Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 648 - 667 / 7627Starší   Nejstarší

Seven - 14. červen 2017 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Seven
kapitan Pike:
"I wonder what your associates will say when I tell them you allowed a female to represent you in a business negotiation."

"Associates" v tomto kontextu mohou být jen společníci v tom konkrétním byznysu anebo kolegové v práci. Nikoli představenstvo nebo jeho nadřízení/volitelé, je to ve smyslu spolupracovníka/společníka na stejné úrovni v obchodě nebo práci. Co si matně vybavuji, bylo to spíše o tom, že by byl společensky znemožněn -> nikdo by s ním nechtěl obchodovat, protože se nechal zastupovat ženou.

Jinak co se týče hodnocení, skutečně to není nic moc. Má to stejný důvod, jako některé slabší epizody prvních řad Voyageru - předělávka na téma "co se do TNG nevešlo, protože to byl tak trochu odpad.".

kapitan Pike - 14. červen 2017 10:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Ale na dvou episodách jsme se shodli :-)
Mirak - 14. červen 2017 09:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Second Sight je bída, btw. nebyl právě v téhle epizodě ten mega sek s výročím Wolfa 359?

Mimozemská černoška jménem Fenna se ale nezapomíná :)
Telemachus Rhade - 14. červen 2017 09:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Chtěl jsem na to jen nevině zareagovat, ne to totálně sepsout a Pikeovi zanadávat za zcela neadekvátní číselné hodnocení :-D

Ne, nic takového, jen musím v pátek odevzdat korektury Q & A a tohle je poněkud nad rámec, ale včera se mi podařilo zvládnout asi 100 stran, tak už můžu ;)

Cardassians - 3/5 - Souhlas. (To je kritika, co? :) )

Melora - 2/5 - Vytvořili ikonickou postavu, podobně jako dříve Shelby, kterou opět už nikdy nepoužily :) Ale alespoň jsou obě v knihách. Ovšem zaslouží se říci, že tady snad poprvé v TV inkarnaci pracují s gravitací.

Rules of Acquisition - 3/5 - Nápad není vůbec špatný a byť opět shodně ntaké nemám rád Ferengy a epizody s nimi, tak foreshadowing je tu mocný a ta jedna jediná zmínka o Dominionu to neuvěřitelně povyšuje.

Necessary Evil - 5/5 - Geniální!

Second Sight - 4/5 - Z mnoha a mnoha důvodů je toto mé guilty pleasure. Je tu Nebula, líbí se mi strohost toho můstku, líbí se mi Nidell, samotný nápad s psychoprojekcí, Brooksovo hraní, vytvoření nové hvězdy, klasické uniformy...
- Výtku s tmavou pletí neberu. Sisko je prostě na černé, end of story. Kdyby si nabrknul bělošku, zase by tomu byla vyčítána prvoplánovost :)

Sanctuary - 1/5 - Za mě nejslabší epizoda řady. Měřítko jí utíká a jaksi mě nebaví se koukat na kardinálně hloupé fanatiky. "Ne, urazila jsi nás Kiro a jdeme radši trpět zpátky pod Dominion, než žít v klidu na nějaké jiné planetě". Ugh, ne, to už nikdy.
+ za flétnistu.

Rivals - 2/5
a současně 300tou episodu Star Treku
Produkčně? Na počet odvysílaných je to #296.
- Fyzikální vysvětlení štěstí jsou takové trekové midichloriandy. Meh. Ale pořád lepší než většina řadových epek Voyageru ;)

The Alternate - 2/5 - Tahle prostřední část S2 mě prostě nějak neuchvátila.
- Na Bajor odjakživa létají 5 - 6 hodin.
- Je to zajímavé, je to důležité, má to dobré efekty, ale je to prostě trochu nuda.

Armageddon Game - 3/5 - To s tím kafem to dost sráží dolů :) A nelíbila se mi recyklace prostředí z TNG Legacy.

Whispers - 3/5
Jamaican Blend, double strong, double sweet. Tak se pozná fajnšmekr.
Kdyby to byl fajnšmekr, řekl by Jamaican Blue Mountain ;) Ale jo, karibské kávy jsou známkou dobrého vkusu všechny :) Akorát teda double strong, double sweet je takový malý zabijáček, když vím, co dokáže jejich obyčejné preso.
- Jinak je to druhá "O'Brien must suffer" za sebou :) a i přes netradiční konec, je to tu trekové do té míry, že je naprosto jasné, že je to buď alternativní vesmír nebo klon, což tomu sráží na zajímavosti.

