Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6282
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 391 - 410 / 6282Starší   Nejstarší

Mvek - 07. leden 2019 21:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
Já tam tu nepřátelskou atmosféru necítím

Taktéž ne. V dětství jsem z toho vnímal ten pokus o "švandu" a tehdy mi jeho nepovedenost nevadila (ale pravda, společně s tajemnem, ale tak v té době jsem byl nadšen stejně tak ze všech mytických bytostí v TOS, když jsem ji četl). A v dospělosti jsem to také v obou zhlédnutí vnímal spíš jako nepovedený pokus o humornou epizodu s nádechem tajemna. Tíživost tam rozhodně není.

Pořád ji právě díky dětství dokážu vzít hodně na milost a dívat se na ni možná spíš jako na parodii, ale není to prostě ono. Mohlo to být zajímavější. V podstatě si myslím, že náhodnému divákovi by tato epizoda pěkně splývala s Badda Bing, Badda Bang.
Telemachus Rhade - 07. leden 2019 18:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Když už to probíráme tady...
2x06 The Schizoid Man

William Morgan Sheppard death: Star Trek and Doctor Who actor dies aged 86

Představitel Iry Gravese měl na kontě spoustu výskytů v různých SF - byl to třeba Soul Hunter z Babylonu 5, objevil se v ST6 i 2009 nebo Strážci moře.
Telemachus Rhade - 07. leden 2019 12:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
A z epizody spíš vyplývá...

No to si myslí pozemští pacifisti. Jinak to z toho moc nevyplývá, právě.

Mirak - 07. leden 2019 12:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
Je těžká, depresivní, nepřátelská už jenom samotným prostředím

Já tam tu nepřátelskou atmosféru necítím. Postavy nebyly nijak ohroženy a většinu času byly dokonce v kontaktu s lodí. A ani poté, co je napadne výsledné řešení se jim do cesty žádná překážka nepostaví a Dat prostě odháže kostky. Navíc ty interakce s osazenstvem kasína jsou strašně nevtipný, i když se o to epizoda moc snaží.

A z epizody spíš vyplývá, že entita neměla zlý úmysl a prezivsiho astronuata se snažila zachránit tím, že mu vytvořila jeho "přirozené prostředí".
Telemachus Rhade - 07. leden 2019 10:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
V původním scénáři mělo být odhaleno, že za vším byl Q
Už takhle je Q nadužívaná postava a kor tady jsem rád, že to nechali jako záhadný prvek.

Tohle překvapivě nebylo vůbec špatné.
Tomhle mám v hlavě jako hodně špatné. Přišlo mi, že všichni ignorují všechno - výcvik, laws of nature, základní směrnici... Takový Voyager. A opravdu to zrovna od Data nepůsobí přirozeně.

ale za každou cenu hned zničit loď třídy Galaxy?
Přehnaná úmrtí tisíců na pozadí taky nesnášim. Ono to totiž výsledné dílo sráží. Kdyby tam zařvalo 8 členů posádky Oberthu, tak budiž, ale 1014? To je takové meh.

Proč? To byl jako vždycky záměr té entity?
Já to pochopil tak, že se tady astronaut ocitl v pozici myši v labyrintu a pokud by vyšel ven, dokud entita čekala, asi by ho čekali světlejší zítřky. Ale když nevyšel, zlomila nad ním hůl a šla si po svých :) Tenhle typ mystery mám celkem rád – aneb vlastně se vůbec nic nevyřešilo.

Jak mohla sebemocnější mimozemská entita vytvořit podle románu kasíno, které na 100 % odpovídá tomu, jak kasína ve skutečnosti vypadají.
Román + telepatie. Úplně v poho. Píšeš, že atmoška selhala – já naopak vidím v Treku málo epizod s podobně dobře vystavěnou atmosférou. Je těžká, depresivní, nepřátelská už jenom samotným prostředím; "třešničkou" je potom resetování scénáře, které už chudáka astronauta muselo úplně zdeptat.

according to Gene there were no lawyers in the 24th century
Pure Roddenberry :)
tz - 06. leden 2019 19:01sipka
ZAMĚŘIT
tz
Trochu mě překvapilo, že to vyplácali na Picardovu interakci s koněm.

