Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 575 - 594 / 7627Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 18. červen 2018 08:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Emissary

Pořád se sebou souhlasím, že jde o nejlepší Trekový pilot :)

- Nápad odrazit se od nejzásadnější události TNG to-date, byl sám o sobě geniální. Ale udělat to tak, že zobrazí právě tu jedinou chybějící věc z té epizody, tj. bitvu samotnou, to je zkrátka úžasné! Zajímalo by mě, jestli to bylo v plánu už od S4, když se začal DS9 rodit. A jelikož Piller, tak tipuji, že ano.
- Doteď jsem nevěděl, že pilot režíroval David Carson (Generations). On je zřejmě i důvodem proč to působí tak perfektně uceleně. Vzít takhle prorostlý scénář a vecpat ho do dvou hodin - smysluplně - musel být hodně těžký úkol.
- Nesmírně obdivuju i práci kameramana, aranžérů scén, osvětlovače, skiptařů apod. Nic z toho nemá chybu. Třeba to, jakou atmosféru dokázali navodit na Saratoze... A nejen na začátku, ale i u Proroků. Úžasné!
- To je totiž to, co se dřív nikdy nepovedlo - vytvoření dojmu, že Hvězdná flotila není jen Enterprise. Na vedlejší kolej nebyla TNG odsunutá stanicí, ale okamžitě na začátku prostředím jiné lodě. V rámci defacto TNG scény :)
- A okamžitě skok 3 years later do živých, plných, organických barev, do přírody - totálního opaku strojových Borgů! Tady chválou odmítám šetřit - geniální nakoncipování.
- Rovnou je jasně ukázáno, kdo Sisko je - manžel a otec, který hravě kloubí kariéru a rodinu na hvězdné lodi. Tedy něco, co si Picard přál, ale nedokázal to; aneb nejsou sobě protipólem, ale přesto jasně vyhranění. Ve světle dnešního psaní postav je tohle Vorta Vor :)
- Také si dali pečlivě záležet, aby východ ze simulátoru nepřipomínal ENT-D. Čímž se dostává k doposud neviděnému 'oknu na chodbě' a jedné z nejlepší scén už tak skvělého pilotu: full frontal představení stanice. A jako by to už nebylo dostatečně skvělé, dostává se do popředí postupně, zatímco Ben a Jake v odrazu odcházejí pryč, a průletem oknem ven vidíme nejen celou stanici, ale i Bajor.

Zásadní a dějově vkusné představení seriálu za 6 minut!

- Už když jsem to viděl poprvé, jsem kroutil hlavou nad tím, proč asteroid ve znělce vylétá odnikud - bral jsem to jako chybu, kterou časem opraví. Naivita mládí je kouzelná :) A dodneška to nechápu. Efekt je dostatečně propracovaný a detailní i na dnešní dobu, čili nemohl být problém tam tu stopu doklonovat, atp., čili to připíšu na vrub šlendriánu a nechám to být. Ovšem v kontrastu s tím nemá znělka pilotu na svém konci červí díru. Můj perfekcionalistický mozek toto prostě nepobírá :)
- Znělka jako taková je krásná a vystihuje podstatu. A je vhodná pro pilot. Točit ji ale v takovéhle rozvleklé podobě 72 epizod nemá opodstatnění ani ve své době. Navíc obsahuje typografické chyby - René nemá čárku ve jméně a aby "as Odo" bylo kontrastně viditelnější, je šoupnuté velmi výrazně doprava.
- Hudební doprovod od McCarthyho je hodně zdařilý - tu melodii miluju, mám ji i jako budík - ale nikdy mi v závěru nesedly ty vyhnané trubky.