Paradise - Zase ty parky v LA :) Lokace pěkné, ale opět - já raději chytré věci a chytré lidi. Se smilováním za Brookse a Siskův přístup 2/5.

Shadowplay - A tentokráte voyagerové lokace. Někde tam mezitím Neelix sází leolu.
- Good, líbilo se mi vyústění, ale jinak hlavně oceňuju staniční děj na pozadí. 2/5

Playing God - 3/5 - Žádní fanatici, žadní kloni, žadné hologramy - to je samo o sobě potřeba ocenit. Jadziina mentorská pozice je zajímavá. Dobrý posun za rok a něco.
kapitan Pike - 14. červen 2017 09:03sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Profit and Lost už mám za sebou a zbytek řady bude docela jízda se spoustou silných episod. Docela se těším.
kapitan Pike - 14. červen 2017 08:08sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Očekávám, že Telemachova oponentura bude rozsáhlejší, než moje původní hodnocení :-)
Seven - 13. červen 2017 21:40sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Smutny je, ze jsem v rewatch ds9 na zacatku sedmicky a uz si po dvoumesicich od prvni rady nevzpomenu na nic, o cem Pike pise.
Mirak - 13. červen 2017 21:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pike umírá nedočkavostí :)
Telemachus Rhade - 13. červen 2017 18:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Vydrž, pořád s tím počítám :-)
kapitan Pike - 11. červen 2017 12:43sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Marshall: Zkus si přečíst i tu větu předtím a pak třeba pochopíš, proč o tom píšu ;-)
Telemachus Rhade - 11. červen 2017 11:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A nad Vulkánci asiaty už ne? Rasisto!
Mirak - 11. červen 2017 11:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já teda nad černochy a bělochy Vulkánci docela přemýšlel :)
Marshall - 11. červen 2017 11:27sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
kapitan Pike:
Kasidy je též černé pleti a dokonce jeho mimozemská nápadnice v této episodě má černou pleť! To je tak absurdně pitomé, až to bučelo.

Mě fascinuje, že si lidi takovýhle věcí všímají - do dneska jsem o tom asi nikdy nepřemýšlel, proč? Protože statistika chlape.

kapitan Pike - 11. červen 2017 10:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
To asi bude tvrdá polemika :-)
Telemachus Rhade - 11. červen 2017 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
No, pěkné. Zkusím odpovědět i třeba dneska, ale spíš zítra ;)
kapitan Pike - 11. červen 2017 09:47sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Cardassians
- Z dětských sci-fi episod je toto jedna z nejlepších. Resp. děti tu nejsou otravné a zapadá to do celkové kontinuity seriálu. Dává celkem smysl, že nějaké takové problémy vznikly, zvlášť v souvislosti s milostnými avantýrami a následnými politickými pletichami Cardassianů.
- Garak je tady teprve podruhé.
- Té holčičky na Bajoru, které se při odchodu dívala po Bashirovi, mi bylo doopravdy líto.
- Jasně tu slyšíme o důležitosti rodiny pro Cardassiany. Hlavně v prvním díle trilogie Terok Nor je toto často využíváno.
- Pobavil mě tu opět Sisko. Výborné hlášky: "Don't apologize; it's been the high point of my day. Don't do it again." (Poté, co se Bashir vmísí do jeho rozhovoru s Dukatem). A poté, když mu Bashir vysvětlí, že chce runabout na cestu na Bajor s Garakem, ale neví, proč tam vlastně Garak chce, Sisko říká:
"Well, by all means. Will one runabout be enough?"
- Příjemný průměr, takže 3/5

Melora
- Bashir konečně dosáhl nějakých milostných úspěchů. Good for him. :-)
- Je to jedna z episod, na kterých nebylo nic zásadního špatně, ale ani nic zásadního dobře. Popravdě mě to především nudilo. Námět a dialogy byly děsně utahné a navíc tady jedeme ještě v Trekových stereotypech, takže je všem dopředu jasné, jak celá romance dopadne. Škoda. Bashirovi vnuci by třeba měli za vzdáleného prapředka AVipa :-)
- Popravdě nevím, co víc bych k tomu dál napsal. 2,5/5

