Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 254 - 273 / 7627Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 02. únor 2020 17:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
On takhle DS9 nakonec stejně dopadne. Farscape je na BD taky jen upscale.
S.S.Enterprise - 02. únor 2020 17:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Nevíte o někom, kdo by zkusil takto předělat aspoň jednu celou epizodu?

https://captrobau.blogspot.com/2019/04/how-did-i-upscale-star-trek-ds9-footage.html

... technologie AI je už zdá se na dosti vysoké úrovni, aby alespoň částečně odbourala rozmazanost DVD formátu...
Telemachus Rhade - 24. prosinec 2019 13:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
RR DS9 [vánoční speciál] – Finální zhodnocení, aneb trocha statistiky
Telemachus Rhade - 22. prosinec 2019 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dal si 2 roky pauzu, tak snad S6 a 7 dodělá rychlejším tempem ;)
Marshall - 21. prosinec 2019 22:28sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
For Aron & René!
S.S.Enterprise - 21. prosinec 2019 17:28sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Star Trek: Deep Space Nine (Unofficial UHD Teaser) Season 5
Mvek - 14. prosinec 2019 21:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Je to fakt kuriózní, že DS9 opakuje chybu TNG co se týče epizody typu The Naked Now. Ať už Dramatis Personae nebo třeba i If Wishes Were Horses. Svým způsobem v tomto právě taky start seriálu vylepší druhé a další zhlédnutí.
Mirak - 13. prosinec 2019 12:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Budu dávat i bonusy, takže na ten zrod původní myšlenky určitě narazím.
Telemachus Rhade - 13. prosinec 2019 11:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
RR DS9 – Galerie: 176 epizod, 176 obrázků
Telemachus Rhade - 13. prosinec 2019 11:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: V nějakém rozhovoru, a já si fakt nepamatuju kde, tvrdil asi Ira, že jim potřeba antagonisty v DQ došla v momentě Move Along Home.
Mirak - 13. prosinec 2019 11:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: No, ale to je až druhá sezóna, tu první zmínku si dodnes pamatuju, akorát nevím, jak se na základě toho dá tvrdit, že už si chystali Dominion během první řady. Osobně si myslím spíš opak.
Telemachus Rhade - 13. prosinec 2019 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
jestli byl už v téhle fázi v plánu Dominion
Tady už ano. První zmínku dostaneš za *10* epizod.
Mirak - 13. prosinec 2019 01:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x17 Forsaken
- Na první pohled mi Lwaxana a DS9 příliš nejde dohromady (podobně jako DS9 a Q), ale ve výsledku to kupodivu funguje. Jistě, v první polovině epizody vidíme Lwaxanu v její defaultní TNG poloze, ale po uvěznění s Odem ve výtahu naštěstí ukáže i svoji přívětivější stránku (jako třeba v TNG Half a Life) a scéna, ve které Oda přesvědčí, aby před ní prošel přeměnou do přirozeného stavu, patří k těm nejsilnějším z 1. sezóny. To, že se z toho vyklubala další epizoda s kvalitním character developmentem pro Oda bylo velmi příjemné překvapení. Jeho původ už se nakousl ve Vortexu, ale o tom co s ním bylo po jeho nalezení, jsme až do této chvíle neslyšeli prakticky vůbec nic.
- Bashirovo opečovávání zhýčkaných velvyslanců je zábavné rozptýlení, ale líbilo se mi, že na konci dostal zasloužené uznání za to jak to zvládl, protože mi často přijde, že ho minimálně v rámci 1. řady scénáristé občas berou jako comic relief postavu (ale možná hlavně proto patří jeho character development v průběhu seriálu k těm nejlepším v celém Treku).
- Volal jsem po vedlejší zápletce s O'Brienem a Dax, tak jsem ji dostal no :) Z Gamma kvadrantu přiletí sonda, která zaviruje počítač a O'Brien ten počítačový program přirovná k opuštěnému štěněti. Opět obrovské množství technoblábolů, O'Brien si s počítačem vykládá stejně jako Scotty, ve vedlejší roli sympatická bajoranská technička, kterou už nikdy neuvidíme a na konci O'Brien nechá program běžet v izolovaném subprogramu na staničním počítači (samozřejmě, že na seriálovou kontinuitu to žádný vliv mít nebude). Možná by bylo lepší ten Gamma kvadrant zatím radši nechat na pokoji a věnovat se hlavním postavám, Bajoru a Bajoranům. Nevím, jestli byl už v téhle fázi v plánu Dominion, ale rozhodně mi přijde, že tvůrci vlastně ani moc neví, co si s Gamma kvadrantem počít.

