Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7632
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 998 - 1017 / 7632Starší   Nejstarší

Yakuzza - 05. únor 2014 18:41sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: Řekl bych, že po posledních měsících byli vůbec rádi, že vyhrabali něco, co letí a není to Oberth. Ta Nebula mi z toho vychází ještě pořád dobře, koneckonců je to jenom přeskládaná Galaxy.
Telemachus Rhade - 05. únor 2014 16:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Jedna loď je málo. Existuje logický předpoklad, že Dominion chce Dukata zpět, nebo rovnou zabít. Nebula je možná velká a ozbrojená, ale za válečnou loď se rozhodně považovat nedá. Kdyby ho alespoň přepravovala Galaxy, ale tohle působí divně.
Mvek - 05. únor 2014 13:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak jako tu epizodu beru jako oddechovku v pohodě.
A mimochodem ten falešný policista je stejný herec jako často se vyskytující prokurátor v Boston Legal.
Mvek - 05. únor 2014 13:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak Mournova epizoda je také další případ, kdy DS9 (tedy dělá to každý ST) narušuje kontinuitu epizod z dřívějších seriálů, když se jim to hodí (i když za účelem ozvláštnění prostředí).

Možná už Quark někde zmínil, že zlato nemá velkou cenu, ale tady to dotáhli do extrému. Jako nic proti, proč by muselo mít velkou hodnotu, v dnešní době je vyšponovaná "uměle". Ale dříve ve ST zlato brali jako znak bohatství. Mám pocit, že např. v TNG The Price (červí díra do kvadrantu delta) ferengové nabízejí za přístup k díře i zlato. A není to rozhodně jediný případ, kdy jasně zlato vystupuje jako cenný kov.
Yakuzza - 05. únor 2014 11:55sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
í jedna jediná loď, a to ještě Nebula,

Co ti na tom nesedí? Teda hlavně na tom, že to je Nebula.
Telemachus Rhade - 05. únor 2014 11:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
*Waltz - 4/5
Telemachus Rhade - 05. únor 2014 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Resurrection - Tohle jsem si pamatoval jako mnohem, mnohem horší záležitost a ono to přitom není zdaleka tak marné. Rozhodně o mnoho lepší než Shattered Mirror z S4. Skoro jde až o komorní divadlo, které mohlo být velice slušné, kdyby nepřišel klasický "zlý mirror twist". Se zaujetím jsem sledoval až do chvíle, kdy se zjevila alter-Kira a kdy se z Bareila stal obyčejný zlodějíček. Po téhle brutální degradaci to naštěstí alespoň zachránili koncem, kde Antos projeví špetku charakteru. Kira tu byla ovšem tak nějak mimo roli. Takhle nadšeně skáče do postele Jadzia, Nerys ne. - 2,5/5

Statistical Probabilities - Přesně něco takového bylo potřeba kolem Bashira vystavět. Bylo by velmi zvláštní, kdyby se o to po eugenických válkách, časech generála Greena, atp. nikdo nepokoušel. A ty vedlejší efekty jsou vymyšlené velmi dobře. Kde přichází genialita, nastupuju šílenství, kde existuje matematika, nejsou city. A přitom každá z těhle čtyř vedlejších postav je nesmírně zajímavá - Sarina kraluje obrazovce! Nejde od ní odtrhnout oči a nejenom tím, že je velice hezká. No ale bohužel je u i Bashir. Ano, je v některých záležitostech militantní, ale není to takový debil, aby okamžitě a skoro silou začal prosazovat kapitulaci Federace. Bohové, to bučelo! Kazič dojmu No.1 :-( - 3/5

The Magnificent Ferengi - Velmi vtipná srdcovka, kterou tu zabíjí dementní, ale opravdu velmi blbá úprava diloagů. Tohle je snad od S3 poprvé, kdy normální čeština zůstala někde za rohem a žvatlá se tu čímsi, co nedává moc smysl. Postavy si nepřihrávají, jedna řekne jeden tvar, druhá úplně jiný, vtip se vytrácí, intonace je v sedavé části těla. Korunu tomu nasazuje český název "Sedm statečných Ferengů", přestože je tam explicitně zmíněno, že je jich šest :-/ Epizoda sama o sobě je ale samozřejmě supr - Keevan, Iggy Pop, Gaila, Brunt, eliminátor.. Velmi příjmená oddechovka. - 4/5

Waltz - Když pominu malinké mušky, jakože gula Dukata převáží jedna jediná loď, a to ještě Nebula, tak je tahle sonda do zlomené Dukatovi duše velmi zdařilá. Mix psychopata a egomaniaka vychází po smrti Ziyal konečně na povrch. Všechno, co si myslí, a hlavně jak myslí, na stříbrné podnose. To bylo po víc jako pěti letech rozhodně potřeba. Halucinace pěkně dokreslovaly atmosféru/míru vyšinutí.

