Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Deep Space Nine

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7627
"...the best show on television that no one noticed."

- Entertainment weekly




DS9 na Memory Alpha
Slovenské stránky od ds9fan
DS9 na TV.com
DS9 na wikipedii
Stránky nejen o Odovi
DS9 na Sickbay
DS9 na Trek Core

Stáhněte si CZ titulky

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 144 - 163 / 7627Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 29. srpen 2020 16:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Tady bude nejjednodušší Ctrl C+V:

- Někoho napadlo, že by bylo dobrým nápadem vytáhnout z Daxe vzpomínky jeho hostitelů, aby si s nimi Jadzia popovídala. Dokonce byl ten někdo natolik odvážný, že z toho vznikla hlavní linka epizody. Ne, fakt to dobrý nápad nebyl. Jednak je to zase další „dramatis personae“, a potom, když vyjmete vzpomínky na celý jeden život, změníte tím osobnost hostitele. „Detail,“ se kterým se bohužel nikdo nezdržoval 🙁 Nejmarkantnější to potom bylo u Curzona.
- Quark tak mohl být žena, Miles si kousal nehty, Emony si chválí Leetino tělo, protože s ním jde dobře cvičit. A já se ptám: Proč?
- To pravé zlo ale přichází až s Curzonem v těle Oda. Tu „drobnost“, že úspěšně převedli vědomí do někoho, kdo ani nervovou soustavu nemá, snad radši ani nebudu komentovat. Ale celá druhá půle sestává z Jadziina sebelitování se, že nebyla dost dobrá, aby ji vybrali, a že Curzon byl tím důvodem. A jak to ví, když o Curzonovy vzpomínky přišla? Jakmile nad tím člověk začne přemýšlet, celý logický konstrukt epizody se hroutí rychleji než domek z karet.


No a k Protivníkovi... :)

- K ději… Celá epizoda je perfektní ukázkou na téma, jak by mělo vypadat finále sezóny. K ději nemám jedinou výtku.
Mirak - 27. srpen 2020 23:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x25 Facets
- Jednoduchý, ale zajímavý nápad. Nevím, jestli mi vyloženě seděla ta mystická forma rituálu zhian'tara, ale vzhledem k tomu, co jsme viděli v Equilibrium, to asi jakž takž odpovídá (navíc je to výrazně lépe pojaté, než v jádru podobně laděná epizoda VOY Faces). Trochu mě překvapilo, že skutečná zápletka začíná až někde v polovině epizody, ale ten již několikrát zmiňovaný konflikt mezi Dax a Curzonem (Auberjonois podává další solidní herekcý výkon) byl jinak vyobrazen docela dobře a finální odhalení Curzonových citů působilo velmi věrohodně.
- Ostatní postavy v rolích předchozích hostitelů Dax je hodně cool nápad a téměř všichni se těch rolí zhostili velmi dobře (byť většina pouze v kratičkých scénách). Jediný, kdo mi nesedl byla Kira v roli Lely. Ten pitvořivý herecký projev Visitorky mi byl strašně protivný. Zapojení Leety odbyté tvrzením, že teď s Jadziou tráví hodně času, bylo taky dost mimo. Sisko byl v roli Jorana správně creepy a oceňuju, že Joran byl jinak pouze red herring, protože nejvíce se samozřejmě nabízelo vybudovat zápletku kolem něho, což by bylo asi až příliš předvídatelné.
- Pokračování vedlejší zápletky s Nogem a jeho snahou stát se kadetem Hvězdné flotily bylo také dobré. Líbilo se mi, že mu Quark z vlastního přesvědčení sabotoval Nogův první pokus a ještě víc se mi líbilo, jak se Rom Quarkovi nebál postavit. Rom s Nogem si během této řady procházejí povedeným vývojem.

