Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 195 - 214 / 7627Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 14. červen 2020 18:35sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
nelétáme za zápletkami, ale zápletky přilétají za námi :)

IMHO by ale ta premisa na sedmisezónní seriál nestačila, nebo by alespoň nezajistila takovou kvalitu, jakou DS9 má. Jinak souhlasím, asi by bylo lepší, kdyby Siska povýšili někdy během druhé sezóny.
Telemachus Rhade - 14. červen 2020 18:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
freestyle

:-)
Mirak - 14. červen 2020 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike:
Mně se ten nápad hodně líbil a otevřelo to cestu k celé řadě zápletek.

Vůbec neříkám, že to byl špatný nápad, jenom to nekoresponduje s tou prapůvodní premisou, že nelétáme za zápletkami, ale zápletky přilétají za námi :) Ono by samozřejmě bylo uvěřitelnější, kdyby měl Defiant vlastního kapitána a vlastní stálou posádku a ne ten totální freestyle, že pouhý komandér bude velet nejdůležitější stanici v Alfa kvadrantu & jako bonus dostane na hraní jednu z nejmocnějších lodí ve Flotile :)
kapitan Pike - 14. červen 2020 17:22sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
Já nevím, on to sice nebyl špatný zvrat a minimálně se povedlo odvést pozornost od hlavního zvratu se Zakladateli tím, že jsou za Zakladatele vydáváni Vortové, ale jinak to podle mě nebyl moc dobrý nápad a beru to v takhle důležité epizodě, jako zbytečný podvod na diváka. Creepy virtuální Načajevová, smrt virtuálního Garaka, rozbombordování virtuální červí díry... Kinda lame.

Tady rozhodně souhlasím, tyhle simulační "jakoby pravdivé" mě nikdy nebavily.

Určitě máš pravdu i s T'Rul, ono je celkově divné, že Romulani tam maskovací zařízení nechali a už nikdy (!) neřešili, jak a na co ho posádka použije. A pochybuji, že by se k nim nedostaly informace o jeho použití při záchraně Dukata. Je docela škoda, že i vojenská přítomnost Romulanů na DS9 během války vydržela jen pár episod.

Přidat Defiant do seriálu o stanici je zvláštní nápad,

Mně se ten nápad hodně líbil a otevřelo to cestu k celé řadě zápletek. Nedokážu si představit, že by třeba dál létali na průzkumné mise do Gama kvadrantu pomocí runaboutů nebo že by hlídání stanice a lety do Gama kvadrantu nějak outsourcovali na jinou posádku.
Mirak - 14. červen 2020 15:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x03 The House of Quark
- Jedná se sice o odlehčenější epizodu, ale oproti jiným obdobně laděným zápletkám jsem neměl pocit, že by byl Quarkův charakter znásilňován jako třeba v Profit and Loss (Quark v této epizodě sice také ukáže odvahu, ale pořád je to relativně logický a kalkulovaný risk) a ani z Klingonů scénář nedělá přehnané karikatury. I přes všudypřítomný humor se v jádru jedná o velmi dobrou klingonskou epizodu s neotřelým tématem. Nečekaný výlet na Kronos, vystoupení před Gowronem a Vysokou radou nebo závěrečné zneuctění D'Ghora navíc příjemně připomínají moji oblíbenou TNG Sins of the Father. Většina vtipů je povedená, nejvíc se mi líbila scéna, ve které Gowron během Quarkova vysvětlování D'Ghorových finančních machinací znechuceně odhodí datapadd :)
- Sekundární zápletka s O'Brienem a Keiko měla v podstatě za cíl zbavit se Keiko. Přítomnost Dominionu tomuto kroku naštěstí hraje do karet a nepůsobí to až tak extrémně nuceně, jak by za jiných okolností asi mohlo. Je škoda, že se pro Keiko nepodařila v seriálu najít smysluplná stabilní role, protože Rosalind Chao je skvělá herečka, ale je pravda, že její pravidelné obsazování do zápletek bylo asi složité. Navíc jak moudře poznamená Bashir, Keiko je botanička a potřebuje být botaničkou.
- Je jasné, že se seriál až do svého konce nemůže věnovat pouze Dominionu, ale vzhledem k posunu v ději, který nastal během posledních tří epizod, je nutné aby byl vliv Dominionu občas patrný i v epizodách, které s ním nijak nesouvisejí. A o první epizodě po dominionské trilogii to platí dvojnásob. Quarkův bar zející prázdnotou a uzavření školy z důvodu odchodu civilistů zpátky na Bajor, jsou velmi dobré úvodní scény pro obě zápletky.
- Snad poprvé od dob K'Ehleyr se objevuje další sympatická Klingonka (no, kromě Lursy a B'Etor je asi jediná). Grilka je fajn postava a nebylo těžké jí fandit. Zaujal mě i její charismatický rádce Tumek. Gowrona jsme viděli naposledy v TNG Righful Heir a zde působí, jako vyzrálejší a moudřejší kancléř. Celkově mě moc těší, že už se DS9 zase neštítí půjčovat si postavy z TNG, protože ve druhé řadě jsem ten pocit trochu měl.

