 4 díly.
Mvek - 21. listopad 2013 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Sakra, dost detailů mi uniklo (teda Pakledů jsem si někde nedávno v baru všiml, takže to jsem asi viděl). Ale jo, všimám si dost detailů celkově a právě i souvislostí. Někdy je to úžasné, jak některé souvislosti buď vznikly omylem, nebo úmyslně, ale prostě to sedí, včetně většiny vývoje postav.

Šokoval jsi mě, protože Cromwella jsem v tom Karemmanovi nepoznal.
Telemachus Rhade - 21. listopad 2013 10:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Rozhodl jsem se k práci pouštět DS9 od 4. řady s dabingem, protože to chci aspoň jednou vidět a stejně jsem chtěl dát repete IV. - VI. sezóny, tak jsem k tomu vždy stručně něco napíšu.

The Way of the Warrior - Tady asi není moc co řešit. Vynikající dvojdíl, který slouží jako druhý pilot (ono to prostě je poznat), ale zároveň to přesně navazuje na všechno z DS doposud. Jen ten modernizovaný hudební motiv není tak pěkný, ale i přesto znělka hřeje na duši. Efekty jsou na svou dobu naprosto fantastické! Jediný problém je tu s měřítkem - pokud se Klingoni rozhodnou masivním úderem zničit štíty, může se tam transportovat x-tisíc lidí naráz, ne jen ojedinělé skupinky, ale na druhou stranu v rámci zachování Gowronova character placement je dobře, že to neudělal. 5/5 pro obě epizody.
- Po dabingové stránce tady není moc co vytknout. Sisko, Worf, Odo a Garak - to je koncert. Tihle čtyři zvládají své role na jedničku. Velice dobrý je i Dukat, O'Brien, pak se to trochu zhoršuje - Bashir, Jadzia, Quark - ale pořád OK, a úplné dno vymetá Kira, nebo respektive Apolena Veldová. To se fakt poslouchat nedá. Dobří naopak byli jako Gowron, tak Martok. Co mi ale vadí nejvíc je výroba dementů z nedůležitých postav - Drex tu soudě podle hlasu utekl z ústavu pro mentálně postižené :-/ Krom tohoto ale proti režii Bhdana Tůmy nemám nic, je to určitě lepší než předchozí dvě řady pod Veldou.

The Visitor - Klenot! Vždycky jsem si myslel, že tu Worf absentuje, a ono ne. + za použítí stejných uniforem z TNG All Good Things a hodně pobavilo, že bar převzal Morn :) - 5/5

Hippocratic Oath - Neprávem podceňovaná epizoda. O'Brienův omyl a pravda zároveň, Bashirovy reakce a trampoty strážmistra Worfa dávají dohromady skvělý celem. Navíc v DS se vždy na pozadí odehrává něco, co dotváří fantasticky promyšlený svět. - 4,5/5

Indiscretion - Další vynikající dějotvorný díl. Poprvé tu vidíme Breeny, byť se o nich mluvilo už v TNG, u Quarka vidíme mimojiné Pakledy.. Mám prostě dojem fantasticky uceleného univerza - to se s TOSkou, nebo ani s TNG, nedá srovnávat. Ani na moment mě to nenechá zapochybovat o scénáristických schopnostech. 5/5

Rejoined - Když se oprostím od faktu, že je to udělané jako úlitba menšině, tak je to skvělé. Odlišné problémy odlišné společnosti, ale stejně kruté a nesmyslné, ovšem okořené tím, že v jádru věci má tohle dogma pravdu. Je to suprově zahrané a je to role, kde Susanu Thompson můžu. (narozdíl od její verze Borq queen) - 4,5/5 Dabing se mi tu hodně líbil.

Starship Down - ...and quality also :) Tohle už tak dobré není. Je tu sice opět spousta děje na pozadí, ale nějak to úplně nesedí dohromady. Karemmský ministr je vlastně skrytý gambler a kolaborant, jehož herecký výkon (James Cromwell - Zephram Cochran z FC) zabil opět lobotomizovaný dabér. Sisko se z nitrolebečního krvácení a upadání do komatu probere bez lákařského zásahu a Worf akorát štěká na osazenstvo strojovny. Dobré ale je, že jeden z těch techniků je Muñez. Taky mě fascinuje, jak se O'Brien obklopuje zásadně lidmi, kteří neprošli Akademií :) Jako největším plus tu vidím to, že se spolu O'Brien a Bashir stále nebaví. Vždycky jsem si myslel, že se to po 4x04 neřeší a ono jo, a jsem z toho nadšený. Miles sedí s Worfem a Julien se radši baví s Mornem, než aby si přisednul. Následně jde hrát šipky s Dax a projde okolo Milese jakoby se ani neznali. - 3,5
Yakuzza - 14. listopad 2013 21:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: 103 :)

Nejnovější   Novější 1139 - 1158 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o