3,5/5

3x26 The Adversary
- Pro mě byla epizoda docela zlamáním, obzvlášť umocněná tím, že se jednalo o finále sezóny. Odhalení, že se do posádky Defiantu infiltroval měňavec nebylo nikterak překvapivé. Poté mi děj přišel až příliš tuctový. Nahánění měňavce po Defiantu a vzájemné obviňování byly drtivou většinu času nuda. Scény s testováním posádky nejdříve trikordérem a poté ještě odběry vzorků krve byly klišé, stejně jako obligátně se šířící paranoia mezi posádkou (přirozeně pouze u dříve nikdy neviděných postav). Ze všemu nejvíc tomu podle chyběla atmosféra, možná za to mohlo generické prostředí Defiantu. Oproti minulému finále The Jem'Hadar mi to přišlo trochu antiklimaktické.
- Závěr a nepřímý cliffhanger ale musím pochválit. Po několikerém opakování, že žádný měňavec nikdy neublížil jinému měňavci, Odo jednoho ze Zakladatelů zabije a to vytváří zajímavé podhoubí do budoucna. Finální odhalení, že se měňavci už infiltrovali všude, bylo taky super.
- Povýšení Siska myslím přišlo o rok později, než mělo. Taky mi přišlo trochu zvláštní (byť okecatelné), že "velvyslanec Krajensky" dorazí na DS9 a tak strašně jednoduše přesvědčí Siska, že se s Defiantem okamžitě musí vydat na nebezpečnou misi. Jinak Tzenkethi je strašně cool jméno, ale na to, že se zjevně jedná o mocnost s nezanedbatelným vlivem (proti které Federace dokonce válčila), je zvláštní, že jsme o nich doposud neslyšeli. Bohužel se o nich ani v budoucnu prakticky nic nedozvíme.

3/5
S.S.Enterprise - 21. srpen 2020 17:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
5x14 In Purgatory's Shadow
... no jo, tak jsem byl opravdu překvapen, když sem si to holt už po cca 10-15 letech pamatoval blbě
... sledovat ST s aspoň 10letou pauzou je ale dobrá věc, protože jinak by to byla nuda :)
S.S.Enterprise - 19. srpen 2020 16:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
5x10 Rapture
5x11 The Darkness and the Light

- možná trochu slabší, ale stále dobré
- Siskův cestující komunikátor je srandovní, divím se, že se u takových věcí ti herci sami neozvou
- u 5x11 nechápu, proč si ten Cardasian neudělal místo složité pomsty prostě plastiku
Mirak - 13. srpen 2020 20:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x23 Family Business
- Solidní ferengská epizoda, která na rozdíl od Prophet Motive naštěstí nestojí pouze na humoru. Je to tématicky dost podobné Rules of Acqusition, ale tentokrát je to lépe uchopené a není tam na sílu naroubovaná milostná zápletka. Rozhodně si ale myslím, že by bylo logické, kdyby byla Pel zmíněna, ale místo toho se Quark chová, jako kdyby se s ničím podobným dříve nesetkal. Na druhou stranu se mi líbilo, že snaha Ishky o rovnoprávnost ve Ferengské alianci zjevně není ojedinělá. Samozřejmě je to hlavně epizoda o dysfunkčním rodinném vztahu mezi Quarkem, Romem a Ishkou. Je trochu s podivem, že jsme museli na epizodu, která se trochu výrazněji věnuje Quarkově minulosti, čekat až do konce třetí sezóny. Každopádně to odhalení prohozených rolí Keldara a Ishky v "tradiční" ferengské rodině bylo dobré. Stejně tak se mi líbilo, že se Rom na konci ukázal jako tmel, který rodinu drží alespoň částečně pohromadě.
- První návštěva Ferenginaru byla super. Hrozně se mi líbily ty kulisy připomínající hobití příbytky z Pána prstenů a také drobné detaily třeba v podobě všudypřítomných plateb za všechno (včetně návštěvy soukromého domu nebo za sezení v čekárně). Dobré byly i rekvizity typu bruska na zuby. Zajímavé ozvláštnění byl i neustávající déšť. Likvidátor Brunt neměl moc prostoru, ale i tak se mi líbil. Ishka byla ok, ale občas mi přišlo, že herečka trochu laboruje s mimikou a nedaří se jí kvůli masce přesvědčivě zahrát všechny emoce.
- Siskovo seznámení s Kasidy Yates sice nebylo ničím zvláštní, ale líbí se mi ta snaha tvůrců konečně vytvořit pro jednu z hlavních postav Star Treku vztah, který bude trvat déle, než jednu epizodu. Je fajn, že živnou půdu už si připravili v Explorers. Scéna, ve které se Sisko od O'Briena a Bashira dozví, že o Jakeových dohazovačských snahách už ví celá stanice, je skvělá.
- Věta, kterou už pravděpodobně nikdy v životě neuslyšíte: "Mother, get undressed this instant!" :)
- runabout update: * Rubicon

