Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 415 - 434 / 7627Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 02. leden 2019 09:04sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek:
Nicméně k tvé otázce bych doplnil, že mi přijde jako důležitější pro vývoj postavy Noga

Jo, to určitě dává smysl.

Telemachus Rhade:
A jinak nedík, teda. Teď už se na tu šestku netěšim vůbec! :-)

Moc ti nerozumím. :-) V průměrném hodnocení není šestka rozhodně špatná a vychází mi lépe než jednička, trojka a čtyřka. Je tedy pravda, že má suverénně největší rozptyl hodnocení a vynikající episody jsou tam vykoupeny řadou špatných. Ale v hodnocení jsem tam sedmkrát udělil 5/5 a dvakrát 4,5/5, tj. určitě tam je na co se těšit.
Telemachus Rhade - 01. leden 2019 22:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
Hrozně mě překvapuje, že to napsal Moore, ale každý den zkrátka není posvícení.

Čím víc toho o DS9 vím, a že si ke každé epce dělám docela docela důkladný research, tím je mi jasnější, jak to tam fungovalo: RDM něco vymyslel a rychle musel přispěchat Ira Steven Behr, aby to zarazil. Třeba podle RDM mělo být ústřední linkou 4. řady DS9 vystoupení Vulkánu z Federace ;)

A jinak nedík, teda. Teď už se na tu šestku netěšim vůbec! :-)
Mvek - 01. leden 2019 21:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike:
Valiant
- S touto episodou mám takový klasický problém. Marně přemýšlím, co se tím básník snažil říci. Že má Akademie nějaký elitní sbor? Že Dominion má nový typ bitevní lodě? Měl to být nějaký proof of concept seriálu o Akademii?


Tahle epizoda mě také nějak nebavila a nemusím ji znovu. Nicméně k tvé otázce bych doplnil, že mi přijde jako důležitější pro vývoj postavy Noga. V kontextu minimálně sedmičkového It Is Only a Paper Moon to nějaký smysl má. Ale provedení je stejně špatné, to na tom nic nemění.
Telemachus Rhade - 01. leden 2019 18:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
TR ji při poslední rewatchi taky hodnotil velmi pozitivně

Poslední rewatch byl dabingový a ukončil jsem ho už někde v šestce, protože mi došlo, že s dabingem ty epky prostě vyznívají jinak a soustředím se na jiné věci.
kapitan Pike - 01. leden 2019 18:01sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak 303241: Letmo jsem zabrousil v historii a chválili ji Mvek a Yakuzza a TR ji při poslední rewatchi taky hodnotil velmi pozitivně (ale chápu, že názory se mění, jak už jsem psal, mně se dříve naopak nelíbila).
kapitan Pike - 01. leden 2019 17:57sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade 303242: Tady vnímám hlavně problém s načasováním Blaze Of Glory. Jak jsem psal, tady jde Sisko zabránit válce, kterou o tři episody později sám vyvolá. Blaze of Glory měla být mnohem dříve. Children of Time jsou taky určitý přešlap, ale zkrátka si chtěli užít poslední průzkum v Gama kvadrantu, neb tušili, že se tam do konce seriálu už nepodívají :-) Empok Nor je imho v pohodě, protože O'Brien z titulu své funkce musel zajišťovat chod stanice, a ne řešit vztahy mezi galaktickými mocnostmi :-) A v In the Cards už Sisko tušil to, co si potvrdil v Call to Arms, tj. válka je nevyhnutelná. Tím pádem byl v depresi. A ostatní taky :-)

