Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1645 - 1664 / 6283Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 04. únor 2011 17:22sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Bragovu prvotinu si nenechám ujít :-)
AVip - 04. únor 2011 17:06sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza: jo, snad jo... :-)
Yakuzza - 04. únor 2011 16:43sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Bude dneska někdo? Připojil bych se.
Telemachus Rhade - 04. únor 2011 08:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-D
kapitan Pike - 04. únor 2011 08:19sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise:
Mě se ta TNG zatím líbí komplet..

V tom případě doporučuju klub Poradna.
S.S.Enterprise - 04. únor 2011 01:11sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mě se ta TNG zatím líbí komplet..
No snad ze mě neni stejnej případ jako starsi amici, co ucuravaji z TOSky do těď :-D
Telemachus Rhade - 03. únor 2011 18:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ano! Po dlouhé době je epizoda tak skvělá jak si ji pamatuju. Obrazová kvalita na hovno, ale fantastická hororová atmoška se skvělou hudbou.

Rikerova hláška o deflektoru "Nic. Prostě zvadnul!" je zrovna od něj naprosto dokonalá :-D

+ guest star John Vickery, alias Alit Neroon a Mr. Welles z B5 a Crusade, nebo Gul Rusot z Final Chapter DS9.
Mvek - 28. leden 2011 21:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
On to může kazit i ten dabing, jako Where no one has gone before...
Razer - 28. leden 2011 20:14sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Náhodou já mám tenhle díl taky rád, i když sem se dnes nedíval.
Yakuzza - 28. leden 2011 19:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Taky mam hodne rad soudni epizody, ale tady jsem se tak nudil, ze jsem se pustil do studia korespondence z VZP, coz je docela silne kafe. Hodne me ale pobavila jedna Datova hlaska, neco o mizeni obzaloby. Jenom nevim, jestli to tak bylo zamysleno nebo to vtipne vyznelo diky dabingu :-)
Mvek - 28. leden 2011 19:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A mám pocit, že docela dokresluje charakter Data, co jsem ji tak před měsícem proklikal, jestli by se dala hromadně pustit:-).
Mvek - 28. leden 2011 19:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mám ji také rád, jak nápad a humornost i díky postavení Picarda do nezvyklé role (i díky Datovi). S Kirkem a nějakým vulkáncem by to asi tak vtipně nevyznělo.
No a nápad, no klasický TOS, proč ne.
Telemachus Rhade - 28. leden 2011 19:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Scénář byl pro Phase II, tak TOSka určitě jo; soudní epky mám rád; ženská byla pěkná, zajímavá a zároveň to byl vychcaný protivník; Jared práve typický nebyl.

Po sérii dost strašných průserů to naopak bylo příjemné překvapení. 4/5
Yakuzza - 28. leden 2011 19:00sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Tak dneska Devil's Due hruza. 1) TOSka, 2) nuda od zacatku do konce, 3) ani to minimum, zadne zajiave antropologicke zalezitosti, 4) ta zenska nebyla pekna, sympaticka, zajimava, proste nic, jenom hysterka na par facek, 5) vedlejsi postavy jako Jared - typicke ploche postavy TNG a VOY, nesnasim.
Telemachus Rhade - 28. leden 2011 18:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Příští týden:

PO: Clues
ÚT: First Contact
ST: Galaxy's Child
ČT: Night Terrors
Special friday: Brannon Braga comes to town.. Identity Crisis

Snad budu na všechno. Minimálně pondělí, úterý a čtvrtek ano.

Mvek - 28. leden 2011 11:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ne, obecně nejnešťastnější je pro TNG ten koncept Galaxy třídy. Protože tvůrcům to házelo klacky pod nohy, o které nakonec rádi zakopli a vůči divákovi se tvářili, že tam žádný nebyl. Zatímco pochopím, že když se Enterprise setká s podivnou entitou, nebo nouzově zasahuje/je napadena, je těžko říct, jestli hned talíř evakuovat z mnoha důvodů, tak nepochopím, že je s tou plnou posádkou vyslána na všelijaké mise.
Mvek - 28. leden 2011 11:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Jenže navíc s lodí s civilisty, oproti TOS:-)
Yakuzza - 28. leden 2011 11:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
The Wounded mam moc rad, obrovske plus za O'Briena a Cardassiany, je to jeden z mnoha zakladnich kamenu pro DS9. Plus za tridu Nebula.
Co mi ale moc nesedelo, byl pribeh samotny. Kapitan Flotily sam za sebe nahani s jednou lodi Cardassiany? To zni hodne, ale HODNE TOSovsky :-)
AVip - 28. leden 2011 10:58sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jen za sebe dodám, že hodnocení 3/5 považuji za průměr až velmi slabý nadprůměr a že pojem "průměr" nepovažuji v této souvislosti za něco pejorativního.
Telemachus Rhade - 28. leden 2011 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
3/5. Příběhově 2/5, ale bod navíc za evidentní snahu Karďáky v budoucnu rozvíjet a celkově za velmi dobrou výpravu.

Nejnovější   Novější 1645 - 1664 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o