Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1950 - 1969 / 6283Starší   Nejstarší

Damar - 08. prosinec 2010 10:08sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Konečne lepšie farby a nové uniformy:)
Telemachus Rhade - 08. prosinec 2010 09:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Evoluce
AVip - 08. prosinec 2010 09:33sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Co šlo včera?
Telemachus Rhade - 08. prosinec 2010 08:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Natáčení MASHe probíhalo téměř za přítomnoti dlouhometrážního důstojníka, který musel odpískat odchod domů.. :) U Pulaski je celkem jasné, že je to od začátku jiná postava. Stačí ty repliky v The Child poslouchat - to je McCoy.
Mirak - 07. prosinec 2010 22:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade: Když například z MASHe náhle odešel Trapper McIntyre, tak jeho repliky a scény v prvních několika epizodách dělal Hunnicutt a to jen s drobnými úpravami.
Telemachus Rhade - 07. prosinec 2010 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak po dnešní epizodě musím říct, že rozdíl mezi S2 a S3 je neuvěřitelný. Myslím, že tehdy museli mít lidé ještě mnohem emotivnější reakce. Je to jak jiný seriál..
Telemachus Rhade - 07. prosinec 2010 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
Ty její zcény ve druhé sezoně asi byly napsaný pro crusherovou že?

Samozřejmě, že ne. Už jsi viděl, že se scény jednotlivých epizod píšou rok dopředu? Navíc ona je úplně jiná - jak říká (nejen) Mirak - je to McCoy v sukni.

Ta mladá inženýrka (vždycky mi vypadne jméno. Sonia Gomez? nevim..) byla jen v těch dvou epizodách. Takže její konec v Treku jsi už viděl :)
Mirak - 07. prosinec 2010 21:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
S.S.Enterprise: Protože se divákům ženský McCoy příliš nezamlouval.
S.S.Enterprise - 07. prosinec 2010 21:27sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
A Pulaská - proč ji tam už nenechali? :)

Ty její zcény ve druhé sezoně asi byly napsaný pro crusherovou že?
S.S.Enterprise - 07. prosinec 2010 21:26sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
K těm postavám: teď ve druhé sezóně se (sem tam) objevuje taková mladá inženýrka.. Geordi ji zauučuje asi.. Byla potom někde v dalších řadách, jakej byl její konec v ST? :)
Mvek - 07. prosinec 2010 19:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Jo, já ten pocit taky mám, ale jak říkám, nehodlám na to myslet, když si zároveň vybavím Data, protože pak by mi ho znechucoval.

Ale tak ono je to totéž se Shatnerem, když jsem viděl TOSku v češtině, nechápal jsem, co na Shatnerovi/Kirkovi mají. Pak jsem viděl spoustu věcí se Shatnerem, a pak jsem viděl některé behind scenes a některé epizody TOS v angličtině a už taky ke Kirkovi v TOS přistupuji hůř, bohužel.
Telemachus Rhade - 07. prosinec 2010 19:22sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Proti Datovi nic, toho zahrál dobře, ale jinak souhlas s Razerem. Ten člověk má buď koleček moc, nebo hodně málo.
Razer - 07. prosinec 2010 19:13sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Spiner je v první řadě naprostej magor, zjistil sem to z toho jak napsal Nemesis či co a z pár behind the scene videí na tytrubce, normálně tak rychle nesoudím, ale... .
Mvek - 07. prosinec 2010 17:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Prosím nevytahujte mi tu Spinera, já nechci kvůli němu přestávat mít rád Data. Taky mi přijde namyšlený, velké ego má určitě, ale to si opravdu odmítám při sledování TNG a filmů připouštět.
Mirak - 07. prosinec 2010 14:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Trojku Picard, Riker, Dat jsem měl rád vždycky a vždycky mít rád budu. Worf se hodně zlepšuje postupem času, ale je fakt, že je celkem těžký nemít ho rád, když ta postava v ST vystupuje tak dlouho. Crusherová a Troi jsou většinu času hodně nevýrazný byť mi teda nijak zvlášť nevadí. To samý platí i o Geordim. Epizody s Tashou jsem viděl tak před 6-7 lety, takže by ode mě nebylo moc fér ji hodnotit, ale Worf mi jejím postu přišel lepší. Taky mi nikdy nijak extra nevadil Wesley. Jasně, ta postava není dobře napsaná, ale že bych ho měl neustálou potřebu zabít, tak to asi ne. Guinan je super postava. Ro taky. Už jenom proto, že přivádí do ST Bajorany.

Ale nevím, komplet TNG jsem naposledy viděl fakt před těmi 6-7 lety, tak si nejsem úplně jistý, jak bych na to reagoval dnes (zejména poté, co jsem viděl tolik dobrých seriálů).
Nicméně se těch postav musím trochu zastat. Jsou samozřejmě mírně sterilní a vývoj je třeba oproti DS9 velice mizivý. Ale je to přece poplatné době. Na přelomu 80. a 90. let seriály nemívaly postavy oplývající kopou charakterových chyb. Si myslím, že TNG je na tom ještě velmi dobře.
Damar - 07. prosinec 2010 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Neviem aký je Spiner ako človek, posudzujem ho podľa postavy. Keby som si mal miešať osobný život herca s postavou, tak Picard by už ako suchár nevyšiel...

No a Worf bol vážne spočiatku dosť dvojrozmerný, ale potom sa jeho postava celkom vyvinula...
Yakuzza - 07. prosinec 2010 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: S tím výčtem asi musím souhlasit, až na Tashu a Ro, ty mám rád...
Telemachus Rhade - 07. prosinec 2010 13:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
No a to je možná ten problém. Dohromady jako posádka fungují, ale když bych měl říct nějaké oblíbence z TNG, tak mě opravdu nikdo nanapadá - respektive ano: Sito Jaxa, ale ta se asi nepočítá :)

Picard je suchar, Riker negramot, Worf mikromozek, B&D snad radši nezmiňovat, Dat mi navadí ovšem Spinera nenávidim - blbečka namyšlenýho, Tasha je rozcuchaný struhadlo, musím zmínit Wesleyho?, Laren je protivná od pohledu a Geordi je ňouma. Takže mojí nejoblíbenější TNG postavou je Guinan, potom Miles a když bych musel, tak filmový Geordi. A přitom S4, 5 a 6 + polovinu S7 a něco z prvních tří mám hodně rád. Jen mi prostě nefungují jako celek a tedy asi i postavy mi nepřirostli tolik k srdci. Přijde mi, že spolu žačnou fungovat pořádně až v průběhu S6, a to je zoufale pozdě.
Damar - 07. prosinec 2010 12:45sipka
ZAMĚŘIT
Damar
TelemachusRhade: Asi pred rokom a pol, keď sme s Laniou prechádzali celé TNG s českým dabingom (teda až na niekoľko notoricky známych častí, ktoré sme už radšej vynechali:)...
No ja mám zase na epizódy s Datom slabosť. Pre mńa je to rozhodne najlepšia postava v TNG (v tesnom závese za ním je Worf, ale tam som už ovplyvnený aj DS9).
Yakuzza - 07. prosinec 2010 12:41sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Razer: V případě rumu ani nemusí být teplý, abych z něho tyčkoval, jenom co ho cítím...

TelemachusRhade: Když jsi zmínil interakce, vzpomněl jsem si na DS9 - Jake Sisko vs. otec... Když to srovnám, tak Crusherovic interakce jsou opravdu žalostné...

Nejnovější   Novější 1950 - 1969 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o