Bottom Line je, že Blaze of Glory tam hapruje mnohem více.
kapitan Pike - 01. leden 2019 17:50sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Resurrection
- Chápu, že po velkolepém začátku války s Dominionem musely přijít nějaké low-cost episody. Mám ale pocit, že pro mirror episody toto není ten správný formát. Tyhle epky jsou show, ke které ta pozlátka patří.
- Tady to stojí prakticky pouze na herectví Nany Visitor, která ale nehrála vůbec špatně a povedlo se jí episodu držet nad vodou, vzdor jednoduchoučkému scénáři.
- Na druhou stranu alternativní Berail byl mnohem plošší a méně zajímavý, než původní Berail. Což byl asi i záměr, ale divácké atraktivitě to moc nepřidalo.
- Částečně zde vidíme opakování zápletky Siska a jeho ženou, pouze zde milostná linka má mnohem větší prostor.
- Příliš mě to nebavilo a vysloužilo si to pouze 2/5.
Statistical Probabilities
- Pro většinu diváků je to asi trochu WTF episoda, hlavně kvůli psychickým poruchám těch čtyř postav, které poněkud zakryly filosofický aspekt.
- Bashir je tu lehce out-of-character a sám podlehl vlastnímu bludu. Naštěstí plán na předání informací Dominionu okamžitě zavrhl. Po eskapádách s Worfem v minulé sezóně, jsem měl trochu obavu, jak to dopadne.
- Fyzice moc nerozumím a fyzikální chyby mně nevadí, v ekonomickém modelování se ale trochu vyznám a tak mi zápletka připadá dost na vodě, ale z pohledu 90. let je to více akceptovatelné.
- Co je ale hlavní: Pod povrchem to má zajímavý filosofický příběh o tom, co třeba herec Javorský nedávno popsal jako pýchu intelektu. Geniální byl v tom smyslu závěr, když Bashir řekl, že řekl Jackovi, že nedokázal odhadnout ani to, co se bude dít v jedné místnosti. Používání kvantitativních metod ve společenských vědách je zkrátka špatné a pozorný divák si takové poselství v episodě najde.
- Zajímavý a originální způsob, jak prezentovat vyjednávání s Dominionem.
- K vizuální stránce herců. Lauren vypadala výborně, uvážíme-li, že jí v době natáčení bylo skoro 40. Jake vypadá úplně stejně jako Zdeněk Princ.
- Dávám tomu 2,5/5, ale ohodnotit takovou episodu je poměrně těžké.
The Magnificent Ferengi
- Jak jsem psal dříve, ferengské episody nejsou vůbec špatné, pokud tam není Zek.
- Inspirace Sedmi statečnými paradoxně fungovala velmi dobře a celkově tam bylo dobrých vtipů docela dost, s tím určitě spokojenost.
- Určitě plus za využití známých ferengských postav. V dobrém mi to připomnělo With Friends Like These…
- V rámci katování kostů provedeme předání na Terok Nor, proč ne.
- Pouze pochybuji, že by si tam Vorta nechal pouze dva vojáky, ale asi ještě nevěděl, že Jem'Hadaři jsou ve skutečnosti docela neschopní.
- Nadprůměr za 3,5/5.
Waltz
- Pokus o psychologické drama, který nebyl dotažen k úplné dokonalosti.
- Dukat je tu konzistentní se zbytkem seriálu za to plus. Některé dialogy se Siskem byly zajímavé, ale to bylo spíše až ve druhé polovině. Jinak mě ty jejich interakce a psychologické hry nepřitáhly k obrazovce tak, jak jsem čekal, takže myslím, že zde byly určité rezervy.
- Záchranná akce, která je přerušena jinou důležitou misí, to je oblíbený Trekový motiv.
- Je zde využitý klasická filmová debilita, že postava omráčí záporáka, ponechá mu zbraň a začne utíkat, aby ji mohl záporák po svém procitnutí se zbraní v ruce začít pronásledovat.
- Falešný Weyoun no. 2. Bude jich víc.
- Průměrná episoda za 3/5.
Who mourns for Morn?
- Bavil jsem se u toho více, než u The Magnificent Ferengi.
- Vystavět episodu kolem Morna byl určitě zajímavý nápad.
- Paradoxní je, že tahle episoda je vlastně hodně napínavá. Těch lží a nově příchozích žadatelů o "podíl z akce" je tolik, že mě vlastně hodně zajímalo, co bude dál a jaké nás čeká rozuzlení. Zvraty jsou tam doslova do poslední minuty.
- Nejvíc mě pobavil holografický Morn a Odo hned na začátku.
- Velmi solidních 4/5.
Far Beyond the Stars
- Nejvíce se mi líbí fakt, že i po 502 (pro TR: číslování převzato z WA) episodách dokázal Trek přijít s něčím naprosto novým.
- Geniální episoda po všech stránkách. Nápad, herecké výkony, hudba. Hrozně se mi líbil třeba i Siskův byt.
- Asi nemá cenu se nad tím nějak široce rozplývat. Zmíním jen myšlenku o tom, že Sisko může být jen postavou v Bennyho hlavě.
- Kdybych tomu nedal 5/5, tak na mě místní osazenstvo asi zanevře. Ale plný počet je samozřejmě zasloužený.
One Little Ship
- Dominion je říše založená na nenávisti. Nejen, že sebou pohrdají Vortové a Jem'Hadaři, ale nyní už i dvě skupiny Jem'Hadarů vzájemně mezi sebou.
