Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6282
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 425 - 444 / 6282Starší   Nejstarší

Mirak - 31. prosinec 2018 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x01 The Child
- So, let me get this straight: Troi znásilní a oplodní nějaká mimozemská energie a Troi si poručí, že to dítě chce za každou cenu mít, což ukončí veškerou diskuzi na dané téma. Zbytek posádky se k ní chová jako k normální těhotné ženě (dokonce má dál službu na můstku). Když Troi rodí, tak se Pulaski Worfa dotčeně zeptá, jestli jeho bezpečáci opravdu musí být přítomni na ošetřovně. Ian si sice vesele roste asi stonásobně rychleji, ale všichni se k němu dál chovají jako k normálnímu dítěti a hraje si s ostatními dětmi ve školce se štěňátky. Jako já chápu, že Hvězdná flotila není banda seriálových evil government scientists, ale tohle mi nepřišlo normální. Krom toho to teda byla nuda, kde absolutně chyběla jakákoliv forma uspokojivého rozuzlení, teda když nepočítám: "Jsem vyšší forma života, chtěl jsem Vás poznat, tak zas letím. Bye!"
- Vedlejší zápletce, kde Enterprise převáží vzorky moru se nějakým způsobem povedlo mít ještě menší payoff, než měla ta hlavní. Působilo to, jako čistý filler velice podobný tomu v Angel One.
- Překvapivě nejzábavnější tak zůstává mini subplot s Wesleym a jeho touhou zůstat na Enterprise. Rozhovor s Guinan v lodním baru a závěrečná scéna, kde si ostatní postavy v žertu rozdělují péči o Wesleyho je pravděpodobně to nejlepší z celé epizody. Jeho nový úbor je taky jednoznačně lepší, než cokoliv co nosil v první řadě.
- Je fascinující, kolik změn (menších i větších) doznala druhá řada oproti první: Worf a Geordi do žluté uniformy, Rikerovy vousy, O'Brien vyměnil bezpečnost za šéfa transportu, náhlé zjevení Guinan (myslím, že jí mohli věnovat nějaké scény s příchodem na Enterprise), ještě náhlejší zjevení lodního baru a nesmyslná výměna hlavní lékařky. Ještě zajímavější mi přijde, že většina těch změn vydržela až do konce seriálu.
- Chápu, že stávka scénáristů je svině, ale tohle byla jedna z nejhorších sci-fi season premire, jaké jsem kdy viděl.
- Btw. Tohle je jedna z mála epizod, ke které existují vystřižené scény.

1/5
Mirak - 30. prosinec 2018 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já si to závidím. Neviděl jsem to nějakých 15 let a nehledě na hodnocení jednotlivých epizod mě to strašně baví.
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2018 23:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Ve výsledku jsem tu zápletku stejně dostali v Homefront / Paradise Lost.

Dostali a nedostali. Ten dvojdíl je kvalitní, ale tohle je z něj možná ten nejslabší aspekt.
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2018 23:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Pokračovat budu celým Trekem :)
Ambiciózní. Ale nezávidím ti to ;)

kapitan Pike:
regulérní vojenský převrat iniciovaný vedením flotily
Ještěže se tak nestalo :) TNG S1 by to jednoduše nezvládla a působilo by to strašně. Ne, že by mi infiltrace cizího druhu byla obecně nějak příjemnější, ale tady za těchto konkrétních podmínek, to prostě bylo lepší řešení.
Mirak - 30. prosinec 2018 22:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Za mě jsou alieni lepší, protože jsme v první sezóně. A i tak mi prostě invaze cizího druhu (obzvlášť když byla takto obestřena tajemnem) prostě přijde poutavější.

Ve výsledku jsem tu zápletku stejně dostali v Homefront / Paradise Lost.
kapitan Pike - 30. prosinec 2018 22:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Celkem přemýšlím, jestli je Conspiracy lepší takto nebo v původní verzi, kdy mělo jít o regulérní vojenský převrat iniciovaný vedením flotily. A spíše tipuji, že jsou ti alieni lepší. Myslím, že v této fázi ještě TNG a obecně Trek universe neměl dostatečně dobře propracovaný politický background a složitější zápletku by TNG v první sezóně ještě nezvládla. Navíc by to určitě nebyl příběh na jednu episodu. Někde v šesté nebo sedmé sezóně (po premiéře šestého filmu) jako dvojepisoda by to už fungovat mohlo.