Alespoň pak není divný, že umí Picard v sedmém filmu jezdit na koni :-D

Mirak - 06. leden 2019 18:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x13 Time Squared
- Čistokrevná bottle episode. Je zajímavý, že stejně jako v The Royale je i v téhle epizodě před posádku Enterprise postavena záhada, u které na konci není vůbec jasné, kdo za ní stál, ani proč zvolené řešení vlastně fungovalo. Na rozdíl od předcházejí epizody má ale Time Squared rozhodně velmi dobrou creepy atmosféru.
- Picardova "sebevražda" byla určitě šokující, ale překvapilo mě, jak si byl Picard pak jistý, že když vletí do oka toho vortexu, tak že se zachrání. Z čeho tak usoudil? V původním scénáři mělo být odhaleno, že za vším byl Q a osobně by mi to sedlo víc, protože takhle mi tam opět chybí nějaká pointa, i když se na to jinak dívalo dobře.
- Příjemně mě překvapila scéna, ve které Picard s Rikerem dumají nad tím, co mohlo cestování časem způsobit. Zazní ten crazy způsob z TOS Tomorrow is Yesterday a The Voyage Home, Manheimovy experimenty z We'll Always Have Paris a Cestovatel.

3,5/5

2x14 The Icarus Factor
- Epizoda má hned tři samostatné zápletky. Vztah dvou tvrdohlavých Rikerů mě moc nebavil. Snažili se to okořenit Rikerovým zdánlivým odchodem z Enterprise, ale tyhle věci málokdy fungují, když je divákům jasné, že Riker rozhodně nikam neodejde. Ne, že by tam nebylo pár dobrých scén, například když Picard vzpomíná, jak Riker v pilotu manuálně spojoval Enterprise nebo když si jde Riker k Picardovi pro radu. Na závěrečném souboji v Anbo-jyutsu jsem neviděl nic špatného, takže mě trochu otravovaly neustálé narážky Troi a Pulaski na to, jak Rikerové řeší osobní problémy násilím. Celkově to ale bylo vystřiženo, jak z jakéhokoliv dramatického seriálu ever: Emocionálně nedostupný hard-ass tata a pyšný neodpouštějící synátor. Ale deep down se mají rádi :)
- Worfův random klingonský rituál je celkem zábavnej, akorát mi přišlo divný, že tam byli pozvaní třeba O'Brien a Pulaski a ne Riker, ke kterýmu má Worf podle mě zatím nejblíž. Myslím, že by si na něj pár minut čas udělal. Mimochodem je cool, jak se z O'Briena, který na začátku sezóny občas v epizodě neměl ani jednu repliku, případně pouze "Ano, pane" najednou stal defacto semi-regular, který je s ostatními na pokeru, sedí s Rikerem v baru nebo se účástní Worfova rituálu.
- Třetí zápletka s anomáliemi ve strojovně (dále nespecifikované) byla úplně zbytečný filler, ale na druhou stranu to dohromady trvalo jenom pár minut.
- Na svou dobu má TNG opravdu solidní kontinuitu, ale tady je takovej divnej kiks. V minulé epizodě, kdy Riker o svém otci mluví, tak to vypadá, že ho Pulaski nezná (navíc v téhle epizodě z úst Pulaski zazní, že jejich vztah nebyl rozhodně nic tajného). Ono když ty epizody jsou po sobě, tak to dost bije do očí.