3,5/5

3x24 Shakaar
- Pretty good, pretty good. Je to v podstatě přímý sequel k Life Support a když se celkově podívám na náplň jednotlivých epizod třetí řady, tak je mezi nimi opravdu málo čistých fillerů. Skoro každá epizoda alespoň částečně přispívá do jednoho ze story-arců, což je prostě paráda. I přes přítomnost Dominionu mi politická situace na Bajoru pořád přijde jako poutavé téma a jednotlivé epizody málokdy zklamou.
- Bareil je zmíněn poprvé od své smrti a je fajn konečně vidět, že na něj Kira okamžitě nezapomněla. Winn je opět ve formě a její usilovná snaha stát se kromě náboženského vůdce, také politickým lídrem Bajoru, k její postavě sedí. Winn přijde za Kirou s relativně racionální prosbou o pomoc při urovnání sporu s Shakaarem, ale divák už musí tušit, že to nebude tak přímočaré. Shakaar je charismatická postava a povedly se i postavy Furela, Lupezy a plukovníka Lenarise. Exteriérové scény na Bajoru byly super. Bylo pochopitelné, že se veteráni z odboje nebudou chtít vraždit mezi sebou, ale myslím, že byl konec zbytečně uspěchaný. Jasně, líbilo se mi, že se Shakaar rozhodl kandidovat na prvního ministra a při vyšachování Winn jsem vzhledem k předcházejícím událostem určitě cítil zadostiučinění, ale téhle části zápletky se myslím měli věnovat víc, než běhání po Dahkurských horách. Vyústění zápletky ale jinak rozhodně uspokojivé.
- Vedlejší zápletka s O'Brienem v perfektní šipkařské formě tak nějak udržuje trend vedlejších zápletek z posledních epizod. Je to docela sranda, ale vzhledem k námětu a délce se jedná spíše o takovou vignettu z běžného života na DS9, než o něco, co by šlo vážněji hodnotit. Ale problém s tím nemám, obzvlášť když je dobrá hlavní zápletka.

4/5
S.S.Enterprise - 08. srpen 2020 15:58sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
A prozradíš prosím, ve které epizodě, abych u ní neodbíhal od TV... :)
Telemachus Rhade - 08. srpen 2020 14:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
první část se mi překvapivě líbila o malinko víc. Zvláštní, pamatoval jsem si, že tomu bylo kdysi přesně naopak.

Je to tak a asi neznám nikoho, kdo by to tak neměl. Včetně mě :)

Telemachus Rhade - 08. srpen 2020 14:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Ano, můj rozpis sedí, nicméně... pořád tě čeká překvapení ;)
S.S.Enterprise - 08. srpen 2020 13:36sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:

Takže Worf v Prvním kontaktu je měňavec? A kdy si mám První kontakt pustit? Chtěl jsem ho pustit podle rozpisu od TR už po 5x10 Rapture, i když podle SD by měl být až někdy po 5x22 Children of Time, no tuším v 5x14 In Purgatory's Shadow je už borgský útok zmíněn...
kapitan Pike - 08. srpen 2020 13:03sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise:
že tady ještě není vyměněnej za měňavce