- Jinak ten nápad na Alfa Jem'Hadary není vůbec špatný, ale hlody typu "mají speciálně upravenou DNA na boj v tomto kvadrantu" zaváněly spíše Voyagerem nebo Andromedou. Ten koncept je zoufale nedotažený a působí to na mě jen jako výmluva, proč Jem'Hadaři posádku hned na začátku nevyvraždili. Tím spíše, že autoři se k tomu konceptu nikdy nevrátili (ale možná mezitím Gamy "došly") Navíc jsou Alfy tupější než Gamy.
- Starší Jem'Hadar končí kariéru. A co jako bude dělat potom? Pořídí si chatu v Stříbrného potoka v Minnesotě a bude tam chytat ryby? OMG.
- Jasně, že toto je humorná episoda, ale tři předchozí komediální episody se bez takových kravin obešly.
- Zábavné momenty tam určitě byly. Samotný závěr v baru byl geniální.
- Čekal jsem víc. 2,5/5.
Honor Among Thieves
- Námět je geniální. Dostáváme se do neprobádané části Trek universa, na civilizovaný svět mimo Federaci.
- Plus i za to, že Bilby je běžný low level mafián a ne nějaký ultra bos. Na pozadí ve však odehrává poměrně zajímavý příběh o spiknutí a korupci v nejvyšších patrech federační rozvědky.
- O'Brien je pro tento úkol poměrně logická volba.
- Co mi však nesedělo je vztah Bilbyho a O'Briena. Bilby byl sice charismatický a měl plnou hubu keců o rodině, ale jinak to byl obyčejný gauner a vrah. Loajalita O'Briena mi zde přišla docela mimo. A ty Bilbyho kecy o rodině byly dost otravné. Těžko někdo uvěří k tomu, že v Trek universu musí být občan mimo Federaci hrdlořezem, aby zajistil rodinu.
- Za námět a originální prostředí trochu přimhouřím oko a dávám 4/5.
Change of Heart
- Otázka na začátek: Existuje na současné zemi armáda, která by vyslala na klíčovou a extrémně nebezpečnou misi manželský pár? (Není to nezbytně řečnická otázka, ale uvítám nějaké poznatky z praxe.)
- Je to samozřejmě okecáno tím, že na stanici nikdo nebyl. Což je takový nevyřečený úzus až sem. Ale v sedmé sezóně se dozvídáme, že na DS9 slouží stovky důstojníků, kteří tam asi po celou dobu tlučou špačky. Je samozřejmě možné, že je tam přeložili až po této episodě, ale to je imho blbost.
- Po hříchu zde nenalezneme mnoho ke chvále, ani po oproštění se od tohoto faktu. Hlavní problém je Dax. Jadziu mám celkem rád, ale zde je to její chování neskutečně otravné. A je problém to ignorovat, protože mimo dialogů Worfa a Dax se tu vlastně nic neděje.
- Worfovo rozhodnutí je poměrně konzistentní s jeho postavou, to je celkem ok. V reálu je pak jasné, že takovému dilematu neměl být nikdy vystaven (viz výše).
- Pokud bych měl něco pochválit, pak je to studiová džungle, která je na poměry Treku poměrně rozmanitá.
- Tak to bychom měli za 1,5/5.
Wrongs Darker than Death or Night
- Slabinou této episody je poměrně WTF námět. Trochu to připomíná poslední sezónu TNG, která byla postavená na řešení takových rodinných problémů.
- Plusem budiž další návštěva základny bajoranských teroristů.
- Děj na stanici nemá atmosféru okupace, jako měla třeba Necessary Evil. Část přikládám námětu, ale i výprava a osvětlení scény mi zde přijdou poněkud odfláknuté.
- A závěr o tom, jestli Kira chce nebo nechce zabít svoji matku, mi taky úplně neseděl. Pro Kiru to out-of-character ani není, ale kdyby mě taková rodinná dramata bavila, tak se dívám na úplně jiný žánr, než na sci-fi.
- Za drobná pozitiva 2,5/5.
Inquisition
- Nelze nepoznamenat, že tato episoda má poměrně hluboký dopad do Treku. Sekce 31 pronikla, s výjimkou Voyageru, všude.
- Není to samozřejmě náhoda. Ten nápad sám o sobe je vynikající. Tím neříkám, že bych jim kdovíjak fandil, mám osobně blíže spíše k Picardově diplomatickému a pacifistickému přístupu, než ke skryté bandě všehoschopných samozvaných patriotů.
- Bavil mě i samotný děj a různé detaily. Nejprve stručný výslech, pak "chyba" při doručení snídaně, tajná zpráva od O'Briena a nakonec kroužení kolem Bashira. Jen to prozrazení simulace podle O'Brienova ramena mi úplně nesedělo. Kdyby to bylo jeho první zranění, tak by to asi bylo ok, ale on s ramenem klempíroval několikrát a zdravotní stav osob by určitě byl jednou z věcí, kterou by Sekce 31 při vytváření simulace zohlednila.
- Jednoznačných 5/5.
In the Pale Moonlight
- Přiznávám, že jsem se toho trochu bál. V Abrams Treku a hlavně v STD máme totiž takových temných momentů relativně hodně a nevěděl jsem, zda při této episodě nebudu mít jakýsi pocit přesycení. Obavy se však nenaplnily. Jednak na to koukám čistě z kontextu Siska jako hlavní postavy a navíc zde provádí promyšlený tah za účelem záchrany Federace, přesto o tom sám pochybuje a má určité výčitky svědomí. Část břemene pak leží na Garakovi, který vyloženě kladnou postavou nikdy nebyl.
