Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Modely a merchandising

Spravuje: Marshall
Počet příspěvků: 744
Toto fórum se věnuje (nejen) startrekovským a dalším fantastickým modelům a merchandisingovým předmětům, ať už plastovým, papírovým, kovovým nebo jiným...

Revell-Monogram | AMT/Ertl | Bandai | Art Asylum | Polar Lights | Collectibles - memory-alpha.org | Fantastic Plastic - The Virtual Museum | Galileo II - Model Kit building (Archive.org) | The Maritime Science Fiction Modelers | Starship Modeler: Star Trek Ships | p_iturra's home - Star trek modely Playmates & Art Asylum (Archive.org) | NIB Bandai 1/850 Star Trek Enterprise NCC 1701A | Modely ve Star Treku - www.trekkies.cz | CultTVman's Modeling Star Trek | A Trek Modeler's Reference Guide | Building the Classic AMT Enterprise | Star Trek Playmates Starships Collection (Archive.org)

Odkazy na papírové modely by Carth22

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 211 - 230 / 744Starší   Nejstarší

AVip - 06. leden 2013 09:17sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Nádhera!
A taky to názorně ukazuje rozdíl mezi českým a německým přístupem k modelářství - češi by spoustu prvků toho "kolejiště" odmítli jako zcela zbytečný kýč.
A tahle klika tu straší už hóóódně dlouho - a dá se očekávat, že ještě hodně dlouho bude...

Dodnes se třeba CZ modelářské publikace neopomenou "ofrfňovat" nad tzv. "vlakodromy" ála klasické domácí layouty H0, TT a N v té podobě, jak jsme je znali ze 70. - 80. let (od 90. let je železniční modelářství natolik drahá sranda, že mám-li někdy výčitky, kolik jsem už nalil do virtuálních vláčků, tak se jdu podívat do výkladní skříně modelářského obchodu - a je zase dobře, abych tak řekl), jenže zrovna "vlakodrom" je pro domácího modeláře - začátečníka v podstatě jediný layout, o kterém se má cenu smysluplně bavit (samozřejmě, dvoukolejný pro provoz dvou souprav nezávisle na sobě a/nebo s koncovou lokálkou a nádražími, která umožní křižování souprav, základní kolečko, ovál či osmička jsou opravdu poněkud duchamorné :-D).
Mvek - 05. leden 2013 23:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Miniature world - aneb pořádné vláčkoviště...
Lt.Shark - 27. prosinec 2012 19:31sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Tak ještě jednou tady... nevíte někdo, kdo bude mít licenci na figurky, modely a další fan předměty ke ST XII?
Mvek - 03. říjen 2012 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Když už jsme nakousli Comics Point v SW i ST knihy fórech, tak oni nabízejí pro majetnější zajímavé věci, zajímavé figurky a modely, stačí hledat Star Trek:

http://www.comicspoint.cz/exec/search.aspx?exps=star+trek&SearchType=Fulltext
Lt.Shark - 04. září 2012 17:18sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Tak to sem zvědav jak se ti budou dařit... ;-)
Xyll - 04. září 2012 16:45sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Lt.Shark: O tomhle rozprodávání vím. Ukořistila jsem Picarda, Worfa a Data s šedivou uniformou :). Až bude čas, chci si také vyrobit Voyager, ale s šedivými uniformami. Zatím sháním vhodná těla :D.

Tady je má skromná sbírka figurek.
Image and video hosting by TinyPic
Lt.Shark - 04. září 2012 16:12sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Jinak kdyby někdo sháněl nějaké modely lodí nebo figurky, tak zde jeden trekkie rozprodává svou slušnou sbírku...
http://www.trekmodely.wz.cz/
Lt.Shark - 04. září 2012 14:30sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Díky :-)
omi - 04. září 2012 09:02sipka
ZAMĚŘIT
omi
Lt.Shark: Klobouk dolů, fakt parádní práce. To muselo stát trpělivosti.
Lt.Shark - 04. září 2012 07:22sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Xyll: Andorian je shran z Enterprise... ten vyšel od Art Asylum hned v první nebo druhe serii figurek.