Myslím, že tě čeká určité překvapení :-)
S.S.Enterprise - 08. srpen 2020 11:09sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise

5x07 Let He Who Is Without Sin...
... to, o Worf provedl je na vyhazov z flotily a na vězení (odhadem 2 roky na tvrdo), nechápu, že mu to prošlo, no aspoň tedy víme, že tady ještě není vyměněnej za měňavce, protože s takovou bezvýznamnou akcí by se měňavec neobtěžoval

nicméně pokud jde o zábavnost, dávám 3/5
S.S.Enterprise - 07. srpen 2020 20:50sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
5x05 The Assignment
... další ukázka toho, že Proroci mají jakési větší schopnosti, když jsou schopni exkomunikovat své spolubydlící do jeskyně na Bajoru...
Mirak - 07. srpen 2020 12:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x21 The Die is Cast
- Bezpochyby výborné rozuzlení, ale první část se mi překvapivě líbila o malinko víc. Zvláštní, pamatoval jsem si, že tomu bylo kdysi přesně naopak. Úvodní odmaskování romulansko-cardassianské flotily u červí díry je naprosto epické. Odhalení skutečnosti, že Dominion vylákal Tal Shiar a Obsidiánský řád do Gama kvadrantu s cílem je vyřadit ze hry, bylo skvělé. Cítil jsem jisté zadostiučinění, když si sebejistý Tain uvědomil, že jeho sebevědomý plán celou dobu hrál do karet Dominionu. Další odhalení, že plukovník Lovok byl celou dobu měňavec až tak nepřekvapilo, ale díky tomu to do sebe pěkně zapadlo. Samozřejmě se mi líbila i na poměry Treku velkolepá bitva v mlhovině Omarion, kterou admirál Toddman trefně přirovná k Wolfu 359.
- Prim tu ale stejně jako v první části hraje interakce Oda a Garaka. Už jsme Garaka opakovaně viděli, že mu nečiní problémy někoho chladnokrevně zabít, ale vždy se zatím jednalo o záporné postavy. Myslím, že málokdo čekal, že uvidíme Garaka, jak mučí Oda, i když musím uznat, že nás na něco podobného seriál připravoval a rozhodně to nebylo out of character. To, že Garak dosud relativně vycházel s některými hlavními postavami nikdy neznamenalo, že je to good guy. Také často nevidíme, že by Odo projevoval strach, takže když si uvědomí, že je uvězněn v podobě humanoida, je to opravdu působivá scéna. Každopádně bylo super, když si divák ke konci uvědomí, že Odo a Garak jsou v podstatě spřízněné duše, které touží vrátit se domů, jen to z různých důvodů není ani pro jednoho možné. Finální rozhovor, kde vidíme pouze Odův odraz v zrcadle, je opět naprosto perfektní.
- Bohužel se mi moc nelíbila linie se Siskem a spol. Vůbec mi nesedlo, že Sisko opakovaně neuposlechl rozkazy admirála Toddmana a vydal se Defiantem hledat Oda. To zdůvodnění, že Bajor nezůstane nechráněný, protože další den dorazí devět lodí Hvězdné flotily, bylo slabé. Sisko přece nemohl vědět, že bude devět lodí na obranu Bajoru stačit. Vždyť Defiant mohl být se svými pokročilými zbraňovými systémy rozdílový hráč. Nehledě na to, že tato forma neuposlechnutí rozkazů je strašné klišé. Stejně jako předstírání, že opakovaný rozkaz se k nim nedostal kvůli subprostorovému rušení nebo když je Sisko Toddmanem na konci potrestán pouze slabým klepnutím přes prsty.
- Poprvé od The Search se objevil Michael Eddington a nepůsobilo to vůbec dobře. Během třetí řady byla spousta vhodných příležitostí tu postavu blíže představit, takže ve chvíli kdy řekne, že Odo je jeho přítel, nezbývá divákovi nic jiného, než přemýšlet, kdy a jak k tomu asi došlo. Líbilo se mi, že vyřadil maskovací zařízení Defiantu (nemohl to ale udělat dřív?), i když se k němu pak ostatní postavy chovají jako ke zrádci (byť sami neuposlechli přímého rozkazu).
- runabout update: + Mekong