- "Odlišování už bylo dost, můžeme do obrazu plácnout Enterprise i Milese O'Briena." Opět dobře. A vybrat zrovna Meaneyho, aby přešel do nového seriálu, byl další z řady skvělých tahů. U něj, coby vedlejší postavy známé už z pilotu, to má jaksi větší váhu, než kdyby třeba už tady prvoplánově přešel Worf; nebo kdyby vše dopadlo podle původního plánu a 2. důstojníkem byla místy Kiry Ro. Navíc tak mohla přejít i Keiko s Molly a doplnit tak rodinnější řád seriálu. Ale opět počítám, že toto bylo v plánu od TNG S4.
- Líbí se mi smysluplná dualita uniforem.
- Výborný je náborář do církve na kompletně zdemolované promenádě, který jako jediný nemaká. Aneb nejdůležitější je utřídit si priority :) Celkově - na rodzíl od TNG dokáže toto pracovat s detaily v náznacích.
- Postupně jsou představovány kulisy, nejdříve kajuty, pak OPS, atd. Herman Zimmerman a jeho tým byly géniové své doby. Vytvořit architekturu, která odráží styl myšlení celé kultury a oboje vpasovat do sebe tak dobře, že nikoho ani nenapadne, že by to mohlo být jinak, to pokládám za skutečné umění.
- Líbí se mi postava Kiry, ovšem její umělecký mikádo rozcuch je strašný :) A taky je poznat, že coby herečka toho moc za sebou neměla. Ale pořád hraje líp než Brooks :)
- Ferengové jsou představeni v dosti rozdíleném světle než v TNG a je to zatraceně dobře. V této podobě fungují, a to je podstatný rozdíl.
- Od prvního momentu jeho objevení se je jasné, kdo na place je nejlepší herec: René Auberjonois.
- Siskova rozmluva s Picardem je velmi dobrá, ale bohužel odhaluje propastný nedostatek mezi nimi - hereckou školu ;) Brooks je tady fakt dřevo. On se postupně rozehraje, ale nechápu jak mohl být vybrán v konkurenci všech těch ostatních.
- Líbí se mi Siskovo politikaření, jak navést někoho tam, kde jej potřebuje mít - určité flexibilní kirkovsko-rikerovské obcházení přímého přístupu.
- Bajor je vytvořený moc hezky - takové malebnější Toskánsko. Úzasné jsou opět detaily s jakými je bajorské náboženství stvořeno - což je opět Piller a jeho dlouhé přípravy. Vlastně to není nic nového - základ známe od Ro - proto ten úžasný dojem bezproblémového přijetí celé věci.
- Orby jsou skvěle tajemným propojujícím prvek... Ech, whatever - prostě je to skvěle napsané, nemá smysl se nad tím rozplývat v každé větě. ...A máme tu pláž. To je 4. změna prostředí za 26 minut. Dodává to seriálu pocit reálnosti.
- Felicia M. Bell - černá kráska s evropskými rysy. Moc pěkný casting :) A další troška Brooksova crazy niga' acting ;)
- A přichází moje první větší výhrada: režie davu. U nově otevřeného Quarka jsou všichni příšerně rozjuchaní, jakože pijí z prázdných šálků, atp. Je hrozně vidět, jak moc je to strojené. Škoda.
- Nicméně se v baru u dabo stolu mihne i Rom, čili jsou tu všichni tři Ferengové. Myslel jsem, že tu byli jen Quark a Nog. A přirozeně je tu Morn :) Alien bizzare bazar byl ale zbytečný, IMHO není potřeba z toho dělat SW cantinu.
- Krásný je efekt příletu té lodi třídy Valiant. Velmi netradiční úhel přeletu od horního pylonu s ENT-D k pylonu spodnímu. Akorát teda měřítko je užité špatně, no, ale to už je detail :)
- Líbí se mi, že oba přiletěli v TNG uniformách a jak Bashirovi skvěle sedne, tak na Dax působí stejně otřesně jako na všech ženách v TNG - kontynujita :-)
- Bashirův směle nesmělý projev je roztomilý, ale Jadziino krutě přezíravé chování je hrozně protivné. Okamžitě mi to připomnělo, proč jsem si ji nikdy neoblíbil. A navíc tedy není moc dobrá herečka, ale to z ní tvoří skvělou součást týmu ;) Aneb DS9 a Babylon 5 si jsou podobní ve všech ohledech :-)
- Bahirova provařená věta o hraniční medicíně nicméně funguje pořád.
- Abych použil oblíbený příměr z knih, jen upravený: Farrel se snaží hrát chytřejší, než je. A negunguje to.
- Následuje v podstatě povinná scéna jejího originu. Jako má to smysl, vzhledem k orbu i pilotu, ale Trillové byli myslím v TNG představeni dostatečně. (byť pod jinou maskou)
