Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2144 - 2163 / 6283Starší   Nejstarší

Mvek - 22. říjen 2010 10:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, tak na čt se teda "těším", ale přitom právě asi čt a pá bych tentokrát mohl v pohodě zvládnout.
Telemachus Rhade - 22. říjen 2010 09:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Příští týden:

PO: Home Soil
ÚT: Coming of Age
ST: Heart of Glory
ČT: The Arsenal of Freedom
PÁ: Symbiosis
Telemachus Rhade - 19. říjen 2010 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dneska zázračně stíhám..
Pozemstan - 19. říjen 2010 01:25sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Poslední dobou docela stíhám popůlnoční reprízy. -) Skutečně to má atmosféru docela podobnou TOS, i když postavy jsou většinou odměřenější, byť občas možná i šílenější, včetně Data. -) Zatím se mi to ale docela líbilo.
AVip - 18. říjen 2010 21:21sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
Jinak jsem došel k poznání, že TNG S1 je TOSka.

:-) Je. V dobrém i ve zlém. Je to fakticky 4. sezóna seriálu "Star Trek", natočená s jiným obsazením a s jistým časovým odstupem, koneckonců to tady říkám skoro pořád... :-)

Proto to byla od ČT kdysi taková bota, že začala až 4. sezónou... a na ty první tři nás nechala pěkně dlouho čekat. :-D
Telemachus Rhade - 18. říjen 2010 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zcela nepokrytě se přiznám, že jsme dneska v rámci SG-1 eng maratonu pustili Thor's Hammer. Hurá, už nám zbývá jen 204 epizod :)

A proč? Ráno v 7:00 jsem v mrazu škrábal přední sklo a jel na STK. Dále přepis vlastníka a s tím spojené sraní. Zbytek dnes jsem strávil venku v nějakých třech nad nulou. Přišel jsem domů a nechtělo se mi dělat vůbec nic. Jo ale zjistil jsem, že v pátek (bohužel) stíhám :)

Jinak jsem došel k poznání, že TNG S1 je TOSka. Za těch 13 dílů byl slovy jeden, který by se netočil kolem nějakého tajuplného mystička, co nikdy nikdo nikde neviděl. S2 se už snažila jet jinam a ty mystické díly jsou většinou supr, ale ta jednička je fakt tragická. A jsem rád, že jsem jí viděl před B5, nebo DS9 pozdějšími řadami, protože bych to zcela jistě odsoudil. Jsou tam strašlivé scénáristické kopance..
AVip - 18. říjen 2010 20:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Razer: Doktorka ten phaser držela vyloženě "jak prase kost"... aniž bych se chtěl TNG přehnaně zastávat, vznikla v roce 1987, zatímco SGU je ročník 2009 - a dnes máme drobet větší nároky.

Že doktorka neví, čeho je android daného typu schopen, je logické (není to její povinnost), ale že ji na to Dat neupozorní atd. je docela ďuzna v zápletce.

No, nechme to být... každopádně, dnes tam bylo smečí pro komentování... :-)
Razer - 18. říjen 2010 19:50sipka
ZAMĚŘIT
Razer
AVip: Já jí sledoval offline já to tak mám rád alespoň si věc užiju nemám rád když mi do toho někdo kecá :-D

Jo jo taková klasická jen teda musím říct, že sem se kriticky zamyslel nad poslední scénou s tím jak za Lorem přišel dat jen tak bez ničeho a Crusherova s fazerem a jak jim to všem Lor snadno vzal musím se přiznat, že kdyby to bylo třeba v SGU nadával bych na to jakej lempl to psal .-D ale jinak skvělá epizoda.
AVip - 18. říjen 2010 19:40sipka
ZAMĚŘIT
AVip
škoda, že dnes nikdo nebyl... dnešní episoda by byla na komentované sledování vyloženě ideální... :-)
AVip - 18. říjen 2010 13:07sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já minimálně do středy stíhám všechno... a vzhledem k tomu, že čt/pá obvykle stíhám tak jako tak, tak tento týden budu nejspíš celý...
Mvek - 18. říjen 2010 11:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak Too short a season mi nepřišla tak odpudivá, ale s protrženou přehradou souhlasím:-)
Telemachus Rhade - 18. říjen 2010 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dnes možná, zítra určitě NE, ve středu určitě ANO. Ve ČT i v PÁ by mě musel někdo zdrogovat, abych se na to donutil podívat.
Mvek - 17. říjen 2010 22:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mě možná ve středu taktéž, ale nebaví mě tu už opakovat pořád to "možná", "snad", mám teď velmi nabitý podzim.
kapitan Pike - 17. říjen 2010 21:38sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Omlouvám se za pátek, milice mě nesejmuly, ale zakecal jsem se s budoucím starostou :-) Ve středu mě ale čekejte :-)
Telemachus Rhade - 14. říjen 2010 14:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: Bohužel v THX to neběží :) ČT jela tehdy podle produkčních čísel.. Tak taky vzniknul můj dlouho nevyvrácený myslný dojem, že 2x01 přímo navazuje na Conspiracy :)
AVip - 14. říjen 2010 09:17sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade: THX! :-)
(ČT tehdy udělala ve vysílání bordel přímo ukázkový)
Telemachus Rhade - 13. říjen 2010 21:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takže, čeká nás toto: (ČT v tom tehdy udělalo hroznej bordel)

ZÍTRA: Haven
POZÍTŘÍ: The Big Goodbye

PO: Datalore
ÚT: Angel One
ST: 11001001
ČT: Too Short a Season
PÁ: When the Bough Breaks
Mvek - 13. říjen 2010 17:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jen jsem si tak vzpomněl, v záběru z pilotu, jak Picard stojí za oknem a kouká ven z lodi, ne nepodobném konci DS9:-), tam Picard stojí před dřevěnou stěnou, zřejmě ještě neměli tolik kulis a nevěděli, odkud bude koukat.
kapitan Pike - 13. říjen 2010 14:07sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já dnes určitě budu.
Telemachus Rhade - 12. říjen 2010 17:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Poznatek: Bez těch Skypeových diskuzí mě ta první řada docela sere. Respektive v češtině. Podivný překlad bych přežil, ale to namluvení je katastrofa! Jedinej normální je tam Soukup.

Nejnovější   Novější 2144 - 2163 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o