Who Mourns for Morn? - Od začátku to nějak moc tlačí na pilu. Sympaticky to ubíhá někam do polovičky, kde se to postupně začíná přejídat. A čím dál jsme, tím je to horší. Na konci už jsou takové nesmysly, že se ze zlata po extrakci latinia stane prášek, anebo že Morn nosil celá léta latinium ve druhém žaludku a proto mu vypadaly vlasy. Nevím no, zábavné ano, vyloženě kloudné moc ne. - 3/5
Mvek - 02. únor 2014 19:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Do svého seznamu vybraných musicvidejí jsem dal pár zajímavých z DS9, která by tu mohla někoho zajímat.
Např. jedna Era a méně známí interpreti.
Telemachus Rhade - 31. leden 2014 09:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jo a ještě jsem zapoměl průměrné hodnocení S5, takže: 3,52/5, což je o celé 4 desetinky horší než u S3 a jen o tři setinky lepší než S4. Subjektivně se mi ovšem líbí z těhle tří jmenovaných asi nejvíc, protože tady naplno pochopili, jakou sílu v tomhle seriálu mají vedlejší postavy.
Yakuzza - 28. leden 2014 12:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Obecně k 6x01 - 6x06 (nedávno jsem si to pouštěl):

- Celkově určitě bomba, která stále zaujme.
- Děj na stanici přesně podle mého gusta. Dovedu si představit, že by se celé "resistance" hnutí dalo dotáhnout do ještě větších detailů, ale to by už asi nebyl úplně ST. Jen mě trochu zarazilo, že Leeta se objevila až ve Favor the Bold a tvářila se, jak kdyby tam byla celou dobu.
- Vesmírné bitvy, taktizování apod. na velmi vysoké úrovni na poměry ST. Všichni víme, že tohle Treku prostě nejde a nikdy ani nešlo, ale tady se až na pár výhrad vše pěkně povedlo.
- Siskovo počínání (především v Sacrifice of Angels) nám opět ukazuje sníženou míru jeho příčetnosti :)
- Spousta dalších výborných drobností - Garakova role, interakce Weyoun/Dukat, Weyoun/Dukat/Damar/Menavka/Odo atd., Keevan v Rocks and Shoals apod. Koneckonců i ten Odo a jeho "pominutí" ve výsledku dávalo obrovský smysl.
- Vedlejší postavy mají prakticky stejný prostor jako regulaři - to je super na celém DS9 samozřejmě.
- Nebavila mě linie s Alexandrem, stejně jako kdekoli jinde.
Yakuzza - 28. leden 2014 12:07sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
A Time to Stand - Tady mě ze začátku trochu mrzí, že se opět dodržela produkční pauza a i v ději jsme o tři měsíce později.

Mně se to naopak líbilo. Povedlo se tu pauzu zpracovat velice dobře a i díky tomu na mě působí minimálně první půlka 6x01 neuvěřitelně depresivně.
Mvek - 27. leden 2014 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Zapomněl jsi na hodně do očí bijící recyklaci v Blaze of Glory, kdy použili stanici Regulus pro to vězení, ještě s výrazným zrnem v obraze:-). Ale jako toleruji to, jen je to úsměvný detail/zanedbání.


Jinak bych asi celkem souhlasil, prostě od In the Cards mě po rozpačitých výkyvech DS9 definitivně vtáhl tak, že jsem už o něm nikdy nepochyboval (i když jsem si hlavně napoprvé zas tak moc neužíval každou epizodu finále).