Jinak Voyager fakt byla fuška... uniformy byly ještě celkem vpoho, jsou to FC uniformy, u kterých sem zabrousil na ramenou ty vroubky a pak to přetřel na jinou barvu, ale hlavy byly komplikovanější. Ty sem dělal tak, že sem udělal odlitek z laminátu nejpodobnější hlavy z těch existujícícch a pak sem jemnejma škrabtkama a různejma udělátkama sochařil. No a následně zase natřel modelářskýma barvičkama... :-)
Xyll - 04. září 2012 01:19sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Lt.Shark: Opravdu pěkná sbírka. Hlavně Voyager, který jsi musel celý vyrobit. Toho andoriana v ostatních jsi vyráběl, nebo se dá koupit?

Pozemstan - 27. srpen 2012 23:24sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Lt.Shark: Pěkné. Některé figurky vypadají skoro jako živé. :-)
Razer - 27. srpen 2012 22:25sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Lt.Shark: Chválím hlavně zbraně, třeba Rikerovo ruční fotonové dělo :-)
Lt.Shark - 27. srpen 2012 21:33sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Tak sem se rozhodl, že se musim pochlubit svou sbírkou ST figurek... :-) Je už trošku větší a chci upozornit především na ty, které jsou mé vlastní tvorby, protože je Diamond Select Toys nevydala... (jako Tasha Yarová, doktor Phlox, Kira v bajoranské uniformě nebo Voyager figurky...) docela sem si na nich máknul ;-)

Voyager a STXI
TOS a TWOK
TNG
Enterprise
DS9 a First Contact
Ostatní...
Lt.Shark - 14. srpen 2012 13:14sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Po delší době opět zdravím... :-)
měl bych znova prosbu :-)
Sháním nějakou mužskou figurku od Art Asylum/Diamond Select Toys v Nemesis/First Contact uniformě. Je celkem jedno kterou, ale raději z technické (žluté) sekce. Ale né nutně.
Vlcacka - 13. červen 2012 21:38sipka
ZAMĚŘIT
Vlcacka
Pozemstan: Předem děkuji za pochvalu. Jinak s tím laserem máte pravdu je sice efektní, ale ve zpracovávní obtížný, znám to jako své boty, neb prioritně lepím formulky a ty jsou většinou na laseru. Pokud se tiskne na inkoustovce, kolegové modeláři doporučují stránku lehce "šprýcnout" bezbarvým lakem. Ale samozřejmě nejlepším kompromisem v tomto je asi ofset. Nyní mám zaměřené senzory na modely od Paragona, i když Enterprise - E je tam bratru na sedmadvacet stránek. I když je pravda že i těch "mainstreamových" vystřihovánek mám kopu... :-) A času málo.
Pozemstan - 13. červen 2012 16:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Vlcacka: Zdravím, vypadá to docela realisticky, a i při relativně malém množství dílů (srovnatelném třeba s někdejším Miniaerosalonem ABC) a malé velikosti v porovnání s tou krabičkou špendlíků je vidět množství detailů. Deformace talířové sekce třeba při pohledu shora ani nejsou moc patrné, ale i jinak je to pěkné. Pokud jde o laserový tisk, někteří modeláři to myslím moc nedoporučují, protože barva na ohybech praská a loupe se, i když inkoust se zase může při prosakování lepidla rozpíjet a někdy papír už předem trochu zkroutí.
Vlcacka - 13. červen 2012 10:45sipka
ZAMĚŘIT
Vlcacka
Dobrý den, před nedávnou dobou jsem spáchala model USS Enterprise z nejnovějšího ST filmu, model se dá stáhnout zde: http://prmodels.webnode.cz/models/space-ships/star-trek2/ A fotky mnou spáchaného modelu zde: http://www.papirove-modely.cz/galerie/full-image.php?showfoto=145921 Před pár dny mi ale kocour shodil loďku na zem a čuba okousala talířovou sekci, což mne tak akorát utvrdilo v jedné věci - nechám si loď vytisknout v laseru a podlepím líp talířovou sekci, aby se mi takhle hrozně nekroutila. :-D
BorgDog - 19. březen 2012 23:02sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Lt.Shark: Hlavně si nespleť nikdy měřítko. :-) http://fav.me/dqgy96

Mvek - 19. březen 2012 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To jsou ti šílenci...

(Ano, před lety jsem si říkal, že ST mám hrozně rád, rád se podívám na nějakou akci, ale nikdy nebudu jako ti šílenci, co si pořizují kostýmy a tak...)

Nejnovější   Novější 211 - 230 / 744Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o