Ještě menší Captain Obvious poznámka. Roddenberry asi chtěl ukázat větší morální vyspělost TNG éry oproti TOSce, protože tam se to zkorumpovanými a mocichtivými důstojníky jen hemžilo. Proto se původní verzi s vojenským převratem tak bránil.
Mirak - 30. prosinec 2018 17:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jo, vím o tom, dík. Pokračovat budu celým Trekem :)
Mirak - 30. prosinec 2018 17:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x26 The Neutral Zone
- Přijde mi zvláštní, že zápletku s Romulany a rozmraženými lidmi narvali do jedné epizody. Myslím, že by obojí vystačilo na samostatnou epizodu. Osobně bych byl radši, kdyby se finále věnovalo jen Romulanům. Jejich návrat je super, ale předzvěst Borgů je ještě lepší. Tenhle foreshadowing trochu připomíná Coming of Age. A jako season finale to funguje perfektně, protože to rozehrává hned dvě příběhové větve. Jen mi (podobně jako u Ferengů) přijde neuvěřitelný, že s nimi neměli 50 let kontakt a nic o nich neví. A rozvědka nic? Nebo kapitán vlajkové lodi Hvězdné flotily není hoden těchto informací? To, jak si Picard nechal od Troi dělat jejich psychlogický rozbor mi přišlo směšný. Co dělal na akademii?
- Chování lidí probuzených po dlouhé době z kryogeickýho spánku mi v seriálech/filmech málokdy přijde realistické. Myslím, že scénáristé brutálně přeceňují lidskou adaptabilitu. Fantasticky to bylo ukázáno v jednom z prvních čísel dystopického komiksu Transmetropolitan, kde se drtivá většina takto probuzených lidí prostě zbláznila. Ale bylo to lepší, než jsem očekával a všechny tři probuzené postavy mi přišly zajímavé. Kupodivu mi přišlo mnohem horší chování posádky Enterprise. To je nenapadlo, že je Worf vystraší? Proč s nimi nebyla Troi už od začátku? Je jenom málo situací, kdy mohla být v první sezóně užitečnější, než tady. Když už je nezamčeli v kajutě, tak proč u jejich dveří nestál celou dobu bezpečák? Obzvlášť poté, co bylo jasné, že Offenhouse bude dělat problémy. Ne, dramatičtější bylo, že si v klidu nakráčel na můstek...
- Místy mě už trochu vytáčí ta povýšennost za každou cenu. "Jak jsme jen mohli přežít 21. století?" Nestačilo by prostě ukázat utopickou společnost bez těchhle wink-wink komentářů?
- weird shit: Přišlo mi divný, jak málo zájmu Riker projevil o průzkum toho satelitu, který byl zjevně pozemského původu. Ještě divnější bylo, když Picard Datovi vyčiní, že ti lidi byli mrtví a že je vlastně vůbec nemusel zachraňovat. Wot?

3,5/5
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2018 15:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: btw, sežeň si Measure of a Man v prodloužené verzi, pokud budeš pokračovat S2. Má to 57 minut.
Mirak - 30. prosinec 2018 13:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
MickTheMage: Mně vždycky přišlo, že Star Trek: Away team má prakticky stejnou zápletku.
MickTheMage - 30. prosinec 2018 13:14sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Mirak Ako na skoro zo vsetkeho trekoveho loru na Conspiracy nadvazuje svojim "pribehom" v jeden moment Star Trek Online :)
Mirak - 30. prosinec 2018 01:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x24 We'll Always Have Paris
- Jako časovka mi to přišlo jako obyčejnej průměr. A jinak klasika no, strašnej scientific breakthrough, ale pokud se nepletu, tak už tom nikdy víc neuslyšíme.
- Romantická linka mě překvapivě bavila mnohem víc a to mě tv trope "dávná láska" většinou moc nebere. Herecky to bylo skvělý a bylo to solidně a místy taky vtipně napsaný. Nejvíc se mi líbily obě scény ze simulátou. Když jsem si před touhle projekcí říkal, co si z toho tak pamatuju, tak to byly právě záběry na Eifellovku v simulátoru a to bylo tak všechno :)
- Trochu jsem se lekl, že Picard nadiktoval simulátoru utlra specifický datum a simulátor nějak dokázal vytvořit přesnou projekci událostí z toho data a že ta mladá dívčina, která tam pak na někoho čeká je vážně Jenice, ale naštěstí to tak nebylo :)

