Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 773 - 792 / 6283Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 05. březen 2015 12:07sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Ono je to tam na konci řečeno dost vágně, navíc jsem to viděl jenom s dabingem, takže může být i problém s překladem.

Každopádně třeba v epizodě Pegasus dostává Picard výslovně povolení letět vyšší warpovou rychlostí a pochybuju, že by se obě epizody odehrávaly v nějak blízké oblasti.
Yakuzza - 05. březen 2015 12:01sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Eh, to zni hodne Voyagerovsky. Schvalne si tu epizodu pustim, protoze kdyz se nad tim zacnu zamyslet, zavani to desnymi nesmysly.
(Urcite je rozdil mezi fotonem a vesmirnou lodi, na druhou stranu v kosmickych makro-meritkach? Je fakt rozdil mezi lodi tridy Galaxy, lodi tridy Intrepid, borgskou krychli nebo treba planetou pohybujici se nearly-c?)
kapitan Pike - 05. březen 2015 11:05sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza: Já už si to moc dobře nepamatuju, ale pochopil jsem to tak, že ta oblast byla poškozená z důvodu intenzivního "provozu" a warp tam byl na některých místech už prakticky nemožný. Ale létání vysokým warpem mělo být škodlivé obecně všude, jen se to v jiných oblastech tak intenzivně neprojevilo. Ale možná se pletu.
Yakuzza - 05. březen 2015 10:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ad Force of Nature - to omezeni se ale tykalo jenom nejake konkretni, ne prilis rozsahle casti vesmiru, ne? Nebo se pletu?
Trip - 04. březen 2015 13:30sipka
ZAMĚŘIT
Trip
Mvek:
Ano správně mě jsem na mysli Musaku:-) (koření masala neznam:-)

i když ten masakr je taky dobrej Yakuzzo:-)

Yakuzza - 04. březen 2015 13:06sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
To je masakr...
Mvek - 04. březen 2015 12:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A druhá varianta je koření (masala).

Ale já jsem v té epizodě Masks nějak vždycky rozuměl "Musaka" :-)
Trip - 04. březen 2015 12:10sipka
ZAMĚŘIT
Trip
Víte co vznikne, když u slova Masaka zaměnímě jedno písmeno???:-)


Napověda: jídlo:-))
Razer - 09. leden 2015 12:11sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Tak to je opravdu bigfail .-(
Mvek - 09. leden 2015 09:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ó Bóže...
Telemachus Rhade - 09. leden 2015 08:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
TNG Remastered: 6x04 'Relics' Comparison, SD to HD

A další remaster fail. V Dysonově sféře jsou u Slunce na pozadí vidět hvězdy :-/
Seven - 05. leden 2015 14:45sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Lower Decks jsem taky nedavno videla a musim priznat, ze bud jsem ji videla poprve anebo si ji vubec nepamatuju, nicmene osud Sito byl docela jasny, pul epizody jsem na ni delala doom doomity doom.
Mvek - 30. prosinec 2014 00:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale co musím ocenit v jinak též slabé Hero Worship poté, že tady v 5. řadě sedí kontinuita (tedy v DS9 pak sedí...), kdy zmiňuje chlapec vojáky v helmách (pravda, červených) s puškami a posádka nadhodí Breeny.
Mvek - 29. prosinec 2014 18:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Však říkám, v téhle epizodě to bylo jako pěst na oko. Protože se to tak sešlo a oba odběhli kvůli jednomu členu posádky z krize na můstku.
Nevyčítám to seriálu, ale extrémní případ této epizodě.
Mirak - 29. prosinec 2014 17:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:

Ona Enterprise-D má kolem tisícovky lidí, ale nemá žádné záchranáře/hasiče, kteří by se o to postarali, a hlavně byli blíž (i kdyby to byli bezpečáci) než na můstku?


Tak jako obdobné scény bys mohl vytknout prakticky každému sci-fi seriálu, ve kterém na oko funguje nějaká hierarchie nebo organizační struktura. Velmi často vidíš lidi na vrcholku těchto struktur dělat něco, co by měli dělat ti na úplném spodku.
Řekl bych, že je až naivní se nad něčím takovým pozastavovat. Děje se to od TOSky až po ENT, od B5 po SG1. Dobře chodit v tomhle uměla tak možná BSG.
Mvek - 29. prosinec 2014 11:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Jasně, z nějakého důvodu jsem odpočítával 7x17.
Mvek - 29. prosinec 2014 11:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Viděl jsem v dabingu několik epizod 5. řady.

A musím říct, že ta TNG je fakt místy hrozná telenovela...

"New ground" pro mě bylo utrpením. Nejde jen o Alexandra, kterého nemám rád víc než Wesleyho, ale také o tu hromadu podivností. Nadávám na to u VOY, ale tady to bylo extrémní:

V bio laboratoři se zvířátky vypukne požár a je tam Alexandr v bezvědomí, takže nemůžou aktivovat automatický protipožární systém. Doposud ok.

Jenže on se tam rozhodně vyrazit Worf! Ještě bych to pochopil u člověka, ale u Worfa je to dost extrém, loď zrovna není na okružní plavbě po soustavě, ale v krizi.
Navíc se mu nabídne pomoct Riker!!! WTF?!

Ona Enterprise-D má kolem tisícovky lidí, ale nemá žádné záchranáře/hasiče, kteří by se o to postarali, a hlavně byli blíž (i kdyby to byli bezpečáci) než na můstku?
Yakuzza - 29. prosinec 2014 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Lower Decks, tipl bych. Masks mam rad zase ja :)
Mvek - 29. prosinec 2014 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Masks?

Opravdu by bylo vhodné psát názvy a ne čísla...:-)
Telemachus Rhade - 18. prosinec 2014 12:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak jsem se zase rozdojímal... 7x15 je geniální počin.

Nejnovější   Novější 773 - 792 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o