Jen, jak jsem už řekl, buď se musel Odo sblížit s nějakým měňavcem do A Call to Arms, nebo by museli Proroci pouštět kohokoliv od nás do Gamma kvadrantu (tedy včetně kohokoliv z Dominionu), jinak časování přenesení té nemoci od Sekce 31 nesedí.
Telemachus Rhade - 27. leden 2014 15:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Children of Time - V podstatě geniální námět zpracováný snad tou nejhorší možnou cestou.
- Rozdvojení Kiry jakoby od začátku řvalo "hej, já budu velké morální dilema".
- Yedrin Dax vlastně byl záporná postava. Proč?
- V této epizodě chybí Quark - uděláme z něj interaktivního učitele. Uch, úplně tu vidím Neelixe jak moc je to voyagerovské :(
- Rozhodování o vlastním osudu je OK, pokud by příběh DS nebyl kontinuální a nezahrnoval Vyslance, o kterém se ví, že musí někam 'dojít' a ještě takovou drobnost - hrozící válku s Dominionem, která je už prakticky jistá. To je největší kámen úrazu. A bohužel nejenže o tom v reálu uvažují, ale oni se nakonec i tak rozhodnou.
- Je tu ale i spousta pozitivních aspektů, které to táhnou nahoru, jako je starší Odo, Klingoni, kteří jsou spíš následovníci ideálu, sázení na poli..
K čemu to ale je, když to všechno sráží tuna blbin do průměru. A korunu tomu nasadí Bashir nějakou nesmyslnou časovou operací. Naštěstí byl tenhle exkurz do kvadrantu Delta jen epizodní a díky velkému posunu Kira/Odo dávám nakonec 3/5.

Blaze of Glory - Bavilo mě to stejně jako "Pro uniformu", protože jsou oba skvělí herci, ale tady mi ten konstrukt přišel až moc překombinovaný. Vedlejší linka s Nogem a Martokem o respektu je taky celkem fajn. - 4/5

Empok Nor - Opět výboný námět a tady tedy i provedení. SCE epizodka, která je správně ponurá, tmavá, napínavá.. Bohužel mi teda nesmírně vadilo, že odkrouhli všechny vedlejší postavy. To je zbytečný syndrom Treku a zrovna tu to děsně řve, takže půlbod dolů. - 4,5/5

In the Cards - Vlastně geniální epizoda, ve které o nic nejde a přitom je nesmírně důležitá. Fantasticky uvádí následující Arc, pobaví a neustále mě nutí k velmi příjemnému úsměvu. Míra detailů je tady až neskutečná - třeba že Giger používá staré modro-zelené LCARS. A přitom je tu všudypřítomná tísnivá atmosféra.. Je holt poznat, že tuhle dělal RDM. A jestli se mi něco vyloženě líbilo, tak to byl samotný konec! Škoda jen, že Giger byl už lehce přes čáru. - 4,5/5

A Call to Arms - Díky výbornému úvodu minule skáče tohle rovnou do děje a je to prostě skvělé. Zaujal mě moment, kdy si Sisko s Weyounem vzájemně pochlebují, rozejdou se a oba vědí, že válka začíná. Je to výtečně napsané. Opět je to o detailech a maličkostech jako třeba výběr Leetiných svatebních šatů. Bitva je nádherně vizuálně provedená - na svojí dobu to muselo působit jako technologické zjevení. I dnes je to mnohem lepší než většina televizních efektů. No a závěrečná evakuace, kde se stanice skutečně zmocní Dominion - teď když už to samozřejmě všichni víme, to není tak übercool, ale tehdy poprvé a bez spoilerů to muselo být úžasné. - 5/5
V dabingu musím vyzvihnout Weyouna – nevím , kdo ho mluví, ale je famózní!

A Time to Stand - Tady mě ze začátku trochu mrzí, že se opět dodržela produkční pauza a i v ději jsme o tři měsíce později. Jinak nemám vlastně co vytknout - je tu Joseph Sisko, poprvé admirál Ross (a zároveň napodledy ve staré admirálské uniformě), základna 375.. Velice netradiční season premiere, která hezky ukazuje jak je svět DS složitý.

Rocks and Shoals - Geniální! Každá jedna scéná je výjimečná. A navíc ještě k tomu se točilo v nádherných lokacích. Ze scén na stanici běhá tuhý mráz po zádech, stejně jako ze silně pokřivené mentality Dominionu. Rozhodně jedna z TOP 5 epizod. - 5/5

Sons and Daughters - Asi to muselo přijít, ale oproti Soldiers of the Empire žádný posun nenastal. Je dobře, že je tu řešen Alexander, byť má nového herce, a není přítomen až na svatbě, jako aby se neřeklo. Tak nějak postrádám většinu posádky Rotaranu - škoda, byli to sympaťáci. Děj na stanici mi seděl víc, ale i tady byla hluchá místa. Kvituju navrácení Ziyal do hry, je to tuze krásný kousek :) - 3/5