4/5

3x04 Equilibrium
- Hned po návštěvě Kronosu následuje výlet na Trill. Vždycky se mi na DS9 líbilo, že se snažili o hlubší vykreslení kultur u druhů představených v TNG. S jinými Trilly než Jadziou se sice oproti Cardassianům a Ferengům setkáváme jen výjimečně, ale epizody zaměřené na Jadziu se převážně věnují právě jedinečnosti trillské symbiózy. Nápad s "tajným" hostitelem - vrahem je perfektní a líbilo se mi, jak se jim kolem toho povedla vybudovat i solidní detektivní zápletka. Atmosféru zajímavě dokreslují i ty halucinačně-vzpomínkové scény s maskami. Jen je možná škoda, že samotný Joran neměl v závěrečné bazénkové scéně více prostoru a omezilo se to pouze na jakési abstraktní objetí mezi ním a Jadziou.
- Hodně zajímavý byl i druhý zvrat, ve kterém odhalili, že (minimálně) Komise pro symbiózu tají před celým obyvatelstvem Trillu skutečnost, že pro symbiózu je vhodných 50 % obyvatel. To odhalení se mi líbilo i přesto, že k tomu v podstatě nepředchází žádný sálodlouhý build-up z minulých epizod. Trochu více se tomu věnovali snad jen v Playing God. Přišlo mi ale velmi kontroverzní, že je Sisko ochoten si tuto informaci nechat pro sebe. Já chápu, že Federace v některých interních záležitostech asi nechává svým členům relativně volnou ruku, ale nejsem si jistý, jak by se jí líbilo, že vláda (?) Trillů systematicky lže svým obyvatelům a to nehledě na to, že k tomu možná měli částečně ospravedlnitelné důvody.
- Vzhledem k tomu, že epizoda nemá B zápletku, dostali spoustu prostoru také Sisko a Bashir. Postavy už jsou sehranější a obzvlášť na Bashirovi je vidět, že od pilotu značně vyspěl a nemá problém být Jadzii v těžké chvíli oporou. Celkově jsou scény mezi hlavními postavami vřelejší než v prvních dvou řadách.
- Jinak vím, že na Trill docela spěchali, ale bylo opravdu nutné letět v Defiantu a nechat stanici nechráněnou?