- Episoda je sama o sobě výborně napsaná, dialogy jsou dokonalé a perfektně promyšlená. Už jenom počáteční výměna o výšce Siska je geniální (btw nedávno nebyl podobným způsobem kádrován Kubera).
- Nejsilnější z celé episody je asi rvačka s Garakem a samotný závěr se smazáním deníku.
- Opět jasných 5/5
His Way
- Paradoxní je, že tato love story, se zapojením geniálního hologramu, působí věrohodněji, než vztahy typu Worf/Troi nebo Paris/Torres.
- Geniální je hlavně to, jak Odo chválí během večeře Vicka :-D
- Když tak přemýšlím o episodách, které odstartovaly vztah mezi hlavními postavami v Treku, tak mě žádná lepší nenapadá. 4/5
The Reckoning
- Jako alegorie na biblický příběh o Abrahamovi by to mohlo být celkem ok, byť chápu, že to neosloví lidi, kteří náboženskou tématiku nemají rádi. Já s tím nemám problém. Ale to zpracování je celkem špatné.
- Hlavní problém je, že mi to přišlo takové nedůvěryhodné, hlavně chování postav bylo děsně na sílu. Např. zásah Winn na konci, který byl motivován její ctižádostivostí, celkem i chápu, ale že by jí na to krom Kiry nikdo nic neřekl?
- Spíše slabší průměr za 2/5
Valiant
- S touto episodou mám takový klasický problém. Marně přemýšlím, co se tím básník snažil říci. Že má Akademie nějaký elitní sbor? Že Dominion má nový typ bitevní lodě? Měl to být nějaký proof of concept seriálu o Akademii?
- Nog je povýšen na nadporučíka. A nyní kontrolní otázka, soudruzi. Jaké insignie by měl dostat důstojník povýšený na hodnot nadporučíka? Jako podporučík, vole. :-(
- Ukazuje to však názorně, že seriál o Akademii by dopadl katastrofálně.
- Samotný příběh o likvidaci Hvězdy smrti, tedy pardon, jem'hadarské bitevní lodě jedním torpédem, není úplně špatný a má to celkem příjemnou military atmosféru.
- Ze záchranných modulů nakonec přežije jeden. A náhodou je to zrovna ten, kde jsou Jake a Nog.
- Slabší průměr za 2,5/5.
Profit and Lace
- Krom vulgarit mě nenapadá nic, co by se k tomu dalo napsat. 0/5
Time's Orphan
- Jsem velkým fanouškem ochotnického divadla, ale že bych ho chtěl vidět i ve Star Treku, to ani ne. I když "herectví" dospělé Molly by se neuplatnilo ani tam. Spolu s afektovanou Keiko je to kombinace skoro k nepřežití.
- Kromě příšerného herectví a zoufalých dialogů se v té episodě v podstatě nic neděje.
- Protože to není takový odpad jako předchozí episoda, dávám 1/5.
The Sound of Her Voice
- Před season finale je třeba vytrestat diváky ještě jednou.
- Konverzační episoda sama o sobě není špatný nápad a Debra Wilson má velmi zajímavý hlas, takže za casting a námět palec nahoru.
- Kamenem úrazu jsou ale samotné dialogy. Jsou neuvěřitelně ploché a zdaleka nevyužívají potenciál DS9 postav. Za celou episodu se nedozvíme prakticky nic nového. Možná tedy další psychologický rozbor vztahové krize Siska a Kasidy, ale z toho radostí ke stropu určitě skákat nebudu.
- Ve své podstatě je to taky časovka, což celkem zajímavý element. V závěru se vyhneme i klasickému happy endu, což bylo pro mě poměrně překvapivé.
- Škoda, že nebyla scénáři věnována větší péče. Hrozně mě překvapuje, že to napsal Moore, ale každý den zkrátka není posvícení. 2/5
Tears of the Prophets
- Příjemně mě překvapilo, kolik je tu zajímavých detailů: meeting s Klingony a Romulany, medaile kapitána Pikea, rozhovor Siska s Rosem atd.
- Efekty opět vynikající, byť mě střelba na nehybné satelity nebavila tolik, jako bitva lodí. Ale zase to bylo něco nového.
- Na plný počet to ale není, protože vše kolem Dax je tu špatně. a) Začíná mluvit o dítěti, což je pro pozorného diváka Treku signál, že jí brzy bude zvonit hrana. b) Smutné scény s Quarkem a Bashirem jsou poněkud otravné, Dax je tu též protivnější, než obvykle. c) A její samotná smrt. Kdyby ji Dukat prostě zabil, jak to bylo původně ve scénáři, bylo by to ok. Ale ona se musela bránit a k tomu potřebovala zbraň. Tak po šesti sezónách, kdy chodila posádka po stanici zásadně neozbrojená, najednou z ničeho nic má phaser (i na Promenádě, kde to bylo zakázané!!!) a jde rozmlouvat s Proroky. A Bashir, se kterým předtím mluvila, ho neměl! Ne, to bylo tak debilní.
- S touto výhradou tedy 4,5/5.
Telemachus Rhade - 01. leden 2019 16:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
Siskův deník na konci je perfektní předehrou.