Behind the Lines - Od tohohle jsem čekal podobně eskalující epizodu jako byla In the Cards, ale částečně mě zklamala. S dějem na Stanici 375 jsem spokojený - Sisko je logicky odvelen do kanclu, protože mu to strategicky myslí a by lo by divné, kdyby "jen" velel Defiantu. Máme tu novou admirálskou unifromu, ale prozatím se špatnou přezkou :) Co se Defiantu týče, docela mě mrzí, že Dax nepovýšila na komandéra a nedostala dočasně červenou uniformu. Tomuhle se Trek docela bránil, těžko říct proč. Na stanici mě poměrně nepotěšil příjezd Měňavky, jakkoli logický byl. Chybně jsem si pamatoval, že Odo byl opravdu zmanipulován a on přitom byl pouze ovlivněn, což je IMHO škoda. Damar tu začíná být výborný sarkasta :) - 4/5

Favor the Bold - Admirál už má správnou přezku, můžeme pokračovat :) Těžko se o tom asi nějak rozepisovat dlouze - je to kontinuální gradující jízda. - 5/5

Sacrifice of Angels - Vizuální orgie, taktizování, pletichy, zvraty.. Opět platí to, co pro minulý díl. + za vtáhnutí Proroků do hry naprosto nenásilnou, logickou cestou. Mínus za zastřelení Ziyal - já chápu, že to byl jediný rozumný důvod, jak mohl přijít Dukat o rozum, ale stejně. Na celkovém hodnocení to ovšem nic nemění. - 5/5

IMHO mohli natáhnout celý Arc o 3 další epizody - přišlo mi, že potenciál na zajímavý děj stranou stranice byl určitě větší, než ten využitý. Třebas místo totálně zbytečné "Resurrection".

You Are Cordially Invited... - Doplňkové epizody jsou prostě úžasné a navíc k téhle mám citový vztah, protože jsme ji před 12-ti lety dabovali pro Scon. Bohužel tedy oficiální dabing o moc lepší není, ale po výborně namluveném DWA mi to nějak nevadí. Ovšem potvrdil jsem si, že hlavně v první půli tu jsou příšerně vatové dialogy. Není to tak tristní, jako když se baví Chak s Káťou, ale i tak se hodně šustí papírem. Naštěstí to někde v půlce chytá slinu a soustředí se to hlavně na humor. Celý večírek u Dax, včetně ranní dohry, je supr. Stejně tak celá cesta do Kal'Hayi a klingonské tradice na svatbě. Třebas zmlácení novomanželů je podobně krásně nesmyslné jako rozbíjení talířů. - 4/5
Yakuzza - 20. leden 2014 17:05sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: Pár dní zpátky jsem si 6x01 pouštěl a přesně tohle mě taky pobavilo :)
Mvek - 20. leden 2014 16:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hezké!
Telemachus Rhade - 20. leden 2014 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dialog Miles/Nog z 6x01:

Nog: Au, moje nohy.
Miles: O nohy bych se nebál.

:-D
Mvek - 06. leden 2014 09:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak tahle pop písnička je velmi vděčná na tento druh zábavných videjí. Ostatně před časem jsem tu postoval na ni TOS music video a Dáša pak na základě něj nejprve vytvořila video na Chucka.

Ještě je v plánu jedno zábavné na jednu písničku od Genesis a jedno vzpomínací na skladbu beze slov.
Ayreona - 05. leden 2014 22:23sipka
ZAMĚŘIT
Ayreona
..hm, tož písnička mě celkem rušila, ale vytrvala sem a jn, k videjku celkem sedí; a ….hm, proč to vlastně povídám aj semka; jako už dlouho nic, naladilo mě to konečně nakoukat si ten Star Trek celkem pořádně, no a kde jinde začít než tam kde mě to kdysik zaujalo nejvíce.. ano, DS9; skoukla sem naposledy nekdys +-90`s nahodile v sat1.. .) dodatek: za takové vábení, autorce dík ^
Mvek - 05. leden 2014 09:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Rád přetlumočím, snad ji to dostatečně podpoří v plánu na jedno více vážné, vzpomínkové DS9 video.


Mirak: A hle, momentálně jsem i já více nadšený do DS než do TOS.
Nicméně to jsou střídající se období. Každý seriál vnímám jinak, a proto záleží, na jaký styl jsem naladěný.

Telemachus Rhade - 05. leden 2014 08:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pěkné video :)

Nejnovější   Novější 998 - 1017 / 7632Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o