3/5

1x25 Conspiracy
- Jo, tenhle díl jsem měl vždycky hrozně rád a vesměs mě nezklamal ani po letech. Tajné setkání na Dytallix B má pořád skvělou atmosféru. Následné zničení Horatia a návrat zpět na Zemi. Dovedl bych si představit natažení na dvojdíl, kde by některé události nemuseli tak uspěchat. Závěr s pesmistickou předzvěstí už retrospektivně vyzní do prázdna, ale to epizodě nelze vyčítat. Je škoda, že se k tomu nikdy nevrátili. Mohli tomu věnovat třeba epizodu Voyageru. To by bylo cool, že?
- Nedílnou součástí toho, proč mám tu epizodu tak rád je bohatství na klasické trekové reálie. První Bolian, vulkánský admirál, velitelství Hvězdné flotily. Samozřejmě potěší i ten payoff z Coming of Age, obzvlášť když uvážím, že tu epizodu by se pravděpodobně povedlo protlačit i bez tozho období.
- Bohužel některé věci byly předpokládám over the top už při premiéře a čas k nim rozhodně příznivý nebyl. Výbuch Remmickovy hlavy je směšnej, ale horší mi přišel plot device v podobě z krku čouhajícího parazita. Těžko uvěřit, že by se to tak dlouho dařilo skrývat. Žraní červů mi taky přišlo jako strašně samoúčelná ptákovina. Dojem mi to ale nezkazilo, protože to bohatě vynahradilo to epičtější pojetí.

4,5/5
kapitan Pike - 29. prosinec 2018 23:26sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
Tashina smrt byla podle mě zvládnutá na jedničku.

Naprostý souhlas. Jadziina smrt v DS9 je podstatně horší a pozorný divák už od první scény episody tuší, že se s ní něco stane.
Mirak - 29. prosinec 2018 19:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x22 Symbiosis
- Drugs are bad, m'kay? Nebylo to až tak špatný a ten nápad mi v jádru vlastně přijde docela zajímavej. Podle mě to ale selhává na tom, že nikdo na Ornaře ještě nepřišel na to, že jsou dávno vyléčení a jsou pouze závislí. Vážně si nikdo nevšiml, že na ten mor za poslední dvě století NIKDO neumřel? Ta scénáristova touha po tom, aby vyslal co nejsilnější protidrogovou message je podle mě na úkor kvality zápletky.
- Na druhou stranu se mi tu líbí rozvážný Picard, který se hned nezačne dramaticky vměšovat, ale zároveň je pochopitelná i silná frustrace Crusherové. Picardovo řešení bylo podle mě elegantní a ambivalentí konec tomuhle sedí. Stewart je naštěstí stabilizující síla, která dokáže zakrýt spousta slabin.
- Debata o drogách mezi Tashou a Wesleym je tak strašně preachy až to bolí. Wesley: "Já nechápu, proč by měl někdo někdy potřebu brát drogy." Cringe level: 10.

2/5

1x23 Skin of Evil
- Armus je záporňák straight outta TOS, chováním, vzhledem i vágním a skoro až neuvěřitelným vysvětlením jeho vzniku. Mně ta zápletka s ním přišla strašná, ale ono to ve výsledku nebylo možná až tak podstatné, že. Tashina smrt byla podle mě zvládnutá na jedničku. Neznalý divák podle mě zprvu ani nevěřil tomu, že se z toho nakonec nevylíže, protože tomu momentu nepředcházel nějaký zdlouhavý setup, ve kterém by se Tasha obětovala pro zbytek posádky nebo vyřkla poslední slova před tím, než někomu umřela v náručí. Ta smrt byla smutně ledabylá. Řekl bych, že na poli seriálů z 80. let byl tohle unikát.
- Rozloučení s Tashou je pro mě doposud jednoznačně nejlepší a nejsilnější scéna. Trochu paradoxně je to Tashin nejlepší moment v celém seriálu (a zlý jazyk jako já byl řekl, že to je její jediný dobrý moment). Ve výsledku její smrt tomu seriálu nebo minimálně Worfovi pomohla, i když kdo ví...
- Byť na to na Czech Treku Denise Crosby odpovídala vyhýbavě, tak si myslím, že kdyby vydržela do druhé sezóny, tak už by odejít nechtěla. Na druhou stranu se jí nedivím. Za 23 epizod jsme se o té postavě zkratkovitě dozvěděli jen to, že měla těžké dětství a vyrostla na drsné kolonii. Není to o tom, že by měla málo screen timu, jen ty její repliky mohla mít úplně jakákoliv jiná postava.
- Vítejte ve strojovně, nadporučíku Lynchi :)
- (1/5 Armus 5/5 Tasha)

