Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1840 - 1859 / 6283Starší   Nejstarší

Pozemstan - 04. leden 2011 11:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog, TelemachusRhade: Také mě zklamali. Zdá se, že oproti programu něco vynechali, protože po 23:50 šli ještě Simpsonovi a poté před 0:30 už jen to Město hurikánů atd.
Telemachus Rhade - 04. leden 2011 08:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
V Programu je normálně psaná.. Měla proběhnout v 00:25 a potom měl běžet ještě jakýsi Johny Dangerously, poté Město hurikánů a pak teprve černo. Tedy vlastně zeleno..

Nebo napiš do Primy, ať vědí, že se někdo kouká i v noci :-)
BorgDog - 04. leden 2011 02:37sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Ví někdo, proč dnes nebyla na Cool noční repríza TNG? Těšil jsem se na ní a dočkal se akorát nějaké připitomnělé kriminálky, teleshopingu a tetrisu. :-(

Znamená to snad, že noční reprízy TNG na Coolu skončily???
Telemachus Rhade - 03. leden 2011 19:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
První půlka je IMHO mnohem lepší než druhá. Řeší se tam hlavně Elbrun a jeho psychický stav + je tam na chíli i kapitán DeSoto z Hoodu. Druhá půlka je už zase takový mix se Stargate..
AVip - 03. leden 2011 18:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade: Já to chytil až cca. od poloviny (trochu jsem se zasekl v práci), ta episoda je bohužel přesně taková, jakou jsem si ji pamatoval, t.j. v zásadě nic extra.
Telemachus Rhade - 03. leden 2011 18:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mno... Ušlo to (3/5), ale dabing tomu hodně podráží nohy. Hlavně tím Jagelkou. A AVipe, dneska by sis užil - techno, bio i astroblábolů nezpočet :)
Telemachus Rhade - 03. leden 2011 17:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dnes nikdo?
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2010 19:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Příští týden:

PO: Tin Man
ÚT: Hollow Pursuits
ST: The Most Toys
ČT: Sarek
PÁ: Ménage à Troi

Pondělí a úterý nevím.. Asi jo. Středa určitě ne - to je typická Datovka a ani Saul Rubinek tomu nepomůže. Čtvrtek i pátek na 100% ano.
Lt.Shark - 30. prosinec 2010 11:29sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
TelemachusRhade:
Podle sebe soudím většinu, viď :)

Nevim, Yesterday´s Enterprise je všobecně hodně oblíbená epizoda...
S.S.Enterprise - 29. prosinec 2010 12:41sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Tak a včerejší ep. s Datovou dcerou mě uchvátila taky. Prostě klasická TNG se vším všudy..
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2010 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já se tu ale opravdu znova nebudu hádat o tom, že Predátor nemá scénář..
Razer - 29. prosinec 2010 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Jo to je fakt, ale když TR začal tuhle chválit Shades of Grey jako skvost a naopak zatratil snad Predátora, tak sem chvíli nevěděl, jestli nejde o provokaci, či nějaký sociologický experiment :-D
kapitan Pike - 29. prosinec 2010 10:55sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Lt.Shark: Kdyby měli všichni stejný názor, tak by ty diskuse byly strašně nudné :-)
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2010 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lt.Shark: Podle sebe soudím většinu, viď :)

Pike: S AVipem jsme onehdá usoudili, že to asi semelou ať se děje cokoli..
Lt.Shark - 29. prosinec 2010 10:40sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
TelemachusRhade: máš opravdu neuvěřitelný dar "strhat" to co se mě, ale očividně i většině líbí a "vyzdvihovat do nebes" to co ostatní nezaujme... :-)))
kapitan Pike - 29. prosinec 2010 10:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Na 12. 1. 2011 je v TV programu COOL první epizoda čtvrté série TNG.
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2010 01:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Časovka, kterou psalo dohromady (!) 6 lidí, a ta překombinovanost tam podle mě je vidět. Jako říkal Pike, nebo AVip - dneska by to šlo do dvou částí, což by bylo mnohem rozuměnší. Mě to prostě nijak výjimečné nepřijde, nemůžu si pomoct.

A jinak - uniformy jsou filmové, ošizené o límec; efekty jsou příšerný - S1 i S2 měli mnohem lepší; vedlejší role dostali max 10 minut; a že by to bylo nějak extra důležité? No tak vymysleli cestičku jak dostat Tashu do dalších řad, no. Bodejť ne, když jich na to bylo 6..

Jediné, co na téhle epce vyzvihuju do nebes, je design třídy Ambassador. Dokonalý přechod mezi Excelsiorem a Galaxy!

Mvek: TNG duálně neběží.
Pozemstan - 29. prosinec 2010 01:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Řekl bych, podle toho, co jsem teď zkoušel, že alespoň z Ještědu v DVB-T a z Astry 23,5° východně na DVB-S Prima Cool vysílá TNG pouze česky.
Mvek - 28. prosinec 2010 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jde opravdu TNG duálně? Nějak se nám to nepovedlo na ní zprovoznit nedávno, tak nevím, jestli selháváme my, televize nebo Prima...
S.S.Enterprise - 28. prosinec 2010 20:43sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Na Yesterday´s (doslova) Enterprise si dali tvůrci hodně záležet. Opravdu dokonalý příběh, efekty, uniformy, herci... Excelentní špička i dnes.. Je to jedna z nejdůležitějších epizod celého ST..

Jenom škoda, že tam nezmínili časovou směrnici..

Nejnovější   Novější 1840 - 1859 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o