Souhlasil bych, kdyby...
1) tahle epka předcházela Children of Time.
2) tam zmínili, že ze stanice utíkají lidi před válkou. V Call to Arms je totiž jasně řečeno, že ze stanice zdrhají už 2 měsíce.

Ono totiž takhle poskládané za sebou se to jeví takto: Po prvním dominionském přílivu do Cardassie si letěli na druhou stranu díry udělat obyč pohoda planetární průzkum. Po druhém konvoji šel Ben hledat Eddingtona, aby mu pomohl Karďáky zachránit. Po třetím konvoji letí Miles rabovat jinou stanici, protože teče potrubí. Po čtvrtém konvoji dostali jakousi abstraktní depresi z možné války. A po pátém Sisko okamžitě prohlásí "Teď bude boj!". WTF? To prostě nedává smysl :-) Myslel jsem, že v celé pětce nesedí jenom Bashir měňavec, ale tohle je pitomé úplně stejně :)

Slovo "stupidní" bych asi úplně nepoužil
Tak jasně, to by se ti ta epka asi jinak nelíbila, ale mě nabaví psát u všeho IMHO.
Mirak - 01. leden 2019 16:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mně ta epizoda vždycky přišla jako průměr, i když vím, že tady požívala statusu jakési mýtické epizody, ale nevím teď, kdo ji vždycky hypoval. Yakuzza?

