Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1668 - 1687 / 6283Starší   Nejstarší

Mvek - 27. leden 2011 23:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak ale první řada TNG má ještě výhodu v tom, že má trochu odlišnější hudbu, rozhodně občas dokáže zaujmout i u blbé epizody.
Torak - 27. leden 2011 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Torak
Yakuzza: Proč? Já na TNG koukám s manželkou a divný mi to nepřijde >;o)
Mvek - 27. leden 2011 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: A jak já už několikrát řekl, ona ten zájem projevila sama a má kladný vztah ke sci-fi i fantasy. A viděla Nemesis, ST XI a ještě snad něco.

((A její máma kouká na TNG, když je tam Frakes, pak se zase otočí:-).))
Yakuzza - 27. leden 2011 21:36sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Ja nevim, jak uz kdosi zminil, na Star Trek s pritelkyni bych se asi radsi vykaslal... Nevim, nejak si nedovedu predstavit, ze bych se se svou holkou vazne dival na TNG :-)
Mvek - 27. leden 2011 21:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
No, 11001001 a The Measure of a Man jsou v úvaze pro přítelkyni v pořadí.

Budu muset zvážit Time Squared, přijde mi dost divná, takže asi ne, ale přítelkyně má ráda časovky.
S.S.Enterprise - 27. leden 2011 20:43sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Včerejší Datův den se mi moc líbil, to byla nádhera se vším všudy. A zdálo se mi, že se do těch 45minut vlezlo mnohem víc událostí, než u jiných epizod.

Jenom sranda na konci, ta Romulanská špionka mohla být jenom hologram.. To se divím, že to Picardovi postačilo.. no aspoň se měla ozvat Diana a potvrdit, že to hologram není.
S.S.Enterprise - 27. leden 2011 20:41sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip:
Tak aspoň je na tom vidět, že se snad ani neplánovalo, že bude ten seriál tak úspěšnej a bude mít tolik dílů. Takže tam pak jsou hektické předělávky nebo zdokonalování efektů za pochodu (v době kdy vznikal byl prudký rozvoj CGI).
S.S.Enterprise - 27. leden 2011 20:39sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TelemachusRhade:
Z tvého bodování usuzuju, že čím starší, tím více preferuješ mezilidskou stránku příběhů :)

Bych 5 hvezdiček nedal ani jedné :)
AVip - 27. leden 2011 12:23sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Na TNG je prostě vidět, že se produkce během prvních sezón kompletně obměnila a to málem několikrát - paradoxně tak má TNG lepší průměrnou kvalitu ve 2. než ve 3. sezóně.

Je fakt, že teď už jedeme do stabilnější éry (4. sezóna) a kvalita episod tím pádem bude v průměru vyšší a konzistentnější, nebude to taková strašná "hit-and-miss" směska jako dosud.
kapitan Pike - 27. leden 2011 10:47sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Na Skype se většinou na hodnocení shodneme. Bohužel ve většině epizod několik věcí skřípe, takže to na 5 bodů rozhodně není. Zpravidla to je nedotažený scénář a celkový amatérismus produkce. A určitě to není tím, že na to člověk kouká s odstupem a poněkolikáté. Když si pustím nějakou epizodu 1. řady DS9, tak mě baví stejně, jako když jsem to viděl poprvé.
Telemachus Rhade - 27. leden 2011 09:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Z toho, co zatím běželo na Primě COOL, což je cca 80 epizod (dobře, podíval jsem se přesně, je to 85) stálo za plný počet 6 epizod:

Where No One Has Gone Before
11001001
We'll Alway Have Paris
The Measure of a Man
A Matter of Perspective
Family
Yakuzza - 27. leden 2011 07:23sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Teda ty mas hodne specificke hodnotici okruhy - sest 5-stars z prvnich 80 TNG :-)
Telemachus Rhade - 26. leden 2011 23:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Je to bez "a". Paříž nemůže mít neurčitý člen.

Nicméně i u mě tahle epizoda v říjnu bodovala a je pro mě jednou z šesti 5-stars epizod prvních 80-ti dílu TNG.
Mvek - 26. leden 2011 23:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak u přítelkyně uspěla We'll always have a Paris.

Akorát jsem si ji pamatoval trochu jinak, pestřeji, když jsem ji viděl před 5 lety.
S.S.Enterprise - 26. leden 2011 22:52sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
2D bytosti včera:
no bylo to v podstatě cel divný.. nejdivnjší bylo, že je z Ent neviděli, z horních a dolních palub by měly být vidět.. a to, že Dianě blokovali empatii a ten zlom do kterýho mířily už 2D nebyl...
AVip - 26. leden 2011 08:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
A čas od času strašívá jako guest v The Big Bang Theory... kde se konečně ukazuje jeho charakter v plné kráse... :-)
Inu, Vlezlej Fušer...
BorgDog - 25. leden 2011 22:58sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Viděl jsem ho ještě v pár filmech, ale samé štěky. A jinak souhlas s Razerem.
S.S.Enterprise - 25. leden 2011 22:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no a dostal se pak ještě někam? Asi to byla jeho životní role, že..?
Razer - 25. leden 2011 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Razer
BorgDog: Tak mě vytáčí právě to spojení, že když jsi nadanej tak ti ještě dáme protekci a ještě nějakého mimozemšťana co ti dá moc cestovat a dělat já nevim ani co.

A vy ostatní socky co jen tvrdě dřete abyste pomohli druhejm si trhněte nohou :-)
BorgDog - 25. leden 2011 21:41sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Razer: Aby bylo jasno, mě nevadila genialita. JSOU geniální děti, a jsou taky děti, které bezpochyby tvrdě dřou, aby něčeho dosáhly. Vadil mi jedna ten protekcionalismus, naprosto přehnaný i vzhledem k jeho schopnostem, a pak způsob, jakým Wheaton samotný tu postavu hrál - ten kluk se na to NEHODIL.

Nejnovější   Novější 1668 - 1687 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o