4/5
Mirak - 14. červen 2020 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x01 & 3x02 The Search
- Jo, tak jsem si pamatoval dobře, že úvodní dvojdíl třetí řady je sice skvělý, ale jedna celá linie v druhé části to trochu zbytečně kazí. Cold opening s příletem a odmaskováním Defiantu přesně v momentě, kdy si hlavní postavy zoufají nad beznadějností případné obrany proti invazi Dominionu, je na můj vkus trošku overdramatic, ale jako wow efekt to má.
- Na epizodě je jednozačně nejlepší ten maxiposun v Odově character arcu. To, že jsou Zakladatelé Odův druh je nápad za všechny prachy a je to o to víc působivější, že ho tvůrci vymysleli až mezi druhou a třetí řadou. Zároveň to myslím dokazuje, že mít všechno promyšlené od samého začátku není úplně stěžejní. Cliffhanger mezi první a druhou částí je naprosto dokonalý, sense of wonder se rozhodně dostavil a i navazující scény na planetě Zakladatelů v druhé části jsou super. Velký článek, background měňavců a jejich motivace, vysvětlení Odovy přítomnosti v Alfa kvadrantu, to všechno je moc hezky vymyšlené a bez problémů to zapadá i do vágních zmínek o měňavcích z prvních dvou řad (dokonce se zde objeví i ten obelisk z The Alternate). René Auberjonois patří mezi nejlepší trekové herce a v téhle dvojepiozdě to dokazuje. Divák tuší, že Odo na planetě nezůstane, ale to naštěstí neznamená, že by jeho odchod a rozloučení s vůdkyní měňavců nebyly působivé.
- Příprava na výprava a samotná výprava do Gama kvadrantu s cílem najít Zakladatele se mi moc líbily. Prvotní snaha najít Karemmany, o kterých jsme slyšeli už v Rules of Acquisition byla učebnicová ukázka přirozené kontinuity a opět se smysluplně povedlo zapojit Quarka (Btw. Ano, bylo to funny, ale vážně musel Sisko nutit Quarka políbit Nagusovo žezlo?). Tahle linie je bohužel přítomna jen v první části, protože v té druhé dali bohužel přednost "virtuální simulaci" Dominionu. Já nevím, on to sice nebyl špatný zvrat a minimálně se povedlo odvést pozornost od hlavního zvratu se Zakladateli tím, že jsou za Zakladatele vydáváni Vortové, ale jinak to podle mě nebyl moc dobrý nápad a beru to v takhle důležité epizodě, jako zbytečný podvod na diváka. Creepy virtuální Načajevová, smrt virtuálního Garaka, rozbombordování virtuální červí díry... Kinda lame.
- V epizodě se na kratičkou chvilku objeví také Michael Eddington (ve druhé části už je pouze virtuální dvojník), ale myslím, že ho měli na stanici přivést až poté, co by se ukázalo, že Odo patří k druhu Zakladatelů. Je škoda, že se sub-komandérka T'Rul objevuje jen v této dvojepizodě. Martha Hackett mě v té roli sice příliš nezaujala, ale stejně mi přijde jako hrozná škoda pořádně nevyužít romulanskou postavu v recurring roli, obzvlášť když se k tomu naskytla tak přirozená příležitost. V tomhle ohledu jsou v rámci celého Treku Romulané oproti ostatním prominentním druhům těžce zanedbaní.
- Přidat Defiant do seriálu o stanici je zvláštní nápad, ale myslím, že po The Jem'Hadar neměli tvůrci až tak úplně na výběr, teda pokud nechtěli aby DS9 dostala permanentní ochranu v podobě menší flotily lodí. Moc se mi líbilo vysvětlení vzniku Defiantu, jakožto odpovědi na borgskou hrozbu. Je to elegantní nápad, který dává smysl. Kompaktní design lodi se mi také líbí.