2/5

2x15 Pen Pals
- Tohle překvapivě nebylo vůbec špatné. Ono je vždycky jednodušší filozofovat o primární směrnici, když u toho zrovna neumírají děti :) Bylo zvláštní, že se pro záchranu planety rozhodli až v momentě, kdy uslyšeli dětský hlásek, přitom předtím byli připraveni s nimi přerušit veškerý kontakt. Chápu, že svědomí by je tížilo víc, ale ve výsledku by to nemělo být až tak relevantní, vždyť bylo jasný, že na planetě jsou i děti. Ve výsledku se mi ale Picardovo rozhodnutí zamlouvalo stejně jako jeho závěrečný rozhovor s Datem.
- Jen si říkám, jestli měl být ten, kdo navázal kontakt se Sarjenkou opravdu Dat, který by si podle mě implikace spojené s primární směrnicí uvědomil. Je divný, že něco takovýho vůbec píšu, ale podle mě by se do té role hodil víc Wesley :)
- Vedlejší zápletka s Wesleyho prvním velením byla taky v pohodě. Celkově mi Wesley až tak nevadí a v téhle epizodě byl napsán celkem rozumně.
- V téhle epizodě byly hodně dlouhé době scény natočené mimo studio. Trochu mě překvapilo, že to vyplácali na Picardovu interakci s koněm. Milá scéna, ale na epizodu nemá žádný vliv.
- weird shit: Trochu mě překvapil selektivní výmaz paměti provedený na Sarjence, úplně si nevybavuju, že by se tohle v Treku až tak často využívalo a eticky čistý mi to taky úplně nepřijde.

3/5
BorgDog - 06. leden 2019 11:07sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
No, ST svět v Roddenberryho podání je při bližším zkoumání mnohem víc dystopie než utopie, bohužel.
Mirak - 05. leden 2019 16:57sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x10 The Dauphin
- Obligátní Wesley in love epizodu bych asi přežil, ale některý momenty jsou TOS-like silly. Ochránkyně Anya je záhy odhalena jako měňavec, ok. Vůbec ale nerozumím tomu, proč v některých scénách, ve kterých jsou Anya a Salia osamotě na sebe Anya postupně bere podobu staré báby, Wookieho a Shelly Johnsononvé. Jaký to má význam? Chápu, že Wesley je love to hate postava, ale za hroznost téhle epizody podle mě Wesley vůbec nemůže.
- Salia má usmířit znepřátelené strany dlouhotrvající občanské války. Sama neví, jak to udělá. Divákovi se dostane jen jakéhosi vágního nastínění, o kterém lze směle pochybovat.
- Už se mi začíná zajídat, jak posádka Enterprise v každé druhé přidělené misi tápe ve tmě. Jak je možný, že nevěděli, že Anya se Saliou jsou měňavci? Lze snad rozumně předpokládat, že Hvězdná flotila to věděla, ne? Navíc mi to nepřijde jako něco, co je potřeba strašně tajit. Je to obdobně naivní, jako když v Loud as a Whisper posádka vůbec netušila, že Riva je hluchý. Vážně to na brífinku nikdo nezmínil? Really?
- Masky těch příšer byly neskutečně špatný a aktuálně si nevybavuju, že bysme v rámci TNG/DS9/VOY někdy viděli něco tak hroznýho. Nad tímhle by se dalo mávnout rukou v TOSce, ale tady už mi to přijde jako ultra fail, kterej epizodu ještě víc sráží.
- Docela se mi líbil ten pravý vzhled měňavců na konci při rozloučení Wesleyho a Salii. Za nejlepší scénu považuju tu poslední, kdy Guinan utěšuje Wesleyho.

1/5

2x11 Contagion
- Po delší době konečně zase dobrodružnější epizoda, která má i sense of wonder. Na mrtvou civilizaci Iconianů si dobře pamatuju, stejně jako na jejich brány. Úplně jsem ale zapomněl, že v té epizodě byli i Romulani. Rozhodně na tom byla vidět ta snaha o velkolepost. Nevím, co si mám myslet o zničení Yamato. Chápu, že bylo potřeba ukázat vážnost té hrozby, ale za každou cenu hned zničit loď třídy Galaxy? Vážně nevím, mám z toho smíšené pocity.
- Asi by se mi víc líbilo, kdyby většinu epizody neschlamstly scény kolabující Enterprise, protože mnohem víc mě bavily scény jako Picard studující Varleyho osobní deník, interakce s Romulany nebo průzkum Iconie (konkrétně tohle šlo myslím natočit poutavěji a teda ty záběry do světů v bráně bohužel moc mimozemsky nepůsobí :)). Finální řešení, kdy na to přijdou díky Datovu restartu je ale cool.
- Využití Romulanů jako semi-záporňáků funguje velmi dobře. Po nixnutí Ferengů jako hlavních záporňáků a následné první zmínce o Romulanech v Angel One zatím tvůrci v tomhle odvádí skvělou práci s kontinuitou.
- Epizoda mi v mnoha ohledech připomíná The Last Outpost s tím rozdílem, že zápletka v Contagion mě v půlce nepřestala bavit :)