- Awkward rozlučková scéna s Milesem a Picardem je sice DVD-only, ale má své místo a je i sympatické, že přišel na můstek mimo hlavní směnu. Sice to produkčně bylo z rozpočtových důvodů, ale ono by to tam s kompletní osádkou ani nesedělo.
- A jakmile odletí ENT, přiletí gul Dukat. Krásně cardassianské. A znovu vzdám hold osvětlovači první řady. OPS je ponurý a dosvětlený zároveň - úžasná technika.
- Dukat je skvělá postava od první chvíle. Byť teda taky vlastně recast z jiné cardassianské postavy, ale to i Quark a Rom - ty tam těch ferengských postav měli dokonce víc.
- Federační fikaná finta, jak Karďákům vypnout senzory, byla taková 'goofy'. Ale třeba se Odo rád nechává Quarkem naplnit. Eh... didn't want to go there. A vůbec - Odův efekt musí tady fungovat na stejné bázi jako T-1000, pokud to není úplně ten samý efekt, jen s jinou barvou. Nebo modelování vody z The Abyss - to by taky mohlo být.
- Heh-meh: Když něco nejde, kopni do toho jako Miles! Det waz béd... A úplně vidim ten knižní popis - Miles se zakřenil, Kira vyděšeně pohlédla na plošinu, Odo se zakřenil a uklonil... A přesně tak to bylo v tom scénáři a nikoho nenapadlo to třeba zaranžovat nějak reálně.
- Farrell nedokáže uhrát ani ověření údajů - nemám ji rád.
- Efekt otevření červí díry je nádherný! Úchvatný kus designové práce. Vnitřek je taky pěkný, ale té nápaditosti výrazně ubylo, a taky to bolestně křičí do světa: "480i, 480i!".
- Identifikace lokace podle Idranu dobrá, ale secsakra mizerně zahraná. Pošlete dva nejhorší herce spolu na výlet - zamrzlé peklo zaručeno.
- Že každý vidí dvě odlišné lokace, nedávalo sebemenší smysl, a chápu to jako prvoplánový vizuální útok na diváka. Co v 1. díle fungovalo, je tady už trochu na obtíž.
- Prostředí u Proroků funguje tak dobře zřejmě díky své jednoduchosti. Bílé pozadí s tlukotem srdce a výrazně saturované Siskovi známé výjevy - práce s filtry ve svém úplném začátku. Dneska už je to samozřejmě standard.
- And Odo origin story explained by no origin story. Tyhle povinné vsuvky nejsou nic moc.
- Ovšem filozofování u Proroků je skvělé! A podbarvené výbornou hudbou. + Více Felicie M. Bell v plavkách ;)
- Jakési pole odlehčující tíhu stanice na orbitě je plně v intencích novogeneračních technoblábolů. DS9 nám tedy v bublině z bublifuku doletí kam má a my tomu jaksi máme věřit. Kdyby to šlo, nepoužívala by se tahle technologie v mnohem masivnějším měřítku? Nesmyslné :-(
- S objevením se Dukata kvalita prudce roste. Je to holt (krom jiného) rázný pragmatik, a to se cení.
- Přílet gula Jasada je logický úplně stejně, jako je na sílu, aby byla nějaká bitva. Čili ano, patří to sem, ale je to šablonovité.
- A ještě jednou vypíchnu Feliciu M. Bell - ona taky dost schopně hraje. Chtělo by se říct, že kdyby z ni udělali series regular, už bychom měli 3 herce, ale nebudu zbytečně krutý :)
- "You exist here" je nejlepší scénou pilotu.
- (Eufemistky přeloženou Milesovu hlášku o pokeru: "Připomeňte mi, abych s vámi nehrál Hvězdné války" už z hlavy asi nikdy nedostanu.)
- Během útoku na stanici Odo někam přesouvá spoustu lidí po promenádě. Proč? A ty lidi, co tam hnal do kruhu jak dobytek před aukcí, to všichni schytali padající konstrukcí :-)
- Kira i Bashir se v čase krize snaží hrát a docela to i jde, ale Nerysinu snaha se jaksi ospravedlnit Jasadovi, že ona mu nelhala, neberu.
- Vléct Galor Runaboutem je jako zapojit za Fiat Polski doubledecker a čekat, že ho vytáhne do kopce.
- O'Brien se zakřenil, Kira nasadila široký úsměv a Jadzia, která tomu přihlížela, se na svého přítele také pousmála. Nééééééé, to je strašný!
- I Jake je z nějakého důvodu na promenádě. Zřejmě z toho, aby se mohl dojemně setkat s otcem ;)
- Enterprise přiletěla, krize je u konce :) Ale nutno dodat, že finální rozmluva Siska s Picardem je dobrý.
- No a nějaké to povinné závěrečné zastavení se u všech postav.