4,5/5
Mirak - 07. červen 2020 17:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x25 Tribunal
- První epizoda, která nás nechá nahlédnout i do jiných aspektů Cardassijské kultury. Je sranda, jak mají mimozemšťané ve sci-fi seriálech často velmi podobné soudní řízení, jako máme na Zemi (hlavně pak nikdy nesmí chybět variace na soudcovské kladívko). I Cardassiané mají soudní řízení vykazující znaky pozemských vykonstruovaných procesů, které slouží jako nástroj propagandy (záběry na Cardassii s těmi velkoplošnými obrazovkami, ze kterých se v jednom kuse line propaganda, byly naprosto fantastické), ale celé je to vyhnané ještě do většího extrému. O'Brienův soud byl rozhodně poutavý, ale měl jsem pocit, že místy to trochu sklouzává do divadelní frašky a osobně by se mi líbilo, kdyby mně to jako divákovi častěji nahánělo hrůzu a ne úsměv na rtech nad některými (byť chtěnými) absurditami. I Siskův příchod na poslední chvíli byl malinko klišé a přišlo mi zvlášní, že soudkyně o celém spiknutí věděla. Celkově ale bylo super, že soud probíhal přesně tak, jak ho Dukat popsal Siskovi v The Maquis.
- Tribunal se z počátku tváří jako další epizoda s Makisty, ale velmi dobrý zvrat ke konci z toho udělá komplot čistě v režii Cardassianů. Už v The Wire jsme viděli, jak moc velký důraz Cardassiané kladou na špionáž, ale i tak bylo odhalení Boonea jako Cardassiana hodně překvapivé (v budoucích epizodách mi to ale přišlo přeci jen uvěřitelněji pojaté).
- Byť se ve výsledku nejednalo o epizodu zaměřenou na Makisty (kromě toho, že se jeden objeví u Bashira na ošetřovně), tak se v několika scénách opět objevuje Gul Evek a dokonce je zmíněna Enteprise.
- O'Brienův "obhájce" Kovat byl skvěle zahraný a jsem rád, že jsme po Garakovi a Tainovi viděli dalšího zajímavého a hlavně úplně jiného Cardassiana. Oproti tomu soudkyně Makbar byla velmi slabá a její postava vyzařovala nulovou autoritu. Herecký výkon v kombinaci s tím, jak byla napsaná, považuju za největší slabinu této jinak výborné epizody. Musím ještě zmínit, že O'Brien a Odo byli v této epizodě skvělí a líbila se mi i Bashirova plamenná obhajoba O'Brieny neviny. Trochu mi tu chyběl Garak, který by se do této epizody hodil.

4/5

2x26 The Jem'Hadar
- Je zajímavé, jak jeden z nejdůležitějších prvních kontaktů v historii Federace začal jako nevinný kempingový výlet :) Jako představení Dominionu funguje epizoda výborně. Hrozně se mi zamlouvá nápad, že Dominion není jeden druh, ale z větší části se jedná o nucené společenství několika druhů ne nepodobné Federaci. Kombinace děsivě vypadajících Jem'Hadarů (ty masky jsou prvotřídní) a mírumilovně vypadajících Vortů se rozhodně povedla. Epizoda navíc poprvé zmíní tajemné Zakladatele. Nutno říct, že kdyby si tvůrci pošetřili Dominion třeba až na konec příští sezóny, tak by se myslím vůbec nic nestalo. Poslední třetina této sezóny byla skvělá a zápletek, které se daly během příští sezóny dále rozvíjet, je spousta.
- Epizoda má sice pomalejší začátek, vyloženě na škodu to ale určitě není. Pořádně se to rozjede ve chvíli, kdy na DS9 dorazí Odyssey s lehce namyšleným kapitánem Keoghem. Zničit loď třídy Galaxy, jako ukázku síly Dominionu dává smysl, ale ještě víc se mi líbilo, že byla zničena sebevražedným náletem jem'hadarské lodi, protože to demonstruje jejich bezmeznou odhodlanost. Finální odhalení Eris, jako špiónky Dominionu bylo také povedené. Nejlepším momentem je podle mě Siskova poslední věta v epizodě, která slibuje nevyhnutelný střet s Dominionem. Nejedná se o klasický TNG-like cliffhanger, ale tenhle zlověstný příslib věcí budoucích je možná ještě efektivnější.
- Líbilo se mi, že se do epizody tohoto typu povedlo smysluplně zakomponovat Quarka. Jeho proslovy s hodnocením lidsta byly super a stejně tak se mi líbilo, že Eris na konci odhalil on. V kontrastu s veledůležitou zápletkou, ve které Odyssey pátrá po Siskovi, mi pak vůbec nesedlo v podstatě bezpointní dobrodružství Jakea a Noga po zajetí Siska a Quarka. Zatímco se Odyssey připravuje na osudový střet s Jem'Hadary, tak paralelně s tím sledujeme, jak se Jake s Nogem snaží rozchodit runabout. Proč se zrovna těmihle scénami mrhá drahocenný screentime?