Rules Of Acquisition
- Ferengské episody, nebo konkrétně episody se Zeckem, rád moc nemám. The Nagus byla ještě dobrá, ale ten trend je bohužel sestupný a projevuje se to už zde. Už ta scéna u Siska se šňupáním čehosi dobře vystihuje typ humoru, na které je to převážně založeno a který moc rád nemám.
- Hodnocení zvyšuji ze dvou důvodů. Máme tady první zmínku o Dominionu a hodně oceňuji, že střet s Dominionem nepřišel jako blesk z čistého nebe. Dále se tu objevuje vynikající hláška "stupidita není omluva".
- Ferengové jsou zde ekonomicky jinak. Zeck dojednává nějaký vlastní byznys, jako by to byl nějaký bohatý obchodník bez přímé politické moci, a navíc je zmíněno, že má i nějaké společníky. "I wonder what your associates will say when I tell them you allowed a female to represent you in a business negotiation." Kdo to vlastně je? Něco na způsob představenstva, které Zecka zvolilo? Navíc mám pocit, že to není moc konzistentní se zbytkem seriálu. Na druhou stranu by mi jakési korporátní uspořádání společnosti k Ferengům sedělo mnohem víc, než nějaký středověký autoritářský model. Ferengové uctívají bohatství, a tak nějaká nejbohatší korporace získává i politickou moc. Pro socialisty nic moc :-)
- "Feministický" námět byl možná ve své době originální či odvážný, dnes už to ale spíše nudí.
- Takže za druhý a třetí bod dávám 2/5.

Necessary Evil
- Období okupace Bajoru mám hodně rád a jsem vděčný za všechny episody, které se tam odehrávají (snad krom Wrongs Darker Than Death Or Night).
- Tady byl výborný styl vyprávění pomocí flashbacků.
- Skvělý byl i Rom, a to ve všech scénách.
- Jde zde zmíněn i "neck trick", o kterém se mluví ještě v Improbable Cause. Myslel jsem, že je to zmíněno víckrát, ale asi to bude způsobeno tím, kolikrát jsem tu episodu viděl.
- Líbil se mi byt té Bajoranky. Viděli jsme zase trochu jiný styl než jejich vesnické domky.
- Naprosto geniální je Odův deník, dovoluji si kompletní citaci. Jednak se tam v podstatě mluví o Big Data éře, Odo perfektně vyjádří svůj názor (i tón hlasu je výborný) a "At the request of Commander Sisko, I will hereafter be recording a daily log of law enforcement affairs. The reason for this exercise is beyond my comprehension, except perhaps that humans have a compulsion to keep records and lists and files. So many, in fact, that they have to invent new ways to store them microscopically, otherwise their records would overrun all known civilization. My own very adequate memory not being good enough for Starfleet, I am pleased to put my voice to this official record of this day. Everything's under control. End log."
- Vynikající episoda, kterou nelze hodnotit jinak než 5/5.

Second Sight
- Trekkies se rádi chlubí tím, že v Treku byl první polibek mezi černou ženou a bílým mužem na televizní obrazovce. Tady máme manželku Siska černé pleti, Kasidy je též černé pleti a dokonce jeho mimozemská nápadnice v této episodě má černou pleť! To je tak absurdně pitomé, až to bučelo.
- Líbilo se mi, že jsme se podívali do jednoho z horních pylonů.
- Sisko potká krásnou ženu a zamiluje se. Potud ok. Ale mám dvě výhrady. Herecký výkon Fenny nebyl nijak oslnivý (Sisko to naopak zahrál výborně) a když nějaká regular postava ze Star Treku potká tajemného emzáka nebo emzačku a zamiluje se, tak už divák dopředu ví, jak to dopadne (tj. stejná výhrada jako u Melory).
- Určitě plus za Richarda Kileyho a za loď třídy Nebula. Plus i za to, že na interiéry Nebuly nepoužili nic z interiérů Enterprise.
- Rozuzlení zápletky bylo slabší a nemůžu říct, že by mě to nějak extra bavilo.
- Celkově za 2/5.