4/5


2x12 The Royale
- Trosky raketoplánu NASA? Check. Tajemná entita vytvořila kasíno podle románu, aby v něm poslední přeživší z posádky raketoplánu mohl spokojeně bydlet? Check. Tahle crazy zápletka je jak vystřižená z Voyageru. Snaha o mystery-like epizodu byla zjevná, ale ve výsledku to na mě působí jako nudná simulutárová epizoda odehrávající se mimo simulátor.
- Některý věci podle mě nedávaly moc smysl. Jak mohla sebemocnější mimozemská entita vytvořit podle románu kasíno, které na 100 % odpovídá tomu, jak kasína ve skutečnosti vypadají. Vždyť v té knížce přece nemohl být popsán každičký detail, každičká část oblečení nebo pokojové dekorace, ale přesto je vše, jak má být.
- Ještě menší smysl mi dávalo to závěrečný rozuzlení, ve kterém na sebe výsadek vezme roli zahraničních investorů z knihy a tím, že odkoupí kasíno se jim podaří dostat ven. Proč? To byl jako vždycky záměr té entity? Já vím, že pointa epizody byla, že některé události zůstaly naschvál obestřeny tajemstvím, ale celkově si myslím, že se vůbec nepovedlo vybudovat ani potřebnou atmosféru.

2/5
Mvek - 04. leden 2019 14:29sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
- Jestli mám nějaké výhrady, tak jsem úplně nežral to vysvětlení, proč je nutné udělat z Rikera zástupce Maddoxových zájmů. Samozřejmě, že z pohledu dramatu to dodává epizodě další rozměr, ale přišlo mi to skoro jako adept na weird shit. Na druhou stranu díky tomu vznikla ta závěrečná scéna, ve které Dat Rikerovi vysvětluje, že mu to nemá za zlé a ta je skvělá.