4,5/5
S.S.Enterprise - 07. červen 2020 12:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek: taky mi neni moc prijemny a mam pocit, že šilhá
Mvek - 06. červen 2020 21:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak to mně Bareil nějak přišel vždy slizký. Až napodruhé jsem ho snášel a nebyl naštván, že se mu epizoda moc věnuje.
kapitan Pike - 06. červen 2020 20:49sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
Kirkův proslov k zrcadlovému Spockovi měl sice kýžený efekt a Spock v Terranském impériu zavedl reformy, ale zároveň to mělo nedozírné následky a ve výsledku to Terranské impérium odsoudilo k rychlé záhubě

Tohle mě napoprvé docela šokovalo a jsem za to moc rád a dokážu si představit, že nejeden fanoušek TOSky měl trochu problém to skousnout.
S.S.Enterprise - 06. červen 2020 18:54sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
2x24 The Collaborator
krásně zorbazená politika, od proroků, kteří pomocá orbu Bareilovi avizují, že politická funkce Khai (had v ošatce) by mu přinesla popravu (oprátku). A to vysvětlení oné kolaborace, způsob jakým vedek Winn zvolila její odhalení je perfektní.. zveřejnění záznamů by jistě vyvolalo v občanech pohoršení a obhajoba Bareila by byla politicky smrtící, on sám by veřejně Khai Opaku jistě odmítl obvinit

2x26 Jem Hadar
Dobré, konečně akce, no měli tam chybku - Siskovi a spol zabavili ve vězení komunikátory, ale stejně se domluvili s tou Vortskou ženou
Telemachus Rhade - 06. červen 2020 15:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Ano, v rámci jedné epky. Nevylušuju, že si pamatuju blbě, ale pořád myslím, že to tak bylo.
Mirak - 06. červen 2020 15:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: The mirror Odo, much as his counterpart, was played by Rene Auberjonois. He found it was a small but enjoyable role. "It was fun to take the dark side of Odo and push it to the limit," he remarked.
Telemachus Rhade - 06. červen 2020 14:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Crossover
Víš, proč se ti líbí postava Siska? Protože tam jako jediná není karikatura. Tohle pojetí zrcátkového vesmíru mě opravdu hodně sere; s superintendantkou v čele. 100x můžu vidět super produkční hodnotu, ale je to prostě nesmysl.

Auberjonois pokud vím v dalším mirroru hrát nechtěl a o zabití si řekl.

The Collaborator
Bez debat výborná epka, ale vždycky, když si řeknu, že jde o televizi roku 1994, tak se rozzáří ještě mnohem víc.
Mirak - 06. červen 2020 14:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x23 Crossover
- První návrat do zrcadlového vesmíru je povedený a pokud si dobře pamatuju, tak se na rozdíl od budoucích zrcadlových epizod ještě bere relativně vážně a snaží se více o drama než o komedii. Na epizodě mě jednoznačně nejvíc zaujala a pobavila skutečnost, že Kirkův proslov k zrcadlovému Spockovi měl sice kýžený efekt a Spock v Terranském impériu zavedl reformy, ale zároveň to mělo nedozírné následky a ve výsledku to Terranské impérium odsoudilo k rychlé záhubě. Moc pěkný střet TOS x DS9 :)
- Na konci druhé řady už se rád podívám na hlavní postavy ve variaci na jejich stabilní roli. Superintendantka Kira byla podle mě good not great. Budu sice v menšině, ale osobně mi přišla zajímavější zrcadlová verze Siska. Tvůrci v těchto situacích nikdy neodolají tomu, že můžou někoho bez následků zabít a tady to odnesli Odo a Quark. Zajímalo by mě, jestli by to udělali, kdyby s jistotou věděli, že se do zrcadlového vesmíru ještě několikrát vrátí. Zrovna samaritán Quark a Odo s jeho Pravidly poslušnosti měli solidní potenciál. Trochu mě zamrzelo, že Garaka vyplýtvali zrovna na tuhle epizodu, radši bych si užil prime Garaka třeba v epizodě Tribunal.
- Na epizodě je vidět, že rozhodně nebyla levná (spousta masek a nových kostýmů). Jen nevím, jestli bylo moudré to nasypat zrovna sem. Když si vzpomenu na směšně vypadající ochranku Albina z Blood Oath, tak si říkám, že mělo více zdrojů putovat tam. Když už zmiňuju Blood Oath, tak mě zaujal ten kontrast v množství zmínek o Kirkovi.