Sanctuary
- Plačící Morn :-D
- Tak uprchlíky bychom měli. Teď ještě prosím episodu o vystoupení nějaké planety z Federace a máme skutečně vizionářský seriál :-)
- Tuhle episodu jsem si pamatoval jako špatnou, ale nyní se mi líbila. Že by to bylo tím, že to téma je dnes více aktuální?
- Na začátku vidíme, jak by vypadaly episody, kde by bylo trochu realističtější fungování univerzálního tlumočníka (to, že přeloží první větu vyslovenou cizím druhem, je opravdu divné :-) ) Na jednu stranu jsem za to rád, na druhou stranu to extra zábavné nebylo. A ještě to v Treku párkrát je, třeba v The Void.
- Líbil se mi vztah Haneek ke Kiře před zprovozněním tlumočníka, který byl pak logicky vysvětlen matriarchálním fungováním společnosti.
- Byla tam řada vtipných momentů. Linie s Nogem sice byla dost na sílu, ale Jack zacpávající si nos byl super.
- Zfanatizování Haneek mi moc nesedělo, ale tyhle hodnotové soudy by se pro cizí druhy prostě neměly používat.
- Závěrečný rozhovor mezi Haneek a Kirou byl silný. "Fifty years of Cardassian rule has made you all frightened and suspicious. I feel sorry for you." To je zajímavá myšlenka. Ale je to vlastně pravda? Podle toho, co víme, tak byli Bajorani celkem uzavření vůči okolí už dříve (a snad to jde odvodit i na základě informací v kánonu). Další otázkou je, jaká je vlastně populace Bajoru? Oficiálně to AFAIK nevíme a tak ani nemůžeme vědět, kolik procent obyvatelstva by tvořili nově přistěhovavší se obyvatelé.
- Přes všechny argumenty je tu ale pořád myšlenka, že za odmítnutím žádosti stojí klasická snaha scénáristů Treku o zachování status quo. Už podvědomě při první zmínce o Bajoru znalý Treku tuší, jak to celé dopadne. Právě z toho důvodu bych byl rád, kdyby jim dovolili na Bajoru zůstat, bylo by to v rámci Treku průlomové.
- Opět zde vidíme bajorského generála. Bohužel ten závěr se sestřelením lodi už byl hnaný na sílu až moc extrémně.
- A samozřejmě tady máme zmínku o Dominionu číslo 2. Celkově za 3,5/5.

Rivals
- Jde o 30tou episodu DS9 a současně 300tou episodu Star Treku.
- Když nepočítám episody se Zeckem, tak humorné a odlehčené episody DS9 umí. Dost možná nejlépe ze všech Treků.
- Dva ze tří El-Aurianů jsou vlastně záporáci. Martus je spíše podvodník, než masový vrah, přesto bych ho za klaďase určitě neoznačil.
- Líbí se mi hlavně originální námět. Je to sice přitažené za vlasy, ale jako celek to funguje překvapivě dobře
- Martus je charismatický záporák, kterého má divák vlastně docela rád. Líbila se mi interakce s Quarkem i zapojení Roma.
- Výborné byly scény Bashira a O'Briena. Myslel jsem si, že jejich přátelství začalo už tady, ale ono je to spíše až v Armageddon Game.
- Celkově za 3,5/5.

The Alternate
- "The trip from Bajor takes five hours."
- Toto je episoda, kde Sisko vypráví o nemoci svého otce. Explicitně není řečeno, že zemřel, možná proto se autoři rozhodli tu postavu nakonec přidat.
- Episoda důležitá hlavně kvůli podhoubí a kontinuitě. Dozvídáme se o doktorovi Morovi a o tom, co dělal Odo na Bajoru před svým příchodem na DS9.
- Další episoda, kde se má Odo dozvědět něco o svém původu. Opět to nevyjde, ale to už je asi naposledy :-) (pozn. není, je to ještě v Shadow Play)
- Minimalistická výprava na té planetě, ale udělané je to velmi hezky.
- Máme zde případ, když vyšetřovatel vyšetřuje čin, jehož je sám pachatelem. Podobně jako v Repression.
- Ferengský pohřební rituál už byl zmíněn dříve, ale nyní ho doopravdy vidíme.
- Celkově za 3,5/5

