Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1502 - 1521 / 6283Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 04. duben 2011 17:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nevím, já byl v Plzni a neměl čas :)
kapitan Pike - 04. duben 2011 17:01sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Jaké bylo hodnocení Schisms ve čtvrtek? Jinak dnes určitě budu.
Telemachus Rhade - 01. duben 2011 20:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Příští týden:

PO: Rascals
ÚT: A Fistful of Datas
ST: The Quality of Life
ČT: Chain of Command, Part I
PÁ: Chain of Command, Part II

Budu na všechno.
Telemachus Rhade - 27. březen 2011 18:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Příští týden:

PO: Realm of Fear
ÚT: Man of the People
ST: Relics
ČT: Schisms
PÁ: True Q

Pondělí, úterý budu určitě, pak jedu směr Plzeň, takže tak na 50%.
S.S.Enterprise - 21. březen 2011 19:58sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:

jj příklady hrůzy :D
Telemachus Rhade - 21. březen 2011 19:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan: Od S3 včetně to až na vyjímky (cca 5 - 8 dílů z každé řady) stojí za prd. S5 je ultimátní, víc jak polovina řady je za 1/5.
Telemachus Rhade - 21. březen 2011 19:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
TOSka vychází lehce lépe; lepší seriál než Babylon 5 neexistuje; SG-1 S1 je zvláštní, ale ne špatná a od S2 mě to baví.

TNG je nekoncepční ptákovina s občas skvělými díly.
Pozemstan - 21. březen 2011 19:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: Bohužel jsem ve Finsku upustil od sledování TNG, ale jednou to budu muset vidět znovu. Jako dítě jsem měl z TNG velice dobrý pocit a teď z prvních řad celkem také, ale tyto opakující se popisy zní děsivě... -)(

S.S.Enterprise: To mají být příklady něčeho strašného? -) Řekl bych, že to vše patří k tomu lepšímu, resp. si troufám tvrdit nejlepšímu (byť zdaleka ne jen toto), co jsem ze sci-fi seriálů zatím viděl (i když toho, co jsem zhlédl, také není nějak mnoho)...
S.S.Enterprise - 21. březen 2011 19:09sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TelemachusRhade:

A TOSka? nebo B5 a první řady SG-1?
Telemachus Rhade - 21. březen 2011 17:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ne, já na to nemám. Bez komentů je to strašnej seriál. Počkám 10 minut, jestli někdo nedorazí na Skype a jinak vypínám. A až mě nějakej trekkie řekně TNG je nejlepší seriál, nebo jak skvělá je S5, tak si o něm budu myslet své. To je strašný!!
Telemachus Rhade - 21. březen 2011 08:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tento týden:

PO: I, Borg
ÚT: The Next Phase
ST: The Inner Light
ČT: Time's Arrow, Part I
PÁ: Time's Arrow, Part II

Ve středu budu bohužel pryč, jinak stíhám.
Damar - 18. březen 2011 15:31sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Yakuzza: Možno je to preto, že tie ferengské masky boli robené na konkrétnych ľudí a tak keď už raz bola hotová, načo robiť novú.
Taký Armin Shimerman si tiež strihol aspoň dvoch Ferengov v TNG.
Mvek - 18. březen 2011 14:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, Perfect Mate je TNG epizoda, která mě asi nejvíc dojala z celé TNG. V DS9 je to zas Honor Among Thieves z cyklu O'Brien musí trpět:-).
Yakuzza - 18. březen 2011 14:13sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Toto moc nechápu - obsazování herců do hrozně vedlejších rolí stejných druhů - viz Max Grodenchik - Rom a dva jiní Ferengové v TNG, nebo třeba ten Talaxian, co se objevil ve VOY: Faces i Homestead... Dále myslím DaiMon Bok byl zároveň i jiný Fereng atd...
Telemachus Rhade - 18. březen 2011 14:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jo, Dokonalá partnerka je velmi dobrý díl. Po dlouhém humusu konečně něco, za co se nemusím stydět, když někomu vykládám jak je Star Trek dobrý. Bohužel Rom a pitomá doktorka tomu ubrali bod na 4/5.
Telemachus Rhade - 18. březen 2011 14:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Proboha, dyť kvůli tomu sestřihu chodí k Mottovi. Možná by pomohlo se na to kouknout občas :) Cop a dlouhé vlasy mu během S6 narostli téměř přes noc.
S.S.Enterprise - 18. březen 2011 13:59sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Včerejší TNG s tou krásnou empatickou metamorfózou byla asi trochu sexistická, ale nakonec se mi to hodně líbilo.. i když další epizoda, kterou semi si vůbec nepamatoval..
S.S.Enterprise - 18. březen 2011 13:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza:

no podle toho, že měl Worf ty vlasy krátky a po celou TNG si je buď (jako debil) prodlužuje jenom po malu a nebo to prostě trvá, než mu vyrostou dlouhé tak, jako jiným válečníkům z impéria :)
Yakuzza - 18. březen 2011 08:43sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
S.S.Enterprise: Jak jsi prosimtě přišel na to, že Klingonům rostou vlasy pomaleji?
Damar - 18. březen 2011 08:32sipka
ZAMĚŘIT
Damar
S.S.Enterprise: Nikdy by ma nenapadlo uvažovať nad tým, ako rýchlo Alexandrovi rastú vlasy:)
Ale úplne v pohode sa to dá zdôvodniť tým, že na rozdiel od Worfa má v sebe aj ľudskú DNA.

Nejnovější   Novější 1502 - 1521 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o