I přes mouchy druhého dílu tomu 5/5 dám. Koukalo se na to pořád dobře, ale popravdě nevím, jestli budu pokračovat. Znám to totiž až moc dobře a 176 epizod je strašná raketa. A zabíjet čas se dá i efektivněji ;)
Telemachus Rhade - 15. červen 2018 17:34sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Upsacle funguje automaticky, čili pokles v kvalitě oproti DVD nehrozí. Problém jsou věci navíc, jako právě různé redukce šumu. Dopočítávání za letu holt způsobuje artefakty. A z něčeho takové nízké kvality ještě JPEG artefakty, to už je šílenost :)
S.S.Enterprise - 15. červen 2018 13:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:

A když na tom zapneš tu redukci šumu a dalši blbinky, cos na LG povypinal, tak to DS9 nepomuze?
Telemachus Rhade - 14. červen 2018 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Potřebuju něco kvalitního... Rewatch započat!
S.S.Enterprise - 08. červen 2018 21:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Tak nějak by vypadala v TOS nebo TAS.. :)
Mvek - 08. červen 2018 19:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nutno podotknout, že samozřejmě nemá obytný prstenec a prostě se tam jen mihne a profesor ji zničí omylem zapnutými "paprsky" lodi.
tz - 08. červen 2018 15:24sipka
ZAMĚŘIT
tz
S.S.Enterprise: jop, říkal jsem si, že to bylo spíš ve Futurámě :) Jen jsem trochu znejistěl, protože ve Family Guy byl zase Odo :-D

S.S.Enterprise - 08. červen 2018 13:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tz:
adresa toho obrazku je:

https://vignette.wikia.nocookie.net/memoryalpha/images/d/d5/Futurama%2C_Teenage_Mutant_Leela%27s_Hurdles%2C_Deep_Space_9.jpg/revision/latest?cb=20081110040703&path-prefix=en
tz - 08. červen 2018 13:06sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mvek: Není to z Futuramy nebo Family Guy?
Mvek - 07. červen 2018 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Animovaná DS9?

:-)
Marshall - 13. duben 2018 10:25sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Malá odbočka. Dorazil newsletter od DS9 Documentary: "WE’RE STILL EDITING!"
kapitan Pike - 09. duben 2018 09:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade 297566:
Tohle je ta epizoda, kde Sisko vohne alter. Jadziu?

Jestli to bylo vážně míněno jako otázka, tak ano. :-)
S.S.Enterprise - 08. duben 2018 17:59sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek: no pustil sem si to dál a pak už ten rozdál vidět je, to je fakt

Mvek - 08. duben 2018 15:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Koukáš dobře? DVD je v první části ten první, následovaný VHS, takže VHS je rozhodně horší, až nekoukatelné, že se mi to nechce věřit. Na druhou stranu ono záleží i na jetosti pásku a na kvalitě přehrávače.
S.S.Enterprise - 08. duben 2018 14:37sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
DS9 Rewind: 'Emissary' DVD to VHS Comparison

To DVD je snad ještě horší než VHS...

AVip - 08. duben 2018 14:37sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
DS9 Rewind: 'Emissary' DVD to VHS Comparison

A ještě kdyby to v tom odkazu nebylo přetočené skoro až na konec... :-D
Telemachus Rhade - 08. duben 2018 12:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Btw, tohle mi vždycky přišlo jako možná ten nejzajímavější cliffhanger. Nebo minimálně jeden z nejzajímavějších.

