Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 795 - 814 / 6283Starší   Nejstarší

Yakuzza - 17. prosinec 2014 15:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: Ad Riker - ktery zaber je puvodni? A jaky ma vyznam pridani/odstraneni praporcika? Priznam se, ze tahle scena mi prisla desne neverohodna uz kdyz jsem videl All Good Things poprve a nejsem si jisty, jestli by to slo spravit.
Telemachus Rhade - 17. prosinec 2014 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A dokonce Datovi ani neopravili hodnost :-(

imagebam.com
Telemachus Rhade - 17. prosinec 2014 15:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jedna z velkých chyb finále a TNG obecně byla odstraněna. Teď už se dá věřit, že jde o komunikaci na Farpoint, a ne na Minos.

imagebam.com imagebam.com

Bohužel neopravili to, co křičí do očí nejvíc - ENT jakoby v S1 rozhodně nevypadá jako v S1. LCARS mají špatnou barvu a tehdy se na lodi téměř nesvítilo. Oboje opravit šlo :-/

imagebam.com
Telemachus Rhade - 16. listopad 2014 14:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Google úspěšně pokárán a TrekCore YT účet opět funguje.
Mvek - 09. listopad 2014 15:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já vím, že tu asi nikdo nemusí Xindl X, ale kdyby náhodou... Tady je české music video na Q v TNG a VOY:
ST Q - Anděl
Mvek - 09. listopad 2014 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Heh, že by Picard mohl mít jméno podle oblasti v severní Francii se dá očekávat, ale je zajímavá i druhá určitě nechtěná souvislost, a to s výrazem:

Picard z 15./16. století, v češtině "Pikart" (viz přepnutí jazyka na Wikipedii), související s Husity
Zephram - 08. listopad 2014 10:55sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
http://www.buzzfeed.com/adambvary/what-the-star-trek-the-next-generation-cast-looks-like-now
Mvek - 09. říjen 2014 13:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
No hlavně v souvislosti s DS9 nás pak napadá, že tady to upavování také nesedí (nebo v souvislosti s ENT).
Razer - 09. říjen 2014 13:41sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Jo jo, tahle byla celkem slabá už v době premiéry.

Hlavně je trochu blbé, že ačkoli jsou ve Voy na férovku epizody s "mloky", tak vlastně i v DS9 se pořád pracuje s tím, že se dospělý jedinec nemůže geneticky nijak upravit - k lepšímu.

Jako pořád tam jsou epizody jako právě tahle kde se vytvářej noví genetičtí nadlidé a občas se jen tak mimochodem pozmění DNA celých lodí... ale nikoho prostě ani nenapadne, že by se "rodinám" třeba na té vědecké základně pozměnila genetika tak, aby byli imunní vůči vedlejším vlivům imunitního systému těch dětí... .

Prostě naprosto neuvěřitelné kotrmelce typu deevoluce úplně běžně, ale nějaké drobné třeba jen dočasné změny pro potřeby třeba výsadku na nějaké neznámé planetě to je tabu a ne jen morální, to by bylo v pohodě, ale prostě tvůrcovské - raději ani ne náznak "chytrého" řešení.


Bashir je pak taková vyjímka potvrzující pravidlo a ještě sám sebe ke všemu nenávidí a raději by byl retardem dodnes...
Mvek - 09. říjen 2014 13:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Viděl jsem "Unnatural selection" v dabingu, HD na Fandovi a zděsil jsem se. Částečně to zhoršuje dabing (jo a viděl jsem to až od reklamy, takže už nic na lodi, jen v raketoplánu, na Enterprise a na stanici).
Přijde mi to jako hrozně stárnoucí epizoda:-D a hodně slabá, naivní a řadící se k těm špatným z TOS.
Miles je tu génius, který na základě DNA předělá transportér, aby uměli vyléčit všechny genetické choroby. Už předtím uměli vše napravit díky paměti transportéru.
Mvek - 20. září 2014 07:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já vím, že je to bluescreen, ale imho málokoho bude bít do očí (ale jsem si jist, že i já bych na něj upozornil, takže to nebyla výtka, žeto zmiňuješ).
Telemachus Rhade - 19. září 2014 16:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Tak tohle už asi přeháníš, jsou v nějaké mlhovině nebo co

Ano, jsou v červeno-černé mlhovině :) Samozřejmě, že je to bluescreen, co mají v 10 forward za okny. Prostě nechali scénu surovou bez úprav - je to ta samá scéna, jako když vycházejí z baru levými dvěřmi. Bez střihu došly až k těm pravým. Vzhledem k tomu jaké množství lidí na tom dělá, je to prostě fail a měly by vyměnit disky, stejně jako když v S1 bylo špatné audio.
Yakuzza - 19. září 2014 16:08sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
To je teda IMHO jasný bluescreen.
Mvek - 19. září 2014 16:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Tak tohle už asi přeháníš, jsou v nějaké mlhovině nebo co, tak to skrz kdovíjaké dveře vypadá divně.

Ovšem první výskyt, který jsem si na YT prohlédl, je jednoznačný. Není to důvod k reklamaci BR, kdyby si ho člověk koupil?:-D
Telemachus Rhade - 19. září 2014 14:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
OMG, on je tam ten bluescreen ještě jednou :-/

imagebam.com
Damar - 19. září 2014 08:21sipka
ZAMĚŘIT
Damar
To modré okno je vážne fail...
Telemachus Rhade - 18. září 2014 22:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak efekty v "Imaginary Friend" vypadají v remasteru tak nějak hůř a jednou dokonce nechali modré okno. Takže z Klece zmizelo a teď je nově tady :-/
Telemachus Rhade - 04. září 2014 10:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
TNG Remastered: 5x19 'The First Duty' Comparison, SD to HD

V 5x19 chybí kus HD materiálu, protože se původní negativ nenašel. Zajímavé, toho jsem si při první proskákání nevšiml, a to jsem se na tuhle epizodu docela zaměřil.
S.S.Enterprise - 28. červen 2014 19:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
to bych teda nepoznal :D
Telemachus Rhade - 28. červen 2014 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Dat.

Nejnovější   Novější 795 - 814 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o