Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1087 - 1106 / 6283Starší   Nejstarší

Yakuzza - 04. srpen 2011 18:59sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: Tak jasně, z pohledu TNG, kde člověk doslova jásal nad každou sebemenší narážkou...

Mimochodem...

Maurice Hurley had something more in mind with this episode. The attacks the Romulans complain about in "The Neutral Zone" dangled as an unresolved plot device for quite some time, but there was a plan: Hurley had meant for this episode to comprise part of a trilogy in which the Borg would be formally introduced. The opening episode of the second season further explored matters, including a possible alliance between the Federation and the Romulan Empire to counter the new threat. Such plans, however, were ruined by the writer's guild strike of that year.

chjo...
Mvek - 04. srpen 2011 18:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Psal jsem "v 2. řadě", ne o 2 řady dál.
Telemachus Rhade - 04. srpen 2011 18:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: V rámci TNG? :) Don't think so. Na poměry seriálu je to rozvedené dost. Ale vůbec se nehádám o tom, že by to šlo mnohem lépe.
Yakuzza - 04. srpen 2011 17:50sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: No... řeší a "řeší", šlo by to téma rozvést zajímavěji...
Telemachus Rhade - 04. srpen 2011 17:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Neutral Zone byla za 3/5, nic vyloženě extra to nebylo. Zničené základny se v příslušných borgských epizodách řeší.
Mvek - 04. srpen 2011 17:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A ano, byla by lepší, kdyby na ni navazovalo řešení Borgů v 2. řadě a případně i více řešení vztahů s Romulany.
Mvek - 04. srpen 2011 17:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Viděl jsem znovu The Neutral Zone, no nevím, jak jste ji strhali naživo, pár zásadních věcí bych tam na začátku viděl (jak Picard kritizuje Data za vzetí těch komor na palubu, nebo že je nezjistili dříve, než se tam Dat s Worfem vydali, a pak případně určité pocity, jako by prostě chování v určitých detailech nesedělo na tyto postavy vydávající se do neznáma, třeba Worfovo prohlášení, že budou dveře zablokované, když se samy neotevřely... Holt mikromozek...

Ale velmi mě překvapil Gul Dukat čišící z romuanského velitele na míle daleko.

A také mě překvapilo, že to na mě nyní (i v souvislosti s hudbou) působilo dramaticky (oproti včera připomenuté The Naked Now, kde přesně naopak). Zkrátka až na chyby ze začátku mě překvapilo, že to byla dobrá epizoda.
S.S.Enterprise - 30. červenec 2011 20:21sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise



... repost z Okouna
S.S.Enterprise - 22. červen 2011 16:41sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Počátky primární směrnice již dnes:

Brazilci našli v pralese dosud neznámé indiány, mluvit s nimi ale nesmějí

Holt typická pre-warp civilizace :-D
Yakuzza - 20. červen 2011 19:07sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Tak jsem se podíval na ten dokument, co běžel na Prima Cool a docela dobrý. Občas hrozně prázdné řeči, ale semtam jsme se i něco dozvěděli... Třeba že technické termíny vznikají jako nejposlednější věc, že všechny oné jeskyně jsou ze "Studia 16", že představa Jeri Taylor o kultu osobnosti spočívá v tom, že 20 zmatených Borgů uznává androida jako svého lídra... a tak :-)
Dabing Worfa byl děsný, to ano :-)
Razer - 17. červen 2011 09:05sipka
ZAMĚŘIT
Razer

S.S.Enterprise: V tom případě nejsou potřeba nějaké nadbytečné prsteny :-)

(eeeh nikde nešiřte, že sem tohle řekl, je to joke... .-)
S.S.Enterprise - 17. červen 2011 00:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Razer:
A nebo kdby ho opravdu milovala :-D
Razer - 17. červen 2011 00:28sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Noooo možná kdyby to byly pravé diamanty a hezky se od té plešky odrážely... :)
Telemachus Rhade - 16. červen 2011 20:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Když jsem předminulý týden žádal o ruku přítelkyni, vím, že toto by neuspělo :)
Mvek - 16. červen 2011 18:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Je to komické, když si představím reakci 90% snoubenek:-).
S.S.Enterprise - 16. červen 2011 18:14sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise


(repost z klubu Ujeté fotky na Okounu)
Telemachus Rhade - 15. červen 2011 09:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
No, Outcast je zrovna takový milý příklad. Jako vlhký sen všech trans a cross-genderiků je to OK, jinak ne. Kouzlo a obří síla TOSky spočívala v tom, že tam byly tehdy nemyslitelné věci naprosto běžné.
Mvek - 14. červen 2011 22:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Myslím, že byly myšleny myšlenky jednotlivých dílů, ne celku. Takže jednou se dotkneme homesexuality, byť nepřímo (Outcast), jindy zas já nevím čeho...
S.S.Enterprise - 14. červen 2011 22:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TelemachusRhade:

Mě se to hledat nechce a aji tady už to proběhlo, uveď nějak příklad protichůdné filosofie v TNG..


Pokud jde o záchranu / nezáchranu pre-warp světů, tak já to chápu tak, že v historicky dlouhodobém hledisku je lepší nezasahovat a nechat darwinistický vývoj i v celé Galaxii.. ale když už se náhodou zachrání, tak je to ospravedlnitelné lidsky..
Telemachus Rhade - 14. červen 2011 21:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Filozofické poselství TNG.. To je dobrý blábol. V každém díle je filozifie Federace jiná, tedy krom toho, že penězům odzvonilo. To je asi tak jediná konstanta. Pokud jde o utopickou vizi Země, že všechno je OK a všichni se mají ve světlé budoucnosti rádi, tak to je asi ve dvou dílech.

Nejnovější   Novější 1087 - 1106 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o