Telemachus Rhade - 08. duben 2018 12:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
Visionary - 4/5
O'Brien se na tenhle typ epizody prostě hodí :) Jinak tedy jak nesnáším časovky, tak tahle je zcela v pohodě a zajímavá.
- Roland Emmerich tehdy hodně prskal, když ho v metodě ničení fyzických modelů předstihl nějaký TV seriál o půl roku :)
- AXN dabing dal téhle epizodě slušně na prdel - singularita byla krom singularity ještě taky: singulatura/singlatura/sinkularita. V původním dabingu Premiéry to byl potom romulanský singulár ;)
- Rowon byl druhou rolí Jacka Shearera v DS9, posléze admirál Strickler ve VGR Non Sequitur a hlavně admirál Hayes v Prvním kontaktu a subsequential VGR epizodách.
- Drobnosti typu evakuace dvou tisíc lidí runabouty jsem tady ochotný nějak pustit.

Distant Voices - 2/5
Když jsem na to koukal poprvé a Bashir říkal, že bude slavit třicítku, tak jsem ho viděl jako starce nad hrobem.
:-D
Je to zajímavě natočené, ale tenhle styl prostě nemám rád.

Through the Looking Glass
- Jennifer je mnohem hezčí než Kasidy.
To jednoznačně!
- V poznámkách mám 5/5, ale nevěřím si ani za mák a podmáslí :-) Tohle je ta epizoda, kde Sisko vohne alter. Jadziu? Co by na to asi řekl Starouš? :) No, kvitoval jsem tu účast Tuvoka.
Jinak teda alter epizodu ze čtyřky si pamatuju jako silné zlo, to jen tak na okraj.

Improbable Cause - 5/5
Bez debat jedna z nejlepších epizod Treku.
Telemachus Rhade - 08. duben 2018 12:08sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Roztomilé retro :)