Také mi to vždy nesedělo. I když jestli se nepletu, něco podobného bylo i v JAGu. Nemyslím obecně to, že by Sam a Harm stanuli někdy proti sobě, ale snad to někdy bylo právě i v podobném duchu, kdy by oba spíš stáli na jedné z obou stran.
Mirak - 04. leden 2019 00:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x09 The Measure of a Man
- Bezpochyby top 10 epizoda celýho Treku. A v rámci předcházejících dílů TNG je to kvalitativně jako epizoda z úplně jinýho seriálu. A Matter of Honor (pro mě 5/5) byla z mnoha důvodů super, ale tohle je zcela jiný level.
- Úvodní pokerová scéna je zábavný setup, který nenucenou formou představuje Data i náhodným divákům. I v kontextu třeba první řady mi tyhle bonding momenty hodně chyběly.
- Picardova dávná romantická minulost s kapitánkou Louvois by mi svou samoúčelností asi lezla na nervy, ale oceňuju, že to navázali na ztrátu Stargazeru, tj. něčeho čeho se může pravidelný divák chytit, protože osud Stargazeru zná a ví, že Picard tedy musel být u soudu očerňován neprávem.
- Vždycky se mi líbí, když epizody nějakým způsobem rozšiřují informace o Hvězdné flotile a existence JAGu mi přijde zajímavá a zcela logická.
- Epizoda pro mě skvěle funguje i proto, že komandér Maddox je sice arogantní kariérista, ale zároveň na mě nepůsobí, jako doktor Mengele pro roboty. Jedna ze scén z prodlouženého střihu ukazuje, jak přijde na Datovu rozlučku a začne ho urážet. To mi osobně přišlo přehnané a k Maddoxovi mi to v kontextu zbytku epizody moc nesedělo.
- Očekával jsem, že v epizodě bude více Geordiho, jakožto Datova nejlepšího přítele. Dost zvláštní mi přišlo jeho prvnotní lhostejnost k Datovu převelení na Hvězdnou základnu. Prodloužený střih má pak skvělou scénu, kdy Dat na rozloučenou věnuje Geordimu Holmesovu dýmku.
- Taky bych předpkokládal větší zapojení Pulaski. Obecně možná mohlo být hlavních postav jako svědků předvoláno víc.
- Guinan je sice jen v jedné scéně, ale její "nakopnutí" Picarda je působivé.
- Tohle je mimochodem jeden z momentů, kdy Tashina smrt TNG jednoznačně prospěla. Její hologram a zmínka událostí z The Naked Now je podle mě jeden z nejzapamatovatelnějších momentů celé epizody. Aspoň já si to před touto projekcí jasně vyboval i po cca 15 letech.
- Jestli mám nějaké výhrady, tak jsem úplně nežral to vysvětlení, proč je nutné udělat z Rikera zástupce Maddoxových zájmů. Samozřejmě, že z pohledu dramatu to dodává epizodě další rozměr, ale přišlo mi to skoro jako adept na weird shit. Na druhou stranu díky tomu vznikla ta závěrečná scéna, ve které Dat Rikerovi vysvětluje, že mu to nemá za zlé a ta je skvělá.
- V téhle epizodě je snad poprvé od finále první řady zmíněn incident z The Neutral Zone.
- Btw. Přijde mi až neuvěřitelný, jak a proč tahle epizoda málem ani nevznikla:
* "Snodgrass' spec script was "discovered" as a result of the 1988 Writers Guild of America strike and the consequent need to use existing scripts."
* "As to the issue of law in Gene's vision. He nearly killed 'The Measure of a Man' because according to Gene there were no lawyers in the 24th century because if people had criminal intentions they 'had their minds made right'. I found that chilling. I also pointed out that you have contracts that have to be negotiated and conflicts of law between different legal systems, and divorces, etc. etc. There was no way there would be no lawyers in the future."

5/5
Telemachus Rhade - 03. leden 2019 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Khanův hněv - 1994, The Schizoid Man - 1996.
kapitan Pike - 03. leden 2019 21:09sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Zajímavé. Takže to, že o sobě mluví jako muž Saavik, možná bude mít spojitost s TNG :-)
tz - 03. leden 2019 18:07sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: jj, vím že je to stejná herečka - stejně jako Lady Q a Tarah :-)

To v dabingu k nějaké epizodě zase mluví o Selar, jako by to byl muž (tuším, že jí volají na ošetřovnu) :-D

Mirak - 03. leden 2019 17:57sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz:
tak byla i v jedné česky vydané TNG knize...

Kde ji Radim kouzelně přeložil jako Selarová :)

Původně se prý plánovala romance mezi ní a Worfem, což nixli v momentě, kdy se objevila K'Ehleyr (stejná herečka)
tz - 03. leden 2019 15:13sipka
ZAMĚŘIT
tz
Zaujala mě Vulkánka Selar

Mě nedávno překvapilo, když jsem zjistil, že se objevila pouze v této epizodě. Což je myslím škoda. Původně jsem si myslel, že byla alespoň ve 2-3 dílech. Ale tuším, že jí pak alespoň několikrát zmiňují a jestli se nemýlím, tak byla i v jedné česky vydané TNG knize...