4,5/5

3x22 Explorers
- Opravdu zvláštní a netradiční epizoda. Tentokrát se mi naopak líbí, že po emocemi nabité dvojepizodě přijde takto pohodově laděný díl. Musím říct, že mi k Siskovi ze začátku až tak nesedlo to nadchnutí se pro postavení bajoranské lodi, ale dá se to jistě vysvětlit tím, že se k tomu došlo během návštěvy Bajoru. Ta montáž záběrů, ve které Sisko staví loď je trošku úsměvná, ale neurazí to. Samotná plavba a dialogy mezi Siskem a Jakem jsou fajn, absentuje tu nějaké výraznější napětí, ale u této epizody to nevadí. K žádné konfrontaci tu nedojde, takže pouze falešnou hrozbu tu představuje Gul Dukat. Jeho závěrečná gratulace spolu s přiznáním, že na Cardassii zrovna teď objevili starý vrak bajoranské lodi, byly povedené. Akorát mi přišlo zvláštní, že tu není ani letmo zmíněna flotila cardassianských lodí zničená v The Die is Cast.
- Design té starobylé lodi se mi moc líbil. Má to takový lehký fantasy vibe a hrozně mi to připomnělo létající lodě z adventury Atlantis: The Lost Tales (1997). Taky interiér vypadal dobře a to včetně drobností jako manuální ovládání plachet nebo houpací sítě. Celkově mi to k bajoranské mytologii sedělo.
- Vedlejší zápletka s Bashirem a doktorkou Lenseovou už byla slabší. Ne, že by to nebylo koukatelné a ve výsledku se jedná o banální výtku, ale mně prostě přišlo neuvěřitelné, že si Bashirova spolužačka z akademie celou dobu myslela, že někdo jménem Julian Bashir je Andorian. A podobně jako v Prophet Motive se o Bashira najednou neuvěřitelně zajímají Odo nebo Quark. Na druhou stranu byla součástí zápletky vynikající chlastací scéna s Bashirem a O'Brienem. Moc se mi líbil ten přirozeně lidský moment, kdy Bashir prohlásí "No, no, this isn't... a synthale kind of night". V úvodní scéně se také poprvé krátce objeví Leeta, ale je vidět, že s ní ještě žádné další plány neměli.

3/5
Mirak - 02. srpen 2020 16:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x19 Through the Looking Glass
- Sequel ke Crossoveru mi přišel zhruba stejně kvalitní, jako původní epizoda. Asi je dobře, že dění v zrcadlovém vesmíru pojali, jako navazující story-arc namísto náhodných zápletek. Ale chápu, že to není pro každého, divák musí trochu přistoupit na hru tvůrců a koho nebavil Crossover, tak ho s největší pravděpodobností nebude bavit ani tahle epizoda. Jen mi přišlo, že i přes přetrvávající tíživou atmosféru to i přesto bylo o něco méně temné, než minule.
- Za mě je to i solidní epizoda pro Siska. S prolomením jeho neochoty pomoct rebelům v zrcadlovém vesmíru se vypořádali rychle a uvěřitelně. Nápad s Jennifer se podle mě vydařil a svým způsobem to byl pro Siska zajímavý closure, který mu byl v jeho vlastním vesmíru odepřen. Jeho scény s Jennifer byly fajn a líbilo se mi, že poznala, že to není "její" Sisko. Jinak myslím, že trochu under the radar je skutečnost, že se Sisko v téhle epizodě vyspal se zrcadlovou Dax i se zrcadlovou Kirou :)
- Superintendantka Kira mě stále příliš nebavila a k zrcadlovému Garakovi a O'Brienovi mám vesměs neutrální vztah. Z nových postav se mi líbily všechny. Ostřejší Bashir (jen teda s příšernou parukou), žoviálnější Dax i odvážnější Rom (stejně si pořád myslím, že byla strašná chyba zabít Quarka) mi sedli. Zrcadlový Tuvok mě rozhodně potěšil, ale bylo to takovéto cameo pro cameo. Škoda, že ho nenechali udělat i něco zajímavého.

