Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1831 - 1850 / 6283Starší   Nejstarší

Mirak - 04. leden 2011 17:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Zas když nechceš, aby se k tomu lidi vyjadřovali, tak proč to sem vůbec psát, že? :-)
Telemachus Rhade - 04. leden 2011 17:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Jsi drzý jak vopice a dostaneš záhlavec na Skypeu! :-)

Ne, jednostranný zápal jsem měl a nepřišlo mi to jiné než od chřipky, tak prostě píšu svou zkušenost. Co zrovna ty máš za anamnézu, že je to jinak, nemůžu vědět (čti: mě nezajímá)

btw, já poučuju? Mě jsou lidi ukradený, takže určitě ne :) Kafrám, to jo, ale nepoučuju :-)
Yakuzza - 04. leden 2011 17:04sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: A mimochodem, toto je jedna ze situací, kde mi ve věci tvého brouk-pytlíkovského poučování došla trpělivost :-)
Yakuzza - 04. leden 2011 17:04sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: Děkuji za poučení, neber to ve zlém, ale pocházím z lékařské rodiny a tyhle věci se kolem mě motají od dětství, takže na tohle téma se bavit raději nebudem.

(Kromě toho, je jednostranný, a když moje matka, lékařka se čtyřmi atestacemi tvrdí, že to je v mojem případě docela vážné a TelemachusRhade mi tvrdí, že to defacto nic není... co dodat :-))
Telemachus Rhade - 04. leden 2011 16:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Jedno, nebo oboustraný? Pokud to první, je to sice blbý, ale zas defacto nic to není. Pokud to druhé, chce to ten přísný režim dodržovat a počítat s tím, že se tak 2 týdny pořádně nenadechneš.
Yakuzza - 04. leden 2011 14:58sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ode dneška minimálně týden ležím v Opavě s antiobiotikama, protože mi našli zápal plic, takže minimálně po tu dobu se zúčastním :-)

(Jinak z toho teda moc radost nemám, abych se přiznal...)
S.S.Enterprise - 04. leden 2011 11:59sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Kam se jim dá napsat?
S.S.Enterprise - 04. leden 2011 11:59sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
No a potom už tam snad celou noc byla jenom zelená obrazovka a dvě závorky, který si mezio sebou hrály ping pong..

taky mě to nasštvalo, sem se těšil na TNG :(
Telemachus Rhade - 04. leden 2011 11:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Hm, zajímavé, třeba dnes už TNG nepoběží vůbec :-)

Každopádně jim napiš. Odpovídají.
Pozemstan - 04. leden 2011 11:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog, TelemachusRhade: Také mě zklamali. Zdá se, že oproti programu něco vynechali, protože po 23:50 šli ještě Simpsonovi a poté před 0:30 už jen to Město hurikánů atd.
Telemachus Rhade - 04. leden 2011 08:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
V Programu je normálně psaná.. Měla proběhnout v 00:25 a potom měl běžet ještě jakýsi Johny Dangerously, poté Město hurikánů a pak teprve černo. Tedy vlastně zeleno..

Nebo napiš do Primy, ať vědí, že se někdo kouká i v noci :-)
BorgDog - 04. leden 2011 02:37sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Ví někdo, proč dnes nebyla na Cool noční repríza TNG? Těšil jsem se na ní a dočkal se akorát nějaké připitomnělé kriminálky, teleshopingu a tetrisu. :-(

Znamená to snad, že noční reprízy TNG na Coolu skončily???
Telemachus Rhade - 03. leden 2011 19:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
První půlka je IMHO mnohem lepší než druhá. Řeší se tam hlavně Elbrun a jeho psychický stav + je tam na chíli i kapitán DeSoto z Hoodu. Druhá půlka je už zase takový mix se Stargate..
AVip - 03. leden 2011 18:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade: Já to chytil až cca. od poloviny (trochu jsem se zasekl v práci), ta episoda je bohužel přesně taková, jakou jsem si ji pamatoval, t.j. v zásadě nic extra.
Telemachus Rhade - 03. leden 2011 18:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mno... Ušlo to (3/5), ale dabing tomu hodně podráží nohy. Hlavně tím Jagelkou. A AVipe, dneska by sis užil - techno, bio i astroblábolů nezpočet :)
Telemachus Rhade - 03. leden 2011 17:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dnes nikdo?
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2010 19:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Příští týden:

PO: Tin Man
ÚT: Hollow Pursuits
ST: The Most Toys
ČT: Sarek
PÁ: Ménage à Troi

Pondělí a úterý nevím.. Asi jo. Středa určitě ne - to je typická Datovka a ani Saul Rubinek tomu nepomůže. Čtvrtek i pátek na 100% ano.
Lt.Shark - 30. prosinec 2010 11:29sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
TelemachusRhade:
Podle sebe soudím většinu, viď :)

Nevim, Yesterday´s Enterprise je všobecně hodně oblíbená epizoda...
S.S.Enterprise - 29. prosinec 2010 12:41sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Tak a včerejší ep. s Datovou dcerou mě uchvátila taky. Prostě klasická TNG se vším všudy..
Telemachus Rhade - 29. prosinec 2010 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já se tu ale opravdu znova nebudu hádat o tom, že Predátor nemá scénář..

Nejnovější   Novější 1831 - 1850 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o