3,5/5

2x24 The Collaborator
- Koncem sezóny se DS9 začíná více věnovat vedlejším postavám. Už cold opening z pohledu Bareila napovídá, že epizoda bude o něm. V tomhle ohledu mi to připomnělo The Wire. Navíc si myslím, že Kolaborant z úspěchu The Wire velmi dobře těží, protože Garak byl v mnoha ohledech úplně jiný, než jsme si mysleli. Divák si po téhle zkušenosti tudíž vůbec nemůže být jistý, že Bareil skutečně nebyl kolaborantem. Epizoda by byla dobrá, i kdyby roli Schindlera skutečně sehrál Bareil, ale ten druhý zvrat, kdy je odhaleno, že lokaci základny odboje ve skutečnosti prozradila Opaka a to i za cenu smrti vlastního syna, byl excelentní. Pletichaření Winn při volbě nové Kai bylo také skvělé a moc se mi líbilo, jak do svých plánů elegantně zatáhla Kiru. Sisko má v epizodě opět jen jednu scénu, ale jeho pasivně-agresivní rozhovory s Winn jsou vždycky zábavné.
- Bareil byl už od svého prvního účinkování charismatická postava, ale bohužel i přes svou náboženskou progresivitu nebyl příliš zajímavý, v postatě takový ten "lawful good priest" archetyp. Líbilo se mi, že se jim povedlo z něj udělat zajímavou postavu s fascinujícím tajemstvím, aniž by mu změnili charakter. Naopak, jeho čest a sebeobětování jsou obdivuhodné, byť budou mít pro Bajor paradoxně nepříjemné následky. Těžko mu to v této chvíli vytýkat. Ale co si budeme povídat, dostat Winn k moci je pro DS9 jako seriál veskrze pozitivní posun.
- Kolaborant a politik v bajoranské loutkové vládě Kubus Oak měl jen velmi málo prostoru, ale zahraný byl velmi dobře. Kubus Oak je jedna z hlavních postav trilogie Terok Nor, opět ji musím doporučit.

5/5
S.S.Enterprise - 01. červen 2020 11:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TR: jj chtěl jsem připsat poznámku, ať mě někdo opraví, pokud to píšu blbě, takže diky :D
Telemachus Rhade - 01. červen 2020 11:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
s Maquity

*s Makisty.
S.S.Enterprise - 01. červen 2020 11:51sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
2x20-21 Maquis
... za mě průměr, zajímavé je to jen jako start celé linky s Maquity...
Mirak - 31. květen 2020 13:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Blood Oath mohla být klidně dvojepizoda, některý aspekty byly strašně očesaný a nepropracovaný. Když dokázali Time's Arrow a Birthright nátahnout na dva díly, tak tady by to taky problém nebyl. Akorát by to museli víc provázat s regular DS9 stuff.
kapitan Pike - 31. květen 2020 13:07sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já nadšení z Blood Oath též nesdílel. Obdivuji samozřejmě to, že dokázali dát dohromady herce z TOSky (což je po takové době svým způsobem zázrak), ale nejsem až takový fanoušek, abych byl čistě z tohoto faktu nadšený.

Maquis je samozřejmě super a plně souhlasím s Mirakem, linii s Makisty řadím mezi ty nejlepší v celém Treku.

Nejnovější   Novější 195 - 214 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o