Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1577 - 1596 / 6283Starší   Nejstarší

Mvek - 01. březen 2011 11:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mimochodem nejen po této epizodě, kde příčinou byla ta sonda, je na místě imho parafráze:

"Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty simulátory zakázala.“

Která by šla docela i přisoudit poblouzněné Lwaxaně v Manhunt.

Nicméně obecně bych řekl, že na lodi SF by se mělo používání simulátoru zakázat při jakémkoliv poplachovém stupni, tedy při jakémkoliv bojovém nebezpečí nebo při setkání s neznámem, podobně jako se ve stanici nesmí chodit na záchod.
Mvek - 01. březen 2011 10:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Damar: No, když jsem se na to díval sám, tak mě to spíš pobavilo, ale když ne, tak jsem se za Picarda cítil trochu trapně při té poradě. Jak ožil jako malý kluk, to u Picarda (ne kapitána, ale hlavně Picarda) bylo dost nezvyklé.
Telemachus Rhade - 01. březen 2011 10:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Víceméně souhlas. 4/5
Damar - 01. březen 2011 09:58sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mvek: Iste, človek by si myslel, že kapitán vesmírnej lode bude vedieť, čo všetko simulátor dokáže, ale to fakt nie je podstatné.

Mne sa páči tá atmosféra celej epizódy, plus kvalitné kulisy. Na prvú sezónu fakt nadpriemer.
Mvek - 01. březen 2011 09:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Damar: Mně se myslím taky hrozně líbila před 5 lety, když jsem viděl celou TNG, ale teď mi přišla taková průměrná (a ne, neřeším technické detaily kolem simulátoru), a Picard nadšený ze začátku na poradě, nemohoucí si vybavit, jak se řekne blok budov, to mi přišlo trochu ujeté.
Damar - 01. březen 2011 09:14sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mvek: Mňa by to neprekvapilo. Podľa mňa jedna z top epizód 1. sezóny.
Mvek - 28. únor 2011 18:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Milé:-).

Btw. překvapilo mě, že se přítelkyni velmi líbila epizoda The big goodbye. Trochu jsem se bál, že to není dobrá volba v rámci dolikvidování pár prvosezónových restů, než se vrhneme ještě na něco z 2. a pak konečně ty lepší věci z 5. a dál.
AVip - 28. únor 2011 18:33sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Btw. povedl se ti krásný a kulatý 4700. příspěvek v tomto fóru... :-)
Mvek - 27. únor 2011 16:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dobrý, já jen, jestli se "nevymlouvám" na něco, co není pravda:-). Protože čas by občas byl, ale skloubit tu TV a počítač a trochu klidu v domácnosti, to jde blbě. A kupovat si tuner fakt nemám potřebu.
A YouTube, to se blbě odchytává čas. Tak uvidíme někdy.
Yakuzza - 27. únor 2011 14:05sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Zkoušel jsem to, ale seká se to, vypadává, je to hrozně malé... moc to nemá smysl.
AVip - 27. únor 2011 11:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Nevím jestli vůbec někdo, pokud došlo k tomu, že byl někdo bez televize, tak spíš došlo buď na ripy, nebo na Youtube...
Mvek - 27. únor 2011 10:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A tady tedy část lidí sleduje přes jeden z těch odkazů nahoře? Já jen, že se tomu vyhýbám pořád, protože u TV s počítačem v danou dobu je to těžké sedět, a v první řadě ty odkazy buď nefungovaly, nebo přestaly uprostřed epky fungovat, a pak dlouhodobě nefungovaly, tak jsem je vzdal.
Mvek - 27. únor 2011 10:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
New Ground byla epizoda, která se mi jako dítěti hrozně líbila, žral jsem technobláboly a dávalo mi to smysl:-). Dneska si nepamatuji, jak na mě působí v současné době, ale díky Alexandrovi to asi bude opravdu slabé.

Violations mi ale špatné nepřišlo a on i ten Hero Worship, když člověk překousne dítě (ale nezakousne), tak tam imho má Dat dost zajímavého prostoru.
AVip - 27. únor 2011 08:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
A Matter of Time

Tohle slibuje množství kolizí všemi směry... možná si budu dělat poznámky... >:-D
Telemachus Rhade - 26. únor 2011 23:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Příští týden:

PO: Unification, Part II
ÚT: A Matter of Time
ST: New Ground
ČT: Hero Worship
PÁ: Violations

Až na pondělí jsou to samý shity.. Ale jako správný masochista asi budu celý týden :)
Telemachus Rhade - 26. únor 2011 23:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Romulané, nebo-li v jejich řeči [rihansu].
S.S.Enterprise - 26. únor 2011 19:34sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek:
To nevadí, že tam nebyla, ale bylo to vysvětleno později v FC, stejně jako klingosnká čela v ENT.
AVip - 26. únor 2011 19:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
Já spíš nechápu, že vůbec existuje nějaké vrakoviště jako je ukázáno v Unification part I. To se někomu vyplatí svážet trosky lodí vlečným paprskem?

Recyklace ať už trupů nebo komponent, odklízení vraků z letových tras... to jsou všechno dobré důvody. Takže ano, vyplatí.
AVip - 26. únor 2011 19:17sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
Copak "Romulus a Rémus" v ST (definovaný v TOS) mají nějaký důvod???

Ortodoxně bráno, v TOS je definován "Romulus" a "Romii/RomII".
Dvojici "Romulus" a "Remus" přinesla až TNG (a romány, které byly pochopitelně v post-TOS a pre-TNG časech oficiální).

A všeobecně je to bráno jako lidský ekvivalent místních jmen, nikoliv jako domorodý název a to nejpozději od časů Blishových adaptací.
Mvek - 26. únor 2011 19:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Jak víš, že mu to dala ona? Já si tedy tu epizodu tak nepamatuji, ale tam královna vůbec není, a v ST:FC to imho nebylo takhle jasné, to že ho tak nazývá ve flashbacích nic neznamená.

Nejnovější   Novější 1577 - 1596 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o