Armageddon Game
- Zajímavý námět, který je ale zabitý svým zpracováním.
- První a zároveň největší fail: Neznámí emzáci přinesou zprávu o tom, že O'Brien omylem spustil nějakou bezpečnostní pojistku. To doloží videozáznamem. Sisko bez náznaku podezření či zájmu o nějaké vlastní vyšetřování (!!!) toto přijme a začne za ně hledat náhradu. Facepalm no. 1. Situaci zachraňují Kira a hlavně Odo. Odo se pak ale ve zbytku epizody vůbec neobjeví. Facepalm no. 2.
- Ta fake nahrávka byla technicky dokonalá, takže namísto nějakého technoblábolu přišla Keiko s tím, že O'Brien nikdy nepije kávu odpoledne. Potud ok. Ale tento zajímavý element autoři zabili závěrečným pokusem o humot, kdy O'Brien říká, že kávu odpoledne normálně pije. Facepalm no. 3.
- Výprava je spíše podprůměrná.
- Co se naopak velmi povedlo, jsou scény na stanici, kde se řeší smrt Bashira a O'Briena. Jak rozhovor Keiko a O'Briena, tak i scéna v baru s Dax, Kirou a Quarkem. Obojí bylo výborně napsané i zahrané. Nevybavuji si episodu, kde by domnělá smrt hlavní postavy / postav byla zvládnuta lépe.
- Už po Rival jsou vztahy mezi O'Brienem a Bashirem méně napjaté a zde máme začátek jejich přátelství.
- Scény z planety relativně ok, dialogy nejsou špatné. Je zde kontinuita - narážka na to, že O'Breinovi chutnají nouzové příděly.
- Závěrečná pointa je na Facepalm no. 4 (resp. 3). Zoufalá snaha zabránit válce mezi těmi druhy tím, že budou riskovat válku s Federací? Geniální tah! Leda by vycházeli z toho, že Federace kvůli několika důstojníkům do války nepůjde. Což dává smysl, protože třeba i v TBobW Picard nabízel Borgům příměří, pokud se stáhnou. Ale přijde mi to hrozně těžko uvěřitelné a můj první dojem byl: "To je ale debilní."
- Je to za 2, ale za start přátelství Milese a Juliana a za scény ze stanice přidávám půlbod, takže 2,5/5.

Whispers
- Tyhle psychologické episody jsou přesně můj oblíbený žánr.
- Oblíbený nápoj O'Briena je Jamaican Blend, double strong, double sweet. Tak se pozná fajnšmekr.
- Retrospektivní styl vyprávění tehdy AFAIK nebyl tak často používaný, takže to muselo být příjemné zpestření pro diváka. Navíc tohle DS9 zvládá naprosto výborně, viz The Visitor a In the Pale Moonlight.
- Episoda má perfektní postupnou gradaci, od prvních náznaků podezření přes vyhrocenější scény (večeře s Keiko) až po příchod Oda a závěrečný útěk. Psychologicky je to hodně silné, zahrané výborně.
- Poprvé zde O'Brien rozmlouvá se svou umírající kopií. Co si tak pamatuji, tak to máme v příští řadě znovu. A O'Brien must suffer. Minule jsme ho téměř zabili, teď ho pro jistotu dorazíme.
- Pro tuto episodu (více než pro ostatní) platí, že si ji člověk nejvíce užije napoprvé. Při znalosti finálního rozuzlení už to takový zážitek není. Samotný závěr byl překvapivý, ale celkem logický.
- Výprava při závěrečné scéně je opravdu krutě televizní. Za toto a předchozí strhávám půlbod, takže 4,5/5.

