Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 994 - 1013 / 6283Starší   Nejstarší

Razer - 28. květen 2012 18:14sipka
ZAMĚŘIT
Razer
S.S.Enterprise: Vždy si říkám, proč na tyto výzkumy nejde více prostředků.

Oslepnout můžeme snad každý - stačí chvilka nepozornosti, magor s kyselinou..., i generálové a politici .-/
S.S.Enterprise - 27. květen 2012 23:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Práce na vývoji Geordiho brýlí pokračuje:

http://vtm.zive.cz/bionicke-oko-napajene-svetlem
Razer - 24. květen 2012 01:12sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Sestřih mnoha časovek

http://www.youtube.com/watch?v=PuAU526EF1s&feature=endscreen&NR=1
Mvek - 20. květen 2012 23:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Vidíš, a mně to po napsání přišlo už moc "zabugované":-).
lagga - 20. květen 2012 22:28sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: D :D tos mě rozsypal to je dokonalý ! dovolíš, musím se podělit :D


Mvek - 20. květen 2012 20:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kapitán Picard by nemohl být na jiné lodi než třídy Galaxy, jelikož svým kormidelníkům neustále rozkazuje "Engage!", a co by pak dělali se svými rodinami...?
Mvek - 18. květen 2012 10:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dneska u nás má svátek Taša:-)
Telemachus Rhade - 13. květen 2012 21:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
PorThor: Sbohem.
Mvek - 13. květen 2012 18:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
PorThor: No nazdar:-)
PorThor - 13. květen 2012 17:48sipka
ZAMĚŘIT
PorThor
cav
Razer - 17. duben 2012 18:13sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pokračování
http://starnet.startrek.cz/index.php?hlavni=forum&id=2
Razer - 16. duben 2012 23:53sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Ale já myslím, že pochopil, proto sem říkal, že to vlastně Picard nepřímo zmiňoval... .-/
Mvek - 16. duben 2012 23:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog:
tuhle povídku: http://www.legie.info//povidka/25398-ted-chiang-zivotni-cyklus-softwarovych-objektu

Jo, tu bych si mohl rovnou přečíst, kdyby se Ikarie bývala dohodla s MF... tak by mi ještě tohle číslo přišlo s předplatným, co jsem získal jako odměnu:-).

Razer: Ale věřím, že XB-1 bude mít městská knihovna, alespoň k přečtení prezenčně. To by na povídku stačilo, píšu si to a třeba se někdy zkusím taky podívat.
Mvek - 16. duben 2012 23:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog:
tento konflikt se prakticky v podobné formě vrátil i ve VOY kolem hologramů - kde ho ale promrhali, přitom to bylo snad ještě zajímavější

Souhlas, to mě hodně se*e, už jsem to tu několikrát psal, dalo se na to hezky navázat, mohl z toho být nepřítel aspoň na řadu... A už jsem i zmiňoval úvahu, že by fotonická loď Voyager přiletěla domů jako první:-).

Razer: Opět jsi to nepochopil, souhlasím s tvým pohledem na rozmnožování. Ale právě to tam mělo zaznít!


Po druhém zhlédnutí jsem prostě v posledních minutách měl pocit WTF, to už je konec? A není to délkou epizody, je to jejím podáním.
Takže teď mám pocit, jako bych dostal Ferrari, ale ne, že ho někdo škrábnul, ale někdo mi z něj odmontoval třeba dveře.
BorgDog - 16. duben 2012 21:36sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Razer:
takřka nezjistitelná infekce

To bylo zmíněno i ve VOY, že "fotonici" byli experti na biologické zbraně. :-)
Razer - 16. duben 2012 21:27sipka
ZAMĚŘIT
Razer
BorgDog: Nevžil by ses pls do role Nea a neřekl mi kde bych si mohl povídku zazálohovat pro svou potřebu :-?

Konec lidstva v Animatrixu byl relativně naivní... . Myslím tím, lidstvo by určitě nevypálilo oblohu spiš vyatomovalo/emp přímo onu zem robotů, která by ale spíš vůbec nikdy nevznikla/byla preventivně zničena již v zárodku.
Konvenční střet jak je vyobrazen v matrixu by také jistě vyhrálo lidstvo vzhledem k materiální prevaze... .

Podle mého by schopná Ai přišla s něčím jako takřka nezjistitelná infekce která člověka/lidstvo zabije třeba v pátek 13ho :-)
Případně nějakou jinou "killer" aplikací typu nějakého záření co dokáže v jeden okamžik projít celou planetou skrz naskrz/stačí mít třeba jen 6 stanovišť a ta aktivovat naráz. Prostě nějaká méně efektní, ale účinější zbraň s kterou nepočítáme.

I poté by zbyla jistě nějaká silná lidská armáda v krytech/cybertelech/oblecích typu crysis a až teprve pak by šlo do tuhého při opravdu apokalyptické válce... lidstvo by používalo své vlastní umělé inteligence... no bylo by to asi husté.
Telemachus Rhade - 16. duben 2012 20:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Measure of a Man - 5/5 - Jedna z nejlepších epizod TNG a narozdíl třeba od Outcast to nebyla jen úlitba minoritě, ale chytře a přemýšlivě se řešil reálný problém.
BorgDog - 16. duben 2012 20:49sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Razer: Celkem souhlasím s tvým zhodnocením. Ani tak Terminátor, ale hlavně epizoda "Second Renaissance" z Animatrixu mi přijde jako dost reálný vzor. Plus, tento konflikt se prakticky v podobné formě vrátil i ve VOY kolem hologramů - kde ho ale promrhali, přitom to bylo snad ještě zajímavější. Zatímco Data je "fyzický objekt," a tedy je mnohem snazší, přijmout ho vnitřně jako člověka, hologramy jsou prakticky jen "počítačové programy s 3-D skinem," které přesto nárokovaly svá práva, později i celkem drasticky (zejména poté, co jim Hirogeni s laskavou pomocí Janewayové poskytli tak výborný výcvik...) a situace se nejspíš opravdu "řešila" až plošnou válkou. Osobně mi podobné průběh přijde i reálnější, protože myslím, že "inteligentní program" tu bude dříve než "dokonalé robotické tělo," do kterého by se dal nahrát.

A pokud tě zajímá toto téma, doporučuji ti přečíst tuhle povídku: http://www.legie.info//povidka/25398-ted-chiang-zivotni-cyklus-softwarovych-objektu Věřím, že tě hodně zaujme.
Razer - 16. duben 2012 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Rozmnožování, ale tak je to možná definice, ale vždyť i toho se Picard ve své řeči dotknul. Že rodiče vlastně jen sestavují své děti podle předem daného programu.

Za pár let jistě budou děti nějakým nemocným lidem pěstovat i mimotělně... .

Takže když Android sestaví svého "potomka" taky mimotělně, nebo to neudělá a vše nechá na výrobci nelze říct, že není živý.


Já nevím tohle je podle mě jedna z těch pouček typu "země je plochá" x let ji všichni opakujou tak i když je naprosto jasné, že to není relevantní kriterium pro uznání někoho za živého většina lidí bude říkat, že je to nezbytná podmínka .-/
Mvek - 16. duben 2012 20:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak dělat z Maddoxe zas nějakého arcipadoucha, to bych nechtěl, mně se líbí, jak se nad sebou zamyslel, a nakonec s Datem byl v relativně přátelském vztahu.

Takže jak říkám: jen, buď více hry na soud, nebo více diskuse a argumentů k úvaze, co je vlastně Dat.

Nejnovější   Novější 994 - 1013 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o