3/5

1x18 Dramatis Personae
- Cold opening s vybuchujícím klingonským dravcem a umírajícím Klingonem umí nalákat neskutečným způsobem, ale zbytek epizody už se bohužel nese ve zcela jiném duchu. Ve své podstatě je to taková vážnější verze The Naked Time / The Naked Now a i tady musím pochybovat o zařazení epizody do 1. sezóny. Myslím, že občasnému divákovi v první třetině epizody ani nedojde, že se postavy chovají výrazně jinak.
- Většina postav ještě ani nemá jasně definovaný charakter, takže mi nepřišlo příliš zajímavé vidět po 17 epizodách hlavní postavy se zcela náhodnými charakterovými změnami. V tomhle se podle mě dost vyřádili v budoucnu v rámci zrcadlových epizod. Ale jinak je to rozdělení na dvě soupeřící frakce (Federace vs. Bajor) zábavnější, než zcela random pátalie z The Naked Time / The Naked Now. Ale jinak další forma viru z Gamma kvarantu (i když s výrazně zajímavějším backgroundem než v předchozí epizodě)? Please.
- Jinak je to ale další dobrá epizoda pro Oda, protože zde má pro změnu šanci ukázat svoji vynalézavost. Odo má samozřejmě ze všech postav nejlepší startovní potenciál, ale i tak je překkvapivé, že má suverénně největší podíl kvalitních charakterových scén z 1. sezóny and it's not even close (Sisko se nějak vystřílel už během pilotu). Jinak se mi líbilo, že Kira na začátku poslechne Siskovy rozkazy s menšími protesty, než obvykle. Pokrok!

2,5/5
Mvek - 10. prosinec 2019 21:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike: To ale může víc souviset s těmi lidmi kolem. Nicméně ano, vesměs jeden můj děda dopadl podobně, postihl ho nějaký záchvat v souvislosti s pokročilou rakovinou, sanitka ho odvezla a v podstatě zemřel ten den.
A babička si asi dodnes vyčítá nejspíš vsugerovaný nepřátelský pohled v jeho očích, že souhlasila s jeho odvozem.
kapitan Pike - 10. prosinec 2019 21:29sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Tak jsou i případy, kdy lidé odmítají odvoz do nemocnice a dají přednost úmrtí doma. Pak si zase jedna paní velmi vyčítala, že nechala manžela odvézt sanitkou a on zemřel půl hodiny poté, takže ho "zbytečně připravila o možnost umřít doma".
Mvek - 10. prosinec 2019 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
Neustálé bláboly o tom, že ho odchod z Jerrada zabije byly myslím taky přehnané.

Taky nesouhlasím. Stejně jako často někdo (většinou důchodce) zemře třeba jen pár týdnů po úmrtí manžela, tak si dovedu představit, že ho vykolejí natolik přestěhování a ztráta hospodářství, že přinejlepším skončí v péči psychologů, nebo s vážnými zdravotními problémy (psychosomatického původu...). Asi to nebude tak silné u někoho, kdo bude mít malý domek a na zahradě jen trávník, ale u někoho, koho jeho nemovitost bude více či méně živit, to bude jiné.
Už teď mám určitý vztah k chalupě, jak jsem tam jezdíval v dětství, i když pak roky ne, že bych těžce nesl, kdyby se náhodou prolomily Benešovy dekrety a nějací potomci sudetských Němců si ji mohli nárokovat.
S.S.Enterprise - 10. prosinec 2019 17:22sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TR: jinak článek o Odovi měl pro mě vysokou přidanou hodnotu, byť platí, že by bylo lepší, kdyby nemusel vůbec vzniknout..
S.S.Enterprise - 10. prosinec 2019 17:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade: to jo a ještě tam nemáš toho manžela od Sirtis...
Telemachus Rhade - 09. prosinec 2019 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A tady ještě souhrnný článek...

Ve věku 79 zemřel René Auberjonois, představitel Oda a dvou dalších ST rolí.

Je to docela hrůza mít 3 nekrology za sebou :-/
sarao - 09. prosinec 2019 21:57sipka
ZAMĚŘIT
sarao
Moc smutné

Nejnovější   Novější 254 - 273 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o