3/5
Lt.Shark - 29. prosinec 2018 17:27sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mirak:
ale superstar je samozřejmě Benzite Mordock s velmi vydařenou maskou.

https://www.deviantart.com/bobye2/art/Star-Trek-Custom-officires-action-figures-lot-764381939
Mirak - 28. prosinec 2018 23:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
Obráceně ;) Tahle epka daleko předchází i pátý film, natož šestý.

Ne, really? :) Myslel jsem to tak, že i desítky let po Changovi stále existují Klingoni, kteří se snaží alianci bojkotovat. V podstatě to měla být poklona synergii mezi STVI a Heart of Glory (vždyť i v hodnocení STVI o provázanosti s TNG píšu)

A furt mi ten koncept střídajících se šéfinženýrů nějak nevadí.

Škoda, že to nevydrželo až do sedmé řady, mohlo se jich prostřídat skoro 30 :)

To je tím, že Haven je epizoda #5, a ne 11.

Pravda, pamatuju si, že když jsem měl TNG půjčenou od spolužáka na videokazetách, tak Haven byl ještě na té první kazetě. Krom Havenu tam ale další problémy nevidím a ve hvězdných datech je bordel i tak.
Telemachus Rhade - 28. prosinec 2018 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
The Arsenal of Freedom

Jedna z těch "ano, nejsou nejlepší, ale baví mě". A furt mi ten koncept střídajících se šéfinženýrů nějak nevadí.
Telemachus Rhade - 28. prosinec 2018 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Je to tématicky podobné, jako ST VI až to skoro působí jako jeho ozvěna.
Obráceně ;) Tahle epka daleko předchází i pátý film, natož šestý.

1x11 Haven - V minulém dílu je absence Troi vysvětlena tím, že je doma na návštěvě, tady zazní, že se s máti dlouho neviděly.
To je tím, že Haven je epizoda #5, a ne 11. Tohle je opět US fail, stejně jako v případě S1 TOSky. Na S1 je do dvacátého dílu potřeba koukat dle produkčního řazení, nikoli toho "oficiálně platného", pak všechny tyhle věci sedí. Ostatně podle stejného klíče jela ČT.
Mirak - 28. prosinec 2018 22:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x20 Heart of Glory
- Je to tématicky podobné, jako ST VI až to skoro působí jako jeho ozvěna. Jinak to bylo na první klingonskou epizodu překvapivě stravitelné, i když ne vyloženě zábavné. Otázka je, kolik z těch klingonských rituálů a zvyků zůstalo zachovaných do budoucna. Kling pobavil.
- Konečně je tu vysvětleno, proč Worf slouží v Hvězdné flotile, ale jinak tady ještě Worf není napsanej nějak zvlášť zajímavě. A upřímně, Dornovi tady hraní ještě zatím moc nejde :)
- Nechápu, jaktože neměli bezpečáci phasery nastaveny na omráčení a Konmela při útěku zabili? Ve strojovně se pro změnu nikdo nesnaží zastavit Korrise, když běží k reaktoru. A proč vlastně k jeho zneškodnění nepoužili transportér?
- Picard na začátku řekne, že o Romulanech dlouho neslyšeli, přitom kvůli nim letěli do Neutrální zóny v Angel One.
- Opět bez Troi. Je zajímavé, jak ji její specifická vlastnost občas diskvalifkuje z některých zápletek, protože by tam vždycky musely být povinné scény o tom, co si myslí o té a té postavě. Tasha a Worf jsou oproti tomu mnohdy jen inventář na můstku a jejich repliky by mohla odvykládat prakticky jakákoliv jiná postava.