3,5/5

3x20 Improbable Cause
- Na to, že je to v podstatě jeden velký setup pro druhou část, tak se jedná o fantastickou epizodu. Je super, že ze zápletky, která se celou první polovinu tváří, jako relativně nevinná small-scale záležitost ve stylu The Wire se ve výsledku vyklube universe-altering událost.
- Epizoda předvedla perfektní kontinuitu a skvěle zužitkovala události z minulých epizod: představení Enabrana Taina v The Wire, snaha Romulanů aktivně řešit hrozbu Dominionu ve Visionary a budování tajné flotily Obsidiánského řádu v Defiant. Jsem moc rád, že jsou Romulané po dlouhé době výrazněji zapojeni do děje. Odhalení tajného spojenectví Tal Shiaru a Obsidiánského řádu s cílem zlikvidovat Zakladatele, bylo naprosto perfektní.
- I přes výše zmíněné se ale stejně jedná primárně o epizodu taženou Odem a Garakem. Oba tu mají spoustu skvělých scén a dialogů a to jak spolu, tak i s dalšími postavami. Odo je opět v tradiční roli vyšetřovatele. Bylo super, jak se chystají sledovat flaxianského vraha, jen aby jeho loď po přechodu do warpu vybuchla a z plánovaného tripu nic nebylo :) Odhalení, že si Garak svůj obchod vyhodil do povětří sám, jen aby do vyšetřování zatáhl Oda, bylo také super. Nezapomenutelná je i scéna v jeskyni s Odem a jeho cardassianským informátorem, mělo to fantastickou atmosféru a je škoda, že se k tomu ve zbytku seriálu už nikdy nevrátili.
- Garakův story-arc tu částečně kulminuje. Opět sice vidíme tradiční scény, jak Garak s Bashirem polemizují o literární tvorbě lidí a Cardassianů (nebo jeho vřelé chování k Tainově hospodyni Mile), ale v o to větším kontrastu je pak samotný závěr, kde vidíme, jak ochotně se Garak vrací k Tainovi a Obsidiánskému řádu. Je to netradiční cliffhanger, ale nejen pro fanoušky Garaka je tam ten payoff obrovský.

5/5
S.S.Enterprise - 01. srpen 2020 10:41sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tak třeba nějaký orb, ty jsou trochu i do zelena :D
Telemachus Rhade - 31. červenec 2020 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jako good, ale co je to zelené? :)
S.S.Enterprise - 31. červenec 2020 14:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
S.S.Enterprise - 31. červenec 2020 10:12sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
4x23 (nebo 24?) The Quickening / Zanícení
... tak ten Quarkův start je geniální, takto sem se u ST naposledy zasmál při prvním zhlédnutí datových scén v Generations
S.S.Enterprise - 27. červenec 2020 14:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak:
3x16 Prophet Motive
... Proroci byli vykresleni jako všemocné bytosti, které nemají problém zasáhnout do osobnosti jedince a "změnit ho k lepšímu".


... 4x16 (nebo 17?) Accession / Vyslancův návrat
... teprve tady jsou skutečně všemocní, toto už hypnózou okecat nejde
... proroctví o vkříšení Vyslance se navíc mohlo projevit po jeho smrti v posledním díle, odpovídá to i nástřelu možné 8s ve What We Left Behind



S.S.Enterprise - 20. červenec 2020 15:03sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak:

3x18 Distant Voices
epizoda by lépe fungovala někdy v polovině druhé sezóny

... IMHO to nebylo nakonec tak špatné, druhá sezóna byla takových slabších epizod plná, takže je vlastně dobře, že tam nebyla


Nejnovější   Novější 144 - 163 / 7627Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o