Mirak - 03. leden 2019 12:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x06 The Schizoid Man
- To měl takhle jednou Too Short A Season a Datalore sex a narodilo se tohle. Hlavní problém podle mě je, že ta epizoda ve mně jako v divákovi nevzbuzuje žádnej konflikt. Chlípnýmu a egoistickýmu dědkovi je jaksi těžký nějakým způsobem fandit nebo z něj mít jakýkoliv jiný kladný pocity. Zbytek posádky a obzvlášť Picard jsou tu strašně natvrdlí a trvá jim velmi dlouho, než jim to docvakne.
- Pozitivem je opět Spinerův výkon a několik opravdu vtipných momentů. Ten Gravesův projev na svém vlastním pohřbu byl dokonalý :)
- Zaujala mě Vulkánka Selar. Líbilo se mi, že i když se chovala jako normální Vulkánec, tak scénář neměl potřebu na to nějakým způsobem upozorňovat nebo vysvětlovat, proč se chová tak a tak.

1,5/5

2x07 Unnatural Selection
- Kde se v TNG pořád bere ta perverzní fascinace gerontologií? :) Zápletka se zrychleným stárnutím byla úplně obyčejná, takže za zmínku stojí snad jen vývoj vztahu mezi Picardem a Pulaski. Problém je, že Pulaski tady působí krajně nesympaticky, trocha interního konfliktu by TNG neublížila, ale tady je to takové uměle vytvořené. Pulaski se s Picardem hádá jenom aby se hádala, zaslepená vědkyně na planetě si mele svou a není ani na chvíli ochotna připustit, že za stárnutí můžou ty děti a Pulaski s ní okamžitě souhlasí, aniž by ty děti vůbec viděla. Trochu mě překvapilo, že tu nepadla zmínka o TOS The Deadly Years, která se podle mě přímo nabízí.
- Epizoda je významná minimálně z hlediska výrazného zapojení O'Briena (tady s hodností poručíka) do zápletky. Krom toho, že se podílí na finálním řešení, tak tady má i spoustu replik.
- Masky tu oproti těm z Too Short A Season vypadají mnohem uvěřitelněji.
- weird shit: Geneticky šlechtěné děti? To retroaktivně úplně sedět nebude, ne?

2/5


2x08 A Matter of Honor
- Epizoda, pro kterou jsem měl vždycky strašnou slabost a i teď patřila mezi ty, na které jsem se těšil nejvíc. Přitom premisa je tak jednoduchá. Většina scén na Paghu je pure gold, ale možná moje nejoblíbenější je ta, kde se Riker s ostatními Klingony důvěrně baví v jídelně. Jinak tahle epizoda dělá pro Rikera strašně moc, protože je to snad poprvé, kdy je nějaká zápletka věnovaná jen jemu a navíc je napsaná tak, že v ní jako postava opravdu vyniká. Mám Rikera rád, ale až do téhle epizody ta postava za 1,3 sezóny nepředvedla nic zajímavého a Frakes mi přišel herecky slabý. Tady se už ale Frakes vybičoval k hodně solidnímu výkonu.
- Heart of Glory ještě z klingonského hlediska příliš zajímavá nebyla, ale tady už se mi Klingoni líbili, protože už jsou zde takoví... vícevrství :)
- No, je vidět, že té skvělé benzitské masky se taky nemohli nabažit :) Vedlejší zápletka není tolik zajímavá tím, že se nějaký mikroorganismus přilepí na Enterprise i na Pagh (čistě plot device k propojení obou zápletek ke konci epizody), ale přišlo mi zajímavé, jak je to pojaté jakoby z pohledu Mendona a to včetně unikátních kamerových záběrů na můstku. Zajímavé.

5/5
Mirak - 02. leden 2019 19:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
Tak pitomé je to i z klasického důvodu jako různé hláškování v klingonštině

Tohle mi nikdy nevadilo.
Mvek - 02. leden 2019 19:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Tak pitomé je to i z klasického důvodu jako různé hláškování v klingonštině apod., když jim jedou automatické překladače.
Mirak - 02. leden 2019 12:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Merde je jedna z věcí, která by podle mě míň blbě působila v dabingu, ale netuším, jestli to tam je.

Nejnovější   Novější 391 - 410 / 6282Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o