DS9 Rewind: 'Emissary' DVD to VHS Comparison
kapitan Pike - 02. duben 2018 09:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Visionary
- Živě vidím brífink autorů. "Máme námět. Jedna postava v ní bude cestovat časem. Nakonec ta postava zemře a pošle místo toho zpět v čase své druhé já." "Super, a kdo by to tak měl být? Sisko?" "Ne, Dax." "A co Bashir?" Nyní následuje několikahodinové přemýšlení a diskuse se závěrem: "Tak tedy O'Brien."
- Kim a O'Brien must suffer. A to dokonce stejným způsobem, protože něco hodně podobného se stane Kimovi v Deadlock.
- Musím vyzdvihnout systematický a analytický přístup Siska k celé věci. Tohle už bohužel není úplná samozřejmost. Ač je Sisko též pruďas, tak tady si počínal skvěle.
- Rovněž tam nebylo půlhodinové kolečko ve stylu: "My ti nevěříme, to se ti jen zdálo." Scénáristé se soustředili na skutečný děj.
- Vzpomněl jsem si na poslední episodu první řady Dead Zone a hlášku: "Do you also have boring visions?" O'Brien se čistě náhodou přenesl do budoucnosti v průběhu rvačky a pak v době svého zastřelení. Šťastná trefa.
- O'Brien se těch přesunů chtěl zbavit, ale přitom mu minimálně jednou zachránily život (a je otázka, jak by obstál sám v boji s ozbrojeným Klingonem).
- Taky jsem nepochopil, že s Bashirem připravili plán na přesun O'Briena do budoucnosti, ale O'Brien z budoucnosti o tom nic nevěděl. Přitom by asi měl vědět, ne?
- Naopak mi přijde logický plán Romulanů na zničení červí díry a DS9. Vlastně byl i mnohem realističtější než ten Tainův. Nevyšlo to čistě kvůli náhodě. Na druhou stranu byl Tainův plán samozřejmě nesrovnatelně ambicióznější a počítal se zachováním přístupu do Delta kvadrantu.
- Evakuace stanice proběhla čistě pomocí runaboutů. Opět mě zarazilo, že se tam všichni vešli. Ale tentokrát už mají Defiant, který by se dal případně též použít.
- Líbilo se mi, když Odo Siskovi připomínal, jak je dobrý.
- Moc velký nadšenec časovek nejsem, ale tahle je pojatá celkem originálně a má řadu pozitiv, které jsem sepsal výše. Považuji to za mírný nadprůměr, tj. 3,5/5.
Distant Voices
- Když jsem na to koukal poprvé a Bashir říkal, že bude slavit třicítku, tak jsem ho viděl jako starce nad hrobem. (Čímž je během episody vlastně i stal.) Dneska už to vidím trochu jinak :-D
- Tyhle psycho episody mám docela rád, ale tady jsem úplně necítil tu depresivní (případně mírně hororovou) atmosféru, kterou by to mělo ideálně mít.
- Zajímavý nápad bylo pojetí postav jako různých aspektů Bashirovy osobnosti. Včetně Garaka, který to pak v reálu patřičně okomentuje.
- Zobrazení vnitřku mysli jako DS9 budeme mít ještě jedno v sedmé sezóně.
- A na závěr se dozvíme, že telepatické útoky toho druhu jsou velmi nebezpečné, ale jinak jsou to celkem mamlasové. To byl příjemný detail.
- Považuji to za průměr, takže 3/5
Through the Looking Glass
- Jak jsem výše psal, že další episody ze zrcadlového vesmíru budou horší, tak to beru zpět. Toto bylo minimálně srovnatelné.
- Asi nejvíce mi seděl fakt, že jsme se do zrcadlového vesmíru nedostali náhodou, ale byl to záměr. (To samé ostatně oceňuji i u Discovery.)
- Sisko tentokrát vypustil páru, kterou si asi šetřil několik předchozích episod.
- Vsadím se, že Daxino submisivní chování je symptomem toho, že v tomto vesmíru nemá symbionta.
- Jennifer je mnohem hezčí než Kasidy.
- Úplně jsem zapomněl na Roma a jeho roli zde, ale nevěřil jsem, že by z jeho postavy udělali zrádce. Kdyby šlo o Quarka, tak tam by to bylo jinak.
- Vyloženě otravná mi přijde alternativní Kira a ten její kutloch. Řekl bych, že tady měla méně prostoru než v předchozí episodě, což je určitě plus.
- Divil bych se, kdyby na DS9 šli bez alternativního plánu na útěk. Ale možná to měl Sisko celou dobu u sebe v hlavě.
- Určitě je to příjemný průměr, tj. 3/5. Jsem docela zvědavý, jak dopadne mirror episoda ze čtyřky.
Improbable Cause
- Tahle episoda (resp. dvojepisoda) je pro mě tak trochu srdcovka a řadím ji mezi to nejlepší (nejoblíbenější), co v rámci Treku vzniklo
- Důvody jsou pro to dva.
- Námět, kdy se s vyšetřování relativně bezvýznamného pokusu o vraždu vyklube masivní vojenská operace, je jako dělaný pro mě. Kdybych mohl napsat knihu o čemkoli, možná by to bylo něco na tento způsob.
- Prakticky každá scéna tady má nějakou hlášku nebo moment, který tomu dává úplně nový rozměr.
○ Rozhovor Garaka a Bashira o Shakespearovi, kde je krásně vidět rozdíl mezi oběma kulturami.
○ Garakova hláška o tom, že Bashirovy kalhoty nebudou hotové do zítra.
○ Souboj vynikajícího detektiva a profesionálního nájemného vraha
○ Odova hláška o tom, že Romulani by měli ocenit dobrého krejčího
○ Tainův rozbor Garakovy narážky na Romulany a Odův upřímný nezájem atd.
- Zvlášť musím zmínit slovní přestřelky mezi Odem a Garakem. Při rozhovoru v runaboutu pak vyjde najevo, jak blízko k sobě tyhle postavy vlastně mají.
- Abych taky něco zkritizoval. Údajně legální poprava toho Flaxiana v prostoru Bajoru se mi moc nezdá. Kdyby to bylo v neutrálním prostoru, tak asi ok, ale tady si nemyslím, že by nad tím bajoranská vláda (slovy klasika) pouze pokrčila rameny. Ale třeba si velvyslanci pak někde roztrhali diplomatické pasy :-)
- Taky mi trochu nesedělo, jak se Odo nechal přemluvit argumentem, že vysílač na Flaxianově lodi má omezený dosah, přitom to bylo půl světelného roku a to nějakou chvíli trvá, než loď uletí.
- Podruhé je tu zmíněn Odův trik s krkem. Je na to narážka i v trilogii Terok Nor, ale ani tam není popsáno, o co přesně šlo.
- Spojujeme tady dvě episody. Konečně se dozvídáme, co se dělo v systému scanovaném Defiantem, a rovněž to, jakým způsobem využili Romulané údaje o misi do Gama kvadrantu.
- Zcela nepřekvapivě 5/5.

Nejnovější   Novější 575 - 594 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o