Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 735 - 754 / 6283Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 11. březen 2015 13:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no je taková ... z jedné třetiny TOSka...
Mvek - 10. březen 2015 17:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Asi jo.
Mirak - 10. březen 2015 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Aspon vidis jak jsem se ja citil u treti rady tosky :)
Razer - 10. březen 2015 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Náš dabing je zlo
Mvek - 10. březen 2015 12:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Teda vidět většinu epizod z první řady TNG je utrpení...

Dost tomu přidává navíc samotné remasterování, díky kterému laciné kulisy vypadají ještě více uměle.
A dabing tomu taky přidává, když občas díky rodičům vidím českou verzi.
Mirak - 09. březen 2015 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ja az se dostanu k tng (ted teda aktualne ctu uz asi patou tos pre-tmp knizku), tak urcite ty bonusy k tomu davat budu, fakt se na to tesim, nevidel jsem to 10-11 let
Yakuzza - 09. březen 2015 00:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ted bych se asi mel ozvat ja s tim, ze punkersky mam sedmou sezonu rad, predevsim klenoty jako Homeward, Sub Rosa nebo Masks :)
Telemachus Rhade - 09. březen 2015 00:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Za sedmičku se tam lidi dost omlouvají :) Ale zase samozřejmě vyzvihují perly, které tam jsou - například Lower Decks :) Hlavně Braga se tam teda neustále omlouvá.

Osmička nevznikla na popud studia, protože chtěli feature film s TNG posádkou. Krom toho si ale všichni stěžovali na obrovskou únavu - cast i crew tak nějak nastejno. A ke konci se to stupňovalo, Braga a Moore psali Generations a posledních nějakých 10 dílů dělali už jenom Shankar a Echevria. Přičemž uprostřed psaní GEN museli Braga a Moore během deseti dnů napsat All Good Things... s čím jsou dnes spokojeni mnohem víc než s Gen :)

Kdyby vznikla S8, tak by tam například zabili Rikera a místo něj by nastoupil Thomas, věnovali by se Picardovo "synovi" atd.

BD bonusy doporučuju odkoukat. Jsou to teda mraky hodin, ale těch zákulisních informací je tam tuna. Včetně třeba toho, že Gates McFadden po S1 na férovku vyhodili, protože moc kecala do scénářů. Zpátky jí natáhnul až nový showrunner po S2 Michael Piller, kterému se mu nepozdával McCoy v sukni.
Mirak - 08. březen 2015 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Kolem té osmé řady nebo teda opravdu vysoké sledovanosti sedmičky se toho napovídalo hodně. Podle mě by už do toho ale nešel třeba Stewart nebo se pletu?
Jako co mi přijde neuvěřitelný, je ten kvalitativní propad mezi šestkou a sedmičkou. To opravdu nemohli oslovit více freelance writerů, kteří by zcela jistě přišli s mnohem zajímavějšími náměty, když ten regular writing staff i koneckonců někde přiznal, že absolutně nevěděli, o čem už psát a jen proto jsme se seznámili s tolika členy rodiny hlavních postav, o kterých jsme do té doby vůbec nevěděli :-)
Telemachus Rhade - 08. březen 2015 19:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Kdyby nezačala válka s Dominionem a kdyby se (většina) TNG crew nepřesunula k Voyageru, tak věřím, že by warp 5 limitace byla nějak dál protěžovaná.

Ono po nakoukání těch všech bonusů jsem si utvořil docela jiný obrázek o tom, jak to tehdy fungovalo. A jsem docela rád, že TNG neměla osmou řadu, když tam padaly ty šílené nápady, co by převedli do praxe :)
S.S.Enterprise - 08. březen 2015 13:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
A co warpovani v Dominionskych valkach, nebo maximalni warp v FC...? Ve valce se na ekologii nehledi, kor kdyz rychlost presunu je takticka vyhoda... :)
Yakuzza - 07. březen 2015 16:56sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Good point :)
Mirak - 07. březen 2015 16:50sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Dle chování v Delta kvadrantu už Kačaba obdobný opatření dávno před začátkem filmu zrušila :-)
Yakuzza - 07. březen 2015 16:43sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
A divam se, ze v Nemesis sice leteli na Kolaran warpem 5, ale na Romulus pak osmickou, dala jim Kacka povoleni? :)
Mirak - 07. březen 2015 16:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Na druhou stranu se v DS9 zas tak moc nelítalo a když už, tak ne v Alfa kvadrantu :-)
Yakuzza - 07. březen 2015 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mrknul jsem se na Force of Nature. Na konci skutecne prijdou pokyny od Rady Federace, ze maximalni rychlost je nyni pro vsechny lode warp 5, krome kritickych pripadu. Padly concerny o tom, jestli to budou dodrzovat i Romulani, Cardassiani a Ferengove.

Kazdopadne ve zbyvajicich TNG epizodach byl vydan dvakrat rozkaz warp 5, dvakrat udeleno admiralitou povoleni prekrocit 'limit'. Nepocitam samozrejme All Good Things.

Ale ve vysledku mi prislo, ze to stejne nejak vysumelo naprazdno. Nerekl bych, ze to brali v potaz treba v DS9. A popravde si ani nejsem jisty, co epizodou Force of Nature melo vlastne byt receno. Ekologicka agitka? Kdyz uz udelali epizodu, ktera ma takhle zasadni vyusteni, tak to mohli nekdo pozdeji nejak dotahnout. Treba i nejakou stupidni DS9 epizodou, kde by to nejaky zazracny vedec z Gammy umel poresit. A sklapecim gondolam Voyageru porad neverim :)
Lt.Shark - 06. březen 2015 16:45sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
mě se Sub Rosa nelíbila.
Mvek - 06. březen 2015 14:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale jo, v podstatě to tak myslím, nebudu to tu radši vysvětlovat a upřesňovat:-).
Mirak - 06. březen 2015 11:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No, to uz zase klasicky prevracis do dost jine roviny. Jako ano, pokud divaka bavi epizody s timhle specifickym toskovym faktorem strasnosti, to je jedna vec, ale jinak by tahle zapletka byla hluboko pod podprumerem i v tosce.
Mvek - 06. březen 2015 10:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Sub Rosa je prostě ujetá epizoda se specifickou atmosférou. Takže tím spíš je jasné, že víc vyvolává ostré protichůdné postoje. Tady hodně záleží na tom, jak někomu sedne atmosféra.
A ano, je to toskové, v dobrém smyslu, takže opět záleží, kdo jak snáší TOSku.-).

Nejnovější   Novější 735 - 754 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o