V kontinuitě pětky mě vždycky sralo to ne úplně domyšlené nahrazení Bashira. Super nápad, ale bohužel to úplně nesedí.
kapitan Pike - 01. leden 2019 15:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Ten humor je úplně jiný, než kdekoli jinde v Treku. Slovo "stupidní" bych asi úplně nepoužil, byť se mi tahle epka napoprvé taky vůbec nelíbila a bavit mě začala až o pár let později. Atmosféru to má depresivní podobně jako Call to Arms a ten Siskův deník na konci je perfektní předehrou.
Telemachus Rhade - 01. leden 2019 15:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-)
Mirak - 01. leden 2019 14:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Traduje se, že runabouty z DS9 season 5 jsou alegorickým komentářem k šéfinženýrům z TNG season 1 :)
Telemachus Rhade - 01. leden 2019 14:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Mně ten humot tam přišel notně stupidní. Já prostě nemám rád Ferengy. A doktor Geiger? What?! Weyoun jako ryze komická postava, etc...

Navíc tady na konci pomalu zpívají kumbaya, kdežto na začátku Call to Arms si lamentují, jak posledních 5 týdnů stojí za hovno, a že furt létají posili z GQ do Cardassie. A ještě mimoděk řeknou, že Children of Time se odehrávaly před měsícem :-)

Ta kontinuita všeho, která fungovala ještě v S4, tady zkrátka neexistuje. Mimochodem od půlky S4 taky přestali pojmenovávat runabouty a začali o ně přicházet jak Voyager o raketoplány.
kapitan Pike - 01. leden 2019 13:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
In the Cards je geniální episoda a docela mě překvapuje, že ji kritizuješ právě ty :-)
Telemachus Rhade - 01. leden 2019 00:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A to ani ne :) Furt tam jsou dobré věci, ale je to hit & miss, žádná kontinuální hitparáda.
Mirak - 31. prosinec 2018 23:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nejnovější hot take: DS9 is bad.
Telemachus Rhade - 31. prosinec 2018 22:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
In the Cards těžký děs, to snese srovnání i s nejvíc goofy epkami Babylonu, a Call to Arms sice super, ale s takovou Cestou válečníka se to nemůže vůbec měřit. V půlce S4 se něco stalo a DS se s tím zatím nedokázal vyrovnat.

Šestka bude ještě houpačka, to si pamatuju, ale jestli mě zklame sedmičky, budu smutný.
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2018 23:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Empok Nor - Je strašně trapné, jak se z misí nevrací kdokoli, kdo není hlavní postava. Vyrazili O'Brien, Nog, Garak + 4. Vrátili se O'Brien, Nog a Garak.

Pětka je fakt pitomá :-/
Telemachus Rhade - 27. prosinec 2018 22:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
5x21 and counting... Že jsem si radši nepustil 1. řadu TNG.
Telemachus Rhade - 21. prosinec 2018 23:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Business as Usual - To byl zase pytel sraček.

Že je první špatná a od čtyřky to jde prudce nahoru? Ha ha ha...

Nejnovější   Novější 415 - 434 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o