Paradise
- Jistá paralela se Vzpourou by tu teoreticky byla, ale kolonisté zde nežili bez technologií dobrovolně.
- Cassandra je přesně ten typ záporáka, který mám rád. Jsou posedlí nějakou ideologií. Nejde jim o moc, koryto a ani se nesnaží zabíjet kvůli své rodině. Navíc byla pořád schopná racionálně přemýšlet. Něco podobného byl třeba Greer v Person of Interest. Zajímavé na nich je, že s nimi člověk svým způsobem dokáže sympatizovat, nebo alespoň pochopit, o co jim šlo a proč volili tyto prostředky.
- Julia Nickson zahrála Cassandru skvěle. Určitě důstojný oponent pro Siska. Brooks hrál samozřejmě taky skvěle.
- Tentokrát musím pochválit i výpravu. Lokace tedy byla extrémně malá, což je vidět především na poli vzdáleném deset metrů od vesnice. Ale zase je to praktické :-) Líbila se mi ale vesnice, byla propracovaná do zajímavých detailů. Třeba ta část jeskyně, do které se lezlo po žebříku, nebo různé dílničky. Navíc několik místností z té nákladní lodi. Na poměru Treku nadprůměr.
- Výborný byl rozhovor Dax a Kiry v runaboutu. "You got a better idea?" "I'm the science officer. It's my job to have a better idea."
- Další plus jsou zajímavé vedlejší postavy, především Joseph. Dobře zpracovaná bylo vysvobození kolonisty z té krabice.
- Závěrečný proslov Cassandry byl velmi silný. Rozhodnutí kolonistů zůstat jsem si nepamatoval a popravdě mě to i překvapilo.
- Líbilo se mi to hodně a nebojím se tomu dát 5/5.

Shadow Play
- Samotný příběh episody je spíše lehce nadprůměrný, ale je tu obrovské množství detailů, které to táhnou nahoru.
- Tentokrát máme dvě vedlejší linie. Líbila se mi jak linie s Jakeem a rozhovor s O'Brienem a poté i se Siskem, tak linie s Kirou. A obě linie jsou důležité pro kontinuitu. Je jasné, že Jake nepůjde na Akademii, a začíná vztah mezi Berailem a Kirou. Quark se tradičně snaží využít Odovy nepřítomnosti a zase to moc nevyjde :-)
- Ta vesnice měla klasickou TNG výpravu, ale ten styl se mi docela líbil. Navíc tam bylo poměrně dost komparzistů.
- Pointu, že vesnice je hologram, jsem si nepamatoval. Ale na Rurigan coby skutečného jedince jsem si vzpomněl.
- Máme tady krátkou, ale velice hutnou diskusi o tom, zda hologramy jsou skutečné nebo ne. Voyager na to samé potřeboval několik episod :-)
- Celkově ta scény po vypnutí vesnice s Ruriganem byla docela silná, z celé episody určitě nejlepší. Kenneth Tobey je herec s velice bohatou, byť převážně televizní filmografií. V době natáčení mu bylo 77 a zahrál to skvěle.
- A samozřejmě máme další zmínku o Dominionu.
- Závěrečná scéna s obnovením vesnice taky super. 4/5.

Playing God
- Tuhle jsem si pamatoval jako dobrou. Vím, že místní osazenstvo z ní asi moc nadšené nebude, hlavně kvůli Dax, ale mně tahle postava ani Terry nikdy nevadily.
- Dax byla v pohodě, i když tedy ty scény na začátku byly poněkud přehnané. Překvapivě se ale jako problém ukázal Arjin. Totálně nesympatická postava hraná příšerným hercem. I ten jeho účes byl hrozný. A scéna v laboratoři a následně u Quarka v baru, to bylo příšerné.
- Mohlo by se říct, že se dozvídáme něco nového o Trillech, ale ve skutečnosti se už většina z toho objevila v mnohem kvalitnější formě v Invasive Procedures. Občas už mi ty dialogy o symbiontech připadaly otravné.
- Navíc se dozvídáme, že Dax hodnotil právě Curzon. Proč ne, ale úplně mi to nesedí ke zbytku informací, co máme.
- Naopak se mi líbila vedlejší linie, to byl ukázkový filosoficko-vědecký Trek. A další plus byl výborný rozhovor s tím Cardassianem.
Protože nebudu své antipatie k Arjinovi zase tak silně promítat do hodnocení, tak dávám 2/5.
Pozemstan - 25. květen 2017 01:19sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Seven: Pěkné! -)
S.S.Enterprise - 24. květen 2017 23:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
odopropulsed skateboard is best!
S.S.Enterprise - 24. květen 2017 23:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tak to je dobrý :)
Telemachus Rhade - 24. květen 2017 14:08sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-)

Nejnovější   Novější 648 - 667 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o