Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2025 - 2044 / 6283Starší   Nejstarší

BorgDog - 11. listopad 2010 22:03sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade: Se simulátorem obecně máš pravdu a ta druhá epizoda s Moriartym je brak, ale ta první se mi líbila. Otázky, které se tam pokládají a které byly de facto později opakovány ve VOY s Doktorem mi přišly dobré.
Telemachus Rhade - 11. listopad 2010 21:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Moriartyho pokládám za jednu z nejhorších postav TNG. Do sytosti stačí, že tam byl 2x. Já nevim, mě to vůbec nesedlo. Holoepku s Sherlockem OK, ale proč se jim musí furt něco posrávat, to nechápu. Kdyby počítač (scénárista) vymyslel nějaký super propletený případ a celá epka by se točila kolem jeho vyřešení v rámci parametrů programu, bych byl mnohem šťastnější. Vůbec v TNG platí, že pokud vlezou do Simulátoru, prakticky nikdy nefunguje. A naopak funguje vždy, když je v něm Wesley. Divné.. :)
BorgDog - 11. listopad 2010 21:47sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade: Já doufám stihnu všechno... a mimochodem, velmi se mi líbil tento týden Moriarty v "Elementary, dear Data." Škoda, že mu nedali později mobilní emitor, to mohlo být zajímavé. :-)
Telemachus Rhade - 11. listopad 2010 21:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Přístí týden:

PO: Unnatural Selection
ÚT: A Matter of Honor
ST: The Measure of a Man
ČT: The Dauphin
PÁ: Contagion

Tak naflákaný týden a já nestihnu ani kus. Sakra! Možná v pátek Nákazu, ale jinak to vidím opravdu bledě..
Telemachus Rhade - 11. listopad 2010 21:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
To já doufám budu slastně spát :) Nakonec jsem se ale díval a musím říct, že to nebyla zdaleka taková katastrofa jak jsem si to pamatoval. Riva sice byl takový hluchoněmý Chuck Norris, ale nějaké posleství to neslo a zfilmované to nebylo vyloženě špatně. Potěšil Picard - jednak 3D projekcí z jeho stolu, potom jeho strašně sympatickým a duchaplným chováním (bez ironie - takhle se má chovat velitel) a pak taky svými všeříkajícími pohledy na Rikera :) Půjdu až na 3,5/5
BorgDog - 11. listopad 2010 20:29sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Já budu přítomen v noci. :-)
Razer - 11. listopad 2010 17:49sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: ne přišel sem z práce a zase musim makat tak musim srát i na jedinou hodinu st .-(
Telemachus Rhade - 11. listopad 2010 17:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dneska zase nikdo?
Damar - 11. listopad 2010 08:44sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mne sa páči aj "The Big Goodbye".
Telemachus Rhade - 11. listopad 2010 08:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: V TNG S1 jsou 3 díly, za které se nemusím stydět pri eventuální prezentaci - Where No One Has Gone Before, 11001001 a We'll Always Have Paris.
Mvek - 10. listopad 2010 22:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Okona dneska byl takový zase dost TOSkový, naivnější. Ale je to hezká pohádka a docela by mě zajímalo, jak na dámské publikum působí sám Okona:-).

A dneska jsem s velkou nervozitou vnutil konečně rodičům Where No One Has Gone Before, a kupodivu bylo celkem přijato, a ten díl působí velmi dobře, na to, že je jeden z prvních. I ta čeština nebyla tak strašná (když člověk přežije zařazené rychlosti, nebo že na konci není Wesley zastupujícím členem, ale podporučíkem, takže pak je nelogické, že může jednou být trvalým, když to Picard pak řekne).
S.S.Enterprise - 10. listopad 2010 20:13sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ta TNG je okouzlující i po 15letech... Mě to včera v noci úplně probralo :)
Torak - 10. listopad 2010 19:21sipka
ZAMĚŘIT
Torak
Tak to já radši servíruju manželce všechny díly a v originále. Aby s to pořádně užila >=o)
Mvek - 10. listopad 2010 19:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Viděl jsem část Okony, bylo zajímavé slyšet DiNozzu z NCIS, ale ten dabér na něj celkem sedl.

A hlavně koukám, že Okona je další díl, který bych si měl zařadit do seznamu pro přítelkyni:-)
Telemachus Rhade - 10. listopad 2010 18:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já to bez Skypu nedvávám :) Respektive to pak odkoukám v english, pokud to za něco stojí..
AVip - 10. listopad 2010 18:00sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Tak dneska jsou lasery správně... :-) (Outrageous Okona)
Telemachus Rhade - 09. listopad 2010 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jo, ještě Ashley, pravda. TNG je na hvězdy docela bohatá.
Mvek - 09. listopad 2010 14:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
K těm herečkám (Famke Jenssen, nebo Kirsten Dunst v pozdějších řadách) se v TNG ještě řadí Ashley Judd, jakožto Robin Leflerová, viz http://memory-alpha.org/wiki/Robin_Lefler
(Darmok a Game)

Tehdy jí bylo 23 a velmi jí to slušelo:-), ale netušil jsem to, leda možná vidět teď TNG znova, tyto díly. Protože Dvojí obvinění, odkud si ji teprve víc pamatuji, jsem viděl až vloni.

Nicméně o tom bylo v TV Max magazínu v článku o ní.
Mirak - 06. listopad 2010 02:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hlavně je dost pěkná a dnes už hodně slavná.
Razer - 06. listopad 2010 01:07sipka
ZAMĚŘIT
Razer
teď byla myslím v tv a hrála nějakou šlapku

Nejnovější   Novější 2025 - 2044 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o