Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6283
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 719 - 738 / 6283Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 27. duben 2015 14:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak samozřejmě. Takhle měla TNG vypadat vždy :)

Zvuk je DTS master, čili je čistší, to ano, ale jaksi mi vadí, že jsou mírně ztlumené dialogy. To je věc, kterou na BD obecně nemusím.
kapitan Pike - 27. duben 2015 14:24sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
O víkendu jsem si pustil tři episody TNG z Blu-ray disku. Ten rozdíl je fakt obrovský, dost mě to překvapilo. Je to poprvé, co jsem viděl TNG v barvě :-) Třeba v jenom konkrétním záběru - v episodě Data's Day komunikují s romulanskou lodí a je tam záběr od kormidla na hlavní obrazovku - to fakt vypadalo perfektně, jako by ten romulanský můstek byl přímo postavený za obrazovkou Enterprise. Fakt skvělá práce, investice do těch disk se rozhodně vyplatí.

Možná je to subjektivní, ale i zvuk a hudba působí lépe.
S.S.Enterprise - 27. duben 2015 13:39sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
sranda :D
Mvek - 26. duben 2015 17:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To by byla dobrá hra... Po vzoru Drawception - postavte z Lega scénu z epizody. Druhý hádá, co to je.
Pozemstan - 26. duben 2015 16:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: Pěkné! -)
Telemachus Rhade - 26. duben 2015 16:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dneska jsem se konečně dostal k sestavení mé oblíbené scény. Líbí? :)

imagebam.com imagebam.com imagebam.com
Telemachus Rhade - 17. březen 2015 19:22sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak tohle se potom uvádí v Equinoxu, že díky těm bytostem mohl letět 9,9 prakticky neustále.
kapitan Pike - 17. březen 2015 19:14sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise:
... ja to chapal vždy tak, že to rozkazuje kvuli energeticke efektivite

Já spíš myslel, že vyšší warp zkracuje životnost pohonu, ale obojí je možné.
S.S.Enterprise - 17. březen 2015 19:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:
někdy rozkazovala jenom warp 6

... ja to chapal vždy tak, že to rozkazuje kvuli energeticke efektivite, ale tusim že warpova stupnice rychlosti je exponencialni takze kdyby leteli tim warpem 9,9 o kterem se mluvi v prvnim dile, tak by myslim byli doma docela rychle ne?

Yakuzza - 17. březen 2015 13:51sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Taky otazka, jak si vylozit 'maximalni warp'.

Zmena geometrie je pekna vymluva, ale nic to nemeni na tom, ze Force of Nature vyznela jaksi do prazdna. Picard se nad zasadni zmenou v cestovani warpem velice zamysli a mraci, ale od te doby v Treku nikdo nijak neresi.
kapitan Pike - 17. březen 2015 13:28sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise:
Voyager myslím opravdu netřeba komentovat, nebo si snad opravdu myslíte, že by Janewayová letěla domů jen pětkou? :D

Stačí se podívat na první dvě řady, jaké rozkazy tam dává na konci epizody :-) Ale je fakt, že třeba někdy rozkazovala jenom warp 6 a dost pochybuji, že tohle by byla běžná cestovní rychlost lodě té třídy.
Torak - 17. březen 2015 13:04sipka
ZAMĚŘIT
Torak
Už nevím, kde (zkusím dohledat) jsem četl poznámku, že u nových typů lodí došlo ke změně geometrie warp pole, která umožnila zrušit omezení rychlosti na Warp 5.
Asi to tak nehobluje časoprostor >;oD
S.S.Enterprise - 13. březen 2015 21:58sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Voyager myslím opravdu netřeba komentovat, nebo si snad opravdu myslíte, že by Janewayová letěla domů jen pětkou? :D
Pozemstan - 13. březen 2015 01:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ale MA zmiňuje právě i omezení rychlosti v případě Enterprise E ještě v Nemesis a výjimku u Voyageru vlivem měnitelné geometrie gondol. -)
Pozemstan - 13. březen 2015 01:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ad Force of Nature, jak zmínil ve fóru o Voyageru Pike, a jak jsem někde, možná i na SN, dříve také četl, překonání omezení rychlosti na warp 5 měl umožnit vývoj užších lodí s protáhlými talířovými sekcemi jako u tříd Intrepid nebo Sovereign. Proto by Voyager (možná i díky naklápění gondol, to netuším) nebo Enterprise E (jejíž gondoly se ale snad nehýbou -)) neměly být s TNG v rozporu, stejně jako Titan... Defiant je pak tak odlišný, že by asi mohl problém též překonávat, ale navíc, jak zde správně padlo, byla v DS9 válka... Otázkou je, jak do toho zapadá třeba Enterprise J ze vzdálenější budoucnosti opět spíše s širší talířovou sekcí, ale u ní už zase mohla problém řešit jiná technologie...
AVip - 11. březen 2015 13:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
První řada TNG je do TOS-like stylu laděná záměrně, protože "nouzový plán B" předpokládal, že v případě neúspěchu se bude TNG bundlovat coby "4. sezóna ST".
S.S.Enterprise - 11. březen 2015 13:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no je taková ... z jedné třetiny TOSka...
Mvek - 10. březen 2015 17:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Asi jo.
Mirak - 10. březen 2015 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Aspon vidis jak jsem se ja citil u treti rady tosky :)
Razer - 10. březen 2015 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Náš dabing je zlo

Nejnovější   Novější 719 - 738 / 6283Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o