2,5/5

1x21 The Arsenal of Freedom
- Premisa s civilizací, kterou zahubila vlastní chamtivost má hodně TOS vibe, ale špatný nápad to není. Ty "reklamy" na zbraně nejsou natočeny nějak přehnaně, takže je to ok. Finální řešení s nákupem bylo celkem elegantní. Rozdělení lodi mi tady dávalo větší smysl, než v pilotu, ale i tak mi ta featura přijde spíš otravná.
- Po Worfově epizodě dostáváme i Geordiho epizodu. Jako proč ne, ale že bych vyloženě prahnul po epizodě, ve které Geordi velí Enterprise v krizové situaci, tak to zas ne. Navíc mi přišlo dost nesmyslný, že se Picard v téhle situaci transportoval na planetu, ale tak holt bylo potřeba ukázat Geordiho ve velení.
- Opět nový šéfinženýr! Yay! Ve chvíli, kdy vidíme Logana poprvé, tak jde právě na můstek přebrat Geordimu velení. Nevím, kdyby to byla nějaká postava, kterou už známe (Argyle?), tak si to dovedu trochu představit, ale v tomhle případě byl ten konflikt hodně uměle vyvvolanej.
- Normálně si toho až tak nevšímám a rozhodně to tady nebylo poprvé, ale tenhle díl je dost brutálně sestříhanej. Některý scény se opakují (Picard stírající monitor, Worfovo zvolání "Got him!") a vypadá to strašně.
- Vybavoval jsem si to jako zábavnou akčněji pojatou epizodu, ale bohužel nezestárla úplně dobře.

2,5/5
Mirak - 28. prosinec 2018 12:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x18 Home Soil
- Poměrně zajímavý nápad, jen si myslím, že je strašně těžký tenhle typ epizod natočit dostatečně poutavě. Trochu mi to připomínalo The Devil in the Dark, která patří mezi moje nejoblíbenější TOS epizody a Home Soil teda v klidu strčí do kapsy.
- Přestalo se mi to líbit, když ten krystal začal mluvit. Ten hlas i to, co ta entita říkala mi přišlo hrozně silly a měl jsem problém to dál brát nějak vážně.
- Zdálo se mi to utahaný, myslím, že zrovna tady by se strašně hodila zcela nesouvisející vedlejší zápletka.
- Z výkonu představitele Mandla jsem měl dojem, že ho to moc nebaví.
- weird shit: Inženýrka volá na můstek Rikera, aby se jim tam šel na něco podívat. Geniální :)

2/5

1x19 Coming of Age
- Inspekce na Enterprise probíhá tak, jako každá jiná seriálová inspekce ever v čele s ultra nesympatickým hardass vyšetřovatelem, který překrucuje všechno, co hlavní postavy řeknou. Ten payoff je nicméně huge. Na rok '88 je podle mě naprosto neslýchané to, že celá polovina epizody je věnovaná foreshadowingu pro epizodu, která poběží za dva měsíce! Hezký detail byl i ten, že si Remmick ve výsledku přeje sloužit na Enterprise.
- Vedlejší zápletka pro změnu posovuá Wesleyho story-arc a taky mi nepřišla vůbec špatná. Líbila se mi ta diverzita studentů. Snad poprvé vidíme v TNG mluvícího Vulkánce (teda Vulkánku), ale superstar je samozřejmě Benzite Mordock s velmi vydařenou maskou. Akorát nevím, jestli je to s tím přijímáním na akademii SF úplně konzistentní v rámci celého Star Treku, protože tady mi přijde, že šanci mají jen členové vesmírné Mensy :)
- Jako ta inspekce byla samozřejmě zlo, ale Riker je tady uražený už asi po prvních 2 minutách ve chvíli, kdy k tomu ještě nemá moc důvod :)
- Jestli zatím něco chybí, tak jsou to nějaké zajímavější momenty mezi jednotlivými hlavními postavami, ale zrovna tady se mi moc líbily dva. Debata o strachu mezi Worfem a Wesleym, což je podle mě snad poprvé, kdy Worf nefunguje čistě jako comic relief, případně kdy idiotsky nemíří na hlavní obrazovku lodi :) Dál byl moc pěkný moment na konci, kdy Picarda utěšuje Wesleyho po nepřijetí na akademii.
- Zmínky předchozích dobrodružství: Where No One Has Gone Before, The Battle, The Naked Now a Justice.
- Good Riddance btw :)) "Starting with this episode, Maurice Hurley took over the job of showrunner from Gene Roddenberry. Hurley was concerned that the show's writing process had stalled under Roddenberry's leadership, and so personally paid for a holiday for Roddenberry and Majel Barrett on the understanding that he would take over while they were gone."

3,5/5

Nejnovější   Novější 425 - 444 / 6282Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o